Κυριακή, Μαρτίου 25, 2007

The Sunday Edition : National Holiday

Δε θέλω τώρα να σας εκνευρίσω περισσότερο [απ'όσο συνήθως] αλλά πόσο ταιριαστή ήταν αυτή η τεσσάρα με τη σημερινή ημέρα.. πόσο γέλασα δε λέγεται.. ίσως έτσι έρθουμε λίγα στα ίσια μας, και ασχοληθούμε με μερικά πιο σημαντικά προβλήματα, έτσι για αλλαγή. Anyway, λόγω της ημέρας θυμήθηκα μερικά από τα πιο αγαπημένα μου ελληνικά τραγούδια, έστω κι αν δεν έχουν, τα περισσότερα ελληνικό στίχο:


1. Raining Pleasure - Sad Universe
Παραδόξως, οι Raining Pleasure δε συμπεριέλαβαν ποτέ το ωραιότερο τργαούδι τους σε κάποιο άλμπουμ. Αν δεν κάνω λάθος το υπέροχο θλιμμένο τους σύμπαν υπάρχει μόνο σε ένα compilation cd του περιοδικού pop + rock. Τότε βέβαια είχαν αυτή την πολυτέλεια γιατί έγραφαν σπουδαία τραγούδια. Εν αναμονή του νέου τους άλμπουμ, με εντελώς νέο ήχο όπως ακούγεται..


2. South of no North - Sha la la
Χρόνια το έψαχνα αυτό το τραγούδι, που παιζόταν πολύ συχνά στις εκπομπές της τότε ΕΤ2, σε διάφορα μουσικά διαλλείματα, και μου θύμιζε Joy Division. Οι SONN eείχαν κι αυτοί την τύχη όλων των ελληνικών συγκροτημάτων με αγγλόφωνο στίχο, τους έφαγε η μαύρη νύχτα. Είχαν όμως φανατικούς οπαδούς και πριν λίγα χρόνια αν θυμάμαι καλά ξανασχηματίστηκαν για κάποιες εμφανίσεις στην Αθήνα..


3. Jaywalkers - You can't be happy all the time
Δεν έκανα κάποιο research για το σημερινό post, αλλά αν δε με απατά η μνήμη μου, οι Jaywalkers πέτυχαν να αναφέρονται σε κάθε αφιέρωμα στην ελληνική σκηνή των 80s έχοντας κυκλοφορήσει μ.ό.ν.ο αυτό το καταπληκτικό single. Με τον δικηγόρο των Cure να παραμονεύει στη γωνία, ίσως αποφάσισαν ότι θα'ταν καλύτερο να το διαλύσουν.. Εμένα πάντως που δε μου άρεσαν ποτέ ιδιαίτερα οι Cure [εκτός από 3-4 τραγούδια, τι να κάνω, ή μ'αυτούς θα ήσουν ή με τους Smiths, και φυσικά δε νοείται σύγκρισις..], αυτό το τραγούδι μου αρέσει περισσότερο από το boys don't cry


4. pillow - my music
Σπουδαία ελληνική pop μπάντα των 90s που ατύχησε ως προς τη χώρα καταγωγής της, καθώς αν ήταν Βρετανοί θα'χαν γνωρίσει σίγουρα την επιτυχία που τους άξιζε. Και αυτοί δεν κυκλοφόρησαν παρά μόνο ένα EP, [δυστυχώς τότε δεν υπήρχε myspace για να γίνουν περισσότερο γνωστοί] και χάθηκαν.. συνεχίζουν όμως να μας χαρίζουν υπέροχη pop μουσική ως μέλη των lιarbirds [αλλά και των wild honey και jackie breaks..]


5. άγνωστο..
το hidden track της καταπληκτικής συλλογής try a little sunshine του 1999 δε μπήκα ποτέ στον κόπο να το ψάξω περισσότερο, για να μη χαλάσω το μυστήριο.. είναι απλά υπέροχο..


to be continued..

[αι εθνικαί εορταί είναι πολλαί δόξα τω θεώ..]

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ να δεις πόσο το χάρηκα..όχι τόσο που χάσαμε, αλλά απο την άψογη παιδεία που έχουμε ως φίλαθλοι.Λές να κάνουν τα ίδια και σε εμάς οι Μαλτέζοι την Τετάρτη ? :)

Υ.Σ Το hidden track το ξέρω αλλά δεν πρόκειται να στο πω με τίποτα, αλλά τώρα σε κραταώ στο χέρι να σου χαλάσω όλο το μυστήριο ..χεχε

WinterAcademy είπε...

1. ουτε το ειδα ουτε μ'ενδιαφερει τι θα κανει η μαλτα [εκτος κι αν κερδισει] ουτε ξερω [αν και υποψιαζομαι] τι εγινε στο γηπεδο

2. οκ τσιμπησα, λεγε

Nathalie είπε...

Wraia lista.. Me evales se periergeia na vrw to kommati twn Pleasure, an kai den to kovw gia eukolh douleia. Oson afora tous SONN protimw to "Annabelle Lee"..

stereonova είπε...

aa jaywalkers...to 12inco kleinei kleinei me mia ektelesi tou tomorrow never knows..
...h20 kai go tsimpisa...

aggelosk είπε...

to sad universe einai mono se ekeini tin syllogi

on_a_sunbeam είπε...

kata symptwsi akouga to s-k th syllogh meta apo kairo, ma ti einai to hidden track loipon??
ase pou twra 8elw na psaxw olo to spiti na 3e8apsw mia syllogh pou eixe kai pillow kai exw na thn akousw xronia!

Ανώνυμος είπε...

παντως στη σελιδα τους στο Myspace λενε οτι θα δωσουν ολη τη δισκογραφια τους για download [θυμαμαι κι εκεινο το καταπληκτικο rebecca de ruvo για την vj του mtv]

οσο για το hidden track μαλλον η ιντερνετικη αποτοξινωση του εβιάν θα κρατησει το μυστηριο για μερικες ακομη μερες

Ανώνυμος είπε...

για πες και τα 2 3 τραγουδια των κιουρ που σου αρεσουν.....

WinterAcademy είπε...

χμμμ.. όλο με άδεια μου είσαι εσύ! κάτι τέτοια βλέπουν οι τούρκοι και άλωσαν ως και το καραϊσκάκη..

όπως είπα ΔΕΝ είμαι φαν οπότε μου αρέσουν τα χιτς, τα γνωστά τους [αυτα που ακουγονται και απο τους μη φανατικους δηλαδη..] αυτο με τις γατες, αυτο με τον zpiderman, αυτο με τις παρασκευες, αυτο το lovesong or sth

[turbo σ'εχω κάνει τώρα το ξέρω lol]

Sadie είπε...

Piga xtes sto live twn pleasure kai itan gia alli mia fora sygklonistikoi! Alla ta kainourgia kommatia mou thimisan liiiiiigo Kaiser Chiefs kai tsinisa. Alla mporei na itan kai idea mou... =/

WinterAcademy είπε...

εγω τους εχω δει μονο μια φορα, λιγους μηνες μετα την επιτυχια του fake, σε μια γεματη αποθηκη του μυλου, με σπονσορα τον star fm, και εντελως ασχετο κόσμο.

δε μου αρεσαν καθόλου! δεν εβγαλαν τιποτε απο την ευαισθησια των 2 πρωτων αλμπουμ τους, και αρκεστηκαν σε μια εντελως χαβαλετζιδικη εμφανιση για να ικανοποιησουν τους φαν της διαφημισης της cosmote.

επειτα ηρθε η τραγικη εμφανιση στο fame story, και το αντικειμενικα μετριοτατο επομενο αλμπουμ τους. Αν και δεν [πολυ]ακουσα το reflections που ολοι ειπαν οτι ηταν πολυ καλο, νομιζω πως δεν εχω και τιποτε ιδιαιτερο να περιμενω απο αυτους πλεον [ειναι και λογικό, κοντευουν τα 15 χρονια πλεον ως συγκροτημα]..

α! ισως ενα καλο live, αυτο θα το ηθελα καποια στιγμη..

My Planet B612 - Raining Pleasure fan club είπε...

hello και από εμένα,

αν και δεν είμαι ο πλέον αντικειμενικός να μιλήσω για την αξία των νέων τραγουδιών του αγαπημένου μου γκρουπ, μία παρατήρηση να κάνω: αν αγαπάς ένα δίσκο, δεν είναι πάντα δυνατό και εύλογο να ζητάς από ένα συγκρότημα να τον επαναλάβει.

Anyway, εγώ γενικά πιστεύω στην αλλαγή, την εξέλιξη, σε για όλα τα γκρουπς. Το αν ταιριάζει στον καθένα και αν του αρέσει, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Απλά αυτό ήθελα να πω.

Όσο για το Sad Universe, ναι δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει παρά μόνο στη συλλογή του Ποπ και Ροκ.

Καλή συνέχεια... :)

WinterAcademy είπε...

ε.ν.ν.ο.ε.ί.τ.α.ι. πως δε ζητώ από κανέναν να επαναλάβει τίποτε. Απλά η ιστορία έχει δείξει πως η δημιουργική περίοδος ενός καλλιτέχνη σπάνια ξεπερνάει τα 10-12 χρόνια, και οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Ίσως ήταν σκληρό το ύφος μου, και το σχόλιο ότι δεν περιμένω τίποτε, αλλά θα'μαι ο πρώτος που θα το πω αν οι r.p. βγάλουν καλό δίσκο, να είσαι σίγουρος![αλλά ακόμη και για τα καταπληκτικά τρία πρώτα άλμπουμ τους, έχουν ήδη γράψει ιστορία]

επίσης για την ιστορία, δε με ενόχλησε τόσο το γεγονός ότι εμφανίστηκαν στο fame story, όσο το ότι η εμφάνιση ήταν playback ΜΕ εκείνο το ****** στα φωνητικά.Αν θέλεις να δείξεις την αξία σου σ'ένα τέτοιο κοινό, εμφανίζεσαι live και you kick ass! Φέρνεις αυτούς στο επίπεδό σου, δεν κατεβαίνεις στο δικό τους.

πάντως, σ'ευχαριστώ για το σχόλιο