Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2007

[48 Songs for the] 48th Thessaloniki International Film Festival

Καθώς πλησίαζε το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο ως γνωστόν [!] τα τελευταία χρόνια τα μέλη της Ακαδημίας μας παρακολουθούν ανελλιπώς, ο προβληματισμός για το πως και για το αν θα καλύψουμε το Φεστιβάλ υπήρξε μεγάλος. Η αλήθεια είναι πως η άποψη ενός blogger για τις ταινίες ενός Φεστιβάλ μοιραία δεν είναι και τόσο ενδιαφέρουσα για το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγνωστών του blog του, ιδιαίτερα επειδή δεν έχουν και τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν. Αποφασίστηκε λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες, εκτός από την καθιερωμένη 'κριτική' [μπλιαξ] ταινιών, να υπάρξει κι ένα παράλληλο αφιέρωμα 48 τραγουδιών που θα κρατήσει ως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Θα μπορούσαν να'ναι τραγούδια από ταινίες, τραγούδια από ηθοποιούς, τραγούδια με τη λέξη Φεστιβάλ στον τίτλο, τραγούδια για τη Θεσσαλονίκη.. Κατέληξαν όμως να είναι απλά κάποια αγαπημένα τραγούδια των τελευταίων χρόνων, τα οποία δεν είχαμε καμία αφορμή ως τώρα για να παρουσιάσουμε..


Και την επίσημη έναρξη του αφιερώματος κάνει το..

#48 : bent - irritating noises [programmed to love, 2000]

Το έξοχο ντεμπούτο τους άλμπουμ ήταν γεμάτο υποσχέσεις. Δυστυχώς, στα επόμενα χρόνια τις διέψευσαν.. Ανάμεσα στα [ραδιοφωνικά κυρίως] χιτάκια του always, i love my man, a ribbon for my hair κλπ, το hit στο προσωπικό ραδιόφωνο του μυαλού μου ήταν το καταπληκτικό irritating noises, με τα παράξενα φωνητικά και τους surreal στίχους..

3 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Ήταν καταδικασμένοι να κάνουν ραδιοφωνική επιτυχία. Σίγουρα έχουν ωραία τραγούδια, εδώ και λίγα χρόνια όμως, έχουν ξεχαστεί.

Η άποψή σου για τις ταινίες με ενδιαφέρει. Πέρυσι λειτούργησε ως μίνι οδηγός. Έχεις επιλέξει ποιες θα παρακολουθήσεις; Εγώ μάλλον αύριο. Αν και αμφιβάλλω αν θα προμηθευτώ κάρτα.

Να υποθέσω ότι τουλάχιστον ένα από τα υπόλοιπα θα είναι από τους Xiu Xiu; Δεν τους έχει παρουσιάσει αρκετά (απαράδεκτος).

http://gone4sure.wordpress.com/
Για δες κι αυτό! Περιμένω πως και πως να ετοιμάσεις τη λίστα σου. Εννοείται ότι θα την αφήσεις στο γνωστό μέρος και θα στην κλέψω ξανά φέτος.

enteka είπε...

τι καλή ιδέα!
άντε καλό μας φεστιβάλ

WinterAcademy είπε...

οι xiu xiu ειναι πολυ αγαπημενοι μου [οπως μπορουσε να συμπερανει κ οποιος με ειδε σημερα] κ περιμενω να βρω το χρονο [κ την αφορμη] για καποιο αφιερωμα

επισης, δε νομιζω να μπορεσω να βγαλω τα καλυτερα μου τοσο νωρις, θα τα εχω κ παλι στο τελευταιο ποστ της χρονιας εκτος απροοπτου.. [τι σασπενς..]

τελος, οπως εχουμε ξαναπει, φετος μαλλον δε θα συμπεσουμε κ πολυ στις προτιμησεις μας [αλλα παλι ποτε δεν ξερεις..]

αγαπητε 11 πολλή κ καλή τύχη στο βιβλίο σου, ξέρω τουλάχιστο μια δανειστική βιβλιοθήκη που απευθύνεται [κυρίως] σε παιδιά στην οποία θα φροντίσω να φθάσει πολύ σύντομα