Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2009

The Montlhy Edition : October Radio

Sweet Sixteen. Sixty minutes. October Radio. Enjoy!

1. The Raveonettes - Last Dance [div]


Ακόμη θυμάμαι την υπέροχη εκείνη εμφάνιση των Δανών Raveonettes σε κακότυχο club της πόλης. Ήρθαν τότε, στην καλύτερη στιγμή τους, στο πιο accessible άλμπουμ τους, και φυσικά δεν κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 50-60 άτομα. Την παράσταση όπως ήταν φυσικό είχε κλέψει η απίστευτα sexy Sharin Foo, από τις πιο cool eρμηνεύτριες που μπορώ να θυμηθώ να'χουν περάσει από τα μέρη μας. Το επόμενο άλμπουμ τους σταμάτησε την ως τότε ανοδική πορεία τους, και, θα'λεγα ότι τους είχα σχεδόν ξεχάσει [για να μην πω διαγράψει] όταν με κάποια θλίψη διαπίστωσα ότι κατέφυγαν κι αυτοί στη γνωστή τακτική της προώθησης μέσω emails σε μουσικά blogs και sites, κάτι που δε σε προδιαθέτει και για ότι καλύτερο όταν πρόκειται για ένα όχι και τόσο καινούργιο συγκρότημα.. Ενέδωσα όμως, η προώθηση την έκανε τη δουλειά της, και.. έχω κολλήσει εδώ και μια βδομάδα μ'αυτόν τον απίθανο τελευταίο χορό! Άλλη μια τέλεια Σπεκτορική μελωδία που σου μένει αξέχαστη από το πρώτο κιόλας άκουσμα, το γνωστό κλισέ ότι σ'έναν δίκαιο κόσμο το τραγούδι αυτό θα'ταν #1 για εβδομάδες, ταιριάζει εδώ απόλυτα..


2. The Ballet - The House On Fire [div]


Το γιατί δε γνώρισαν την επιτυχία οι Νεοϋορκέζοι The Ballet ομολογώ ότι δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ Mattachine το κυκλοφόρησαν μόνοι τους [να λοιπόν και η αιτία της αποτυχίας] και ήταν πραγματικά γεμάτο καταπληκτικά pop τραγούδια. Για το δεύτερο άλμπουμ έχουν υπογράψει με την Tenure Tracks, οπότε ελπίζω να τα πάνε πολύ καλύτερα.. Πρώτο δείγμα από το Bear Life το πολύ καλό The House On Fire. Κυκλοφορεί στις 21 Νοεμβρίου.


3. Woog Riots - Commercial Suicide [div]


Ιταλία / Γερμανία παρουσιάζει στο Myspace ως τόπο καταγωγής το ντουέτο των Woog Riots, μάλλον όμως ως έδρα πρέπει να έχουν τη Γερμανία. To commercial suicide είναι μεν λιγάκι παλιό [2007] αλλά είναι γλυκύτατο μέσα στην pop αφέλειά του. Ο τίτλος βοήθησε επίσης τα μέγιστα..


4. Asobi Seksu - Suzanne [div]


Live ακουστικό άλμπουμ από τους Asobi Seksu? Ποιος ο λόγος? σας ακούω να ρωτάτε.. Λιώστε ακούγοντας το υπέροχο Suzanne και τα ξαναλέμε..


5. Sharesprings - Ceiling Blossom [div]


Πως στο καλό καταφέρνουν όλα αυτά τα γκρουπ από τη ΝΑ Ασία και σκαρώνουν τόσο θαυμάσια indiepop? Λίγο shoegaze, πολύ Radio Dept.. το ονειρικό ceiling blossom των Sharesprings από την Ινδονησία είναι απλά εξαιρετικό!


6. Butterfly Bones - Magic Magic [div]


Αν σας αρέσει το στυλ των Passion Pit, το κοντινότερο ηχητικά γνωστό συγκρότημα που μπορώ να σκεφτώ για να περιγράψω τον ήχο των Butterfly Bones από το San Francisco, τότε το Magic Magic, με το κολασμένο sleezy electro ριφ του νομίζω πως δε θα σας αφήσει αδιάφορους..


7. Cale Parks - Eyes Won't Shut [div]


Άλλος ένας μουσικός που καταφέρνει να παρουσιάσει, έξω από το συγκρότημά του, κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον από ότι έχει να επιδείξει η μπάντα του. Ο Cale Parks λοιπόν είναι ο multi-instrumentalist εγκέφαλος των Aloha, μιας indie μπάντας από το Cleveland που κατάφερε να κάνει ένα μικρό όνομα στο πρώτο μισό της δεκαετίας που διανύουμε. Εδώ ο Cale παίζει πετυχημένα με τον τίτλο της ταινίας του Κιούμπρικ αλλά παίζει επίσης και με τα synths και παραδίδει ένα υπνωτικό track με ένα απίθανο ρεφρέν που θα ζήλευαν ακόμη και οι Animal Collective.


8. Washed Out - Get Up [div]


Synths κι εδώ, 80s επίσης κι εδώ, κι όμως.. το Get Up του κυρίου Ernest Greene aka Washed Out από τη Νότια Καρολίνα διαθέτει ένα απερίγραπτο 'je ne sais quois' quality, μια απροσδιόριστη αίσθηση deja vu, κι όταν αναγκάζεσαι να καταφύγεις σε γαλλικές εκφράσεις για να περιγράψεις τον ήχο ενός τραγουδιού, μόνο καλό σημάδι μπορεί να είναι! Απίθανο track!


9. Craig Owens - A Poem By Adam Wolfson [div]


Τι δουλειά έχει αυτός ο τύπος με τα τατουάζ και τα αφιερώματα στο Kerrang στη Χειμερινή Ακαδημία? α. Το EP τoυ έχει τίτλο 'Με την αγάπη', ναι, στα ελληνικά β. δεν έχει καμία σχέση με hard rock γ. διαρκεί μόλις 51 δευτερόλεπτα δ. εννοείται ότι δεν αρκούν οι παραπάνω λόγοι, είναι απλά ένα πολύ ωραίο τραγουδάκι με ένα τέλος - έκπληξη!


10. Mesita - The San Luis Valley [div]


Mesita is the project of a 21-year-old self-taught multi-instrumentalist from Littleton, Colorado, who specializes in writing bios about himself. He records music a lot in his home. He's been recording music since 2005 and has been trying to learn more and more about music production. In fact, he's attending school to find out what most of the equipment he has been using does. Everything is written, played, and recorded by him because he is weird like that, I guess

Μια που ειδικεύεται στο να γράφει bios about himself είπα να τον αφήσω να τα πει ο ίδιος..


11. Mew - Beach [div]


Αυτούς κι αν τους είχαμε ξεχάσει! Έπραξαν πολύ σωστά και τον πήραν τον χρόνο τους στην ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους [μετά το σπουδαίο τους ντεμπούτο], με επίσης θαυμαστά αποτελέσματα. Το No More Stories Are Told Today, I'm Sorry, They Washed Away, με αρκετά διαφορετικό ήχο, είναι από τα πολύ καλά άλμπουμ των τελευταίων μηνών..


12. Thao with the Get Down Stay Down - Cool Yourself [div]


Noisepop με γυναικεία φωνητικά από την Thao Nguyen, στο πολύ καλό label Kill Rock Stars. Ένα πολύ καλό άλμπουμ που συζητήθηκε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες..


13. The Balconies - 300 Steps [div]


Noisepop με γυναικεία φωνητικά από την Jacquie Neville, από το Ontario του Καναδά. Συμπαθείς και ανερχόμενοι..


14. That Ghost - I Crossed Out The Options [div]


Ryan Schmale is the main, and only, member of one-man band That Ghost. That Ghost's tracks are usually slightly unpredictable, ranging from fast paced, static-filled indie beats to slow acoustics. One thing that he is known for, however, is the homey and personal feel to his songs; this could be due to the fact that most of them were recorded in his bedroom.

Τελικά αναρωτιέμαι.. ηχογραφούνται άραγε όντως στα υπνοδωμάτια όλα αυτά τα άλμπουμ? Τι απέγιναν τα γκαράζ?


15. The Smith Westerns - Girl In Love [div]


Εδώ ένα μόνο όνομα είναι αρκετό. Marc Bolan.


16. Tiesto feat. Jonsi - Kaleidoscope [div]


Τελικά δεν πρόλαβαν ούτε οι Massive Attack, ούτε οι Unkle, ούτε κάποιο άλλο συγκρότημα της ηλεκτρονικής σκηνής να'χει την πρωτιά του Jonsi Birgisson ως guest vocalist σε άλμπουμ του. Τα κατάφερε παραδόξως πρώτος ο περίφημος DJ Tiesto. Η νέα περίοδος εξωστρέφειας του σπουδαίου αυτού Ισλανδού με την αγγελική φωνή είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη· το Kaleidoscope ακούγεται σαν ένα τυπικό remix του Tiesto σ'ένα καταπληκτικό τραγούδι των Sigur Ros..


you can download all songs from H.E.R.E.

1 σχόλιο:

NoRecords Records είπε...

If I can allow myself, maybe you can take a look, listen & download and published this :

EVEDEN : Violent Derby Ep
(pop group from France)

http://www.megaupload.com/?d=F7JS2ZW2

thanks for them

see you

E