Τρίτη, Μαρτίου 20, 2007

The Pilgriming Vine

Κάνοντας ένα διαλειμματάκι από το φεστιβάλ ντοκυμαντέρ [αρκεί να σας πω ότι ο 'μεσημεριανός' μου ύπνος χτες ήταν από τις 20.00 ως τις 24.00 μμ..] ας ρίξουμε μια ματιά σε μια Καναδέζα τραγουδίστρια, την πρώτη παραδόξως μέσα από αυτό το blog αν δεν κάνω λάθος, η οποία λογικά θα γνωρίσει την επιτυχία μέσα στις επόμενες εβδομάδες με το ντεμπούτο της άλμπουμ Oh, My Darling. Και οι λόγοι φυσικά είναι αρκετοί. Είναι πολύ καλό, κυκλοφορεί από τη Rough Trade, κι επίσης, όπως διαπιστώνετε και μόνοι σας, υπάρχουν και λιγότερο όμορφες τραγουδίστριες εκεί έξω..

Η Basia Bulat λοιπόν είναι μεν Καναδέζα, αλλά η Rough Trade μάλλον [συν]εκτίμησε το γεγονός ότι κατάγεται από μια πόλη του Οντάριο που λέγεται.. Λονδίνο [χωρίς πλάκα, παρακολουθείστε πόσο πολύ θα αναφερθεί αυτό στα βρετανικά έντυπα, πως λέγαμε εμείς για τους REM από την Αθήνα όταν πρωτοβγήκαν?]. Το να πει κανείς ότι θυμίζει λιγάκι Shara Warden ή/και Cat Power ίσως είναι λιγάκι υπερβολικό [αλλά κάτι πρέπει να πει κι αυτός ο κανείς, καθώς εδώ που φτάσαμε δείξτε μου τον original καλλιτέχνη να πάω να υποκλιθώ ο blogger]. Στο site της αναφέρει μάλιστα πως μόλις τώρα έψαξε τον εαυτό της στο google και ενθουσιάστηκε με τις θετικές εντυπώσεις που προκαλεί η μουσική της, όπως αυτές αποτυπώνονται στα blogs. Δυστυχώς δε θα μπορέσει ποτέ να διαβάσει για τις θετικές εντυπώσεις του γράφοντα, αλλά τι να γίνει, θα το αντέξουμε κι αυτό..


Το αγαπημένο μου τραγούδι από το άλμπουμ είναι το..

Basia Bulat - the pilgriming vine

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιττό να σου πω οτι έχω σκυλιάσει που δεν μπορω να δω το φεστιβάλ..αποφάσισα να μην σου γράφω comments μέχρι να τελειώσει ..χεχε

Υ.Σ Αστειεύομαι,να σαι καλά τουλάχιστον που μας δίνεις την δυνατότητα να παίρνουμε κάποιες τζούρες

aggelosk είπε...

ελα ρε πηγαν rough trade?

WinterAcademy είπε...

ναι, ναι, ριχνε μας κι εμας κανενα ψιχουλο που και που αγαπητε, που εχουμε όλα κι όλα ενα-δυο φεστιβαλ, κι εσεις εχετε ΤΑ ΠΑΝΤΑ [μην αρχισω τωρα τη γνωστη θεσσαλονικιώτικη κλάψα..]

mystery falls down είπε...

Πανέμορφος ο δίσκος της Basia Bulat. Τι θα γίνει με εσένα; Θα μας αφήσεις να παρουσιάσουμε τίποτα και εμείς; Ετοίμαζα δημοσίευση σχετικά με σπουδαίες γυναικείες φωνές που κυκλοφόρησαν δίσκο φέτος και όταν ήδη ότι την είχες ήδη ανακαλύψει τα παράτησα.

WinterAcademy είπε...

όπως έχω ξαναγράψει, κι εγώ αισθάνομαι έτσι πολλές φορές, αλλά αν κοιτάξεις τα στατιστικά της σελίδας σου και τα downloads κλπ, θα δεις ότι δεν είμαστε μόνο εμείς οι 5 που διαβάζουμε ο ένας τον άλλο [καλά, φοβερή διαπίστωση έκανα..] αλλά πολλοί περισσότεροι, και από τα πιο απίθανα μέρη, οπότε αξίζει τον κόπο να προωθούμε αυτά που κατά τη γνώμη μας αξίζει να προωθηθούν. Κι αν συμπέσουμε και κάπου, τόσο το καλύτερο, ίσως να δημιουργηθεί και ντόρος γύρω από το συγκρότημα, και το δούμε και live στη χώρα μας [λεμε τωρα..]..

εξ'άλλου, μην κρυβόμαστε, τα ίδια sites διαβάζουμε, τα ίδια leaked albums κατεβάζουμε, για τους ίδιους λόγους γράφουμε..

..και μη διανοηθείς και δεν κάνεις το αφιέρωμα [εγώ βέβαια μάλλον θα παρατήσω ένα άλλο που σκέφτομαι εδώ και μήνες γιατί πραγματικά δεν έχω χρόνο για τόσο μεγάλα αφιερώματα πλέον..]