Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2006

I'm A Broken Heart

Σήμερα συνειδητοποίησα ότι από τότε που ξεκίνησα αυτό το blog έχει αλλάξει κατά πολύ ο τρόπος που ακούω μουσική. Δεν ακούω πλέον άλμπουμς! Πραγματικά, τα άλμπουμς που έχω ακούσει τους τελευταίους 2 μήνες από την αρχή ως το τέλος είναι λιγότερα από δέκα. Από myspace σε myspace και από mp3blog σε mp3blog μήπως χάνεται στο ενδιάμεσο η ουσία? Και ποια είναι η ουσία τελικά? Μήπως ήρθε το τέλος των άλμπουμς όπως είπε ο Thom Yorke? Το τέλος των cd's? Μήπως θα πληρώνουμε ένα λογαριασμό μηνιαίως όπως το ρεύμα και το τηλέφωνο, και θα κατεβάζουμε όποια μουσική θέλουμε? (όπως είπε κι ο Barry Adamson στον Πετρίδη αλλά αυτός δεν το μετέφρασε)

Anyway, μ'αυτά και μ'αυτά σκόνταψα πρόσφατα πάνω στους The Bird and The Bee, ντουέτο από το LA, που κυκλοφορούν τον Ιανουάριο το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Ο ήχος τους? Ας με βγάλουν οι ίδιοι από τη δύσκολη θέση του να τον περιγράψω: ''Σαν φουτουριστική αμερικανική ταινία των 60ς με φόντο τη Βραζιλία..''


the bird and the bee - i'm a broken heart

αλήθεια υπάρχει στην Ελλάδα ραδιοφωνικός σταθμός σαν και τον παρακάτω (και χιλιάδες άλλους worldwide) όπου να ηχογραφούν sessions τέτοια συγκροτήματα? πως είπατε? δεν άκουσα.. ορίστε? συγγνώμη κύρ... ok, ok, το ράβω..


4 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Αντιθέτως χάριν στα blogs ακούω περισσότερους δίσκους. Πολύ συχνά ένα , δύο, τρία, τέσσερα, πέντε,... τραγούδια από μία μουσική κυκλοφορία δεν φτάνουν για να την κρίνεις. Οπότε τον κατεβάζω όλο. Υπομονή χρειάζεται.

Τα sessions των The Interface, Daytrotter, KEXP, WOXY και
blogotheque.com (και τις ζωντανές εμφανίσεις που ηχογραφεί το NPR και συγκεκριμένα το All songs considered) δεν τα χάνω.

WinterAcademy είπε...

χωρίς υπερβολή έχω πάνω από 60 άλμπουμ του 2006 που δεν έχω ακούσει, και μερικά τα'χω εδώ και μήνες.

άφησες έξω το καλύτερο όλων, το cbcr3.com

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω οτι το ΚΕΧΡ και το cbcr3.com αλλά θα συμφωνήσω οτι τα blogs βοήθησαν όσο τίποτα άλλο στην διάδοση άλμπουμς και συγκροτημάτων που δεν θα ακούγονταν ποτέ..και είναι και ο λόγος που σε λίγο καιρό θα αφανίσουν και τις δισκοκριτικές απο τα περιοδικά ( προσωπικά εμένα δεν με έπεισε ποτέ κάποιο ( ή κάποιος) περιοδικό, και πού ελληνικό, για να αγοράσω ένα lp).Αν δεν ακούσεις κάποια δείγματα απο την δουλειά τους, έτσο ώστε να σε ψήσει να το αγοράσεις , τι να το κάνεις ...

WinterAcademy είπε...

yep. συμφωνώ. εγώ παίρνω μόνο το uncut πλέον. δεν είναι τόσο καλό όπως όταν ξεκίνησε, αλλά ούτε η μουσική ούτε κι εγώ είμαστε όπως πριν 5 χρόνια επίσης.
Βέβαια, από την άλλη, αν δεν ενισχύσουμε τα περιοδικά, και παίρνουμε όλο τα ξένα, αν ψωνίζουμε όλο από το internet κι όχι από τα δισκάδικα (πως τα'κανε τα τέσσερα τοπ10 νομίζεις ο moz, τρία τρία τα'παιρνα τα σινγκλάκια από το hmv), πως περιμένουμε να'ρθουν τα νέα ονόματα για συναυλίες, όταν η ξένη μουσική στην ελλάδα έχει πάρει ΤΕΤΟΙΟ κατήφορο?