Παρασκευή, Μαΐου 18, 2007

All Over The World

Χαίρετε.

Για πολλούς και διάφορους λόγους, [που δεν είναι της παρούσης, σαββατοκύριακο έρχεται κιόλας, μη σας χαλάσω και τη διάθεση], για λίγο καιρό τα posts δε θα μπορούν να είναι καθημερινά. Θα κάνω ότι μπορώ πάντως..

Για να μη σας αφήσω όμως κι έτσι στα κρύα του λουτρού, ορίστε και μερικά τραγούδια από μερικά πολύ καλά άλμπουμ που άκουσα τελευταία..

1. Cats On Fire - Higher Grounds


2. Cats On Fire - End Of Straight Street


Νομίζω πως σαν να έχω παραμελήσει τις υπόλοιπες χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου σ'αυτό το blog με την προτίμηση που δέιχνω στη Σουηδία. Οι Cats on Fire από την πόλη Åbo της Φινλανδίας κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ με τίτλο The Province Complains το οποίο θα έκανε το φίλο μας το Mozzer πολύ περήφανο.. [για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται θα σας πω όμως ότι θα έκανε περήφανο κ.α.ι. τον marr]

3. GoodBooks - Running Away

4. GoodBooks - I Will Find You


Αν είχα ακούσει το the ilness, το ντεμπούτο άλμπουμ των βρετανών Goodbooks λίγο νωρίτερα, μια θέση στην alt.eurovision την είχαν σίγουρη [με το πανέμορφα βιτριολικό i will find you]. Ίσως είναι κι αυτό το όνομά τους που με παρέπεμπε στους books.. [καλοί, χρυσοί, αλλά δ.ε.ν. ακούγονται βρε παιδάκι μου]

5. The Bowerbirds - In Our Talons

Αρκετά μίλια δυτικότερα συναντάμε τους bowerbirds από τη Βόρεια Καρολάϊνα [ο γιέα!], κι αυτοί με ένα πολύ καλό άλμπουμ [Hymns for a Dark Horse] που αξίζει ν'ακούσετε.Το in our talons μπορεί να βαριέμαι τώρα να ψάξω τι σημαίνει αλλά έχει μερικά πολύ catchy dee dee dee's μέσα οπότε μην παραλείψετε να το κατεβάσετε κι αυτό, οκ?



Είναι Καναδοί. Θυμίζουν Sufjan Stevens. Ακόμη και οι τ.ί.τ.λ.ο.ι. τους θυμίζουν Sufjan Stevens. Το άλμπουμ τους λέγεται Songbook και είναι υπέροχο. Σπεύσατε!

8. Evripidis & His Tragedies - ?????


Με μαθηματική ακρίβεια εδώ και χρόνια θα υπάρχει κάθε χρόνο ένα τραγούδι με ελληνικό στίχο που θα μου αρέσει. Άλλα θα είναι εντελώς γελοία, άλλα θα με ρίχνουν ακαριαία στα γόνατα κλαίγοντας σαν τη Βίσση, όπως αυτό το τραγούδι του Έλληνα Ευρυπίδη που εδρεύει όμως στην Ισπανία. Το υπόλοιπο -κα.τα.πλη.κτι.κό.- άλμπουμ είναι αγγλόφωνο, η χαρά του pop fan. Α! και μην ευχαριστείτε εμένα, ευχαριστείστε αυτόν.

Ορίστε, ένα μίνι γύρο του κόσμου τον κάναμε, και χωρίς στάση στο Γκέτεμποργκ!

Εις το επανιδείν..

5 σχόλια:

H2O είπε...

Να σαι καλά και σε παρακαλώ μην νομίζεις οτι έχει το ελεύθερο να την κάνεις για πολλές μέρες !! :)

enteka είπε...

:):)

Xilaren είπε...

hope all's well, boy!

:-)

mystery falls down είπε...

Ο ήχος των Cats on fire μοιάζει με εκείνον τον Voxtrot (έστω και αν ο ομώνυμος δίσκος τους δεν τηρεί τις υποσχέσεις που μας άφησαν. Έπρεπε να διαθέτει και κάποια τραγούδια από τα EP τους.). O Morissey πρέπει να χαμογελάει.
Οι GoodBooks δεν με έχουν πείσει απόλυτα ακόμα. Όπως και να έχει το "The illness" είναι ιδιαίτερα ευχάριστο (θα το ξανακούσω). Μετά το δεύτερο λεπτό του "I will find you" και ενώ περιμένεις ότι ο ρυθμός θα παραμείνει ο ίδιος μέχρι το τέλος σε ψιλοεκπλήσσει (αν γράψω ότι θυμήθηκα το "Banquet" των Bloc party θα είναι ανοησία;).
Dee dee dee dee dee! Απίστευτο. Κοίτα να δεις τι σκέφτηκαν για να μην περάσουν απαρατήρητοι!
Σπεύσαμε και ακούσαμε ολόκληρο το δίσκο των Woodpigeon. Από ότι φαίνεται φέτος δε χρειάζεται να ξανακλέψω τη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς. Έχω αντιληφθεί ποια θα είναι. Θα τη δημοσιεύσω πριν από εσένα και θα περιλαμβάνει 200 δίσκους!

WinterAcademy είπε...

εγω παλι δεν ξερω γιατι, επειδη για τοσους τους κοβω [200++], μαλλον θα ειμαι πολυ αυστηρος και θα παραμεινω στους 20 [αντε 30..]