Κυριακή, Νοεμβρίου 02, 2008

The Monthly Edition : November Radio

Νωρίς νωρίς αυτόν το μήνα..

1. Anathallo - Italo [div]


Εδώ και μερικά χρόνια ηχογραφούν τα melodramatic popular καταπληκτικά songs τους οι Anathallo από το Illinois και το Michigan, και ναι, αναφέρω τις πολιτείες και όχι τις πόλεις, γιατί πρόκειται για τους τίτλους των δύο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει ο Sufjan Stevens ως μέρος του 50 States Project. Βέβαια, οι φίλοι μας, που κυκλοφόρησαν ένα υπέροχο άλμπουμ με τίτλο Canopy Glow, συνδέονται με τον Sufjan με κάτι ακόμη: έχουν την ίδια αγάπη για τα παλιά αμερικανικά μιούζικαλς. Το έξοχο Italo με την πλουμιστή του ενορχήστρωση και τα πάνγλυκα φωνητικά θαρρείς πως έχει ξεπηδήσει από το illinois..

2. Mount Eerie - If We Knew.. [div]


Χάνεις κυριολεκτικά τη μπάλα προσπαθώντας να παρακολουθήσεις τις κυκλοφορίες του Phil Elverum. To Lost Wisdom που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο με τη Julie Doiron είναι από τις καλύτερες δουλειές του [και από τα πολύ καλά άλμπουμ της χροινάς που τελειώνει]. Ένα ακόμη άλμπουμ του κυκλοφορεί μεθαύριο Τρίτη, και για 7-8 ακόμη σχέδια που έχει για το μέλλον μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα του..

3. The High Dials - Invisible Choirs [div]


Από το layout και μόνο της σελίδας τους στο myspace μπορεί κανείς εύκολα να υποθέσει ότι μια ιδιαίτερη αγάπη στην ψυχεδέλεια την έχουν οι Καναδοί The High Dials.. Διαβάζοντας έπειτα τις επιρροές τους, και, φυσικά, ακούγοντας τα τραγούδια τους, όπως το απογειωτικό Invisible Choirs, απλά επιβεβαιώνει την αρχική του υποψία. Το άλμπουμ τους λέγεται Moon Country.

4. Lansing-Dreiden - I Disappear [div]


Αν κρίνουμε από το Tri EP που μόλις κυκλοφόρησαν οι Lansing-Dreiden τότε δικαίως μπορούμε να λέμε ότι περιμένουμε ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Ακούστε το απίθανο I Disappear και έπειτα το ακόμη καλύτερο Suggested Arrangement

5. The Ruling Class - If You Wonder [div]


Ακούστε ένα ακόμη σούπερ τραγούδι των Λονδρέζων Ruling Class, δείτε τους στην παραπάνω φωτογραφία, και πάρτε το απόφαση. Η επιστροφή του 2009 θα είναι αυτή του baggy!

6. The Pains of Being Pure at Heart - Everything With You [div]


Που βρίσκονται οι Νεοϋορκέζοι φίλοι μας ένα χρόνο μετά? Προσωπικά, μια χαρά τους βρίσκω!

7. Darkstar - Squeeze My Lime [div]


"χωρίς αμφιβολία απ' τα single της χρονιάς. μία κυκλοφορία της hyperdub που πάει το dubstep ακόμα παραπέρα. o πιτσιρικάς jay darkstar στολίζει με vocoder φωνητικά δυο μπαρόκ μελωδίες που παίζει στο harpsichord [το οποίο στα ελληνικά το λένε κλαβεσέν ή αρπίχορδο] και φτιάχνει κάτι χαρακτηριστικά δικό του. είναι πιο κοντά στον ήχο των various production παρά στου burial και του kode9" έγραφε ο Mhulot τον περασμένο Μάιο. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα..

8. The Boat People - Born In The 80s [div]


Από το Brisbane και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας κατάγονται οι popάδες Boat People. Αν σας αρέσουν π.χ. οι Shins θα τους λατρέψετε. Τον τίτλο του τραγουδιού τον έχασα για λίγους μόλις μήνες. Οκ, χρόνια. Οκ, αρκετά..

9. {{{Sunset}}} - Zombies [div]


Οι {{{Sunset}}} από το Austin του Texas, έχουν εκτός από ωραίο όνομα, ένα ενδιαφέρον blog και ένα myspace site απ'όπου μπορείτε να κατεβάσετε τραγούδια και να αγοράσετε κατευθείαν από τους ίδιους μία από τις τρεις [!] νέες τους κυκλοφορίες [το zombies ανήκει στο LP The Glowing City]. Αρκετή δόση ψυχεδέλειας κ.α.ι. εδώ..

10. The Death Set - Negative Thinking [div]


Με μέλη από τις δύο πλευρές του Ειρηνικού [από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία δηλαδή] οι TheDeathSet παίζουν ένα δαιμονιώδες μείγμα punk / electronica που εμένα μου θύμισε Polysics. Όπως διαβάζω, και όπως μαρτυρά η παραπάνω φωτογραφία, οι συναυλίες τους είναι αρκετά επεισοδιακές.. Το ανεβαστικό, παρά τον τίτλο του, Negative Thinking, στα 134 δευτερόλεπτά του, είναι από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια τραγούδια του άλμπουμ τους Worldwide..

11. My Raining Stars - All This Time [div]


Μετά τη Eurovision τί, για τους Γάλλους My Raining Stars? Εντάξει, την alt.Eurovision εννοώ.. Μόλις κυκλοφόρησαν λοιπόν το άλμπουμ τους με τίτλο From St. Saviour To Quickwell απ'όπου ακούμε ένα ακόμη shoegazepop καταπληκτικό τραγούδι..

καλό μήνα!

download the whole set from H.E.R.E.

Δεν υπάρχουν σχόλια: