Σάββατο, Μαΐου 17, 2008

Winter Academy's alt.Eurovision 2008

UPDATE

The final results of the 2nd alt.Eurovision contest are:

1. Russia : 52 votes
2. Ireland : 34 votes
3. Greece : 26 votes
4. The Netherlands : 22 votes
5. Belgium : 11 votes

[Did you notice that Russia and Greece actually took the same place as in the Eurovision Contest?!!]

A big thanks to all 159 of you who voted. See you next year in Moscow.


Καλώς ήλθατε και φέτος στον ετήσιο διαγωνισμό της alt.Eurovision. Κάποιοι περιορισμοί στο budget του διαγωνισμού έκαναν αδύνατη τη μετάδοσή του από τη Βαρσοβία, πρωτεύουσα της περσινής νικήτριας του διαγωνισμού, οπότε εκπέμπουμε και πάλι από την ερωτική Θεσσαλονίκη. Τη δε Βαρσοβία την έφαγε η μαρμάγκα, καθώς η Πολωνική συμμετοχή αποκλείστηκε στα ημιτελικά [να του μάθω εγώ άλλη φορά να μπαίνει την τελευταία στιγμή και να ψηφίζει δέκα φορές, ούτε με την εκλογή του GWB τέτοια ίντριγκα..].


Κι ενώ στον κανονικό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες οι συμμετοχές είναι πλέον τόσες πολλές που σε λίγο θα χρειάζονται και προκριματικά σε ομίλους όπως στο Champions League, εδώ είπαμε να το κρατήσουμε σε πιο λογικά πλαίσια, περιορίζοντας τις συμμετοχές σε δέκα επτά, και κρατώντας το ποιοτικό επίπεδο ψηλά [ελπίζουμε].

Κατεβάστε λοιπόν και ακούστε τα τραγούδια με την ησυχία σας, και ψηφίστε το/τα αγαπημένο/α σας. Τα σχόλια με τις ψήφους σας, όπως πάντα επιθυμητά και ευπρόσδεκτα, αλλά οι ψήφοι γίνονται δεκτές μόνο στο διπλανό poll. Η ψηφοφορία τελειώνει στις 12 το βράδυ του Σαββάτου 24 Μαίου. Ελπίζω και φέτος να δείξετε αυτοσυγκράτηση και να ψηφίσετε μόνο μία φορά.

Good evening ladies and gentlemen, and welcome to this year's alt.Eurovision contest. Download and listen to the songs, and vote for your favourite entries. P.l.e.a.s.e. vote only once! Voting ends at 23.59', Saturday 24/5.

1. Belgium : Girls in Hawaii - Sun of the Sons [div]





Η κλήρωση [ποια?] ανέδειξε πρώτη τη Βελγική συμμετοχή και το πενταμελές indiepop συγκρότημα των Girls In Hawaii. Το υπέροχο Sun of the Sons, με τις επιρροές του από τους Beach Boys και την pop της δεκαετίας του '60 γενικότερα, είναι το δεύτερο track από το φετινό τους άλμπουμ [το δεύτερό τους] Plan Your Escape. Ο πυρήνας του συγκροτήματος ξεκίνησε το 2000 και το ντεμπούτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2004. Λογικά θα ξανακούσουμε γι'αυτούς στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 2012.


2. Iceland : Singapore Sling - Summer Garden [div]





Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα και βρήκα ένα τραγούδι για να εκπροσωπήσει την Ισλανδία, το οποίο να μην ακούγεται σαν B side των Sigur Ros. Όλα μα όλα τα νέα ονόματα τα οποία βρήκα είχαν ακριβώς τον ίδιο γνώριμο πλέον ήχο. Οι Singapore Sling [ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια : πήραν το όνομά τους όχι από το ομώνυμο κοκτέηλ, αλλά από την ταινία του Νικολαϊδη!!] έχουν εντελώς διαφορετικό ήχο. Ίσως όχι τόσο πρωτότυπο, καθώς θυμίζουν και αυτοί Jesus And Mary Chain [τελικά η αναβίωση του ήχου τους που ξεκίνησαν οι Raveonettes πριν από λίγα χρόνια καλά κρατεί..], το κάνουν όμως με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το καταπληκτικό Summer Garden θα το βρείτε στη συλλογή που κυκλοφόρησαν με τίτλο The Curse, The Life, The Blood. Νέο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σύντομα.


3. The Netherlands : The Cuties - Ugly Boy [div]





"Άντε χάσου άσχημο αγόρι. Δεν έχεις καμία ελπίδα μαζί μου άσχημο αγόρι. Γύρνα σπίτι και άσε με ήσυχη άσχημο αγόρι. Θέλω μόνο να κάνω ένα πάρτυ με τους φίλους μου και δεν είσαι πλέον καλεσμένος.." Ποιος ξέρει τι της έχει κάνει λοιπόν της κατά τα άλλα γλυκύτατης τραγουδίστριας των Cuties, του τετραμελούς all girl band από την Ολλανδία [ως four girls having a blast περιγράφουν τον ήχο τους στο myspace] για να αντιμετωπίζει τέτοια κατακραυγή.. μάλλον θα πρέπει ν'ακούσετε την δακρύβρεχτη ιστορία για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Δακρύβρεχτη μόνο σαν ιστορία βέβαια, καθώς το ίδιο το τραγούδι είναι ένα πρώτης τάξεως uptempo καλοκαιρινό χιτάκι. Το άλμπουμ των κοριτσιών λέγεται Ah-Ah-Aah


4. Italy : Tiger Tiger - Premarin [div]





Η Ιταλία ήταν, προς μεγάλη μου έκπληξη, η χώρα στην οποία δυσκολεύτηκα περισσότερο να διαλέξω το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό, καθώς τουλάχιστο άλλα τρία πολύ καλά τραγούδια από ισάριθμα indiepop συγκροτήματα έχασαν την τελευταία στιγμή την ευκαιρία της συμμετοχής [και λογικά θα παρουσιαστούν και αυτά με τη σειρά τους τις επόμενες εβδομάδες]. Το Premarin των Tiger Tiger, με την ακαταμάχητα κολλητική εισαγωγή, τις θρασύτατες κιθάρες και τα [συχνά αθυρόστομα] πανένορφα φωνητικά της Margot, κέρδισε τελικά μια θέση στον ήλιο, και, μόλις το ακούσετε, στην καρδιά σας επίσης.. Το ντουέτο των Tiger Tiger έχει σαν βάση την υπέροχη Bologna.


5. Czech Republic : Sporto - Love International [div]





Να'τη κι η Δημοκρατία της Τσεχίας, με μια συμμετοχή έκπληξη! Το τετραμελές electro / post punk / powerpop [καλά, όλα τα έσφαξαν, όλα τα μαχαίρωσαν..] συγκρότημα των Sporto από το Proho κυκλοφόρησε πέρυσι το άλμπουμ One Minute Cardinal. Το μπιτάτο Love International [πολύ Γιουροβιζιονικός τίτλος, δε συμφωνείτε?] είναι ένα demo από τη νέα τους δουλειά, το πότε θα κυκλοφορήσει μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν..


6. Slovakia : Dope Aviators - UFO As A Gift [div]





Μετά τη συμετοχή της Τσεχίας, η γειτόνισσα χώρα της Σλοβακίας δε θα μπορούσε να λείπει από το διαγωνισμό. Στη σελίδα τους στο myspace οι Dope Aviators [ωραίο όνομα αν μη τι άλλο] δηλώνουν μεν δύο χώρες καταγωγής, τη Σλοβακία και τη Φινλανδία, έχουν γίνει όμως αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, και άλλωστε η μπάντα δημιουργήθηκε στην Πράγα, οπότε βγάλε τώρα εσύ άκρη.. [για να μην πούμε για διάφορες και διάφορους που έχουν εκπροσωπήσει, και έχουν κερδίσει κιόλας, χώρες με τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση ως προς την καταγωγή]. Ο ψυχεδελικά υπνωτικός ήχος τους, τους κατατάσσει κάπου ανάμεσα στους JAMC, στους MBV και στους Spiritualized.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δίλεπτο UFO as a gift από το περσινό άλμπουμ τους product.


7. France : My Raining Stars - Riding For A Fall [div]





C86 meets Creation Records meets Sarah Records λένε για το συγκρότημά τους οι κύριοι My Raining Stars. 1/3 indiepop, 1/3 Kevin Shields και 1/3 M83 λέω εγώ.. Ακούστε και μόνοι σας και πείτε μου. Ο T.Haliniak είναι η ψυχή και ο συνθέτης αυτού του πολύ καινούργιου συγκροτήματος από τη Γαλλία, που ακούγεται πολύ τελευταία στους indie κύκλους της χώρας του, και όχι μόνο. Υποθέτω ότι η Σοφία Κόπολα θα πρέπει να είναι η αγαπημένη τους σκηνοθέτιδα, και αν τους πάρει είδηση, μια θέση στο soundtrack της νέας της ταινίας δε θα'ταν άσχημη ιδέα..


8. UK : Good Neighboor - There Was A Time [div]





Από τότε που ψηφίζει το κοινό και όχι οι διάφορες επιτροπές, άλλοτε δίκαια και άλλοτε δικαιότατα, η Βρετανία πατώνει κυριολεκτικά στο διαγωνισμό της Eurovision. Ένα οποιοδήποτε τραγούδι από τα πολύ καλά τραγούδια που παρουσιάσαμε τελευταία θα μπορούσε να την εκπροσωπήσει επάξια τουλάχιστο σ'αυτό το διαγωνισμό, διαλέξαμε όμως μια συμμετοχή πολύ ξεχωριστή από την περσινή χρονιά, που αξίζει μια θέση στο spotlight και με το παραπάνω. O Andy Chester λοιπόν, η φωνή και ψυχή του συγκροτήματος, ίσως σας φανεί πολύ γνώριμος και θα'χετε δίκιο, γιατί πρόκειται για τον τραγουδιστή των πολύ αγαπημένων [μου] My Computer από το Manchester. Μετά από ένα αριστουργηματικό ντεμπούτο, κι ένα πολύ καλό δεύτερο άλμπουμ σε παραγωγή του περίφημου John Leckie, o Andy έχασε τα πάντα, και βυθίστηκε στην κατάθλιψη και τα ναρκωτικά. Το συγκρότημα διαλύθηκε μετά και από την κυκλοφορία ενός τελευταίου άλμπουμ που πήγε κυριολεκτικά άπατο, και ο Andy μαζί με τον hip hop παραγωγό Doyli σχημάτισε πέρυσι τους Good Neighbour. Στο καταπληκτικό There Was A Time διηγείται την ιστορία του με πραγματικά αφοπλιστικό τρόπο. Ελπίζουμε σύντομα και σε κάποιο άλμπουμ.


9. Ireland : Andrew Boland - The City Lights
[div]





Δίπλα δίπλα στην κατάταξη, όπως και στο χάρτη, η συμμετοχή της Ιρλανδίας είναι μια πραγματική έκπληξη. Θα χρειαστεί να ακούσετε π.ο.λ.ύ. προσεκτικά τη σπουδαία αυτή φωνή του κυρίου Andrew Boland για να πειστείτε ότι δεν σας κάνω πλάκα και ότι το υπέροχο The City Lights δ.ε.ν. είναι η χαμένη ηχογράφηση από το Scott II του κυρίου Walker. Τουλάχιστον ο Andrew από το Δουβλίνο δεν έχει αυταπάτες και είναι αρκετά έξυπνος ώστε να αναφέρει τον Scott Walker ως την πρώτη και μεγαλύτερη επιρροή του [και οι άλλες βέβαια δεν πάνε πίσω : Leonard Cohen, Morrissey, Jacques Brel, Burt Bacharach, Lee Hazlewood, μπήκατε στο νόημα τώρα?]. Απίστευτο αλλά αληθινό: δεν έχει βρεθεί ακόμη δισκογραφική να τον γραπώσει!


10. Russia : The Nothingdoers - Pictures
[div]





Ο Igor και ο George από τη Μόσχα γνωρίστηκαν όταν δούλευαν μαζί σε μια φυτεία αχλαδιών. Η δουλειά αυτή πρέπει να ήταν τόσο κουραστική που, από αντίδραση, αποφάσισαν να ονομάσουν το συγκρότημά τους The Nothingdoers. Πως ακούγεται λοιπόν ένα soft indie rock Μοσχοβίτικο ντουέτο που ισχυρίζεται πως η μεγαλύτερη επιρροή στον ήχο του είναι ο Beck? Πολύ καλύτερα απ'ότι φαντάζεστε! Το νέο τους άλμπουμ twenty past sixteen, το οποίο προσφέρουν δωρεάν στη σελίδα τους στο Myspace, ακούγεται ευχάριστα από την αρχή ως το τέλος, χωρίς να ξενίζει με την αγγλική προφορά του Igor, οι αγγλικοί του στίχοι μάλιστα είναι και πολύ ενδιαφέροντες! Το Pictures είναι το τρίτο τραγούδι του άλμπουμ.


11. Norway : Professor Pez - Papillon [div]





Αρκετά γνωστοί έχουν γίνει πλέον οι Professor Pez από το Bergen της Νορβηγίας, με το περσινό τους άλμπουμ Hordaland. Έστω κι αν είναι bitter & hateful σαν προσωπικότητες γράφουν cheerful & upbeat indiepop τραγούδια [δικοί τους οι χαρακτηρισμοί]. Εμάς μας ξέφυγαν πέρυσι, το καταπληκτικό όμως Papillon μου αρέσει τόσο πολύ που αποφάσισα να τους κάνω την τιμή της εκπροσώπησης της χώρας τους στην alt.Eurovision για να επανορθώσω. Εσείς θα κρίνετε αν έκανα καλά..


12. Spain : Band A Part - Souvenir De L'Avenir [div]





Μια από τις χώρες με μεγάλη παράδοση στην indiepop / tweepop σκηνή είναι σαφέστατα και η Ισπανία [έστω και αν δεν την τιμούμε όπως θα έπρεπε σ'αυτό το blog]. Με συντριπτική πλειοψηφία, τα αντίστοιχα συγκροτήματα επιλέγουν τη μητρική τους γλώσσα για τις ηχογραφήσεις τους, και πολύ καλά κάνουν αν με ρωτήσετε, καθώς τα ισπανικά πραγματικά προσφέρονται για το συγκεκριμένο είδος. Ακούστε για παράδειγμα το Souvenir de l'Avenir από το πολύ πρόσφατο demo των Band A Part από τη Μαδρίτη. Αν υπήρχε ακόμη η Sarah Records θα μιλούσαμε για το νέο της απόκτημα. Δεν υπάρχει όμως, οπότε το συμπαθές ντουέτο παραμένει ορφανό δισκογραφικά. Προς το παρόν..


13. Greece : My Wet Calvin - Alice Says [div]





Να'τη και η Ελλαδίτσα. Η εξαιρετική, απέριττη tweepop είχε σίγουρη τη συμμετοχή ως την τελευταία στιγμή, η σπουδαία dreampop όμως των My Wet Calvin κέρδισε στα σημεία. Γνωστοί σαν όνομα [και μόνο] τα τελευταία χρόνια, κυρίως από διάφορα δημοσιεύματα που επικεντρώνονταν στις ζωντανές τους εμφανίσεις, το DIY ethic που τους χαρακτηρίζει, και τα καταπληκτικά χειροποίητα σινγκλάκια τους. Ως γνήσιος δύσπιστος Έλλην indie fan βάστηξα μικρό καλάθι και προσπέρασα. Ώσπου ήρθε ο φίλος Oksikemia να αναρωτηθεί "είναι οι My Wet Calvin οι Έλληνες Radio Dept.?" για να ενδώσω τελικά κι εγώ.. Το ριφ στο 1'20'' στο απίθανο αυτό τραγούδι, πολύ θα ήθελαν να το είχαν γράψει οι Σουηδοί αγαπημένοι μας φίλοι..


14. Sweden : The Last Party - Come Back To Stockholm [div]





Και μια που είπαμε Σουηδία.. ως ειδικοί Σουηδολόγοι είχαμε και φέτος μια πολύ δύσκολη δουλειά στην επιλογή της Σουηδικής συμμετοχής. Η τελική επιλογή ίσως ξαφνιάσει μερικούς, δεν έχω όμως να δώσω καμιά λογική εξήγηση. Όταν άκουσα το Come Back To Stockholm, ένα demo από το εξαμελές συγκρότημα The Last Party από τη Στοκχόλμη [αυτό τους έλειπε, να μην είναι κι από τη Στοκχόλμη!], θέλετε η πανέμορφη απλοϊκή pop μελωδία του, θέλετε οι ακόμη πιο απλοϊκοί, σχεδόν αφελείς, αλλά γλυκύτατοι νοσταλγικοί στίχοι του.. το έκλεισαν το εισητήριο για τη Θεσσαλονίκη από την πρώτη κιόλας ακρόαση!


15. Turkey : Kim Ki O - Kapali Kapali Kapali [div]





Τουρκία, Kim Ki O, Kapali.. κάτι μου λέει ότι μία προσπάθεια για να μπείτε στον κόπο να το ακούσετε το τραγούδι της γείτονος χώρας, όλο και πρέπει να την καταβάλλω.. Αναφορά στο Drowned in Sound, Ευρωπαϊκή τουρνέ με τον Jens Lekman, συμμετοχή στο περίφημο CDR του fanzine 'I Godan Ro' [εκείνο με την καταπληκτική διασκευή των Radio Dept στο bachelor kisses].. τι άλλο.. α,ναι! το kapali, kapali, kapali των φίλων μας από την Ισταμπούλ είναι ένα καταπληκτικό twee/electropop τραγούδι. Πειστήκατε τώρα?


16. Denmark : Northern Portrait - Crazy [div]





Ένα από τα πολύ μεγάλα φαβορί, όχι μόνο για αυτόν εδώ το διαγωνισμό, αλλά και για τον τίτλο του best indiepop newcomer of the year, καθώς με το ντεμπούτο τους αυτό single έχουν ενθουσιάσει τους απανταχού φαν του είδους [όπως εμένα καλή ώρα]. Οι Northern Portrait από την Κοπεγχάγη, με την "sophisticated guitar pop" τους, γνωρίζουν λοιπόν μια αποδοχή αντίστοιχη με αυτή των Φινλανδών Cats On Fire πέρυσι. Περιμένουμε με αγωνία το ντεμπούτο τους άλμπουμ για να δούμε και κατά πόσο το αξίζουν, πάντως, αν κρίνουμε από το Crazy, το μέλλον προδιαγράφεται υπέρλαμπρο γι'αυτούς. Και όσο κι αν η ιστορία είναι που θα δείξει αν μπορέσει να σταθεί δίπλα σε τραγούδια - ορόσημα στην ιστορία της μουσικής, όπως τα ομώνυμα της Patsy Cline και των Gnarls Barkley, οι Δανοί φίλοι μας έχουν κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.


17. Finland : Eleanoora Rosenholm - Kiltti Vai Tuhma [div]






Το 2008 δεν είναι και η καλύτερη χρονιά για την Φινλανδέζικη indiepop σκηνή. Ενώ η Δανία και η Nορβηγία είναι συνεχώς ανερχόμενες και τα σουηδέζικα συγκροτήματα είναι κυριολεκτικά δεκάδες, η Φινλανδία είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στη Σκανδιναβική Χερσόνησο [και όχι μόνο στη μουσική]. Λίγο η γλώσσα τους, λίγο η διαφορετική κουλτούρα τους [μία λέξη θα πω: Καουρισμάκι], όλο αυτό το απόκοσμο μέχρι παρεξηγήσεως, αντικατοπτρίζεται πολύ συχνά και στη μουσική τους. Όπως στη μουσική της δεσποινίδος Eleanoora Rosenholm [ pop - gothic - healing & easy listening.. ότι πείτε..]. Ακούστε για παράδειγμα το kiltti vai tuhma [γείτσες!] με τα υπέροχα 'τσα τσα τσα' στην εισαγωγή, και θα με καταλάβετε.. Κι αν παρά την περίεργη γλώσσα, σας κάνει κάτι η παράξενη γοητεία του, μη διστάσετε να του δείξετε την προτίμησή σας..

download all the songs from h.e.r.e.

That's it then! Download. Listen. Vote. Get your friends to do the same.
And don't forget to check the results next Saturday! Have a great week!


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oriste eurovision pros mimisi.ta 12aria na reoun afthona parakalw!!!to diko mou ...12ari efyge gia iceland asizititi.mia xara to blogg paidia,kali synexeia kai..orexi na yparxei.na'ste kala mages!see you!

ZlatkoGR είπε...

Ψήφισα κι εγώ. Άντε και του χρόνου! :-)

Ανώνυμος είπε...

Πω Πω δύσκολη απόφαση...και όσο περισσότερο τα ακουω τόσο πιο δύσκολο να επιλέξω...Όλα είναι πάρα πολύ καλά...Διαλέγω όμως το πιο χαρωπό κατά τη γνώμη...Papillon...λοιπόν...

Να προσθέσω ωστόσο ότι my wet calvin είναι αρκετά γνωστοί στο αθηναικό κοινό, τουλάχιστον...και είναι και πάρα πολυ εφευρετικοί στα live τους...και πάρα πολύ καλοί...το Alice says είναι απλά καταπληκτικό...
Αλλά αυτές οι παραφωνίες στο Papillon μου κάνουν πιο Eurovision...

WinterAcademy είπε...

χαιρετε

φυσικα και ειναι πολυ γνωστοι οι m.w.c. και στην αθηνα και στη θεσσαλονικη. Σαν ονομα. Μονο.Το οποίο έχουν χτίσει με τα live τους. Γιατι φυσικα κανεις δεν τους παιζει [φανταζομαι] στο ραδιοφωνο. Ευτυχως παντως ειναι αρκετα εξυπνοι ωστε να δινουν δωρεαν mp3 στη σελιδα τους, τα περισσοτερα ελληνικα συγκροτηματα πιστευουν πως ξημεροβραδιαζομαστε ολη μερα στο Myspace για ν'ακουμε τα τραγουδια τους..

ο ρωσος φιλος μας παντως [ο ξαδερφος του περσινου πολωνου] βαλθηκε παλι να μου το χαλασει.. αχ αυτο το ανατολικο μπλοκ!! lol

Rainman είπε...

τέλειο post! :-)

Α, μπα? είπε...

πω πω τέλειο θα το ακούσω με προσοχή σπίτι και θα ψηφισω με σύνεση

Ανώνυμος είπε...

η δημοκρατια της μακεδονιας (!!) πού ειναι; την απερριψες ρε ψηφοφορε του παπαγεωργοπουλου (τσιτσοπουλος mode);; χεχεχεχε...

το ugly boy μου θυμισε παρα πολυ ενα ωραιο τραγουδακι απο υπογεια ρευματα με τιτλο στο υψος των ματιων μου. δεν ξερω αν το εχεις υποψη σου. θα ψαξω για λινκ.

και επιφυλασσομαι να ψηφισω αργοτερα.

WinterAcademy είπε...

Τωρα βρηκες ανθρωπο να απευθυνεις τετοια μομφη!
[αρκει να σου πω οτι οι οροι που χρησιμοποιω εγω καθημερινα ειναι:
μακεδονία, καρντάκ, ισταμπούλ, βόρεια κύπρος]
Μακαρι να'βρισκα mp3 να εβαζα απο ολες τις χωρες :)

Unknown είπε...

Καραγούσταρα με το χώσιμο των the cuties, κούνησα ρυθμικά το κεφάλι μου στα beats των dope aviators, ενθουσιάστηκα με τα όμορφα φωνητικά των professor pez, εντυπωσιάστηκα με την άπιαστη αγγλική προφορά των The Nothingdoers (φυσικά κατέβασα το άλμπουμ που δίνουν απλόχερα) αλλά με συνεπήρε η φυσαρμόνικα και η επιβλητική φωνή του Andrew Boland. Ευχαριστούμε κύριε Winter Academy, καλή σενέχεια με τα αποτελέσματα και την απονομή. Θα περιμένουμε πως και πως μέχρι την διοργάνωση της τρίτης alt. Eurovision.

elafini είπε...

Φοβερή ιδέα και εκτέλεση...θα επιστρέψω αφού τα ακούσω :)
καλό βράδυ

Unknown είπε...

Once again I have absolutely no clue what you're writing - but looks like a great idea. And obviously the winner should be Northern Portrait ;-)

WinterAcademy είπε...

@z thanx!νομίζω πως άλλη μία θα την κάνω, για μετά δεν ξέρω..
@e μερσί!αναμένωμεν!
@s of course it's for the best that you don't understand what i'm writing, lol![it's all greek to you, isn't it?]. Don't tell anyone but i think so too!

Ανώνυμος είπε...

μπορω να ψηφισω παραπανω απο ενα τραγουδια; ας πουμε 2 3;

WinterAcademy είπε...

yep! αλλα οχι >=2 φορες το ιδιο τραγουδι πλιζ

Ανώνυμος είπε...

α ωραια..
δυο τραγουδια θα ψηφισω.
θα τα ξανακουσω αυριο και στη συνεχεια θα καταχωρισω τις τελικες επιλογες μου!
δε μας ειπες τη δικη σου προτιμηση ομως..

Unknown είπε...

ha yeah - all Greek indeed :)

H2O είπε...

Dope Aviators και Σλοβακία δαγκωτό !!

Εύγε για άλλη μια φορά φυσικά :)))

elafini είπε...

Αφού η σημερινή μου διάθεση για χτύπημα δεν άφησε πολλά περιθώρια στηn πανέμορφη μπαλάντα του Boland κι αφού κατάφερα να αντισταθώ στα εκτυφλωτικά φώτα των UFO (δηλώνω λάτρεις τους), κατέληξα σε κάτι κοντινό γαλαξιακό που απέχει μόνο λίγους Ήλιους μακριά..επική εισαγωγή και χαζοχαρούμενη αισιοδοξία ;)

καληνύχτα :)

WinterAcademy είπε...

η αγωνια κορυφωνεται! νομιζω τελικα πως και στους δυο διαγωνισμους νικητρια θα'ναι η ιδια χωρα..

enteka είπε...

μόλις ψηφίσαμε.

εγώ τη νορβηγία,
ο γιώργος την ελλάδα.

εννοείται ότι βαθμολογήσαμε όλους πριν καταλήξουμε.

τους καλύτερους βαθμούς δώσαμε (εκτός από νορβηγία και ελλάδα) στην Ολλανδία, Τουρκία και Φινλανδία.

και του χρόνου!

enteka είπε...

α, και τους χειρότερους τους δώσαμε: τσεχία, αγγλία και ιρλανδία (έλεος!)

WinterAcademy είπε...

ε τετοια ταυτιση αποψεων με το κοινο που ψηφισε στην κανονικη eurovision δεν την περιμενα, lol

thanks αγαπητε 11, κυριως για το δευτερο σχολιο [τι eurovision θα ηταν χωρις λιγο κραξιμο!]

τωρα μπορω να σας πω και τη δικη μου ψηφο: δανια [7η] και αγγλια [πατωσε]

αντε, και του χρονου!