Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2007

K To Be Lost

Αν και δε συνηθίζω να ξαναβλέπω αγαπημένες ταινίες [τουλάστιχον τόσο σύντομα] στην τηλεόραση, κι αν και τη συγκεκριμένη την έχω αγοράσει σε dvd, δεν άντεξα χτες και ξαναείδα το Lost In Translation, και καθόλου δεν το μετάνιωσα. Δε χρειάζεται τώρα να γράψω εδώ για το πως το αριστούργημα της Σοφία Κοππόλα [απίστευτο μου φαίνεται που δε θα παιχτεί η Μαρία Αντουανέττα, μήπως να μαζεύαμε υπογραφές?] είναι για μένα μία από της καλύτερες, και κυρίως, τις πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες της δεκαετίας μέχρι τώρα, αλλά μόλις το έκανα.. anyway, είτε το είδατε χθες είτε όχι, αποκλείεται να μη θυμάστε το εκπληκτικό τελικό sequence με το just like honey των jesus and mary chain, και την ανατριχίλα που νιώσατε από την πρώτη νότα.. Θυμήθηκα λοιπόν ότι οι JAMC [τους οποίους στα 80s δεν τους εκτίμησα όπως τους άξιζε] ξανασχηματίζονται ΚΑΙ αυτοί εφέτος, για να συμμετάσχουν στο Coachella Festival. Όμως.. όμως δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν και μία μικρή αδελφή [κουκλίτσα αληθινή]. Τη λένε Linda Reid, την αγαπούν πολύ, γι'αυτό και συμμετείχε στα φωνητικά του τελευταίου τους άλμπουμ. Από τότε λοιπόν οι τρεις τους αποφάσισαν να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ που θα λέγεται little pop rock. Το όνομα του σχήματος είναι Sister Vanilla, καθώς αυτό το παρατσούκλι έδωσαν στη Linda τα δυο αδέρφια της, και συμμετέχουν σ'αυτό και αρκετοί άλλοι μουσικοί. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2007. Ορίστε ένα πρώτο δείγμα με τίτλο K To Be Lost, με προφανείς αναφορές στους JAMC στους στίχους..




Sister Vanilla - K To Be Lost

ε και χωρίς το just like honey [από το lost in translation] θα σας άφηνα?

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι και ο μόνος που δεν άντεξε, χθές το βράδυ..Είναι απίστευτο πως ταινίες τόσο απλές μπορεί να γίνουν αριστουργηματικές..Όσο για τους JMC ούτε εγώ τους είχα εκτιμήσει τότε και δεν το βλέπω να το κάνω τώρα (άσε που υπάρχουν μερικές δεκάδες λόγοι να πας στο Coachella εκτός τους JMC)

Καλό Μήνα να έχουμε :)

aggelosk είπε...

ασχετο, τι θα γινει με εκεινη την παραγγελιά?θα διαμαρτυρηθω για το service

WinterAcademy είπε...

1.η συλλογη με τα singles τους πάντως ειναι εξοχη

2.ποια παραγγελιά βρε? [ή απευθύνεσαι στον evian?]

aggelosk είπε...

δυο τρια ποστ παρακατω...Που βρηακτε 65 days of static?μπορώ να εχω ενα λινκ?ευχαριστω θερμα και ελπιζω σε φαστ απαντηση:p

WinterAcademy είπε...

http://www.sendspace.com/file/dza1u7

αυτό κάνει? μια συλλογή με bsides και τίτλο then we take japan

[ελπιζω να δουλευει το λινκ]

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρων...
Ελπίζω οι jesus να ξανασχηματίζονται μόνο για το Coachella Festival και όχι για να βγάλουν δίσκο. Έχω βαρεθεί να βλέπω αυτήν τη συνταγή συνεχώς και συνεχώς. Συγκροτήματα που διαλύονται, δεν καταφέρνουν τίποτα solo και φτιάχνουν μια παρωδία της παλιάς εποχής. Περασμένα μεγαλεία.
Τα αδέρφια Reid και οι jesus ήταν φοβερή μπάντα. Μελωδία και πριόνια. Καταλαβαίνω αυτό που λες ότι δεν εκτιμήθηκαν γενικά στα 80s στην Ελλάδα.
Πρέπει να αντέχεις το θόρυβο και τις φαζαρισμένες κιθάρες. Προς επιβεβαίωση, βάλε διαπασών το PSYCHO CANDY ΟΛΟ(Gillespie στα drums) και θα καταλάβεις . Όσο για το δίσκο των Sister Vanilla θα τον ψάξω απο περιέργεια...

WinterAcademy είπε...

δεν είναι ότι δεν αντέχω το θόρυβο ή το fuzz, απλά για να μ'αρέσει κάτι πρέπει να έχει ένα στοιχειώδες ίχνος μελωδίας, έστω και θαμμένο ΠΟΛΥ βαθιά, και οι JAMC βέβαια αυτό το'χουν και με το παραπάνω.

το psycho candy δίκαια θεωρείται classic, αλλά το 21 singles ειναι αυτο που μ'αρεσει ν'ακουω απ'αυτούς..

και φυσικά, δε νομίζω να υπάρχει πλέον συγκρότημα που να μην ξαναφτιάχθηκε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και που να παραμένει το ίδιο θρυλικό στη συνείδησή μας όπως στην πρώτη του εμφάνιση.. εκτός βέβαια από το μεγαλύτερο συγκρότημα ever, που αν παρακολουθείς αυτο το blog έστω κ λίγο θα ξέρεις βέβαια ποιο είναι [για μένα πάντα.. αν κ δε δέχομαι αντιρρήσεις επί του θέματος lol]

thx για το σχόλιο πάντως

aggelosk είπε...

οκ θενκς για το σερβις.θα ανεβεις στην εκτιμηση μου:Ρ κυκλοφορησε και ο ρειντ ενα ep γυρω στον σεπτεμβρη οκτωβρη αν θυμαμαι καλα απο την εταιρεια τρανζιστορ (οχι δεν εχουμε καμια σχεση απλα συνωνυμια)