Κυριακή, Νοεμβρίου 12, 2006

Babel - Hate Then Love - Παραλήρημα


Η Βαβέλ είναι μια εξαιρετική ταινία. Παίζεται όμως μόνο στα πολυσινεμά (τουλάχιστο στη Θεσσαλονίκη). Μην πάτε λοιπόν να τη δείτε.. δεν αξίζει τον κόπο.. τα κινητά, τα φώτα laser (that was a first), τα γέλια επειδή ένα κοριτσάκι είναι κωφάλαλο ή ορφανό ή γυμνό ή japanese ή όλα αυτά μαζί.. εκτός αν πάτε ζωσμένοι με εκρηκτικά, όπως ευχήθηκα να είχα κάνει εγώ. Θα σας χρωστώ μεγάλη χάρη αν το κάνετε. Θα κάνετε χάρη και στον εαυτό σας, καθώς α. με τη θυσία σας θα δώσετε έμπνευση και σε άλλους να κάνουν το ίδιο, μια επανάσταση μπορεί ν'αρχίσει εξαιτίας σας! β. ζωή είναι αυτή?

Πραγματικά νομίζω πως σήμερα έχασα και την τελευταία μου ελπίδα για το ανθρώπινο είδος (μη σας πω και για τη χλωρίδα και την πανίδα επίσης..)

On my way back, σκεφτόμουν συνεχώς αυτό το τραγούδι των καναδών Dears (από ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς παρεμπιπτόντως - gang of losers).

the dears - hate then love


just don't hate everyone 'cause you hate yourself..

8 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε. Πόσους δίσκους επιτρέπεται να ψηφίσουμε ως τους καλύτερους της χρονιάς; Είμαι μεταξύ 40 και 50! Όσο περισσότεροι τόσες περισσότερες πιθανότητες να μην τους έχουμε όλους ίδιους!

Το Gang of losers χάνει τη φρεσκάδα του πάντως προς το τέλος.

WinterAcademy είπε...

δεν ξέρω, το έλιωσα αυτό το άλμπουμ. στην αρχή μου πήρε λίγες ακροάσεις να το συνηθίσω, οι συγκρίσεις με το εξαιρετικό προηγούμενό τους ήταν αναπόφευκτες, αλλά νομίζω ότι στέκεται πολύ καλά ως άλμπουμ. anyway i love it, παρά τις αρκετές χλιαρές κριτικές που πήρε (πήρε και αρκετές εξαιρετικές όμως)
Δεν έχω ιδέα για το πόσα θα είναι τα καλύτερα, είμαι λίγο χύμα φέτος γιατί είναι πάρα πολλά τα άλμπουμ. Γι'αυτό θα αγχωθώ αργότερα, τώρα έχω αγχωθεί με το φεστιβάλ LOL. Πάντως είναι άδικο να γίνονται οι ανασκοπήσεις πριν τις 10-15 ιανουαρίου. εγώ περιμένω όλες τις άλλες ανασκοπήσεις να δω τι ξέχασα κ φυσικά τι δεν πρόλαβα ν'ακούσω ή να ανακαλύψω.
εσύ πότε θα τα βγάλεις?

mystery falls down είπε...

Τουλάχιστον πριν το Pitchfork (άρα κατά τις 20 Δεκεμβρίου). Με επηρεάζει αφάνταστα. Σίγουρα είναι πρόβλημα ότι υπάρχουν πολλά που δεν έχουμε ακούσει αλλά κανείς δεν τα προλαβαίνει όλα.

Και εγώ χρειάστηκα μερικές ακροάσεις για το νέο δίσκος τους! Σίγουρα διαθέτει πανέμορφα τραγούδια όπως τα Bandwagoneers, Hate then love, Whites οnly party... Δεν υπάρχει αλλά. Θα τον ακούσω ξανά!

WinterAcademy είπε...

εγώ ως πετριδικός είμαι totally obssessed με τις λίστες. πέρυσι μάζεψα δεκάδες κυριολεκτικά. μετά τις χτενίζω να δω κάτι που θα μου κάνει κλικ, ένα όνομα, έναν τίτλο, ένα they sound like XXXXX, μια παθιασμένη κριτική κλπ.. και μετά περνάω μέεεεεερες ολόκληρες ψάχνοντας και κατεβάζοντας και ακούγοντας και ξανακούγοντας για να βγάλω τη λίστα, που θα μου φαίνεται άθλια σε τρεις μήνες έτσι κι αλλιώς. sad but true..

CutiesCabs είπε...

...για τολμήστε wild guess για το καλύτερο album μέχρι τώρα για το '06...
Τώρα όμως πριν αρχίζουν να "μυρίζουν" τα φαβορί...
Ήδη οι συντάκτες Mojο και Uncut τις έχουν καταθέσει τις λίστες τους...

WinterAcademy είπε...

ο πετριδης πχ θα εχει #1 thom yorke πιστευω με #2 raconteurs (?) (ελπιζω οχι τπτ killers ή dylan). το nme λογικα arctic monkeys, πανε οι εποχες που εβγαζε αλμπουμ εκπληξη στο #1. το pitchfork? χμμμμ αυτο το 9.4 στη joanna newsom ειναι υποπτο.. γενικα παντως ο dylan κυριαρχησε στις κριτικες φετος. we'll see

CutiesCabs είπε...

Δεν τον έχω τον Πετρίδη να βάλει #1 τον Yorke...
Σίγουρα αμερικανικό θα βάλει...
Και ίσως μαύρο.

WinterAcademy είπε...

ποιο ομως? δεν υπαρχει κατι τέτοιο φέτος αν δεν κάνω λάθος. άσε που 2 χρονιές στη σειρά δεν το κάνει ΠΟΤΕ!
θα δείξει..