Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2008

Animal Collective / Axolotl, Principal Club Theater, Thessaloniki, 22.10.2008

Τις προάλλες μας έφταιγε ο μικρός χώρος για ένα live με τόσο πολύ κόσμο αυτή τη φορά ο αχανής για τα δεδομένα αυτής της συναυλίας χώρος του Principal φάνταζε απελπιστικά άδειος για να ζεσταθεί η ατμόσφαιρα.. Το αποτέλεσμα αυτό βέβαια ήταν αναμενόμενο λόγω των ειδικών συνθηκών: γιατί ποιος θα σηκωθεί έτσι εύκολα να πάει σε μια συναυλία η οποία διεξάγεται έξω από την πόλη και στην οποία το support ξεκινά στις 10.15, όταν η επόμενη είναι εργάσιμη ημέρα, και όταν μάλιστα ατυχώς βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς? Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι φταίνε μόνο οι διοργανωτές, που και το ρίσκο πήραν, και δωρεάν λεωφορεία -πάντοτε- διαθέτουν.. απλά πρέπει κάποτε να συνεκτιμηθούν όλοι οι παράγοντες για να μπορούμε και εμείς να απολαμβάνουμε τέτοιες συναυλίες, και οι διοργανωτές να μη χάνουν τα χρήματά τους [Στο Δουβλίνο πριν λίγες ημέρες η συναυλία τους ακυρώθηκε γιατί το συγκρότημα έχασε το πρωινό πλοίο και δε μπόρεσε να εγγυηθεί το τέλος της συναυλίας πριν τις 10.30, έτσι ώστε να προλάβει ο κόσμος την τελευταία συγκοινωνία. Σκληρό, αλλά λογικό!]


Αυτά με την -απαραίτητη- γκρίνια, οι λιγοστοί όμως που βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Principal, αποζημιώθηκαν με το παραπάνω. Γιατί οι Animal Collective, μετά το 15λεπτο πέρασμα που έκανε ο συμπαθής μεν, άμεσα ξεχασθείς δε Axolotl, πραγματοποίησαν μια όντως ανεπανάληπτη εμφάνιση.. Ένα απίθανο μουσικό καλειδοσκόπιο, ένα ψυχεδελικό wall of sound, ένα λιτό και πανέξυπνα λειτουργικό light show, τρεις εξαιρετικά ταλαντούχοι μουσικοί, μια κιθάρα που έκανε την εμφάνισή της 45 ολόκληρα λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας, λυτρωτικά uplifting φωνητικά [αν έκλεινες λίγο τα μάτια σου ένιωθες ότι τα πόδια σου βρίσκονταν λίγο ψηλότερα από το έδαφος..], δεκατρία διαφορετικά είδη μουσικής [και μη μου ζητήσετε να τα κατονομάσω..].. όλα συνέθεσαν ένα patchwork ενός πραγματικά μοναδικού event.


Σ'εναν μικρότερο χώρο με λίγο μεγαλύτερο κοινό θα μιλούσαμε για το live της δεκαετίας. Οι εντυπώσεις όμως που άφησαν οι Animal Collective [πιο Panda Bear από ποτέ ο ήχος τους παρεμπιπτόντως] ήταν τέτοιες, και είναι τόσο σίγουρο ότι θα μεταδοθούν από στόμα σε στόμα, από blog σε blog, που πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό θα συμβεί στην επόμενή τους εμφάνιση. Η οποία και ελπίζω να πραγματοποιηθεί πολύ πολύ σύντομα..

10 σχόλια:

mrandom είπε...

Pragmatika ena poly omorfo live k as mhn eixe ton "aparaithto" kosmo k as mhn katafere to support na dhmiourghsei thn katallhlh atmosfaira..Isws an yphrxe k kapoio optiko yliko na htan akoma kalytera..( Poly tha hthela na anebw sth skhnh kai na dw ola auta ta mhxanhmata pou koubalhsan..)To mono pou me enoxlhse htan oi klassikoi typoi pou erxontai se synaulies gia akatanohtous logous..( giati dineis 25 eurw anthrwpe mou??gia na stelneis mhnumata,gia na koitazeis gyrw sou xaskogelwntas k gia na ekneurizeis tous atyxous pou stekontai dipla sou???)

River Phoenix είπε...

Τα δικά μου σχόλια (για την αθηναική εμφάνιση) θα τα ανεβάσω λογικά είτε σήμερα είτε αύριο..

Ως συγκρότημα μ'αρέσουν πολύ και είναι αρκετά μπροστά (κυρίως λόγω Panda Bear για μένα)...τώρα στο live είμαι διχασμένος. Ίσως γιατί σε live δεν επικεντρώνομαι μόνο στη μουσική (γιατί αν δεν μ'αρεσει η μουσική τους obviously δεν θα κατέβω να τους δω) όσο στο τη βλέπω στη σκηνή..και δυστυχώς ενώ ο Panda Bear ήταν σούπερ, ο Avey Tare την μισή ώρα γύρναγε κουμπάκια και ο Geologist μου θύμιζε εντελώς orbital..

Μόνο όταν μπήκε η κιθάρα και κυρίως ο Panda άρχισε τα drums πραγματικά το απόλαυσα (ως live..γιατί το κλείνω τα μάτια και απλά ακούω για μένα το κάνω και στο σπίτι...βέβαια προσωπική άποψη είναι αυτή)...

Αυτά :-)

celsius33 είπε...

θα είμαι σίγουρα στην επόμενη τους εμφάνιση, 3 blog, 3 εξαιρετικές κριτικές, nice!

kostasK είπε...

Ε, που να γεμίσει ο χώρος, αφού δεν ήρθα εγώ?! Κρίμα πάντως, ακούγεται ότι έχασα πολύ καλό live...

Ανώνυμος είπε...

labrador->σουηδία -> winter academy! :) για check
αν δεν το εχεις κανει.

Ανώνυμος είπε...

πολύ όμορφο review
this post has been podcasted
(mixtaped)
:)

αν θέλεις ρίξε μια ματιά
τα σέβη μου
:)

WinterAcademy είπε...

ευχαριστω για τα σχολια κυριοι /ες

Τελικα οπως αποδεικνυεται οι 2 εμφανισεις των a.c. αν μή τι άλλο τάραξαν λίγο τα νερά.

ναι oksi τους ακουσα τους pallers, μου τους προλαβαν αλλοι, lol

dimhap, μερσι, για καποιο λογο δε μπορω ν'αφησω σχολιο στο blog σου

Ανώνυμος είπε...

όλα οκ αγαπητέ
κάποια κακιά μοίρα ήθελε να είσαι σπαμ
αλλά της έδωσα το μάθημα της
ευχαριστώ πολύ:)

H2O είπε...

mallon mas kalomathan sto laurio kai oi apaithseis mas htan megales..alla simfwnw me auto pou les, oti toulaxiston tara3an ligo ta nera..auta einai kala nea :)) opote den peirazei an me apogoiteusan ligo

p.s estw kai kathisterimena zitaw siggnwmh apo ton Axolotl pou katalathws mou xithike liiiigo apo mpira mou panw tou :))))

WinterAcademy είπε...

hello αγαπητέ, χρόνια και ζαμάνια. είμαι σίγουρος ότι ο axolotl [που είναι φανατικός αυτού του blog]σε συγχώρεσε ήδη..