Τρίτη, Μαΐου 29, 2007

Dollarton Harbour

Όπως έγραφα τις προάλλες σε μια φίλη, το winter academy είναι ένα track oriented blog. Μια ημέρα, ένα τραγούδι. Πολλές φορές ούτε καν εγώ ο ίδιος αναζητώ τα άλμπουμ των συγκροτημάτων που παρουσιάζω, άλλες φορές δεν έχουν κυκλοφορήσει καν άλμπουμ, άλλες φορές το άλμπουμ δεν είναι τόσο δυνατό όσο το τραγούδι. Πληροφορίες για το συγκρότημα?.. τα βασικά. Με το internet είναι πολύ εύκολο για κάποιον να βρει πλέον πληροφορίες για όποιον και ότι του αρέσει. Κριτικές άλμπουμ επίσης δε θα διαβάσετε εδώ [και μόνο που ανέχεστε αυτές των ταινιών είναι αρκετό..]. Αυτό είναι το winter academy. Ένα τραγούδι τη μέρα. Ίσως σας τη φτιάξει, ίσως όχι..

Σήμερα όμως θα ξεφύγουμε λιγάκι, καθώς θα παρουσιάσουμε τρία τραγούδια από ένα άλμπουμ που μέχρι λίγα λεπτά ήμουν έτοιμος να πω πως θα βρίσκεται σίγουρα στα καλύτερα της χρονιάς που τελειώνει για τον γράφοντα, μόλις όμως ανακάλυψα ότι έχει κυκλοφορήσει πέρυσι. Ή τουλάχιστο έτσι δηλώνουν οι ίδιοι στο myspace, ενώ όλες οι κριτικές για το άλμπουμ είναι φετινές. Οπότε επιφυλάσσομαι..

Γιατί πραγματικά, το fight against darkness των Καναδών Chet δικαιώνει τον τίτλο του μέχρι και το τελευταίο s. "Invoking the passion of a sweaty Sam Cooke performance and the grace of an Edith Piaf crescendo" γράφει γι'αυτό το cdbaby.com και δεν υπερβάλλει [παρά μόνο λιγάκι..]. Υπέροχες μελωδίες, θαυμάσιες ενορχηστρώσεις, μια μοναδική φωνή και το γνώριμο αίσθημα μελαγχολίας που μεταδίδει η μουσική πολυαγαπημένων ονομάτων [czars, tindersticks, jeff buckley, my morning jacket].. είναι όλα εδώ.

Ένα εξαιρετικό άλμπουμ.


Chet - Dollarton Harbour

Chet - Don't Let Your Cruel Heart Count Me In

Chet - By Night Into Paradise

2 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Οι Chet υποψιάζομαι ότι επισκέπτονται τακτικά την ακαδημία σου. Δεν εξηγείται ότι ο ήχος τους περιέχει όλα όσα αγαπάς.

Μέχρι και please please please πρόσθεσαν στο "Dollarton harbour" για να σε κατακτήσουν. Και επειδή δεν ήταν σίγουροι αν σου αρέσει η Kate Bush αποφάσισαν να τελειώσουν το τραγούδι με Οοοοο (το αντίστροφο με το "Hounds of love").

Ακόμα ένα Καναδικό συγκρότημα διεκδικεί θέση (με αξιώσεις) στα καλύτερα της χρονιάς.

WinterAcademy είπε...

εξαιρετικοι δεν ειναι? περίεργο πάντως που δεν ακούστηκαν καθόλου [ακόμη..]