Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2006

Kaiser Chiefs w. Matisse, Principal, Thessaloniki, 30.11.2006

Ευτυχώς χτες αφού διάβασα το ίδιο μου το post και διαπίστωσα το πόσο γελοίες ήταν οι δικαιολογίες μου, (διάβασα και το σχετικό post του mhulot και πορώθηκα) οπότε έκανα τη σοφή επιλογή να πάω τελικά στη συναυλία. Οι Matisse ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς δεν ήξερα καν ότι έπαιζαν ως support. Για κάποιο λόγο δεν τους είχα δώσει διαίτερη σημασία ποτέ οπότε δεν ήμουν familiar με τον ήχο τους. Συμπαθητικοί, με ωραία τραγούδια αλλά με μέτριο ήχο. Προσπάθησαν, αλλά όχι αρκετά, όπως έγινε προφανές μόλις βγήκαν οι Kaisers στη σκηνή.

Οι Kaiser Chiefs λοιπον δε θα μείνουν στην ιστορία της μουσικής, και μακάρι να με διαψεύσουν. Κυκλοφόρησαν ένα πάρα πολύ καλό, ένα απολαυστικότατο άλμπουμ πέρυσι, τους είχα δει σ'ένα awards show στην τηλεόραση και δεν μ'εντυπωσίασαν ιδιαίτερα.. πόσο καλοί να είναι πια live?

Βγήκαν λοιπόν στη σκηνή και επιβεβαίωσαν μέσα στα πρώτα 5'' την άποψή μου για όλα τα Αγγλόφωνα Ελληνικά συγκροτήματα. Για να μπορέσεις να με πείσεις ότι αξίζει ν'ασχοληθώ μαζί σου, ότι δεν είσαι μόνο πόζα και υφάκι, ότι δε θα πω 'πολύ καλοί για Έλληνες' αλλά 'πολύ καλοί' σκέτο, πρέπει αυτό που τραγουδάς να το πιστεύεις και να το νιώθεις σε κάθε κύτταρό σου, αυτό που κάνεις να είναι για σένα ζήτημα ζωής ή θανάτου.. Κι αυτό δεν το'χω δει σε αγγλόφωνο ελληνικό συγκρότημα (σε συναυλία).


Τέτοιο ζήτημα χτες για να αποδείξουν την αξία τους δεν ήταν για τους Matisse, ήταν όμως για τους Kaiser Chiefs, κι εδώ σταματώ με τις άδικες, ίσως και ατυχείς συγκρίσεις.. Ο άνθρωπος βγήκε στη σκηνή και δε σταμάτησε να χοροπηδά σαν το αγριοκάτσικο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ξεσήκωσε το κοινό σε χρόνο dt, (ποτέ μου δεν περίμενα το κοινό της Θεσσαλονίκης να τραγουδάει ολόκληρα τραγούδια των Kaiser Chiefs from start to finish), ανέβηκε στα κάγκελα μπροστά στο κοινό πανικοβάλλοντας τους σεκιουριτάδες..

Είπαν τα περισσότερα τραγούδια από το ντεμπούτο τους, 4-5 καινούρια (σίγουρα χιτ) από το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους, έκαναν μια μικρή κοιλιά κάπου στη μέση... αλλά αυτό που συνέβη με τις πρώτες νότες του 'I Predict A Riot' είχα πάρα πολύ καιρό να το δω σε συναυλία στην Ελλάδα.

Έξοχοι!



UPDATE : Μια μικρή γεύση του τι έγινε στο Principal όταν ο ανηψιός του Kiefer Sutherland αποφάσισε να γνωρίσει τους φανς του από κοντά..


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kamia fotografioula / videaki apo th synavlia paizei? Hmoun ekei kai den eixa camera :(

WinterAcademy είπε...

παρά τα όσα έγραψα στο σχόλιο στον mhulot ;) μια δυο φωτογραφιούλες αναμνηστικές τις βγάζω κι εγώ στην αρχή, νομίζω είναι λογικό. Δλδ τις έβγαζα γιατί το νέο μου κινητό έχει ότι θέλεις εκτός από κάμερα.

Ούτε στο moz βέβαια τα videos ήταν δικά μου και ελπίζω να μην εννοήθηκε αυτό.

Αν βρω πάντως φωτό από kaisers τις επόμενες ημέρες θα τις ανεβάσω

m.hulot είπε...

η διαφορά κατάλαβες ποια είναι; ένα συγκρότημα που έχει περιοδεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε δύο χρόνια ξέρει τι θέλει το κοινό, σε διαμορφώνει ο κόσμος, ξέρεις πώς να τους ξεσηκώσεις.
ενώ αν κάνεις πρόβες μόνο σε ένα στούντιο [και μετά παίζεις με χαμηλωμένο τον ήχο στην καλύτερη περίπτωση σαν support] εκεί θα μείνεις πάντα. ερασιτέχνης.
by the way, οι kaiser chiefs παίζουν από τα 15 τους, και αν δεν ήταν τόσο καλοί live δεν θα χάλαγαν κόσμο...

WinterAcademy είπε...

το ξέρω, το ξέρω, ήταν άδικη η σύγκριση, το έγραψα κιόλας. ήταν και που έγραφα αμέσως μετά από τη συναυλία..

πάντως θυμήθηκα κι ένα όνομα που είναι το καλύτερο ελληνικό που έχω δει live τα τελευταία χρόνια, το μικρό ξαδεφάκι του jamie stewart, δηλ. ο 2l8, δεν ξέρω αν συμφωνείς..

m.hulot είπε...

αυτόν ειδικά τον θέλω headliner, γιατί μόνο support τον έχω δει.

WinterAcademy είπε...

κι εγω το ίδιο (liars). συμφωνώ.

Firme communications είπε...

Hmoun ekei kai den eixa camera :(