Σάββατο, Δεκεμβρίου 27, 2008

2008: Winter Academy's Year In Review

2008. Τρίτη χρονιά Χειμερινή Ακαδημία, σαν ψέματα μου φαίνεται.. μη με ρωτήσετε αν ήταν καλύτερη από την περσινή, δεν ξέρω να σας απαντήσω. Εδώ πάντως και alt.Eurovision είχε, και δύο Φεστιβάλ Κινηματογράφου είχε, και μπλογκοπαίχνιδο είχε, και ραδιοφωνικές [εικονικές και μή] εκπομπές είχε.. μέχρι και ένα κομμάτι στη Lifo [τρομάρα μας!]..



Είχε επίσης πολλές ταινίες, μεριά θεατρικά, μερικές συναυλίες και πολλή πολλή μουσική, από νέα κυρίως συγκροτήματα. Χωρίς να μας αφήσουν αδιάφορους βέβαια και οι επιστροφές κάποιων αγαπημένων ονομάτων όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω. Πάντως, στην κορυφή των καλύτερων άλμπουμ βρίσκεται και πάλι ένα ντεμπούτο, για πρώτη φορά μετά από το 2004.

Ένα όνομα που παρουσιάσαμε εδώ από πολύ νωρίς έφτασε στο #1 των singles [οι Ting Tings] ενώ άλλα δύο στην κορυφή των ανασκοπήσεων παγκοσμίως [Fleet Foxes και Vampire Weekend]. Καθιερωμένα πλέον posts όπως το πρώτο και το τελευταίο της χρονιάς, αυτό της alt.Eurovision, του Αγ. Βαλεντίνου, αλλά και αυτό που αφιερώσαμε στη Madonna, στη Μήδεια (2), στις διασκευές.. ήταν αυτά με τη μεγαλύτερη απήχηση. 700 περίπου άτομα έμαθαν το Who's That Girl της Robyn από τη Χειμερινή Ακαδημία, ενώ 10 φορές περισσότεροι άκουσαν τη διασκευή της duffy στο ready for the floor των hot chip από.. κάποιον που ανέβασε κάπου το link μας. Η χρονιά πάντως είχε μόλις 158 posts σε αντίθεση με τα 243 περσινά..

τέρμα όμως τα λόγια..

ιδού οι εικόνες, τα video, η μουσική [και πολλά πολλά λόγια] του 2008


2008 tag cloud

obama, riots, madonna, εφραίμ, 35χρονη

6 [από τις] φωτογραφίες που συγκράτησα το 2008


ο τρίτος από τους Nirvana.. [που να βρίσκεται άραγε ο τρίτος από τους Στέρεο Νόβα???]

η οδός αγάπης.. οδηγεί [φυσικά] σε αδιέξοδο..





please no more

λογοπαίγνια:
όχι άλλα meating places, your play's, πεινακοθήκες, αστειατόρια, αντί-πεινα..

.. μέσα στο 2009

13 favourite internet video moments

true blu



die fucking emo, die fucking emo

The YouTube Comment Song


human tetris



social networking wars




somebody still loves the backstreet boys



barackroll



black morrissey indeed..



all the single fatties..



palin vs. clinton



i will always love you



i wanna dance with somebody



guy love



ούρα μηνών campari




apology of the year

Η δική μου [και πάλι]. Προς όλα τα συγκροτήματα που κατέβασα παράνομα τα άλμπουμ τους. Κυρίως αυτά που δεν άκουσα καν. Βέβαια η συγγνώμη έχει νόημα μόνο όταν εμπεριέχει και κάποια μεταμέλεια, και ξέρω καλύτερα απ'όλους ότι θα απολογούμαι για τα ίδια πράγματα σε ένα χρόνο από σήμερα. Ελπίζω κάποιος να άκουσε / έμαθε / αγάπησε κάποιο συγκρότημα μέσα από αυτό το blog και να έτρεξε να αγοράσει όλη τους τη δισκογραφία. Επίσης, ζητώ συγγνώμη από τα αμερικανικά τηλεοπτικά studios, για όλες τις σειρές που ξεδιάντροπα κατέβασα. Θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι είμαι πολύ καλός και πιστός καταναλωτής, το μόνο πράγμα που βλέπω στην τηλεόραση είναι οι διαφημίσεις, τα έσοδά τους είναι εξασφαλισμένα. Τέλος, ζητώ συγγνώμη από τη Duffy, χίλιες φορές αυτή παρά κάτι ΛιόνεςΛιούις [όχι, από αυτή δε θα ζητήσω συγγνώμη του χρόνου!]

wallpaper of the year



14 postcards που θα ήθελα / μπορούσα να είχα στείλει στο postsecret μέσα στο 2008

















haiku of the year

when you have no hope
don't do anything the same
still remain hopeless

j.s.


sadly missed


1. τα άρθρα

2. sufjan stevens

3. τα σχόλια στου mhulot


favourite music video of the year

official





unofficial



favourite record cover


20 favourite films of the year









record label of the year

shelflife records


[dance!] theater


3. Pessoas - Vis Motrix @ ΚΘΒΕ


2. Μήδεια 2 - Δημήτρης Παπαϊωάννου @ Πειραιώς 260


1. Comedy - Nasser Martin - Gousset @ Radialsystem


fruit of the year

νεράντζι

favourite TV shows of the year

Η απεργία των σεναριογράφων είχε ως αποτέλεσμα μία από τις πιο άνευρες, βαρετές τηλεοπτικές χρονιές. Κάποιες σειρές που παρακολούθησα ευχάριστα ήταν οι παρακάτω..

dexter


Το πως προβάλλεται στο αμερικανικό prime time μια σειρά σαν κι αυτή, με ήρωα / good guy έναν serial killer δεν το κατάλαβα ποτέ. Η δεύτερη σεζόν ειδικά, ότι καλύτερο είδα φέτος.

in treatment


Εξαιρετική ιδέα. Ο άντρας. Η γυναίκα. Το ζευγάρι. Η έφηβη. Τους παρακολουθούμε εναλλάξ ανά επεισόδιο καθώς επισκέπτονται τον ψυχίατρο Gabriel Byrne. Την πέμπτη μέρα βλέπουμε τον ψυχίατρο να επισκέπτεται τη δική του ψυχίατρο Dianne Wiest. Και ξανά από την αρχή. Έξοχοι οι Byrne, Wiest, απρόσμενα καλός ο Blair Underwood. Φυσικά από το HBO

scrubs


Εφτά σεζόν μονορούφι. Από την ψύχωση των αμερικανών με τα τηλεοπτικά νοσοκομεία [νομίζω πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον έξι - εφτά σειρές με αντίστοιχο θέμα] είναι σίγουρα η πιο απολαυστική περίπτωση.

30 rock


Με διαφορά η προσωπικότητα της χρονιάς για την Αμερικανική τηλεόραση. Από την ήδη κλασσική εμφάνισή της σε σειρά επεισοδίων του SNL ως Sarah Palin ως το δικαιότατο Emmy για την ερμηνεία της στο απίθανο αυτό sitcom [το οποίο φυσικά γράφει η ίδια] η Tina Fey πραγματικά έσκισε μέσα στο 2009. Μεταξύ άλλων [όπως η καταπληκτική ερμηνεία του Αlec Baldwin] εδώ συναντάμε και την καλύτερη, αστειότερη και πιο τίμια αντιμετώπιση / γελοιοποίηση της πολιτικής ορθότητας ως προς το φυλετικό ζήτημα.

true blood


Από ουσία όχι πολλά πράγματα, είναι όμως χάρμα ιδέστε. Και διαθέτει τα καλύτερα opening credits της φετινής σεζόν. Από το δημιουργό του Six Feet Under

californication


Ο agent Mulder στο ρόλο συγγραφέα / rock star / cool dad / sex god είναι όλα τα λεφτά σ'αυτή την πολύ έξυπνη κοινωνική / κωμική σειρά, που αν ποτέ μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη δεν υπάρχει περίπτωση να μη σκηνοθετηθεί από τον Κάμερον Κρόου. Περιέχει θεϊκές ατάκες όπως "το πρόβλημά σου είναι ότι ψάχνεις τον Mr Right και συμβιβάστηκες με τον Mr Right In front Of You"



11 favourite photo-links from winterculture

1. days with my father


2. crying men


3. toilet signs


4. human calendar





6. Hairwash Project


7. Logo Covers


8. Ikea Hacker


9. Fleshmap


10. Young Me


11. Replacing Landmarks with Cheap Souvenirs



winter academy's


55 favourite albums of the year



55. Hadouken! - Music For An Accelerated Culture


Οι Hadouken, πέντε πιτσιρικάδες από Λονδίνο, είναι μια κλασική περίπτωση hype του NME, και εντάσσονται στην ίδια σκηνή [λέμε τώρα] με τους Klaxons. Το πιθανότερο είναι ότι σ’ ένα χρόνο δε θα τους θυμάται κανείς, αλλά ομολογώ ότι το ξεσηκωτικό άλμπουμ τους το άκουσα πολύ ευχάριστα μέσα στη χρονιά, σχεδόν ως guilty pleasure..


54. Bob Mould - District Line


Αν ακολουθούσε τη μόδα των επανενώσεων, ή έστω και μόνο το όνομα Sugar να έβαζε στο εξώφυλλο, το άλμπουμ του αγαπημένου μας Bob θα γνώριζε σίγουρα καλύτερη μοίρα. Σίγουρα δεν ακούγεται τόσο φρέσκος όπως πριν 15 χρόνια, στο indie power pop / rock ύφος που υπηρετεί παραμένει όμως κορυφαίος.


53. My Morning Jacket - Evil Urges


Ελαφρώς σχιζοφρενικό το φετινό άλμπουμ των MMJ, καθώς στα τρία τέσσερα πρώτα τραγούδια είναι κυριολεκτικά αγνώριστοι. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν τους βγήκε ο funky πειραματισμός, ευτυχώς όμως υπάρχουν καμιά δεκαριά ακόμη θαυμάσια τραγούδια στο γνωστό folk rock / Americana στυλ τους που τόσο μας αρέσει. Πάντως με την επιτυχία, εμπορική και καλλιτεχνική [τι έκφραση θεέ μου..] που γνώρισαν ονόματα όπως αυτοί, οι Fleet Foxes και οι Kings of Leon, αν το 2008 ήταν ταινία θα’ ταν μάλλον κάτι σε ροκ γουέστερν με σκηνοθέτη τον Κάμερον Κρόου [πάλι αυτός?]..


52. The Dears – Missiles


Δράμα. Μελόδραμα. Μεγαλομανία. Εντεκάλεπτα τραγούδια. Άπατο. Μου άρεσε αρκετά όμως..


51. The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement


Άντε, τρυπώσατε κι εσείς.. Ή μάλλον.. άντε, υπέκυψα κι εγώ.. Όπως το πάρει κανείς. Περιέχει, πράγματι, το πιο 60s τραγούδι του 2008.


50. Those dancing days - in our space hero suits


Νομίζω πως ήρθε η ώρα να στείλω ένα email στις δεσποινίδες του συγκροτήματος σχετικά με την ιδέα μου να αλλάξουν το όνομά τους σε Those Adorable Dancing Days. Ένα απίθανο, ξεσηκωτικό, pop απ’ άκρη σ’ άκρη άλμπουμ.


49. Islands - Arm's Way


'Έκτρωμα'. Αυτός ήταν ο ιδιαίτερα σκληρός και μάλλον απρεπής χαρακτηρισμός που έδωσε στο δεύτερο άλμπουμ των Islands ένα από τα αγαπημένα μου Καναδέζικα blogs. Μάλλον ο Nick έβαλε μόνος του τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του, διαδίδοντας πριν την κυκλοφορία του Arm’s way ότι πρόκειται για ένα καθαρόαιμο progressive rock album, σαν κι αυτά που έβγαιναν στα 70s. Οι περισσότεροι δεν το θεώρησαν και πολύ αστείο, και δεν ασχολήθηκαν και πολύ με το, όχι σπουδαίο σαν το ντεμπούτο τους, αλλά πολύ καλό αυτό άλμπουμ. Ο Nick έπεσε μάλλον στα μαλακά, καθώς τα επόμενα projects του έτυχαν πολύ καλύτερης αντιμετώπισης.


48. R.E.M. – Accelerate


Το καλύτερο άλμπουμ των REM μέσα στην τρέχουσα δεκαετία δεν ήταν απλά αξιοπρεπές, ήταν και πάρα πολύ καλό.


47. Ruby Suns - Sea Lion


Νέα Ζηλανδία. Indie pop με ολοφάνερες 60s επιρροές. Ακούστηκαν πολύ την περασμένη άνοιξη και το ότι κυκλοφορούν τους δίσκους τους στη Sub Pop μόνο τυχαίο δεν ήταν. Πολύ ωραίο άλμπουμ.


46. Bon Iver - For Emma, Forever Ago


Αγόρι χωρίζει με κορίτσι. Αγόρι παίρνει τα βουνά. Αγόρι ηχογραφεί δακρύβρεχτο άλμπουμ. Κριτικοί κάνουν τούμπες. Winter σηκώνει αριστερό φρύδι καχύποπτα. Winter υποκύπτει. Winter δεν κάνει και τούμπες όμως..


45. Benni Hemm Hemm - Murta St. Calunga


Κάλλιο αργά παρά ποτέ.. για να ανακαλύψει κανείς το θαυμάσιο αυτό Ισλανδό μουσικό. Το τρίτο άλμπουμ από την Ισλανδία, που πάντα καταφέρνει να βγάζει ένα δυο καλά άλμπουμ κάθε χρόνο, εκτός από αυτά των συνήθων υπόπτων..


44. Horse Feathers - House With No Home


Μία από τις πιο hot πόλεις του 2008 [Portland, Oregon]. Μία από τις πιο αγαπημένες εταιρείες [Kill Rock Stars]. Ήταν αναπόφευκτο να μας αρέσουν οι Horse Feathers, και ο νοσταλγικός μελωδικός indie folk ήχος τους..


43. Wolf Parade - At Mount Zoomer


Το περίφημο ντεμπούτο των Wolf Parade και το hype που το συνόδευσε, αλλά και τα πολύ πετυχημένα projects των Swan Lake και Sunset Rubdown που ακολούθησαν, εκτόξευσαν τις προσδοκίες για το ‘δύσκολο’ δεύτερο άλμπουμ [παρένθεση: προσωπικά θεωρώ ότι το δύσκολο άλμπουμ ενός συγκροτήματος είναι το τρίτο] στη στρατόσφαιρα. Το άλμπουμ αντιμετωπίστηκε τελικά μάλλον με σχετική αδιαφορία, αν αναλογιστεί κανείς την αναμονή. Και μάλλον δεν άξιζε τέτοια αντιμετώπιση. Οι Wolf Parade κράτησαν χαμηλά τους τόνους μετά το θόρυβο που δημιούργησε το ντεμπούτο τους και αυτό μάλλον το πλήρωσαν.


42. The Magnetic Fields – Distortion


Μετά από το απόλυτο αριστούργημα και από ένα έξυπνα υποτονικό αλλά εξαιρετικό άλμπουμ, προς ποια κατεύθυνση μπορείς να πας? Προς αυτήν του Psychocandy υποθέτω.. Εντάξει, δεν ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε εμείς οι φανατικοί, ήταν όμως μια έντιμη προσπάθεια, σίγουρα όχι για να το βάλει κανείς στα χειρότερά του της χρονιάς. Και όσο να υπονομεύσει τις μελωδίες του ο Stephin, πίσω απ’ όλο το αχρείαστο fuzz μπορεί άνετα ο προσεκτικός ακροατής να διακρίνει τις θαυμάσιες συνθέσεις του Cole Porter της νέας χιλιετίας..



41. Twig – Life After Ridge


Όπως και με το άλμπουμ του Scott Matthew λίγο ψηλότερα, πολλά τραγούδια από το υπέροχο αυτό άλμπουμ των Σουηδών φίλων μας ήταν γνωστά από πέρυσι, καθώς υπήρχαν στο mini album τους Tropical Fruit, 13ο άλμπουμ του 2007 για το blog μας για όσους θυμούνται. Εντάξει, δε μπορούμε να τους ξαναβάλουμε τόσο ψηλά με μόλις πέντε από τα έντεκα τραγούδια να είναι καινούργια, ας πούμε ότι σας δίνουμε μια ακόμη ευκαιρία να τους ανακαλύψετε. [Γρίφος: υπήρχε άραγε και μια τέταρτη λέξη στον τίτλο η οποία κόπηκε την τελευταία στιγμή?]


40. The Notwist - The Devil, You + Me


Πολύ δύσκολο βέβαια ήταν το έργο των Notwist, μετά το προηγούμενό τους αριστούργημα. Το ήξεραν κι αυτοί, το ξέραμε κι εμείς. Το φετινό τους άλμπουμ ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές και περιέχει μερικά εξαιρετικά τραγούδια.


39. Elbow - The Seldom Seen Kid


Ένα από τα συγκροτήματα της χρονιάς. Σταθερή αξία. Φέτος βρήκαν επιτέλους την αναγνώριση που τους αξίζει. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το καλύτερο άλμπουμ τους, εμένα μου αρέσουν όλα το ίδιο.


38. The Whitsundays - The Whitsundays

«It could just as easily be 1967». Δεν το λέω εγώ, έτσι ξεκινά η παρουσίαση των Καναδών Whitsundays στο ίδιο τους το label, το Νεοϋορκέζικο Friendly Fire Recordings. Πραγματικά δε χρειάζεται κανείς να συμπληρώσει τίποτε άλλο.. εκτός από το ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο άλμπουμ βέβαια..


37. The Middle East - The Recordings Of The Middle East


Η προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Πάρα πολύ καλό για να μείνει απ’έξω. Οι Middle East είναι Αυστραλοί [εντάξει, δεν περιμέναμε να είναι και από το Λίβανο..] και το ντεμπούτο τους mini album διανέμεται από τους ίδιους, τη στιγμή μάλιστα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν εξαντληθεί όλα τα αντίτυπα που τύπωσαν, οπότε αυτό κάτι πρέπει να σας λέει [όχι, όχι ότι τύπωσαν μόνο πέντε..]


36. The whiskers - the distorted historian


Τους ανακαλύψαμε πέρυσι με το καταπληκτικό track ‘roses’. Φέτος επέστρεψαν με νέο άλμπουμ, το οποίο και προσφέρουν δωρεάν στην ιστοσελίδα τους. Το ένα τους πόδι πατάει στους Interpol και το άλλο στους Sunset Rubdown. Και φυσικά, ένας από την παρέα των Whiskers βρίσκεται ακόμη ψηλότερα στη λίστα με το προσωπικό του άλμπουμ. Όχι κι άσχημα για την παρέα που ξεκίνησε από ένα forum για τους frog eyes..


35. Bonnie 'Prince' Billy - Lie Down In The Light


Ο Will Oldham εγκαταλείπει εδώ το γνωστό του lo-fi ύφος και παρουσιάζει ένα σχεδόν country δίσκο, αλλά για να μη λέμε και κακές λέξεις ας τον βαφτίσουμε Americana, folk rock, όπως θέλετε πείτε το.. Εν ολίγοις, ένας σύγχρονος φόρος τιμής στην αμερικανική μουσική παράδοση. Ειδικά τα ντουέτα του με την Ashley Webber είναι όλα καταπληκτικά.


34. Windsor for the derby - how we lost


Αυτή κι αν ήταν έκπληξη. Πάνω από μια δεκαετία μετρούν οι Τεξανοί Windsor for the Derby και δε μπορώ να πω ότι με απασχόλησε ιδιαίτερα η περίπτωσή τους. Το φετινό τους άλμπουμ όμως, ένα κλασικό indie rock άλμπουμ, που αλληθωρίζει λιγάκι και προς το post rock, είχε πολύ καλά τραγούδια, μια αξιοθαύμαστη συνοχή, και κέρδισε δίκαια τη θέση του στα καλύτερα.


33. The Airfields - Up All Night


Οι πιστοί της Sarah Records σίγουρα ξεχώρισαν από την αρχή τους Καναδούς Airfields. Η αλήθεια είναι ότι εύκολα τους περνάς για Σουηδούς, άντε και για Σκωτσέζους, καθώς ο Καναδάς δε μας συνηθίζει σε τέτοιο ήχο. Το άλμπουμ περιέχει μερικά πραγματικά απίθανα indiepop τραγούδια.


32. Get Well Soon - Rest Now, Weary Head


To τέλειο παράδειγμα του συγκροτήματος [έστω κι αν πρόκειται γι άλλο ένα one man project] που για κάποιο μυστηριώδη λόγο καταλήγει να γίνει «πολύ αγαπημένο στο ελληνικό κοινό». Δεν ξέρω βέβαια αν καταφέρουν να γίνουν οι νέοι Madrugada, πάντως ο Konstantin χρωστά αρκετά στον Thom Yorke. Εξαιρετικό ντεμπούτο.


31. Parker Lewis - Parker Lewis


Διατίθεται –νομίμως- δωρεάν και είναι ότι κοντινότερο προς τον Jens Lekman είχε να προσφέρει η Σουηδία μέσα στο 2008. Χρειάζεστε κάτι άλλο για να ενδώσετε?
http://lost-found.se/files/Parker_Lewis_-_Parker_Lewis.zip


30. Colourmusic - F, Monday, Orange, February, Venus, Lunatic, 1 or 13


Ψυχεδελικό indie rock από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Καταπληκτικό άλμπουμ.


29. Foals – Antidotes


«Bloc Party Β’ [ενίοτε και Γ’] κατηγορίας» είχαμε γράψει το Μάρτιο, και πιστέψτε με, γράφτηκε τότε ως κομπλιμέντο. Γιατί τώρα βέβαια οι Bloc Party βρίσκονται εκεί που ξέρουμε όλοι μας, ενώ οι Foals διακρίθηκαν σε ουκ ολίγες best of 2008 λίστες [όχι ότι σημαίνει και τίποτε ιδιαίτερο αυτό..]. Εμάς πάντως μας άρεσαν και το δηλώσαμε εξ’ αρχής, παρά το hype..


28. Human Highway - Moody Motorcycle


Συνεργασία έκπληξη. Ο χαρισματικός noise popper Nick Diamonds τιθασεύει λίγο το crazy element με τη βοήθεια του folk τραγουδοποιού Jim Guthrie. Το αποτέλεσμα είναι ένα θαυμάσιο μείγμα των δύο ειδών, με τον Nick να κυριαρχεί στα σημεία, λόγω φωνητικών. Μάλλον το καλύτερο από τα τρία άλμπουμ που κυκλοφόρησε φέτος ο απίθανος αυτός Καναδός.



27. Mount Eerie - Lost Wisdom


Άλλη μια προσωπική αδυναμία αυτού του blog. Στο έξοχο φετινό του άλμπουμ, στο γνώριμο ευπρόσδεκτο ύφος, συμμετέχει η Julie Doiron.


26. Bang gang – ghosts from the past


Όχι, το πολυαναμενόμενο album των Ισλανδών σαφώς και δεν είναι καλύτερο από το προηγούμενό τους, σαφώς και ας απογοήτευσε λιγάκι, περιέχει όμως μερικά εξαιρετικά τραγούδια, και θα’ ταν παράλειψη να μην το συμπεριλάβουμε εδώ.


25. Women – Women


Ο Chad VanGaalen είναι αυτός που ανακάλυψε το τριμελές συγκρότημα από το Calgary του Καναδά, και τους προώθησε για να υπογράψουν συμβόλαιο στη γνωστή εταιρεία Jagjaguwar. Το ομώνυμο έξοχο ντεμπούτο τους όμως, έστω κι αν ηχογραφήθηκε στο υπόγειο του Chad, με αυτόν ως παραγωγό, δε θυμίζει σε τίποτε τον ήχο του. Θυμίζει όμως μέχρι παρεξηγήσεως τον ήχο ενός άλλου σχετικά γνωστού συγκροτήματος, Animal Collective τους λένε, βγάζουν και αυτοί άλμπουμ πολύ σύντομα..


24. Spiritualized - Songs in A & E


Αγνώριστοι οι Spiritualized στο τελευταίο τους άλμπουμ. Παρελθόν αποτελούν οι οργιαστικές κιθάρες, οι υπερφορτωμένες ενορχηστρώσεις, τα ανυψωτικά, σχεδόν gospel φωνητικά. Η εύθραυστη φωνή του Jason φαντάζει αρχικά γυμνή, οι εξαιρετικές του συνθέσεις είναι όμως εκεί για να σώσουν την κατάσταση. Ένα πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο άλμπουμ.


23. Destroyer – trouble in dreams


Οι προσδοκίες ήταν πραγματικά τεράστιες καθώς το trouble in dreams ερχόταν έπειτα από έναν θρίαμβο [rubies] κι ένα, αμφιλεγόμενο μεν, αλλά εξίσου σπουδαίο άλμπουμ [your blues]. Ίσως η μοιρασιά των τραγουδιών ανάμεσα σε όλα τα projects του Dan Bejar να μην βοήθησε κανένα να ξεχωρίσει ιδιαίτερα μέσα στη χρονιά, το φετινό άλμπουμ όμως των Destroyer περιέχει τουλάχιστο τρία εξαιρετικά τραγούδια, οπότε δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Και ο στίχος “ a woman by another name is not a woman” από το έξοχο Blue Flower, Blue Flame είναι για μένα ο ωραιότερος που άκουσα μέσα στη χρονιά..


22. Moscow Olympics – Cut the world


Η έκπληξη από τις Φιλιππίνες, και το dreampop / shoegaze pop άλμπουμ της χρονιάς. Μικρό σε διάρκεια, με μόλις επτά τραγούδια, αλλά πανέμορφο.


21. It’s A Musical - The Music Makes Me Sick


Ωραία συνταγή: Ένα αγόρι. Ένα κορίτσι. Μερικά πνευστά. Μπόλικο ταλέντο. Βερολίνο. Morrmusic. Δεν έτυχε, πέτυχε..


20. M83 - Saturdays = Youth


Ο άνθρωπος από τη Γαλλία απέτυχε ίσως να κάνει το «τρία στα τρία» αλλά μια αλλαγή ήχου χρειαζόταν τόσο σ’ αυτόν όσο και σε μας. Άργησα να υποκύψω, πέρασα όμως ένα υπέροχο πρωινό σ’ ένα Βερολινέζικο πάρκο παρέα μαζί του, οπότε με κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία..


19. Anathallo - Canopy Glow


Το δεύτερο από τα τρία ξαδερφάκια, όπως αποκαλώ τα τρία φετινά άλμπουμ που κάλυψαν το κενό της μή κυκλοφορίας άλμπουμ από τον Sufjan Stevens. «οι φίλοι μας, που κυκλοφόρησαν ένα υπέροχο άλμπουμ με τίτλο Canopy Glow, συνδέονται με τον Sufjan με κάτι ακόμη: έχουν την ίδια αγάπη για τα παλιά αμερικανικά μιούζικαλς. Το έξοχο Italo με την πλουμιστή του ενορχήστρωση και τα πάνγλυκα φωνητικά θαρρείς πως έχει ξεπηδήσει από το illinois» γράφαμε πριν λίγους μήνες, και εμμένουμε σταθερά στην παραπάνω άποψη.


18. Of Montreal - Skeletal Lamping


Το βραβείο “Devendra Bahhart of 2008” μπορεί να το κέρδισε και φέτος επάξια, με τις εμφανίσεις του και το εσώφυλλο του άλμπουμ του ο ίδιος ο Devendra, ο κύριος Kevin Barnes όμως ήρθε δεύτερος με απόσταση αναπνοής. Βγαίνοντας στη σκηνή με τα εξωφρενικά κοστούμια του [ή και χωρίς τα εξωφρενικά κοστούμια του], είτε πεζός είτε έφιππος, έστω και αν ήταν εμφανώς calculated και επιτηδευμένος, έδωσε λίγο ενδιαφέρον στην ολοένα και πιο βαρετή και άχρωμη indie scene. Άσχετα βέβαια με το ότι ο ήχος του απείχε από το indie περισσότερο από κάθε άλμπουμ των Of Montreal.


17. xiu xiu - women as lovers


Εδώ δε μπορώ να είμαι και πολύ αντικειμενικός. Κόβω φλέβες για τους xiu xiu. Μαζί με 3-4 άλλα, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου σχήματα αυτής της χιλιετίας. Συνεχίζουν να κυκλοφορούν ένα πολύ καλό έως σπουδαίο άλμπουμ κάθε χρόνο [από τα πιο παραγωγικά συγκροτήματα του καιρού μας], χωρίς καμία έκπτωση στις μουσικές τους αξίες. Και το Women As Lovers, παρά τη χλιαρή αντιμετώπισή του, παρά τα μέτρια t-shirts που το συνόδευαν, μου άρεσε ειλικρινώς πολύ.


16. Pattern Is Movement - All Together


Πολύ μου αρέσουν άλμπουμ σαν κι αυτό του ντουέτου [πλέον] των Pattern Is Movement, τα οποία δε μπορείς εύκολα ν κατατάξεις σε κάποιο είδος. Οι ίδιοι μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση «Some bands we would relish to be compared to, though, would be Dirty Projectors, Beirut, Grizzly Bear and, well, Deerhoof». Δεν έχω εντρυφήσει και τόσο στον ήχο των παραπάνω συγκροτημάτων για να μπορώ να πω αν συμφωνώ ή όχι [με σαφή εξαίρεση τους Beirut] αλλά ένα μπορώ να πω με βεβαιότητα: το all together είναι ένας εξαιρετικός δίσκος.


15. The Dead Science – Villainaire


Πολλές φορές σ’ αυτό το blog έχουμε εκθειάσει την απίθανη φωνή του τραγουδιστή των Dead Science. Θα’ ταν άδικο όμως να εστιάσουμε μόνο σ’ αυτήν, καθώς η «παρανοϊκή όπερα» που ακούει στο όνομα Villanaire είναι μια συνολική προσπάθεια του τρίο από το Seattle. Προς τιμή τους δεν υπέπεσαν στο σφάλμα του να ακολουθήσουν έναν πιο εμπορικό δρόμο από το ντεμπούτο τους και να υιοθετήσουν έναν πιο εύπεπτο ήχο. Το Villanaire είναι μεν δύσκολο άλμπουμ, αποζημιώνει όμως τον ακροατή του καθηλώνοντάς τον από την άρπα της αρχής ως τα μανιασμένα drums του τέλους.


14. Scott Matthew - Scott Matthew

Επικά δακρύβρεχτο, συνταρακτικά μελοδραματικό, ένα υπέροχο άλμπουμ από τον Αυστραλό Scott Matthew, ημι-γνώριμο στους περισσότερους, από την ενσωμάτωση ολόκληρης σχεδόν της συμμετοχής του στο soundtrack του shortbus, γνώριμο στους προσεκτικούς αναγνώστες αυτού του blog, από τη συμμετοχή του στους αγαπημένους Elva Snow.


13. Neon neon - stainless style


Όσο δύσκολο μου φαινόταν πάντα το να ασχοληθώ και να ακούσω τους Super Furry Animals, τόσο εύκολα και αβίαστα αγάπησα αυτό το άλμπουμ του ηγέτη τους Gruff Rhys, σε συνεργασία φυσικά με τον Boom Bip, γνωστό παραγωγό από το Λος Άντζελες. Ένα ακαταμάχητο άλμπουμ που όλα [τα μουσικά είδη] τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, από το hip hop έως τη disco, από το funk ως την electro


12. Deerhunter – Microcastle


Σπουδαία περίπτωση αυτός ο τύπος. Δύο πολύ καλά άλμπουμ μέσα στη χρονιά [το άλλο με το προσωπικό του σχήμα Atlas Sound] και άπειρα τραγούδια προσφερόμενα δωρεάν μέσα από το εξαιρετικό προσωπικό του blog. To Microcastle ήταν όσο έπρεπε accessible σε σχέση με το cryptograms και πανάξια γνώρισε την καθολική αποδοχή.


11. Fleet Foxes - Fleet Foxes


Διάνα έπεσε η Sub Pop υπογράφοντας τους πιτσιρικάδες από τη Washington, καθώς το γεμάτο από υπέροχες μελωδίες ντεμπούτο τους άλμπουμ κυριάρχησε στις λίστες όλων των περιοδικών παγκοσμίως, κερδίζοντας την πρωτιά σε αρκετές από αυτές. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, κέρδισαν όμως την προσοχή της Ακαδημίας στις αρχές της άνοιξης μ’ εκείνο το περίφημο τραγούδι τους με τίτλο Mykonos. “αμφιβάλλω αν ο υπέροχος αυτός φόρος τιμής στο πιο διάσημο ελληνικό νησί ακουστεί ποτέ στα στενά του σοκάκια..” γράφαμε τότε, χωρίς να ξέρουμε φυσικά το πόσο έξω θα πέσουμε..


10. Portishead – Third


Σπουδαίο επίτευγμα αυτό που κατάφεραν οι Portishead με την επιστροφή τους έπειτα από 10 και βάλε χρόνια. Πιο ώριμοι αλλά και πιο σκοτεινοί από ποτέ, δικαιολόγησαν όχι μόνο την αναμονή, αλλά και την ίδια τους της ύπαρξη. “I’ve traveled so far, but somehow feel the same...”


9. Tindersticks - The Hungry Saw


Αυτή κι αν ήταν απροσδόκητη επιστροφή. Όχι απλά καλύτερο από τα τελευταία τους άλμπουμ και τα solo του Stuart Staples, το Hungry Saw ήταν το καλύτερο άλμπουμ των Tindersticks από την εποχή του Curtains, και αν μη τι άλλο απέδειξε ότι ακόμη περνάει η μπογιά τους. Και αυτό το Boobar.. Οι εμφανίσεις τους στη χώρα μας το Φεβρουάριο μετά από αρκετά χρόνια είναι ήδη [για μένα] το πρώτο μεγάλο συναυλιακό γεγονός του 2009.


8. Parenthetical Girls – Entanglements


Εξαιρετικό δεύτερο βήμα από τους προστατευόμενους του Jamie Stewart, μετά το καταπληκτικό art pop ντεμπούτο τους safe as houses, εδώ εστιάζουν περισσότερο στο art και λιγότερο στο pop του παραπάνω χαρακτηρισμού, art βέβαια πασπαλισμένου με αρκετές δόσεις μελοδράματος.. Το αγαπημένο άλμπουμ του Owen Pallett για το 2008 είναι σίγουρα και ένα από τα δικά μας πιο αγαπημένα άλμπουμ.



7. Sigur Rσs - Með Suð í Eyrum Við Spilum Endalaust


Οι χλιαρές αντιδράσεις στο άκουσμα του Gobbledigook [παρά τους διθυράμβους για το αντίστοιχο video], του πρώτου single του φετινού άλμπουμ των Ισλανδών, δοκίμασαν λίγο την πίστη μου ως ορκισμένου φαν. Εντελώς άδικα όμως, καθώς πρόκειται για ένα καταπληκτικό pop album που τους βρίσκει, επιτέλους, μ’ έναν φρέσκο, αρκετά διαφορετικό ήχο, έτοιμους να γνωρίσουν την καθολική εμπορική επιτυχία που τόσο τους αξίζει. Όσο για το Gobbledigook, όσοι το βίωσαν ζωντανά [ύ.μ.ν.ο.ς] κατάπιαν αμάσητες τις χλιαρές τους αντιδράσεις..


6. TV on the radio – dear science


Oops! They did it again! Αναρωτηθείτε παρακαλώ: πόσα συγκροτήματα έχουν καταφέρει μέσα στη δεκαετία να κυκλοφορήσουν τρία συνεχόμενα σπουδαία άλμπουμ? Βάλτε το ένα χέρι στην τσέπη, δε θα το χρειαστείτε.. Το Dear Science είναι ένα ακόμη οργιαστικό, απερίγραπτο, εκπληκτικό άλμπουμ για τους TV on the Radio, το καλύτερο της χρονιάς για τους Αμερικανούς κριτικούς. Προβλέψιμα πράγματα δηλαδή.. «But I'm scared to death that I'm living a life not worth dying for»


5. The northwest man – people friendly


Το πώς αυτός ο τυπάκος από την Αλαμπάμα κατέληξε στα 5 πρώτα άλμπουμ της Χειμερινής Ακαδημίας, στα 10 πρώτα οποιασδήποτε λίστας για την ακρίβεια, είναι κάτι που φαντάζομαι ούτε ο ίδιος θα περίμενε. Τα είπαμε και το καλοκαίρι, ο μαθητής Brett Mattox ξεπέρασε το δάσκαλο Dan Bejar. Το εξαιρετικό άλμπουμ του Brett, όπως και όλη η δισκογραφία του, διατίθεται δωρεάν, οπότε you know what to do..


4. Vampire Weekend - Vampire Weekend


Από τον Ιανουάριο το buzz για το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ των Vampire Weekend ήταν ήδη εκκωφαντικό. Έκτοτε η λέξη Hype αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές. Εδώ βέβαια, όχι μόνο είχαμε συμπεριλάβει το απίθανο Cape Cod Kwassa Kwassa στα καλύτερα τραγούδια του 2007, ήμασταν κι ένα από τα πρώτα blogs παγκοσμίως [για να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας] που αναφερθήκαμε σ’ αυτούς, τον Απρίλιο του 2007. «But this feels so unnatural, Peter Gabriel too»


3. No kids - Come into my house


Με ίσες δόσεις pop δωματίου, παλιών αμερικάνικων μιούζικαλς και σύγχρονου r’n’b η παρέα των No Kids από το Vancouver έφτιαξε ένα άλμπουμ, το οποίο πέρασε απαρατήρητο σε γενικές γραμμές, εντελώς άδικα αν με ρωτήσετε. Απίθανα φωνητικά, μελωδίες που θα ζήλευε και ο Sufjan αλλά και η Janet, κολλητικά piano riffs.. το Come Into My House είναι ένα υπέροχο καλειδοσκοπικό pop άλμπουμ, το καλύτερο καθαρόαιμο pop album της χρονιάς! «Thank you for making it known my life’s work means nothing to no-one»


2. Why? – Alopecia


Το ταλέντο του Yoni Wolf πραγματικά δίνει ρέστα στο τρίτο άλμπουμ των Καλιφορνέζων Why?. Εξαιρετικές ενορχηστρώσεις, κιθάρες και πλήκτρα ισορροπούν αριστοτεχνικά, καταπληκτικές μελωδίες και φωνητικά που συχνά φλερτάρουν με το hip hop, το μικρό αριστούργημα των Why? κυριάρχησε στο πρώτο μισό της χρονιάς, κι ευτυχώς επισημάνθηκε από αρκετά περιοδικά στο τέλος της, ελπίζω τόσο όσο χρειάζεται για να του δώσετε κι εσείς μια ευκαιρία. «Even though I haven’t seen you in years, yours’ is a funeral I’d fly to from anywhere...”


1. Wild beasts – limbo, panto


Δύο είναι οι πιο αγαπημένες μου ημέρες μέσα στη χρονιά: η μέρα που συνειδητοποιώ ότι μπήκε η άνοιξη, και η μέρα που, ακούγοντας για τρίτη, τέταρτη φορά ένα άλμπουμ, συνειδητοποιώ ότι είναι το άλμπουμ της χρονιάς. Όπως έγραφα και πριν λίγους μήνες, είναι εύκολο να απορρίψει κανείς το Limbo, Panto από την ακρόαση του πρώτου κιόλας τραγουδιού. Είναι όμως εξίσου εύκολο να παγιδευτεί από τη γοητεία του σ’ ένα ατέρμονο repeat. Και ότι και να πει κανείς για την ερμηνεία του τραγουδιστή τους [κι εμείς είχαμε μόνο θετικά να πούμε όπως θα θυμάστε] δε μπορεί να του αρνηθεί τον τίτλο της πιο παθιασμένης ερμηνείας της χρονιάς. “I’m not a soft touch, and I won’t be seen as such” κραυγάζει σπαρακτικά στο The Club Of Fathomless Love, “be blasted or be lambasted instead, don’t render me the sorriest parody” στο υπέροχο closing track. Το τολμηρό ντεμπούτο των Wild Beasts στοίχειωσε όσο κανένα άλλο τα ηχεία της Χειμερινής Ακαδημίας μέσα στο 2008 και κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο αγαπημένου άλμπουμ της χρονιάς.


οι Wild Beasts μαθαίνουν τα ευχάριστα για το #1 άλμπουμ της χρονιάς μέσα στο ταξί, και από τη χαρά τους που κέρδισαν αρχίζουν το τραγούδι..






έλαβον: USA 23, UK 9, Canada 8, Iceland - Sweden 3

- * - * - * -

67 λίστες περιοδικών και μουσικών sites από Αμερική, Καναδά, Βρετανία και Ευρώπη συγκέντρωσε το acclaimedmusic.net για να βγάλει τα παρακάτω συγκεντρωτικά αποτελέσματα για το άλμπουμ της χρονιάς:

10. deerhunter
9. elbow
8. nick cave
7. santogold
6. mgmt
5. bon iver
4. vampire weekend
3. portishead
2. tv on the radio
1. fleet foxes


greek corner

monsieur minimal - silk

popeye - that's life

the liarbirds - black and white



DIY of the year

Ένας τύπος αποφασίζει να συνθέτει ένα τραγούδι για κάθε εβδομάδα του 2008, ανάλογα με τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, και να τα ανεβάζει στο blog του ως free downloads. Τελικά, κατάφερε να το κάνει για 39 από τις 52 εβδομάδες. Το project του το ονόμασε one weekly gun. [δεύτερη θέση: ο Σουηδός biker boy. Από το January Song έως και το December Song τήρησε το πιο εύκολο έργο του είναι η αλήθεια, την κυκλοφορία δηλαδή ενός τραγουδιού κάθε μήνα, με τίτλο το όνομά του.]

winter academy's 25 favourite tracks of 2008

Αν εξαιρέσουμε τα τραγούδια των παραπάνω άλμπουμ, ορίστε ένα compilation με τα 25 πιο αγαπημένα τραγούδια του 2008. Χωρίς αξιολογική σειρά, από την κρυστάλλινη pop των Ruling Class ως το υπέροχο Μπανταλαμεντικό άσμα των Mt. Eerie, ρίξτε την παρακάτω 90άρα κασέτα στο σεντούκι του 2008 και δε θα χάσετε..


1. the ruling class - my unmbrella folds
2. the radio dept. - freddie and the trojan horse
3. northern portrait - crazy
4. my teenage stride - theme from teenage suicide
5. hari and ano - gold [or something just as nice]
6. celestial - crystal heights
7. kuryakin - still here
8. japan air - claire
9. the platers - the last day of the holidays
10. days - the simple things
11. a block of yellow - are you sure?
12. church - happiness
13. the melting ice caps - i wanted to be your boyfriend
14. final fantasy - the butcher
15. pony da look - wishstick
16. darkstar - squeeze my lime
17. beast - finger prints
18. ymck - sabita tobira no dai 8 tengoku
19. detektivbyran - om du mφter varg
20. parachutes - tree roots turn to forts
21. patrick kelleher - coat to wear
22. the last dinosaur - home
23. the epochs - mister fog
24. fleet foxes - mykonos
25. mt. eerie - through the trees

download from H.E.R.E. or H.E.R.E

Aυτά τα ολίγα είχαμε να σας πούμε για το 2008. Ραντεβού και πάλι του χρόνου με περισσότερη μουσική.. Χρονιά αποφοίτησης, μην το ξεχνάτε..

Χρόνια Πολλά

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παναγία μου! και νόμιζα ότι εγώ κάνω μεγάλα ποστ!

διαφωνώ με δίσκους, νούμερα κτλ, αλλά μικρή σημασία έχουν αυτά, σ' ευχαριστώ για τις υπέροχες φωτογραφίες και χαιρετώ σε, με ευχές για καλή χρονιά...

Ανώνυμος είπε...

επιτελους ενας ανθρωπος που δεν ξεχασε τους spiritualized! σε 2 λιστες λοιπον φετος ο φιλος jason! παει και αυτη η χρονια..

thod. είπε...

well done! laxaniasa!

katapliktiki douleia re sy winter!panta tetoia

mystery falls down είπε...

Αηδιαστικά απολαυστική και η φετινή σου ανταπόκριση! Συγχαρητήρια!

Και επειδή ένα σχόλιο τόσο φτωχό δε δικαιολογείται μετά από τόσο καιρό απουσίας από τη χειμερινή σου ακαδημία θα το συνοδεύσω με μία υπόσχεση (που θα τηρηθεί) ότι σύντομα (με χρονικό περιθώριο δύο μηνών) θα φλυαρήσω ακατάπαυστα (εναλλακτικά χορταστικά) για σχεδόν κάθε post σου.

Three cheers for Why?, Wild beasts and Women.

mrandom είπε...

Tha hthela na se sugxarw gia thn epilogh twn 25 kalyterwn tragoudiwn tou 2008!Poly kalh epilogh k poly petyxhmenh h seira twn tragoudiwn!(den einai tyxaia h seira, einai?)
Oso gia ta agaphmena album tou 2008..( pw pw..!!polla agaphmena!pote prolabes na agaphseis tosa album?)..xairomai pou den eida sthn prwth thesh tous Fleet Foxes (eleos pia!!!)kai epishs, xairomai pou sou arese to album twn Tindersticks!(nomizw oti den tou dothhke h shmasia pou eprepe)..Boobar..ena apo ta kalytera tragoudia ths xronias apo emena toulaxiston!

Kalh xronia na exoume!

gsus είπε...

Χρόνια Πολλά
Θα ήθελα να καταγγείλω τη χρήση της λέξεως hype με αρνητικό τρόπο σε όλη την ανασκόπηση. Επίσης θα ήθελα να προτείνω την ανακήρυξη της Αλίκης Αρβανιτίδη ως γυναίκας της χρονιάς και εν κατακλείδι θα ήθελα να σας συγχαρώ για το κόμπλεξ που μου δημιουργείς με αυτές τις ανασκοπήσεις που από τα 25 τραγούδια δεν ξέρω ούτε ένα και απορώ τι σταδιάλα κατέβαζα μια ολόκληρη χρονιά.
Καλή χρονιά.

WinterAcademy είπε...

@i_a: ε αυτο ελειπε αγαπητε, να συμφωνησεις με τα αλμπουμ, τη σειρα κλπ. lol
ολα αυτα ειναι καθαρα υποκειμενικα, κουβεντα να γινεται δηλαδη..

@oks: αληθεια θα αλλαζε κατι αν προλαβαινα το project του gone4sure? [οχι για τον jason, γενικοτερα..]
α! σ'ευχαριστω και για το λινκ. πολυ ομως!

@thod: thanks. κι εγω το ιδιο

@mfd: ω, καλως τον, ελπιζω η αποχη σου απο το blogging να οφειλεται στο οτι εχεις πολυ πολυ καλυτερα πραγματα να κανεις [κατι το οποιο παρεμπιπτοντως ευχομαι σε ολους, lol].Ειχα εντελως ξεχασει τους elbow, και τους ξανακουσα με την ευκαιρια της λιστας σου.Οι why ειδικα περιμενα να ειναι σε πολυ περισσοτερες λιστες, whatever..

@mr: φυσικα και δεν ειναι τυχαια η σειρα. Δεν ειναι ομως και αξιολογικη. Εχει την λογικη του mixtape. Ομολογω ομως οτι τα 3 πρωτα ειναι για μενα, με αυτη τη σειρα, τα singles της χρονιας!
Μου πηρε 4 μερες η επιλογη των 25 τραγουδιων, τελικα ειχε ωραια τραγουδια φετος.. Επισης, θα ηθελα να βαλω και δειγματα απο τα αλμπουμ, αλλα ανασκοπηση του 2008 που δημοσιευεται μεσα στο 2009 δε λεει και πολυ! Πολυ πολυ χαιρομαι για αυτο που γραφεις για τους tindersticks, ολοι μα ολοι αδιαφορησαν γι'αυτους φετος. Το boobar ειναι απο τα tearjerkers της χρονιας, υπεροχο!

@gsus εγω ουτε το 1/3 δεν προλαβαινω ν'ακουσω απο αυτα που κατεβαζω. Και φυσικα ουτε που θυμαμαι απο που τα εχω κατεβασει, οποτε καπως ετσι εξηγειται το κομπλεξ σου. εγω θα ψηφιζα tina fey απο ξενες, για ελληνιδα πρεπει να το σκεφτω

[τα βιντεο φαινονται ολα??]

gsus είπε...

όχι δεν φαίνονται.

stereonova είπε...

....tora mporei na ''fygei'' to 2008 !

Zpi είπε...

χορταστικότατο ως συνήθως.
Στην βασιλόπιτα φέτος θα αφήσω ένα κομμάτι και για το Winter Academy.. ;)

Καλή χρονιά

WinterAcademy είπε...

ελπιζω τωρα να ημι-διορθωθηκε η κατασταση με τα videos

μιχαλη + zpi σας ευχαριστω για τα υπεροχα σχολια σας [και πες μου αν κερδισω το φλουρι οκ? οχι τπτ αλλο, αλλα συμφωνα με την αση μπηλιου θα'χω πολυ καλη χρονια φετος]

Ανώνυμος είπε...

ό,τι πιο χορταστικό!
υπέροχο ποστ
γεμίζεις τις μουσικές μου κασετίνες και χαμογελώ γι αυτό

υποκλίνομαι
καλή χρονιά σε όλους

H2O είπε...

τι ?? τελείωσε κιόλας το post ?? θέλω και άλλο ! δεν ξέρω τι θα κάνεις αλλα του χρόνου θέλω ένα top 100 για τα άλμπουμς και ένα top 50 για ταινίες !!

Όπως πάντα καταπληκτικός..να σαι καλά και εύχομαι ότι καλύτερο για το νέο έτος

elafini είπε...

Να έχεις μια (ακόμη ελπίζω) όμορφη χρονιά winter.

(ακόμη χαμογελάω για τους Wild Beasts...και πάνω που αναρωτιόμουν, πως γίνεται μόνο εγώ να τους έχω στο #2...)

Unknown είπε...

Καταιγιστικός όπως συνήθως. Μόλις τελείωσα το διάβασμα του ποστ μου ήρθε να σηκωθώ και να χειροκροτήσω. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο από το να είσαι πάντα καλά, να περνάς ακόμη καλύτερα και ότι είμαστε τυχεροί που διαβάζουμε τέτοια κείμενα. Λέω να το κάψω σε σιντι το μιξ για το αυτοκίνητο, μια χαρά θα μου κάτσει. Χρόνια πολλά αγαπητέ, πολλά και καλά.

WinterAcademy είπε...

μερσι μερσι μερσι!

1.με σκοτωσαν οι κασετινες!
2που το μαντεψες οτι του χρονου θα εχει 100?
3.ευγε deer
4.εμενα μου ηρθε να πεσω κατω απο τα γελια [ευχαριστω ομως]. Σε σιντι δε χωραει, προτεινω 90αρα κασετα

mrandom είπε...

...Oso akouw thn epilogh twn 25 tragoudiwn toso perissotero denomai mazi ths..To prwto meros parapempei se epoxes "birth of indie pop"..Field Mice, House of Love, The Sea Urchins(xaxa), ktl..opou einai isws k h agaphmenh mou...Mhpws hrthe h wra na kaneis kanena afierwma??
...Auto to kataplhktiko Om Du..ktl.. ti einai..?San gamos twn soundtracks tou "Corpse Bride" k tou "Amelie" moiazei!

Bravo Winter!

WinterAcademy είπε...

τοτε μου ειχαν ξεφυγει ολα αυτα τα συγκροτηματα [ενταξει, οχι αυτα που αναφερεις, ιδιαιτερα οι fm ειναι πολυ αγαπημενοι], οποτε τωρα ξαναζω τη νιοτη μου μ'ολα τα νεα ονοματα που ξαναφερνουν αυτο τον ηχο στο προσκηνιο..

οσο για τους detektivbyran ψαξε τους, θα σου αρεσουν [ουτε ενας που τους ακουσε δεν παρελειψε να αναφερει τον tiersen ως επιρροη, ουτε καν οι ιδιοι]. το τραγουδι τους nattoppet [το'χω παρουσιασει παλιοτερα] ειναι για μενα ισως το πιο ομορφο instrumental αυτης της δεκαετιας. χαιρομαι παντως που σου αρεσαν τα τραγουδια..

Ανώνυμος είπε...

εκεινο που θελω να πω ειναι πως διαβαζοντας ολοκληρο το ποστ ενιωσα οτι σε ξερω εδω και πολυ καιρο,
απολαυστικη παρουσιαση,
καλη χρονια:-)

WinterAcademy είπε...

εκεινο που θελω να πω ειναι μερσί!

Sadie είπε...

This file is unavailable until Jan. 29, 2009 because the uploader's account has reached its download limit.

Argisa poly??? :(

Kali xronia, opws kai na'xei!

WinterAcademy είπε...

try now

Sadie είπε...

Thaaanks ;)