Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2006

3 From 1 : Blame Canada Vol IV

Λυπούμεθα αν γινόμαστε κουραστικοί, αλλά η χρονιά τελειώνει, το 'απόθεμα' πρέπει να φύγει από τις αποθήκες μας, η Καναδέζικη πρεσβεία μας έχει τρελάνει στα δωράκια και στις προσκλήσεις για Χριστούγεννα στο Τορόντο, αχ κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε.. και στο κάτω κάτω έχουμε κι έναν ισχυρισμό να δικαιώσουμε : ότι η καναδέζικη σκηνή πήρε τα σκήπτρα εφέτος από τις δύο μεγάλες αδελφές της.

Άλλα τρία νέα ονόματα λοιπόν από τον Καναδά, for your consideration..

(btw ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του mic.gr για το link.. i'm deeply honoured! το έσωσα κιόλας να το δείχνω στα παιδιά μου -αν και οι χελώνες δεν τα εκτιμούν αυτά συνήθως..-)

1. shout out out out out - dude you feel electrical

Νομίζω είναι από τις περιπτώσεις που το όνομα ενός συγκροτήματος και ενός τραγουδιού προδιαθέτουν ακριβώς για τον ήχο του. Να προσθέσω μόνο πως οι s.o.o.o.o. είναι από το Έντμοντον.

2. spiral beach - voodoo

Οι spiral beach είναι από το Τορόντο (και σε sleeping bag κοιμάμαι κύριε πρέσβη μου, κανένα πρόβλημα) και διαθέτουν στο παραπάνω τραγούδι ένα από τα πιο ακαταμάχητα ρεφρέν των τελευταίων εβδομάδων..
Οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται pop/thrash/trance ! εσείς θ'αποφασίσετε !


3. ohbijou - misty eyes

οι ohbijou με το ωραίο και εμπνευσμένο όνομά τους (όχι όλο the τάδε και the δείνα βρε παιδί μου όπως αυτοί οι βρετανοί, νισάφι πια!) μας έρχονται από το Οντάριο και παίζουν ποπ/ροκ με γλυκύτατα γυναικεία φωνητικά. Το υπέροχο misty eyes δικαιώνει και αυτό τον τίτλο του με τη μελωδία και τους στίχους του.



You shouldn’t feel like
the end sweeps in circles
like wolves around bodies you are…

My lighthouse through this
dim-lit apartment of things
that rattle like cars.

So cheers to this morning
that smells like last evening
when we bloomed like tulips
in the soil.

Misty eyes steer clear tonight
cause it’s been so long since I’ve
seen the sun.







Δεν υπάρχουν σχόλια: