Τρίτη, Μαρτίου 06, 2007

Forget Me Not's

Μετά από τα δύο μεγαλούτσικα posts του Σαββατοκύριακου, ο σπόνσοράς μας κ. Χυτήρογλου μας έδωσε μία ημέρα ρεπό, και πραγματοποιήσαμε μια πολύ surreal επίσκεψη στη συμπαθέστατη πόλη της Κοζάνης. Δεν είναι όμως της παρούσης οι λεπτομέρειες.. Anyway, γυρνώντας, ανακαλύψαμε ότι η DSL σύνδεση της Χειμερινής Ακαδημίας δεν άντεξε τη μοναξιά και παρέδωσε το πνεύμα.. Το παρόν post ανεβαίνει από μια ταπεινή dialup σύνδεση, όπως ανεβαίνει και η πίεση του γράφοντος..

Οι σημερινοί μας καλεσμένοι, οι Λονδρέζοι Fear Of Flying, μπορούν εύκολα να απορριφθούν από τον κυνικό ακροατή ως υπερβολικά ομοιάζοντες με τους stellastar* ή/και τους killers. Τουλάστιχον όμως θυμίζουν τον ήχο των πρώτων άλμπουμ των ανωτέρω συγκροτημάτων και όχι των βαρετών που επακολούθησαν, θα απαντούσε ο λιγάκι [λιγάκι όμως..] λιγότερο κυνικός winter. Οι ίδιοι βέβαια οι FOF έχουν απλά μια φωτογραφία των talking heads στο πεδίο με τις επιρροές τους στη σελίδα τους στο myspace, και περιγράφουν τον ήχο τους ως '80s sped up'. [nice one!] Εκτός από το ότι δεν έχουν -ακόμη- συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική, τους συμπάθησα και για το ότι υπάρχει και ένα άλλο συγκρότημα με το ίδιο όνομα από την Αδελαϊδα της Αυστραλίας, όπου μένει η θεία μου η Νούλα εδώ και δεκαετίες, και στην οποία θα έστελνα κανονικά χαιρετίσματα από'δω, αλλά αμφιβάλλω αν η ηλικία της και τα μουσικά της γούστα που αρχίζουν και τελειώνουν στο Στράτο Διονυσίου την οδηγήσουν ποτέ στο παρόν ιστολόγιο.. Θεία, αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές, this is for you.. κι αυτός είναι βρε χαζούλα ο λόγος που δε σε επισκέφθηκα ποτέ.. fear of flying..


fear of flying - forget me not's

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Τώρα καταλαβαίνεις λοιπόν τι περνάω τους τελευταίους 5 μήνες.Μια dialup που τρέχει στα 28 kbps.Έλεος.Ας με λυπηθεί κάποιος.Το ταξιδάκι στην Κοζάνη καλό?

WinterAcademy είπε...

για κάποιους μήνες πριν 2-3 χρόνια ήμουν στα 16kbps. συμπάσχω με το δράμα σου.

η κοζάνη διαθέτει έναν ρώσο βιοσυντονιστή-ομοιοπαθητικό [google it γιατί εγώ προσωπικά δε μπορώ να το εξηγήσω, τουλάστιχον την προχωρημένη αυτή ώρα..] οπότε πήγα μήπως και γιατρέψει την πολύχρονή μου καταρροϊκή-αγγειοκινητική-αλλεργική ρινίτιδα παύλα ιγμορίτιδα και δε συμμαζεύεται. surreal το ταξίδι, κλασικά χάθηκα [μα να έχει αδιέξοδο και πινακίδα 'νότια κοζάνη' στα δεξιά, 'βόρεια κοζάνη' στα αριστερά? τι να διαλέξεις? ακόμη πιο surreal η εξέταση, η διάγνωση κλπ Πάντως η Κοζάνη μου άρεσε [ίσως από αντίδραση προς όλους που μου έλεγαν ότι είναι πιο άσχημη πόλη από αυτήν στην οποία εργάζομαι -> και που δε θα πω ποια είναι, μην αρχίσουν τώρα τα hate mails, πολύ βαριέμαι..], μια χαρά τη βρήκα, ανηφόρες, κατηφόρες, μου τη σπάνε οι επίπεδες πόλεις..

έβαλα κ κάτι παλιές κασέτες με inspiral carpets κ την καταβρήκα στο αυτοκίνητο.. να ξεβούλωνε κ η μυτούλα μου τι καλά που θα'τανε όμως lol

gsus είπε...

Νομίζω επιβάλλεται να είσαι μονίμως σιναχωμένος στο winter academy.

WinterAcademy είπε...

μετά την παραδοσιακή ιατρική, την ομοιοπαθητική, κ τη βιοσυντονιστική, το πρόγραμμά μου έχει κατά σειρά βελονισμό, laser, κλύσμα [αυτό ελπίζω να το αποφύγω..] και αν όλα αποτύχουν.. θα ξαναρχίσω το κάπνισμα.. [οπότε θα μαζυτούν κ θα με λιθοβολήσουν γύρω στα 150 άτομα όπως υπολογίζω..]

Ανώνυμος είπε...

Εγώ υποφέρω από πολύχρονη καταρροϊκή-αγγειοκινητική-αλλεργική ρινίτιδα παύλα ιγμορίτιδα. Έχω 3 χρόνια που το ψάχνω. Τελικά πήγα στην Αθήνα σε μία ομοιοπαθητικό-βελονίστρια και μου είπε οτι μάλλον οφείλεται σε κάποιο είδος έρπη που πέρασα στο παρελθόν-(το ίδιο και η λοιμώδης μονοπυρήνωση).Σου εξασθενεί το ανοσοποιητικό και άλλα όργανα οπότε είναι το υπόστρωμα για πιο σοβαρές ασθένειες. Εδώ και 4 μήνες είχα φοβερή δύσποια καταρροή κλπ ΔΙΑΡΚΩΣ-μαύρη ζωή. Ξαφνικά με μια ομοιοπαθητική ένεση εξαφανίστηκαν σχεδόν όλα-πριν μια βδομάδα. Δεν υποφέρω, ελάχιστη ρινική συμφόρηση και ασπροδιάφανες εκκρίσεις. Για έρπη μακριά από αργινίνη, παίρνω λυσίνη 1000mg, εισπνοές με ravensara αιθ. έλαιο, neem και διάφορα άλλα για να τονωθεί κυρίως η σπλήνα που πειράχθηκε. Η θεραπεία θα διαρκέσει τουλαχιστο ένα μήνα αλλά είχα δοκιμάσει τα πάντα...ακόμη και κλύσμα...Αν έχεις περάσει έρπη έστω μια φορά δε φεύγει ποτέ είναι νευροϊός. Δεν έχει ολοκληρωθεί η θεραπεία οπότε δε μπορώ να πω ακόμη αν θα απαλλαγώ πλήρως ή αν τελικά είναι κάτι άλλο. Αν πάνε όλα καλά θα σου ξαναγράψω. Καλή τύχη!
Βίκυ

WinterAcademy είπε...

Βίκυ σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για το τόσο απροσδόκητο σχόλιο στο ξεχασμένο μου μπλογκ.

Εγώ έχω πάει σε τρεις ομοιοπαθητικούς και γιατρειά δεν είδα. Ένα μικρό 'μπλοκάρισμα' των συμπτωμάτων μόνο, για όσο καιρό έπαιρνα τα φάρμακά τους. Ο ένας μάλιστα ήταν και παπάς (ΤΟΣΟ απελπισμένος ήμουν).

Τώρα πια το έχω αποδεχτεί, έως και συνηθίσει. Αποφεύγω τους χώρους με τσιγάρο, τα ερκοντίσιον, εναλλαγές κρύου/ζέστης, τον ήλιο, το κρύο, τη ζωή γενικότερα, οπότε το κρατάω σχετικά υπό έλεγχο. Και πάλι βέβαια έπειτα από κάθε ύπνο, κάθε μπάνιο, 24/7 δηλαδή: είμαι πάντα μπουκωμένος.

Τώρα που το θυμάμαι η μάνα μου μου'χε πει για μια ανηψιά της που είχε κάνει μια ένεση και "έγινε περδίκι" αλλά δεν έδωσα σημασία, ούτε πήγε το μυαλό μου σε ομοιοπαθητική.

Το επόμενο κ τελευταίο που σκόπευα να κάνω ήταν ο γιογκικός καθαρισμός (περνάς ένα κορδόνι μέσα από τη μύτη, ίου!).

Αν δεις προκοπή λοιπόν (έστω κ εάν στην περίπτωσή μου δεν υπήρχε έρπης) άσε σχόλιο εδώ ή στείλε μέιλ.

Και πάλι σ'ευχαριστώ και περαστικά μας.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που μου έγραψες κι αν μπορείς μάθε περισσότερα για την ανιψιά της μαμάς σου και την εν λόγω ένεση μήπως βγάλει κάπου.
Μπορεί να έχεις περάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση που είναι είδος έρπη και να μην το κατάλαβες-είναι η ασθένεια του φιλιού και είναι πολύ συνηθισμένη.Βέβαια πιθανό να πρόκειται για κάποιον άλλο ιό όπως διάβασα κάπου που προκαλεί παρόμοια συμπτώματα πχ. πνευμονιόκοκκος ή οι μικροοργανισμοί chlamydia pneumoniae, mycoplasma pneumoniae που δημιουργούν άσθμα.
Εγώ πάντως επειδή δεν υπέφερα τη δύσπνοια αλλά δεν παίρνω και φάρμακα γενικά δεν έβαζα σπρέυ και ήταν πολύ δύσκολα. Πέρυσι πήγα σ'έναν ομοιοπαθητικό που μου έδωσε κάτι σταγόνες (dr4 για ιγμορίτιδα) που μπορείς να τις παραγγείλεις μέσω διαδικτύου στο http://www.kefide.gr/
Λοιπόν μια δυό σταγόνες σου κάνουν τη μύτη τούρμπο για ώρες μπορεί και για όλη τη μέρα και διορθώνουν την όσφρηση, χωρίς κορτιζόνη μόνο με κάτι βοτάνια(αλλά δε λύνουν οριστικά το πρόβλημα). Όμως έτσι συνήλθα, φεύγουν και τα φτερνίσματα κι όλα και καθάρισε το μυαλό μου για να σκεφτώ πως θα δράσω... Άσε που νιώθεις επιτέλους φυσιολογικά. Που και που μαζεύεται πολλή βλέννη εσωτερικά που πρέπει να βγεί γιατί αλλιώς μπορεί να χτυπήσει στ'αυτιά, ωτίτιδα, και τότε κάνω ρινικές πλύσεις με υπέρτονο αλατόνερο. Όλα αυτά δε χτυπούν την αιτία αλλά για πολλές ώρες νιώθεις ανθρώπινα.
Τέλος πάντων, ο έρπης δεν αποκλείεται για σένα. Εγώ έβγαλα μια μοναδική φορά στο πρόσωπο πριν 13 χρόνια και η γιατρός μου είπε οτι μπορεί να είναι ασυμπτωματικός κι οτι η ιδια πέρασε λοιμώδη μονοπυρήνωση με τα ίδια συμπτώματα αλλά ως γιατρός κάποια στιγμή το κατάλαβε και αυτοθεραπεύτηκε. Από όσα είχα διαβάσει συμπέρανα οτι το μπούκωμα προκαλείται από ιό ή βακτήριο ή μύκητα ή και τα 3 μαζί γιατί η μύτη βουλώνει επειδή πρήζεται εσωτερικά. Αυτό το πρήξιμο, δηλαδή φλεγμονή, συμβαίνει οταν το ανοσοποιητικό προσπαθεί να σκοτώσει κάποιον εισβολέα. Αν δεν τα καταφέρει, δίνει μάχες διαρκώς και η φλεγμονή γίνεται χρόνια. Επειδή από αύριο δε θα έχω internet για μεγάλο διάστημα θα σε ενημερώσω όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία. Πραγματικά συμπάσχω μαζί σου,εύχομαι κι ελπίζω αυτή να είναι η λύση για πολλούς από μας με το ίδιο πρόβλημα!