Παρασκευή, Μαΐου 04, 2007

Winter Academy's alt.Eurovision

UPDATE

So here are the final results on the very first Winter Academy alt.Eurovision Contest:

Congratulations P.O.L.A.N.D.

people voted from..



see you all next year
[and you can send a submission from your country if you like]

Όταν συνέλαβα την ιδέα για αυτό το post, τις πρώτες μέρες του 2007, είχα πραγματικά τη θέληση και τη φιλοδοξία να βρω ένα αξιόλογο τραγούδι από κάθε μία Ευρωπαϊκή χώρα [και είναι πολλές οι άτιμες] και να στήσω μια 'εναλλακτική' eurovision, με τραγούδια στο γνωστό ύφος αυτού του blog, όπου θα υπήρχε ΚΑΙ ψηφοφορία. Οι εβδομάδες όμως περνούσαν, οι ατέλειωτες αναζητήσεις στο myspace για βουλγαρική indiepop δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, οπότε το όλο project σιωπηρά εγκαταλήφθηκε.. Ήταν κρίμα όμως να πάνε χαμένα μερικά εκπληκτικά τραγούδια που ανακάλυψα στην πορεία, οπότε αποφάσισα να ανεβάσω μεν το post, μειώνοντας όμως τον αριθμό των χωρών που θα συμμετείχαν [κάτι σαν τα πρώτα χρόνια της κανονικής eurovision δηλαδή].

Η πρώτη Winter Academy alt.Eurovision είναι λοιπόν γεγονός!


Έχουμε και λέμε: Οι ψήφοι σας εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτες, για να μην πω απαραίτητες [one vote per person please], τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν λίγο πριν την κανονική eurovision, περιμένω προτάσεις για χώρες που δεν συμπεριλήφθηκαν, και επιφυλάσσομαι για ένα μεγαλύτερο και πληρέστερο διαγωνισμό του χρόνου.

Και για το ένα τέταρτο των αναγνωστών του winter academy:

Please vote your favourite song on Winter Academy's alt.Eurovision Contest. The results will be posted a few hours before the Eurovision final, next Saturday. One vote per person please! [feel free to suggest songs from all over Europe, for next year's competition]


Στην πρώτη της συμμετοχή στην WAE η Αυστρία στέλνει τους Peekaboo από τη Βιέννη, και μάλιστα εν αγνοία τους. Καθώς επίσης και εν αγνοία της. Δεν τους κάθησε και άσχημα όμως, μια και το indiepop χιτάκι τους i pretend, με το ομολογουμένως υπέροχο ρεφρέν, έχει τώρα την ευκαιρία να ακουστεί σ'ένα ευρύτερο, τεράστιο θα έλεγα, πανευρωπαϊκό ακροατήριο. Το άσμα είναι μεν λιγάκι μπαγιάτικο, καθώς προέρχεται από το ντεμπούτο τους Seriously Kidding του 2004, ελπίζουμε όμως το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα να περιέχει εφάμιλλης πjότητος τραγούδια.



Τους συμπαθέστατους shoegazers Suburb Songs [δεν] αποφάσισε να στείλει το Βέλγιο, και πολύ καλά έκανε αν ρωτήσετε εμένα. "Our music can be described as a mix between traditional singer-songwriter music, shoegazer and indietronics" γράφουν οι ίδιοι στο Myspace σχετικά με τη μουσική τους, και πετυχαίνουν διάνα. Το υπέροχο another side of you κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει.. αλλά ως συνήθως δε μπορώ να θυμηθώ τι.. Ελπίζω πάντως να καταφέρω να πάω στις Βρυξέλλες φέτος το καλοκαίρι όπως υπολογίζω, οπότε ποιος ξέρει, ίσως τους πετύχω κάπου και μου πουν..



Όπως καταλαβαίνετε όσο ανεβαίνουμε βορειότερα η επιλογή του τραγουδιού γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Ειδικά στη Δανία άφησα την τύχη να αποφασίσει. Νικητές αναδείχθηκαν οι Moi Caprice από την πανέμορφη Κοπεγχάγη [λες κι έχω πάει..] που στοιχηματίζω ότι θα σας κερδίσουν από την πρώτη νότα, από το killer riff τους, από τον τίτλο του τραγουδιού τους, από την υπέροχη νοσταλγική pop τους, από όλα τα παραπάνω τέλος πάντων!



Ποιος θα το περίμενε ότι η Εσθονία έχει μια πραγματικά αξιόλογη εναλλακτική σκηνή? Σίγουρα όχι εγώ, γι'αυτό και έμεινα άφωνος όταν έπεσα πάνω σ'αυτό το καταπληκτικό τραγούδι στο Myspace. Μια θαυμάσια φωνή και μια υπέροχη μελωδία που έρχεται θαρρείς από μια άλλη εποχή, συνθέτουν ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της χρονιάς για τον γράφοντα. Και η εύρεση του mp3 του τραγουδιού αυτού ας πω απλά ότι δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου..



Οι Φινλανδοί πάντα ξεχώριζαν τουλάχιστο στο δικό μου μυαλό από τους υπόλοιπους Σκανδιναβούς, τόσο για τη μουσική τους, όσο και για την κουλτούρα τους γενικότερα. Έχω κιόλας την εντύπωση πως οι ταινίες του Καουρισμάκι δε βοήθησαν και ιδιαίτερα στο να ανατραπεί ποτέ αυτή η άποψή μου. Μια περίεργη προσήλωση στην παράδοσή τους [κάτι καθόλου κακό βεβαίως], μια έμφυτη μελαγχολία.. δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αλλιώς. Αν ξέρετε πχ τους paavoharju ή την islaja ίσως καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Να, ακούστε πχ τους tolbiac από το Ελσίνκι και το τραγούδι τους purkkaa, που σημαίνει τσιχλόφουσκα αν δεν κάνω λάθος. Πάντως σίγουρα δε σημαίνει "μόλις ψόφησε ο σκύλος μου γι'αυτό και είμαι τόσο θλιμμένος" όπως ίσως φανταστήκατε..



Α, δε θα με βγάλετε κι εδώ τρελό! Το Nurse Army των Innersea εκτός του ότι δε θα πήγαινε ποτέ το μυαλό σας ότι προέρχεται από τη Γαλλία, θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριληφθεί στο περσινό eraser του thom yorke. Πρώτοι πρώτοι φιγουράρουν άλλωστε οι Radiohead στις επιρροές του συγκροτήματος στο myspace. "The universe of InnerSea : an intimist sense of melancholy and liberating energy colliding but also going together well in favour of melody and pure emotion". Μια χαρά δηλαδή!



Από το Augsburg της Βαυαρίας μας έρχεται το κουιντέτο των Unicova, ένα κλασικό indiepop σχήμα από αυτά που δε μας συνηθίζει η χώρα τους. Το θαυμάσιο hush yeah, fly με τον peter hook στο μπάσο [αλλά πάλι μπορεί και να κάνω λάθος..] δε διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, καθώς θυμίζει αρκετά πράγματα ακόμη και του πρόσφατου παρελθόντος, παρά μόνο ομορφιάς..



Μπορεί να μην είναι ένα από τα overhyped νέα ελληνικά συγκροτήματα [μια έτσι κι αλλιώς αρκετά γελοία φράση από μόνη της, δε μας έφθανε η πλήρης αδιαφορία των μέσων τόσα χρόνια για την ελληνική σκηνή, το hype μας πείραξε τώρα..] παραμένει όμως κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος το καλύτερο αγγλόφωνο ελληνικό pop σχήμα. Μετά το εκπληκτικό pop διαμάντι careless girls το οποίο θα ήταν ενάντια στους κανονισμούς να αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή, καθώς το ξαναπαρουσιάσαμε πέρυσι, θα βολευτούμε με το έτερο σπουδαίο track της σελίδας τους στο myspace με τίτλο a house in mexico, με το οποίο ξεκάθαρα προσπαθούν να προσελκύσουν τις ψήφους του ισπανόφωνου μπλοκ, μόνο που κάπου ξέχασαν ότι αυτό αποτελείται από μόνο μία χώρα..



Τις Amiina θα τις θυμάστε ως support [και όχι μόνο] των sigur ros σ'εκείνη τη μνημειώδη συναυλία τους το 2003 στο Θέατρο Βράχων. Οι φίλοι μας τις πήραν υπό την προστασία τους έκτοτε, και για να τους ευχαριστήσουν αυτές άρχισαν να τους πλέκουν πουλοβεράκια και κασκόλ, όπως γίνεται ξεκάθαρο σε όποιον δει το εξώφυλλο του νέου τους άλμπουμ Kurr. Το Rugla είναι μια αρκετά τολμηρή πρόταση της Ισλανδικής επιτροπής καθώς είναι σχεδόν instrumental κι έχει να ανταγωνιστεί αρκετούς indiepop δυναμίτες. Είναι όμως πανέμορφο κι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα οπότε δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει..



Και να λοιπόν ένα ιταλικό indiepop σχήμα με γαλλικό όνομα που παίζει μουσική με αγγλικούς στίχους! Τι? Η Ιταλία δε στέλνει πλέον συμμετοχές στη Eurovision, σας ακούω να γκρινιάζετε? Μήπως καλύτερα να αναρωτηθείτε για το πόσο θλιβερό είναι το γεγονός ότι γνωρίζετε τόσες άχρηστες πληροφορίες για τηλεοπτικά πανηγυράκια? Λέω, μήπως.. Anyway.. και μόνο αυτό το καταπληκτικό τραγουδάκι να είχαν ποτέ κυκλοφορήσει οι le man avec les lunettes θα είχαν εκπληρώσει τον προορισμό τους, έχουν όμως αρκετά ακόμη σαν κι αυτό που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.



Όχι,εμείς δε θα χάσουμε ποτέ την πίστη μας στην pop, όσο υπάρχουν ακόμη συγκροτήματα από τη Σκανδιναβία σαν τους Love Dance. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να πειστεί κανείς πως το καταπληκτικό losing faith κυκλοφόρησε από Νορβηγούς το 2007 και όχι από κάποιο Σκωτσέζικο συγκρότημα της Sarah Records το 1992. Με το άλμπουμ τους result οι καταπληκτικοί αυτοί Νορβηγοί έρχονται με τεράστια φόρα να αμφισβητήσουν τους γείτονες Σουηδούς για τα σκήπτρα του tweepop βασιλείου για τη χρονιά που διανύουμε..



Μα και η Πολωνία να έχει εναλλακτική σκηνή? Και γιατί όχι θα μου πείτε.. Η φωνή του Michal και η ακουστική του κιθάρα ίσως δε σας πουν πολλά πράγματα στην αρχή του τραγουδιού, έπειτα όμως μπαίνει σφήνα η υπέροχη φωνή της Natalia, η οποία είναι και το ατού των iowa super soccer από το Myslowice της Πολωνίας. Το τελευταίο τους EP λέγεται teenage dreams so hard to beat.



Η κυρία Teresa Iturrioz ήταν μεν μέλος των Aventuras De Kirlian και των Le Mans, κυκλοφόρησε όμως πέρυσι στη γνωστή ισπανική εταιρία Elefant Records το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ κάτω από το όνομα Single. Από το άλμπουμ αυτό, με τίτλο Pio Pio, διαλέξαμε το ομώνυμο τραγούδι, με τον περίεργο αλλά μαγευτικό ρυθμό, ο οποίος κυριαρχεί ακόμη και με την έλευση των φωνητικών της teresa, αρκετή ώρα μετά την έναρξη του τραγουδιού..



Εδώ κύριοι νίντζα της αγάπης, όπως καταλαβαίνετε, όλα τα μάτια είναι στραμμένα επάνω σας. Και επάνω μας επίσης, διότι η ευθύνη της επιλογής ήταν μεγάλη, και οι υποψήφιοι δεκάδες. Αφήστε που διατρέχαμε και τον κίνδυνο του [μίνι] σκανδάλου, καθώς όχι μόνο το τραγούδι σας είναι κυκλοφορία του 2006, αλλά σας έχουμε δώσει ήδη μία ευκαιρία για παγκόσμια αναγνώριση μέσα από αυτό το blog. Εντάξει, στα 20 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς δε σας βάλαμε πέρυσι, αν και θα έπρεπε, με το καταπληκτικό σας άλμπουμ the secret of the loveninjas, αλλά νομίζω τώρα ξεπληρώνουμε την αδικία με την δεύτερη ευκαιρία που σας δίνουμε. Μην την αφήσετε να πάει χαμένη



Τη Βρετανία την είχα αφήσει για το τέλος. Πείτε το τεμπελιά, πείτε το υπερβολική σιγουριά, δεν είχα βρει όμως ούτε ένα τραγούδι κατάλληλο για να την εκροσωπήσει σ'έναν τόσο βαρυσήμαντο διαγωνισμό. Στην τύχη βέβαια να'πεφτα πάνω σε οποιοδήποτε αγγλάκι που ανεβάζει τη μουσική του στο myspace, δε θα μπορούσα να βρω κάτι χειρότερο από τη βρετανική συμμετοχή στην κανονική eurovision, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.. Ότι και να λέμε πάντως για τη νέα βρετανική σκηνή, δεν είναι δα και δύσκολο να βρει κανείς μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ένα νέο αγγλικό συγκρότημα με τουλάχιστον ένα πολύ ωραίο pop τραγούδι, σ'αυτό ήταν πάντα πολύ καλοί και με έναν μόνο αντίπαλο. Ένα τέτοιο λοιπόν συγκρότημα είναι και οι Little Things από το Guilford. Έχουν κυκλοφορήσει μόλις ένα EP και το lullaby που θα κλείσει το διαγωνισμό θα περιληφθεί στο δεύτερό τους, που θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο αν δεν κάνω λάθος. Από τις δύο εκδόσεις του τραγουδιού, προσωπικά προτιμώ αυτή με τα όμορφα φωνητικά της Rokhsan, παρά τη δεύτερη που έχουν στη σελίδα τους στο myspace στην οποία τραγουδά [κυρίως] ο Henry.


Αυτό ήταν λοιπόν. Κατεβάστε τα, ακούστε τα, ξανακούστε τα, σκεφτείτε το καλά και.. ψηφίστε με το χέρι στην καρδιά [δε συμμετέχει και η Κύπρος οπότε να είστε αντικειμενικοί παρακαλώ, έστω κι αν συμμετέχει η Ελλάδα]. Έπειτα, βρείτε άλλα 5 άτομα για να κάνουν το ίδιο, ειδάλλως αυτό το blog θα αυτοκαταστραφεί σε 5 δευτερόλεπτα..

download, listen, vote, get your friends to do the same.. and be objective!

40 σχόλια:

aggelosk είπε...

me diaforetika ips pianei diaforetiki i psifos? i dikia mou einai liarbirds

WinterAcademy είπε...

1.υποθετω πως ναι
2.then vote for them
3.τελικα αυτοι οι interpol θα μας παιδέψουν πολύ ακόμη άραγε?

tomorrow's patries είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλή ιδέα.θα ψηφίσω.Tον νικητή θα τον φέρουμε για Live στην Ελλάδα?

WinterAcademy είπε...

φυσικά. ειδικά αν είναι οι liarbirds lol

Ανώνυμος είπε...

8 P - Tolbiac (Finland)
(Πάντα μου άρεσαν οι καλλιτέχνες που τα αναλαμβάνουν όλα, απο την παραγωγή,την μουσική,τους στίχους...*Άντε και επειδή έχω διαβάσει το κόμικ του Λεο Μαλετ "Brouillard Au Pont De Tolbiac" που πηρε και το ονομά του)

10 P - Single (Spain)
(Μπορεί και να το έβαζα και πρώτο, αλλά θα ήταν άδικο γιατί έχωντας το άλμπουμ της "Single" εδώ και καιρό, το έχω άκουσει πάμπολές φορές και το έχω λατρέψει..)

12 P Moi Caprice (Denmark)
(H διαφορά, φαντάζομαι, με τα άλλα συγκροτήματα είναι οτι επέλεξες για την Δανία, το βαρύ πυροβολικό της,μιας και συγκαταλέγεται απο τις καλύτερες μπάντες την τελευταία 6ετία για την χώρα. Αν και είχαν το δεύτερο άλμπουμ τους "You Cant Say No Forever" κάπου ξεχασμένο και σκονισμένο,μου έδωσες την ευκαιρία να το ξανακούσω μετά απο 1,5 χρόνο.Πραγματικά εξαιρετικοι !)

Άντε και το χρόνου όλοι Κοπεγχάγη !!

WinterAcademy είπε...

thanx 4 voting [αλλα πρεπει να το κανεις και διπλα στο poll you know!]

Ανώνυμος είπε...

το εκάνα :)

Ανώνυμος είπε...

fantastikh h idea sou :-)))
8a ta akousw kai 8a pshfisw giati klasika summetexw se ka8e pshfoforia pou afora eurovision

"τελικα αυτοι οι interpol θα μας παιδέψουν πολύ ακόμη άραγε?"

polu mas paideuoun!! emena eidika me exoun sthn anamonh mia evdomada gia na me kanoun add sto myspace. an me aporripsoun oi Interpol, 8a mou er8ei tamplas

WinterAcademy είπε...

ναι, αλλωστε οι ιδιοι τη χειριζονται τη σελιδα, γι'αυτο να'σαι σίγουρος [απλα σε προετοιμαζω για την πιθανη επερχομενη απορριψη.. η ζωη αλλωστε δεν ειναι παρα μια αλληλουχια απορριψεων.. join the club, lol]

Μαρκησία του Ο. είπε...

Ψήφισα κι εγώ :)

για να είσαι τελείως εντάξει πάντως, όταν τελειώσει η ψηφοφορία, θα πρέπει να κάνεις και την ανάλογη τελετή, τύπου:

Μπονσουάρ ντ' Ατέν, λα Νορβέζ ντουζ πουάν!

;-)

WinterAcademy είπε...

naaaahhh τα γαλλικά μου τα έχω σχεδόν ξεχάσει, όπως επίσης και το πιάνο. [μόνο στο μπαλέτο παραμένω μυστηριωδώς το ίδιο καλός όπως πριν δεκ.. εεε εικοσι τόσα χρόνια..]

Ανώνυμος είπε...

Ξεχώρισα τις διασκευές από Austria, Belgium(Cave), France, και τα κομμάτια από UK, Denmark, Spain, Sweden. Ψήφισα UK. Άντε ψήφισε και εσύ με σκοπιμότητα γιατί μας βλέπω με τους Liarbirds στο χέρι.

enteka είπε...

εξαιρετική ιδέα! όταν πάω σπίτι θα τ' ακούσω και θα ψηφίσω
(όταν πατάω πλέι στη σελίδα που ανοίγει δεν παίζει, μου λέει να το κατεβάσω. εγώ φταίω;)

WinterAcademy είπε...

φυσικα με εχεις στειλει αδιαβαστο αγαπητε. αντε το ενα κατι μου θυμιζε [αλλα που να παει το κουκουτσι μυαλο μου οτι ειναι διασκευη βεβαια..], αλλα τα άλλα? αντε, πες μας τώρα και τις original εκτελεσεις please

WinterAcademy είπε...

@11: αρα πρεπει να τα κατεβασεις lol

[αλλα το box.net τα τρωει σιγα σιγα τα ψωμια του.. any suggestions people?]

Ανώνυμος είπε...

πολύ ευχαριστημένος με mediafire.com

WinterAcademy είπε...

όπως έχω ξαναπεί, χρειάζομαι οπωσδήποτε:

1. απεριόριστο χρόνο παραμονής των αρχείων [και όχι 7, 30 ή 90 ημέρες μόνο]

2. στατιστικά για το πόσα downloads έχει το κάθε τραγούδι

Ως τώρα μόνο το fileUL και το Box.net έχω βρει να το κάνουν αυτό [εκτός και αν άλλαξε κάτι], το καθένα με τα μειονεκτήματά του

Ανώνυμος είπε...

Δεν έιναι η μέρα μου σήμερα. Sorry. Ξέχασα να βάλω εισαγωγικά στη λέξη «διασκευές». Hθελα να κάνω πνεύμα.
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι κάποιοι χρησιμοποιούν μουσικά μέρη από γνωστά κομμάτια π.χ οι Βέλγοι απο Cave (δεν έχω το κουράγιο να ψάξω) και κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν πολύ έντονα το ύφος γνωστών συγκροτημάτων. Sorry. Διέσπειρα σύγχυση. Μην ανησυχείς. Είσαι μια χαρά διαβασμένος.

Ανώνυμος είπε...

points - country
1 - finland
2 - germany
3 - france
4 - poland
5 - UK
6 - greece
7 - norway
8 - denmark
10 - sweden
12 - BELGIUM yeah!

ante kai tou xronou ;-)

WinterAcademy είπε...

καταρχήν ευχαριστώ όλους που μπήκαν στον κόπο να κατεβάσουν και να ακούσουν όλα τα τραγούδια, να ασχοληθούν τέλος πάντων. ΟΜΩΣ αν και εκτιμώ τα σχόλια και τις λίστες προτίμησης στα comments, ΜΟΝΟ μία ψήφος γίνεται δεκτή, και αυτή στο poll section στα δεξιά του post

[how daphne bokota of me, i know..]

aggelosk είπε...

sygnomi pou diakopto ton diagonismo alla exo ektakti eidisi:bgike to neo ton ronderlin - great investigation
tora mporeite na synexisete:P
dj piges telika cbp?

mystery falls down είπε...

Τα ακούω, τα ξανακούω και πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω (αν και η προτίμησή μου σε ένα συγκρότημα είναι βέβαιη).

Οι Liarbirds μου θυμίζουν Teenage fanclub (αναρωτιέμαι γιατί το Man-made δεν βρισκόταν στο μουσικό χαλί σου για το 2005) και οι Moi caprice στο συγκεκριμένο τραγούδι τους The Flaming lips.

Ελπίζω να μην δημοσιεύσεις κάτι άλλο μέχρι το Σάββατο (τότε δεν είναι ο διαγωνισμός; Κάνω ό,τι δεν ξέρω!), ώστε να προλάβω να ψηφίσω, να σχολιάσω και να δικαιολογήσω γιατί δεν επέλεξα τα υπόλοιπα, να καταθέσω τις προτάσεις μου, να ετοιμάσω τα κείμενα που θα διαβάσεις στην τελετή και τη yoga-χορογραφία που θα μας παρουσιάσεις, να προσφέρω σε τουλάχιστον πέντε ακόμα άτομα ένα cd με τα τραγούδια και να τους πείσω για την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν (για να μην αυτοκαταστραφεί το blog σου. άντε να βρεθεί μέρος να πραγματοποιηθεί η επόμενη διοργάνωση!), να συνάψω δημόσιες σχέσεις με τις χώρες του ισπανόφωνου μπλοκ, ώστε η επιλογή τους να είναι αυτή που επιθυμώ, να λαδώσω (με αντίτυπα του "Tears of the Valedictorian" των Frog eyes) την κριτική επιτροπή, να επικροτήσω την κίνησή σου, να ...

Καλά, δε βαρέθηκες να διαβάζεις;

Ανώνυμος είπε...

πολλή δουλειά μας έβαλε η ακαδημια...
κτ η εκμπομπη στο ροδον (αληθεια πού υπαρχει το τρακλιστ;) κτ τωρα ο διαγωνισμος.
λοιπον, θα ψηφισω αυτο που μου εκανε εντυπωση την πρωτη φορα που τα ακουσα (οπως αλλωστε κανω παντα στη γιουροβιζιον). εσθονια. ακουγωντας τα καλυτερα ισως αλλαξω γνωμη, αλλα δε με νοιαζει.

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη ιδεα.
με σειρα αξιολογησης
-
1.(και με διαφορα!!!!!!!!!) το υπεροχο
Belgium : Suburb Songs - Another Side Of You
(εμενα μου θυμησαν πολλα, lee Hazlewood, tindersticks, nick cave, L. choen)
-
2. το πανεμορφο ποπ Denmark : Moi Caprice - For Once In Your Life Try To Fight For Something You Believe In
-
3. το συμπαθεστατο Iceland : Amiina - Seoul

ηδη ψηφισα!!!!

WinterAcademy είπε...

@aggelos : βγήκε as in ποιος το έχει?, ή βγήκε as in το άκουσα και είναι σούπερ βρείτε το? [και πρόσεχε τι θα πεις lol]

@mfd : συγγνώμη, θέλεις να μου πεις ότι σου θύμισαν tfc οπότε γύρισες στο post μου με τα καλύτερα του 2005, έψαξες όλα τα εξώφυλλα και βρήκες ότι δεν τους έχω? lol Γιατί ούτε καν εγώ το έκανα για να το επαληθεύσω. Πάντως υποθέτω ότι δε θα μου άρεσε και τόσο [αν και στα 60,70 και γω δεν ξέρω πόσα, που έβαλα, ίσως και να χώραγε υποθέτω.. ας πούμε ότι το'φαγε η μαρμάγκα]
Όσο για τα κείμενα, την τελετή και τη yoga [πολύ καλή μνήμη έχεις πάντως] - χορογραφία, τα αφήνω για του χρόνου, η πρώτη αυτή διοργάνωση είναι λίγο κουτσουρεμένη, λόγω έλλειψης πόρων. Πάντως σίγουρα δε θα υπάρξει άλλο post ως το σάββατο, μη σου πω ως τη δευτέρα..και όχι, ΔΕ βαρέθηκα..

@oksikemia : υπάρχει στο post, στο λινκ με τις κουκουβάγιες, δηλ εδω

http://tinyurl.com/2oa9b4

ναι κι εγώ εσθονία ψήφισα

@μουργος : ωχ, αντε μετα απο τοσες μέρες το πρόσεξα. Το τραγούδι είναι το rugla κι οχι το seoul [αυτο ηταν η αρχικη μου επιλογη]

aggelosk είπε...

both

aggelosk είπε...

xekinaei alli mia prospatheia gia interpol

Unknown είπε...

Moi Caprice k ta muala sta kagkela!
take care boyz!!!

Sadie είπε...

Aggele, fere ki apo edw mia tzoura interpol!

Egw akoma amfitalanteyomai metaksi Belgiou kai Souidias kai eimai tsantismeni gia to xtesino apokleismo Kyprou, Andorras kai Danias in the real thing!

WinterAcademy είπε...

εγω μονο για την ελβετια λυπηθηκα [την επαιξα στο στοιχημα. ολες οι ελπιδες τωρα στη ρωσια] .

πλακα θα'χει παντως να'ναι καμια φολα το νεο ιντερπολ [αυτα δε γινονται βεβαια,λεμε τωρα..]

Sadie είπε...

Άσε με, δεν το λέω τόσο καιρό για να μην το γρουσουζέψω, αλλά το σκέφτομαι και το φοβάμαι...

Θα σου στείλω ένα τραγουδάκι που μ'αρεσε (ασχετο με Ιντερπολ)

WinterAcademy είπε...

[thanx sadie]

πωπω ανατροπή. ίντριγκα! σκάνδαλο! the polish invasion! του χρόνου cookies & IP blocking, αλλά και multiple choice

seeya

mystery falls down είπε...

Γιατί τελείωσε ο διαγωνισμός; Επειδή προηγείται η Πολωνία; Απαιτώ να συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα η ψηφοφορία και υπόσχομαι ότι θα ανατρέψω την κατάσταση.

Xilaren είπε...

gmt! giati teleiwse o diagwnismos, kai egw pou to eixa afisei gia na ta akousw kai na psifisw to apogeuma!!! gmt!!!
anyway!
aksioi! (?!??)

kai ti douleia ekatses ki ekanes?!!! kai gm ta post!
thnx!

aggelosk είπε...

kataggelo tin diorganosi giati edine lathos tilefona gia tous liarbirds kai ta sms pigainan stin polland:P
god save us today!!

aggelosk είπε...

interpol yok tha mas ta kanoun zeppelinmexri na bgei

WinterAcademy είπε...

μια που εφυγα για σαβ/κο ειπα να το ληξω λιγο νωριτερα, γιατι οι φιλοι μας οι πολωνοί το πήραν πολύ πατριωτικά έτσι κι αλλιώς. [τι έκανε ο τύπος, έσβηνε τα cookies για να ξαναψηφίσει??] anyway, είχε και την πλάκα του! είμαι πάντως πολύ χαρούμενος που κατάφερα να ΜΗ δω το real thing.

μερσί πάντως για τη συμμετοχή και τα σχόλια, του χρόνου θα'ναι όλα λίγο καλύτερα πιστεύω..

κι όπως είπα, αν πέσετε πάνω σε κανένα ωραίο τραγουδάκι από τη μάλτα ή το λουξεμβούργο, drop us an email plz

Ανώνυμος είπε...

eftixws mopis anakalypsa kai prin teleiwsei o minas to oti symmeteixe to ermo to tragoudaki mas stin enallaktiki eurovision - afti ti xara pote tha tin xanazisw egw live, mou lete? giati den mas enimerwse kaneis? kai kyriws elege tipota to polwneziko?

me ektimisi
giorgos
the L/B's

WinterAcademy είπε...

γιωργο ευχαριστω π.ο.λ.υ. για το σχολιο. η αληθεια είναι πως υπηρχε ενας πολωνός που πορώθηκε τόσο ώστε να μπει και να βρει τον τρόπο να ψηφίσει καμιά 15ριά φορές, λίγες ώρες πριν λήξει ο διαγωνισμός, και να σας κλέψει τη νίκη μέσα από τα χέρια την τελευταία στιγμή lol

Μιλάμε για ίντριγκα και παρασκήνιο που επισκίασε και αυτά της κανονικής eurovision!


see you
w.a.


[περιμένουμε και εναγωνίως το άλμπουμ σας]