Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2006

11 Covers For The 11th Day Of The 11th Month

Ή 'Καλά που είναι και ο enteka και παίρνουμε την αφορμή να ανεβάζουμε περισσότερα τραγούδια απ'όσα αρχικά δηλώσαμε ότι θα ανεβάζουμε'

Έχουμε και λέμε:

1. animal collective - polly (nirvana)
απελπιστικά ανατριχιαστικό μ'έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από το πρωτότυπο.


2. kelis & bjork - oceania (bjork)
τώρα αυτό είναι μάλλον mash-up, θα σας γελάσω. Η Kelis πετυχαίνει εκεί που άλλοι απέτυχαν γιατί τραγουδάει from the gut.


3. editors - feel good inc. (gorillaz)
συγγνώμη μα μόνο σε μένα θυμίζει το ρεφρέν αυτού του τραγουδιού το 'staring at the sun' των u2? έξοχη διασκευή πάντως, στο γνωστό στυλ των editors


4. Elbow - Teardrop (Massive Attack)
όταν η φύση σ'έχει προικίσει με μια ανεπανάληπτη φωνή, αυτός που θα τολμήσει να σε διασκευάσει πρέπει να διαθέτει α. ταλέντο β.άγνοια κινδύνου γ.balls. Οι Elbow τα διαθέτουν προφανώς όλα


5. Hawksley Workman - Love Will Tear Us Apart (Joy Division)
Ένας ακόμη Καναδός που αξίζει ν'ανακαλύψετε. Μέχρι κι οι U2 -με τους Arcade Fire παρακαλώ- το έχουν διασκευάσει. Αυτή είναι η αγαπημένη μου διασκευή του.


6. My Morning Jacket - Suspicious Minds (Elvis Presley)
'some 25 years ago today, young elvis presley lost his way'. beautiful..


7. Patrick Wolf - Running Up That Hill (Kate Bush)
a wonderful wonderful man indeed..


8. Rufus Wainwright - Hallelujah (Leonard Cohen)
δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν ακούω αυτόν τον άνθρωπο να τραγουδάει θέλω να πάρω τη μαμά μου τηλέφωνο να τη ρωτήσω αν έβγαλα τα κρεατάκια μου όταν ήμουν μικρός, γιατί πάντα το ξεχνάω..Δήλωσε ανταγωνιστής του jeff backley, και εδώ το αποδεικνύει.


9. The Dead Science - Sign Your Name (Terence Trent D'arby)
ο τραγουδιστής των dead science είναι μελλοθάνατος. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να πει αυτό το τραγούδι με συνοδεία μια άρπα.. (όχι, σας παρακαλώ δηλαδή.. ακούστε τον!!)


10. The Magic Numbers - Take Me Out (Franz Ferdinand)
αφού έγραψαν ιστορία αποχωρώντας από το Top Of The Pops όταν ο παρουσιαστής έκανε ένα αστείο με τα κιλά τους, γράφουν και πάλι ιστορία διασκευάζοντας έναν indie ύμνο σαν να'ταν το support group των beach boys το 1967.. (και που ν'ακούσετε τη διασκευή τους στο crazy in love της beyonce!)


11. Tori Amos - Losing My Religion (REM)
Άλλος ύμνος εδώ. Εργολαβία τους έχει πάρει η Tori, smells like teen spirit, karma police, love song, losing my religion, can't get you out of my head etc.. Ή τη λατρεύετε ή σας σπάει τα νεύρα (δε νομίζω ότι υπάρχει κανέις που να ΜΙΣΕΙ την Tori Amos έτσι? Α, είπα μήπως!)


7 σχόλια:

Unknown είπε...

Nice, ti nice dld, very nice. Wraies
epiloges.Epilegw ws agaphmenh ayth
twn My Morning Jacket.

enteka είπε...

ωραίες επιλογές!. θα τις μελετήσω και θα επανέλθω
:):) happy 11/11

mystery falls down είπε...

Εξαίσιες οι διασκευές. Κάποιες μου έλειπαν. Λατρεύω τους elbow άρα ψηφίζω Teardrop. Το Σεπτέμβριο είχαν ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορούσε η συλλογή με τα b-sides τους (τα περισσότερα τα έχω από τα single) αλλά μέχρι στιγμής ουδέν νεότερο. Πανέμορφη η φωνή του Jim James και οι Dead science απόλυτα λυρικοί. Η άρπα γλυκαίνει τη σύνθεση και το φτυάρι που ακούγεται από πίσω (αφήστε με να πιστεύω ότι θέλω)αφήνει το τελευταίο πέπλο να πέσει.

aggelosk είπε...

to teardrop yparxei sta black sessions ton elbow, ayti tin radiofoniki ekpompi stin gallia isaxia tou john peel

aggelosk είπε...

eimai sygkinimenos pire comment

WinterAcademy είπε...

thx guyz
εμενα το sign yr name ειναι το αγαπημενο μου.
αγγελε σημερα τα σχολια μου στο blog σου τα δειχνει ως anonymous. αφησε εσενα κι επιασε εμενα ο beta, που να μη σωσει να φτασει να γινει ποτε gamma ο γρουσουζης!

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικές οι επιλογές σου!
Ecclectic και pointed.
Thanks