Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2007

Cinnamon

Το σημερινό τραγούδι δεν είναι και τόσο καινούργιο, για την ακρίβεια είναι του 2005, το παρουσιάζουμε όμως για τρεις λόγους: α) είναι υπέροχο β) πρώτη φορά ακούω αμερικανούς shoegazers που να μοιάζουν τόσο πολύ με βρετανοί γ) ακούγονας τις πρώτες νότες θα νομίσετε ότι ακούτε cocteau twins δ) το συγκρότημα δεν έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ ακόμη, οπότε όταν αυτό συμβεί αργότερα μέσα στη χρονιά, θα σας λέμε ότι τους ακούσατε πρώτοι εδώ.. τέσσερις λόγοι προέκυψαν τελικά, whatever.. [όπως καταλαβαίνετε, ολοένα και περισσότερο τα posts αυτού του blog γράφονται μετά από τον απογευματινό ύπνο του γράφοντα..]

Οι airiel λοιπόν δεν είναι ούτε από τη Γλασκώβη, ούτε από το Μάντσεστερ, ούτε -έστω- από τη Στοκχόλμη.. η dreampop που παίζουν έρχεται κατευθείαν από το Σικάγο του Ιλλινόι. Ηχογραφούν EPs και τραγούδια για συλλογές εδώ και μερικά χρόνια, και μόλις φέτος πρόκειται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους. Ώσπου λοιπόν να συμβεί αυτό, ακούστε ένα δείγμα από το τελευταίο τους EP με τίτλο το όνομα του συγκροτήματος..


airiel - cinnamon

Sally sleeps in her bed
a certain shade of dark red
covers her, let's her dream well
remember it in the morning and write it down
call me and tell me
hello, I'm here alone
waiting for you to call
do your kisses taste of cinnamon
so many times I remember when
you came in and left your taste here
of a perfect girl on the other side of the world
who calls me to tell me
hello, I'm here alone
waiting for you to call

[τελικά μήπως πρόκειται για φόρο τιμής στο sally cinnamon των stone roses?]


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το 'χουν τα παληκάρια, έπεσα πάνω τους τυχαία πριν από 2-3 χρόνια σε ένα από τα winks & kisses EP τους... δείτε και τα liquid paper & Jeanette :-)

WinterAcademy είπε...

κανείς [καλός] δε χάνεται τελικά..