Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2007

48th T.I.F.F. : Day 9 : Saturday 24.11.2007

.. επήλθε η κόπωσις..

1. Invisibles, (Spain), 2007, Mariano Barroso, Isabel Coixet, Fernando Leon De Aranoa, Javier Corcuera, Wim Wenders, -


Τι βαθμολογία να βάλει και τι 'κριτική' να γράψει κανείς γι'αυτό το ντοκυμαντέρ παραγωγής Javier Bardem σε συνεργασία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, με θέμα τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε πέντε διαφορετικά μέρη του πλανήτη, σε θέματα βασανισμών και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.. Kονγκό, Ουγκάντα, Κολομβία.. παρακολουθούμε τη μία τραγωδία μετά την άλλη, χωρίς περιττές συγκινήσεις και μελοδραματισμούς. Γυναίκες αφηγούνται πως τις βίασαν επανειλημένα, παιδάκια το πως τα στρατολόγησαν κατά των δικών τους.. Άνθρωποι που εμείς προσποιούμαστε πως δεν υπάρχουν ή έστω προσπαθούμε να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν.. άνθρωποι αόρατοι. Πραγματικά πολύ δυνατό φιλμ, με εικόνες που δεν ξεχνάς εύκολα. Εικόνες, όχι βασανιστηρίων, αλλά εκφράσεων και προσώπων που σε κοιτούν στα μάτια.



Να το δω? : Στο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ θα ήταν πιο κατάλληλη η προβολή του, αλλά λογικά θα παιχτεί και από την ΕΡΤ.

-απαραίτητο διάλλειμα για ποτό..-

2. El Asaltante, (Argentina), 2007, Pablo Fendrik, ***


Μεσήλικας καθώς πρέπει κύριος, με το κοστούμι του και το καλοχτενισμένο του μαλλί, μπαίνει σε ιδιωτικό σχολείο στο Μπουένος Άιρες, όχι για να πληρώσει τα δίδακτρα του εγγονού του, αλλά για να το ληστέψει.. Όσο προχωρά η ώρα, και παρακολουθούμε την πορεία του, και καθώς η κάμερα καταγράφει τις κινήσεις του σχεδόν σε πραγματικό χρόνο μέσα σε ένα πρωινό, τόσο η ψυχραιμία του αρχίζει να κλονίζεται, τόσο το χέρι του κάμεραμαν να τρέμει, τόσο η αγωνία μας να μεγαλώνει.. Τελικά, τι είναι αυτό που τον ώθησε σ'αυτή την πράξη?.. Καλό φιλμ, σίγουρα το πιο ενδιαφέρον από τα τρία του μικρού αφιερώματος στην Αργεντινή, με τις κοινωνικές του προεκτάσεις, με την αγωνία του, μια χαρά..



Να το δω? : Βοηθά και το γεγονός ότι η διάρκεια είναι μόλις 70'..

Οι Joy Division και το ντοκυμαντέρ του Grant Gee δε με ήθελαν και πολύ σ'αυτό το Φεστιβάλ, καθώς και τις δύο φορές που προβλήθηκε δεν κατάφερα να το παρακολουθήσω, και άκουσα πολύ καλά λόγια [όπως επίσης ότι υπήρχε μεγάλη κοσμοσυρροή..]. Ελπίζω [λογικά] να κυκλοφορήσει σε DVD.

άλλο ένα top5

#10 : magnetic fields - threeway

Μ'αυτά και μ'αυτά, διέρρευσε ήδη το εναρκτήριο τραγούδι του πολυαναμενόμενου άλμπουμ του stephin merritt και της παρέας του [είναι που τον μνημόνευσα πριν καναδυό μέρες..], και είναι απλά καταπληκτικό, μια επιστροφή στις πρώτες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος.

#9 : The Kissaway Trail - 61

Νομίζω ότι, για κάποιο λόγο, δεν παρουσιάστηκε το πολύ καλό άλμπουμ των Δανών από αυτό το blog

#8 : my robot friend - one more try [feat. antony]

Που χάθηκε πια αυτός ο Antony? Mετά το άλμπουμ του και όλες τις guest συμμετοχές του [κανονικός μαϊντανός], σα να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε φέτος. Ελπίζουμε σε ένα [πολύ καλό] άλμπουμ την επόμενη χρονιά..

#7 : the ballet - personal

Αφού βάλαμε το δάσκαλο [#10], να μη βάλουμε τους μαθητές του? Ένα καταπληκτικό pop άλμπουμ!

#6 : the clint boon experience! - only one way i can go

Το ποιος ήταν ο εγκέφαλος στους Ιnspiral Carpets ήταν γνωστό. Το απίθανο αυτό τραγούδι δυστυχώς γράφτηκε μετά τη διάλυσή τους, οπότε δε γνώρισε ποτέ την επιτυχία που του άξιζε, καθώς το κυκλοφόρησε με το δικό του προσωπικό σχήμα..


4 σχόλια:

Unknown είπε...

Θα μπορούσα να σε τρακάρω στο invisibles αλλά μάλλον ήσουν καλά κρυμμένος.Ωραία ηταν τα δυο πσκ στη σαλόνικα,μακάρι να είχα άδεια και να ήμουν και τις καθημερινές αλλά...Θενξ για όλες τις ανταποκρίσεις,μακράν οι καλύτερες.

WinterAcademy είπε...

thanx. εμενα να δεις ποσο μου χει λειψει ενα πσκ στην αθηνα..

Μαρκησία του Ο. είπε...

Δυστυχώς δεν μπορώ να κατεβάσω τίποτα...λέει οτι εισαι out of bandwidth...:-/

Όσο για τις ανταποκρίσεις, φυσικά οι πλέον εμπεριστατωμένες! :)

WinterAcademy είπε...

γμτ! μολις ανακαλυψα οτι το box.net εχει limited bandwidth στα 10gb/μηνα

αυτο σημαινει οτι απο την 1η δεκεμβριου θα μπορουν παλι να κατεβουν τα τραγουδια.

ειμαι ηδη σε αναζητηση αλλου host
[αλλα δεν ξανανεβαζω τα τραγουδια παρα μονο του τελευταιου post, αν καποιος θελει καποιο τραγουδι ας μου στειλει mail]