Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2009

The Montlhy Edition : November Radio

all links were removed by request..

Στο τσακ τον προλάβαμε το Νοέμβρη..

1. Destroyer - Chinatown [div]


Ένα δωδεκάιντσο EP με δύο τραγούδια κυκλοφόρησαν οι Destroyer μέσα στο 2009, ήταν όμως τόσο σπουδαίο που έβαλαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους και στην τελευταία χρονιά της δεκαετίας. Στην ηχογράφηση αυτή για το CBC Radio ο Dan Bejar μας χαρίζει ένα από τα τραγούδια που, λογικά, θα υπάρχουν στο επερχόμενο άλμπουμ του, ελπίζουμε μέσα στο 2010. Λέγεται Chinatown, και δε χρειάζεται νομίζω να πω τίποτε περισσότερο..

2. Morrissey - Lifeguard On Duty [div]


Περίεργη χρονιά για τον Morrissey. Ένα νέο άλμπουμ που άρεσε πολύ κυρίως στους non fans του [muscular το χαρακτήρισαν όλοι, αντιγράφοντας ο ένας τον άλλον..], ένα διπλό άλμπουμ με B Sides, μια επεισοδειακή περιοδεία χωρίς τελειωμό που δεν πέρασε ποτέ από τα μέρη μας [μία μία μας πηγαίνει..] Στο τέλος της χρονιάς ήρθαν στην επιφάνεια μερικά ανέκδοτα τραγούδια που προορίζονταν για δεύτερες πλευρές σε singles. Το όμορφο Lifeguard On Duty είναι ένα από αυτά είναι ένα από αυτά, και δεν κυκλοφόρησε ποτε, άγνωστο γιατί.. Στο γνώριμο ύφος του, χωρίς τις εκνευριστικές Green Day κιθάρες..

3. Tap Tap - Feelin' Funny [div]


Νέο άλμπουμ για τους Βρετανούς Tap Tap και φοβάμαι ότι ήδη περνά κάπως απαρατήρητο ανάμεσα στις πολυάριθμες κυκλοφορίες του φθινοπώρου και τις ανασκοπήσεις της δεκαετίας. Ακούγονται πλέον αρκετά διαφορετικοί, στο υπέροχο Feelin' funny θυμίζουν μέχρι και Belle and Sebastian..

4. Titiyo - Crystal Clear Mud [div]


Ποτέ δε μου άρεσε η Neneh Cherry. Τι σας νοιάζει εσάς θα μου πείτε.. αφότου αναρωτηθείτε περί του ασχέτου της δηλώσεως.. Η Titiyo λοιπόν είναι η ετεροθαλής αδελφή της [τώρα που το σκέφτομαι δεν είχε και έναν ετεροθαλή εδελφό που είχε κάνει κι αυτός μια επιτυχιούλα πριν λίγα χρόνια?] Neneh, και ευτυχώς το διάβασα αφού αποφάσισα να συμπεριλάβω το crystal clear mud στη σημερινή εκπομπή. Ακούστε λοιπόν το συγκεκριμένο τραγούδι και αν δε μείνετε με την αίσθηση του ανικανοποίητου [επειδή θα θέλετε ως το τέλος του να ακούσετε το ρεφρέν του Sweet Dreams αλλά αυτό δε θα έρχεται] εμένα να μη με λένε Winter. Που δε με λένε δηλαδή, οπότε δε ρισκάρω και ιδιαίτερα..

5. Brown Recluse - Rainy Saturday [div]


Κάθε άλλο παρά βροχερά τα Σάββατα του Νοεμβρίου και καθόλου δε μπορώ να παραπονεθώ. H εξαμελής μπάντα των Brown Recluse από τη Φιλαδέλφεια έχει μάλλον αντίθετη άποψη και αφιερώνει σ'ένα βροχερό Σάββατο μια από τις ομορφότερες indiepop μελωδίες των τελευταίων εβδομάδων..

6. LAKE - Magadascar [div]


Ακόμη περισσότεροι [9] οι LAKE από την Olympia, Washington. Το θαυμάσιο Magadascar ίσως μου αρέσει τόσο γιατί θυμίζει αρκετά το laid back pop υφάκι των No Kids.

7. Symfoniorkestern - Sommardepression [div]


Καιρό έχουμε να παρουσιάσουμε ένα instrumental. Το Sommardepression, παρά τον τίτλο του είναι ένα εντελώς παιχνιδιάρικο, μέχρι παρεξηγήσεως δηλαδή, μουσικό κομμάτι που μπορείτε να βρείτε στο Ouvertyr, πρώτο EP των Σουηδών Symfoniorkestern. Αν σας αρέσει το δείγμα, ολόκληρο το EP, καθώς και το φρεσκότατο νέο τους EP υπάρχουν διαθέσιμα στο Myspace.

8. Digits - You're Going To Age [div]


Έχε χάρη που είναι πολύ καλό το τραγουδάκι σου αγαπητέ Alt Altman από το Toronto του Καναδά, γιατί με τέτοιο τίτλο.. Να λοιπόν που οι αγαπημένοι Junior Boys δημιουργούν σχολή!

9. The Mary Onettes - God Knows I Had Plans [div]


Το νέο άλμπουμ των Mary Onettes αποτελεί φυσική συνέχεια του ντεμπούτου τους, και τους βρίσκει κάπως στάσιμους, αν ήθελα να γίνω λίγο αυστηρός.. Το τραγούδι που ξεχώρισα είναι, εντελώς τυχαία, αυτό με τον ωραιότερο τίτλο..

10. Sam Means - Yeah Yeah [div]


Οι Format από την Αριζόνα ήταν ένα συμπαθές indie γκρουπάκι, τους είχαμε παρουσιάσει κι εδώ αν δεν κάνω λάθος. Διαλύθηκαν λοιπόν πέρυσι, και πολύ καλά έκαναν γιατί ο ένας από τους δύο, ο Sam Means ηχογραφεί μόνος του πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα όπως αυτό το θαυμάσιο Yeah Yeah. Και πως μπορεί άλλωστε ένα τραγούδι με τέτοιο τίτλο να μην είναι θαυμάσιο..

11. Natureboy - Pariah [div]


Πολύ μου αρέσουν τα τραγούδια που δε μπορείς να καταλάβεις το φύλο του τραγουδιστή / τραγουδίστριας. Πίσω από το όνομα Natureboy λοιπόν κρύβεται η Sara Kermanshahi οπότε δικαιολογημένα ξεγελάστηκα.. Πολύ ξεχωριστή φωνή..

12. That Ghost - Friends In Quotations [div]


Για άλλη μια φορά φιλοξενούμενοι στη Χειμερινή Ακαδημία ο /οι That Ghost. Στο απίθανο friends in quotations κυριαρχεί ο ακόμη πιο απίθανος στίχος "I have no plans and I hate my friends"..

13. Tiny Microphone - You Disappear [div]


Τη λένε Kristine και τα κάνει όλα. Μόνη της, στο σχήμα Tiny Microphone, that is.. Dreamy, shoegazey, όμορφοι, οικείοι ήχοι. Επενδύστε άφοβα..

14. Doveman - The Best Thing [div]


Ο Doveman aka Thomas Bartlett είναι λέει περιζήτητος keyboard player, έχοντας συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Antony και τους National. To The Best Thing είναι μια όμορφη, χαμηλών τόνων μελωδία, σαν κι αυτές που μας έχει συνηθίσει πχ ο Chris Garneau.

15. Summer Camp - Ghost Train [div]


Οι Summer Camp είναι επτά και είναι ή Σουηδοί [σύμφωνα με το last.fm] ή βρετανοί [σύμφωνα με το myspace]. Και τα δύο sites όμως συμφωνούν ότι είναι φίλοι από παλιά κι ότι γνωρίστηκαν σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση. Δεν ξέρω, αλλά ούτε κι αυτό μου φαίνεται ιδιαίτερα πιστευτό.. Σε άλλο τραγούδι τους σαμπλάρουν διάλογο από το Heathers, σ'αυτό από μια άλλη νεανική ταινία, το Say Anything. Όλα σας τα είπα!

16. Small Black - Despicable Dogs [div]


Οι Small Black είναι από το Brooklyn, θα κυκλοφορήσουν ένα split single με τους Washed Out, και τα λοιπά, και τα λοιπά.. ας κλείσω τον αυτόματο πιλότο για να συμπληρώσω απλά ότι το despicable dogs είναι πολύ καλό τραγούδι..

17. Bedroom Singer - Your Lover From Berlin [div]


Πίσω στο 2005 ο τύπος αυτός με το πολύ πρωτότυπο όνομα Bedroom Singer κυκλοφόρησε ένα σινγκλάκι με το όμορφο αυτό τραγουδάκι, κι έκτοτε άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Ωραίος τίτλος όμως..

18. Nancy Sinatra - Bossman [div]


Μια που τελειώνει η δεκαετία και θυμηθήκαμε μ'αυτή την αφορμή αρκετά όχι και τόσο καινούργια τραγούδια στη σημερινή εκπομπή, ας κλείσουμε με την καλή φίλη του Morrissey και τη δεύτερη πλευρά στο single Let Me Kiss You που της έγραψε στο μακρινό 2004. Εξίσου καλή με την πρώτη θα έλεγα..


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "χειμερινή ακαδημία" με θαυμάσιες επιλογές!
Ακούω Doveman-Honey"..(φωνή "βραδυνή")
Λόγω της ανάρτησής σου ανακάλυψα τον Chris Garneau (ναι, ναι..ντρέπομαι!) και ομολογώ πως είναι καταπληκτικός!!
Ευχαριστώ!

Καλησπέρες! :-)

WinterAcademy είπε...

εγω ευχαριστώ! [και ο chris φανταζομαι επισης]

Ανώνυμος είπε...

:-)
Ίσως να ταίριαζε στην έκδοση του Νοεμβρίου κι αυτό..

CBC Radio loves WinterAcademy είπε...

Destroyer - European oils (live in Montreal)

WinterAcademy είπε...

πολύ σπουδαίος ο dan bejar!