Σάββατο, Νοεμβρίου 08, 2008

The Weekend Edition : 11 Covers For The Weekend

Έντεκα διασκευές για το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν το Φεστιβάλ..

1. Marianne Faithfull - Dear God Please Help Me (Morrissey) [div]


Όταν ένας από τους πιο αγαπημένους σου καλλιτέχνες διασκευάζει ένα τραγούδι σου πρέπει να'σαι πολύ περήφανος, και ο Morrissey δικαίως είναι, καθώς η Marianne Faithfull διαλέγει το καλύτερο τραγούδι του τελευταίου του άλμπουμ..

2. Goldfrapp - It's Not Over Yet (Klaxons) [div]


Αν οι ταμπέλες είχαν ακόμη νόημα θα λέγαμε ότι μία "εμπορική" τραγουδίστρια διασκευάζει ένα "εναλλακτικό" συγκρότημα σε μια εποχή που συνηθίζεται το αντίστροφο. Πόσο γελοία όμως ακούγεται η παραπάνω πρόταση λίγες εβδομάδες πριν το 2009..

3. The Last Shadow Puppets - S.O.S (Rihanna) [div]


Επιτέλους άφησαν την ομπρέλλα στην ησυχία της, να παίρνουν σειρά και τα υπόλοιπα.. Πολύ καλή διασκευή!

4. Those Dancing Days - Toxic (Britney Spears) [div]


Ενώ σ'εμένα φαίνεται σαν χτες που κυκλοφόρησε το Toxic, στην τραγουδίστρια των Those Dancing Days σίγουρα θα ξυπνά αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία..

5. Ssion - Credit in the Straight World (Young Marble Giants) [div]


Από το περίφημο άλμπουμ Colossal Youth των Young Marble Giants [το οποίο ελπίζω να καταφέρω ν'ακούσω σύντομα], μια καταπληκτική διασκευή από τους Ssion που έκαναν πρόσφατα ένα εκρηκτικό πέρασμα από τη χώρα μας..

6. Nous Non Plus - Fantôme Dur (Tuff Ghost) (Unicorns) [div]


Διασκευή σ'ένα από τα πιο απίθανα τραγούδια των Unicorns. Στα γαλλικά! Και πολλά είπα..

7. Jo-S - Weird Fishes (Radiohead) [div]


Η θριαμβευτική πορεία του In Rainbows, με τα remix, τα fan made videos, τις διασκευές κλπ συνεχίζεται έναν ολόκληρο χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Η drum'n'bass εκτέλεση του Καλιφορνέζου DJ / παραγωγού Jo-S ξεκινά αρκετά πιστά στο πρωτότυπο για να ξεφύγει ολοκληρωτικά προς το τέλος..

8. The Morning Benders - Dreams (Fleetwood Mac) [div]


Πιστή -κι αυτή- στο πρωτότυπο αλλά όμορφη διασκευή στο classic των Fleetwood Mac από τους επίσης Καλιφορνέζους Morning Benders

9. Tricky - Slow (Kylie Minogue) [div]


Απίστευτη εκτέλεση του τρίτου καλύτερου single της τρίτης στη σειρά διαδόχου του pop θρόνου της Madonna, από τον προσφάτως αναγεννημένο Tricky.

10. The Airfields - Sensitive (Field Mice) [div]


Οι αγαπημένοι μας Καναδοί shoegazers πάνε -κιθαριστικά- ακόμη πιο πέρα το υπέροχο Sensitive των -ακόμη πιο αγαπημένων μας- Βρετανών

11. Sara Lov - My Body Is a Cage (Arcade Fire) [div]


Μέχρι και ο Springsteen είχε εκφραστεί με θαυμασμό για το εκπληκτικό closing track του Neon Bible. H Sara Lov του φέρεται με το σεβασμό που του αξίζει..

have a great weekend!

you can download all the songs from H.E.R.E.

2 σχόλια:

basik-ly είπε...

Έχω τουλάχιστον τρία καλύτερα στο τελευταίο (καλό, αλλά όχι παραπάνω) άλμπουμ του Morrissey:
"You Have Killed Me"
"I Will See You In Far-Off Places"
"Life Is A Pigsty"

O Alex Turner είναι μεγάλο ταλέντο.

WinterAcademy είπε...

συμφωνω, για εναν αντικειμενικο κριτη το rott ειναι απλα καλο [και οι παρα πολυ καλες κριτικες που πηρε νομιζω ηταν λογω κεκτημενης ταχυτητας απο το προηγουμενο αλμπουμ του]

Το 'καλυτερο του αλμπουμ' ειναι φυσικα η προσωπικη μου αποψη, θα εβαζα δευτερο το pigsty [το αγαπημενο των περισσοτερων τελικα] και τριτο το yhkm. Αλλα για το opener διαφωνω βασιλη, προσωπικα το βρισκω αρκετα αδυναμο σε σχεση με το υπολοιπο αλμπουμ. Αλλα παλι, γουστα ειναι αυτα.

Για τον Turner, τι να πω, δεν ειναι οτι δεν καταλαβαινω ή δε χαιρομαι για την επιτυχια του, αλλα δε μπορω να πω οτι μ'αρεσει [τουλαχιστον οσο θα'πρεπε]. Εχει σιγουρα ταλεντο, ειναι καλος στιχουργος [αν και οι συγκρισεις με το Morrissey σ'αυτον τον τομεα ειναι αρκετα υπερβολικες] γουσταρω ΠΑΡΑ πολυ που εχει καταφερει ολα αυτα σε τοσο μικρη ηλικια, αλλα απλα δεν ειναι my cup of tea που λενε και στο χωριο μου.

Βεβαια ολα αυτα πιθανοτατα ν'αλλαξουν αν τον δω ποτε live. Και σιγουρα οι puppets ειναι πολυ πολυ καλυτεροι απο τους monkeys. Ιδωμεν..