Κυριακή, Μαρτίου 25, 2007

Monika & Five Star Hotel, Αποθήκη Γ, Θεσσαλονίκη, 24.03.2007

Η αλήθεια είναι πως δεν πηγαίνω ποτέ στα πάρτυ του Φεστιβάλ, γιατί συνήθως βλέπω κάποια ταινία εκείνη την ώρα, οπότε είχα ξεχάσει για το συγκεκριμένο πάρτυ - συναυλία της Monika. Έτσι, όταν αποφάσισα ότι αρκετά film είδα για φέτος, το θυμήθηκα, οπότε και κατηφόρισα για άλλη μια φορά στο λιμάνι.. και χαίρομαι που το έκανα. Οι Five Star Hotel ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς διαθέτουν δύο στοιχεία που τα περισσότερα ελληνικά συγκροτήματα δυστυχώς δεν έχουν: α. ωραία pop τραγούδια β. έναν τραγουδιστή με πραγματικά πολύ ωραία φωνή. Ήταν όλοι εκεί λοιπόν χθες, οι Pulp, ο Morrissey, οι Inspiral Carpets.. μέχρι και My Life Story μου θύμισαν. Ο ήχος ήταν βέβαια μπουκωμένος ως συνήθως, αλλά η όμορφη νοσταλγική pop των 5*Η μας αποζημίωσε πλήρως. Τους εύχομαι τα καλύτερα..


Η Monika από την άλλη μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Εξαιρετική φωνή, πολύ καλή live απόδοση των τραγουδιών στο πιάνο, όταν όμως μπήκαν και οι υπόλοιποι μουσικοί η όλη συνταγή άρχισε να γίνεται προβληματική [παρ'όλο που ο ήχος ήταν μια χαρά]. Δεν ξέρω, ίσως να ήταν ιδέα μου, αλλά το στίγμα της μουσικής που παίζει η Monika, δεν πέρασε ξεκάθαρα στο κοινό, κι αυτό πρέπει ίσως να το κοιτάξει. Γιατί αυτό που ακούσαμε δεν ήταν σίγουρα "acoustic/alternative/classical" αλλά crowd pleasing contemporary pop/rock.. Οι διασκευές στα Let me roll it & without you σίγουρα δε βοήθησαν [εντάξει δεν περίμενα να διασκευάσει και pixies..] και η ευαισθησία των κομματιών της όπως τα μάθαμε στο Myspace δεν πέρασε καθόλου στο κοινό [διορθώνω, δεν πέρασε καθόλου σε μένα..]. Αναμένουμε πάντως το άλμπουμ της για πιο ασφαλή συμπεράσματα, καθώς ταλέντο διαθέτει άφθονο..


τα παρακάτω τραγούδια όμως είναι σούπερ..

monika - are you coming with us

5 * Hotel - underground

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βάλε και λίγο feelies in the mix για τους 5*hotel :) Νομίζω πως αδικήθηκαν και οι δύο από τον κακό ήχο. Όσον αφορά τη μόνικα, ξέρω πως είναι σε στούντιο αυτό τον καιρό. Μπορεί να ψάχνονται ακόμη. Προσωπικά δε με χάλασε η αλλαγή σε ποιο crowd pleasing remixes. Τώρα με το δίσκο ίσως να το σκέφτονται και πιο εμπορικά.
Πάντως ήταν πολύ ωραία βραδυά και συγχαρητήρια στα παιδιά του φεστιβάλ που το διοργάνωσαν (ακους σοφία; )

WinterAcademy είπε...

και ελπιζουμε να τους δουμε ολους και του χρονου στις θεσεις τους [εστω κ αν δεν ακουει η σοφια. lol]

Xilaren είπε...

ωραίοι οι 5 star hotel, thnx!


(και μόλις συνειδητοποίησα πως έχουμε κοινούς γνωστούς - im forwarding the comments to her!)

WinterAcademy είπε...

βεβαια εγω δεν τη γνωριζω τη σοφια [απλα υπεθεσα οτι δε θα διαβαζει το blog] αλλα ευχομαι ολα τα παιδια να μεινουν στις θεσεις τους γιατι κανουν πολυ καλη δουλεια ολα αυτα τα χρονια

Ανώνυμος είπε...

μακάρι να μείνουν όλοι τους και του χρόνου ... η ιστορία με τις συμβάσεις είναι τραγική...

[xilaren, say hi to sofia:) ]