Κυριακή, Οκτωβρίου 05, 2008

The Monthly Edition : October Radio

Αυτόν το μήνα θα ασχοληθούμε με μερικά πολύ καλά, έως και εξαιρετικά άλμπουμ και EPs των τελευταίων εβδομάδων. Ή και των επόμενων βέβαια..


1. Benni Hemm Hemm - Veiðiljóð [box]

Εδώ και αρκετό καιρό ήθελα να ψάξω και ν'ακούσω τη μουσική του κ. Benedikt H. Hermannsson και της μπάντας του, Benni Hemm Hemm, έχοντας ακούσει ένα τραγούδι τους στο ραδιόφωνο πριν μερικούς μήνες, αλλά πάντα το ξεχνούσα. Η κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο Murta St. Calunga ήρθε να μου υπενθυμίσει να κάνω κάτι για το Αλτσχάϊμερ που καραδοκεί.. Το εναρκτήριο τραγούδι της σημερινής 'εκπομπής' είναι αδύνατο να το προφέρω [καλά που είναι μόνο διαδικτυακή λοιπόν..]. Είναι όμως υπέροχο. Θα κονταροχτυπηθούν με καναδυό ακόμη ονόματα για το Ισλανδικό άλμπουμ της χρονιάς..



2. It's A Musical - Take Off Your T-Shirt [box]

“It’s a Musical” means pop music in an absolute immediate sense. Two artists, their voices, their instruments.Trumpets, vibraphones, canonical Choirs. “It’s a Musical”, it really is. Τα είπαν όλα μόνοι τους.. Με έδρα το Βερολίνο. Το έξοχο ντεμπούτο τους The Music Makes Me Sick κυκλοφορεί την ερχόμενη Παρασκευή από τη Morrmusic. Εγγύηση..



3. Human highway - The Sound [box]

Αυτή κι αν δεν ήταν απροσδόκητη συνεργασία. Μετά το αμφιλεγόμενο ['έκτρωμα' το χαρακτήρισε ένα από τα πιο αγαπημένα μου καναδέζικα blogs :( ] δεύτερο άλμπουμ των Islands, Ο κύριος Diamonds έσπευσε να ξανακερδίσει τις εντυπώσεις συνεργαζόμενος με τον Καναδό folk / americana τραγουδοποιό Jim Guthrie. Το αποτέλεσμα? Το σχήμα Human Highway και το πάρα πολύ καλό [ακουστικό κυρίως] άλμπουμ Moody Motorcycle, ένα άλμπουμ γεμάτο από θαυμάσιες συνθέσεις, βασικό χαρακτηριστικό των δύο δημιουργών του..


4. Final Fantasy - The Butcher [box]

Όχι ένα αλλά δύο διαφορετικά EP κυκλοφορεί αυτές τις μέρες ο αγαπητός σε όλους Καναδός βιολιστής. Το The Butcher ανήκει στο Spectrum, 14th Century EP, και χαρακτηριστικό του [εκτός από το ότι είναι καταπληκτικό τραγούδι] είναι το ότι ο Owen αναφέρει για πρώτη φορά σε τραγούδι τις λέξεις Final Fantasy. Μέχρι και οι Pet Shop Boys τον τσίμπησαν για τις ενορχηστρώσεις στο νέο τους άλμπουμ..



5. Those Dancing Days - Actionman [box]

Να'τες πάλι οι αξιολάτρευτες μικρούλες από τη Στοκχόλμη! Άλλο ένα καταπληκτικό ποπάκι, αυτή τη φορά από το πρώτο τους άλμπουμ που λέγεται In Our Space Hero Suits.



6. The Dead Science - Make Mine Marvel [box]

Τρία χρόνια περιμέναμε αλλά άξιζε τον κόπο. Η παρανοϊκή όπερα των Dead Science, που ακούει στο όνομα Villanaire αποζημιώνει και με το παραπάνω. Από τις καλύτερες φωνές τις δεκαετίας..



7. The Parenthetical Girls - Unmentionables [box]

Όπως τους Dead Science, έτσι και τους Parenthetical Girls από το Portland του Oregon τους έμαθα από το ότι αποτελούν αγαπημένα σχήματα του jamie stewart. Ο τύπος λοιπόν, εκτός από σπουδαίος καλλιτέχνης έχει και εξαίρετο γούστο. Ήδη από τις αρχές της χρονιάς ο κύριος του 4ου σημερινού τραγουδιού έχει ανακηρύξει το Entanglements ως άλμπουμ της χρονιάς. Το προηγούμενο άλμπουμ τους μόλις έχασε το top 10 αυτού του blog για το 2006, το οποίο και απασχόλησαν μόλις στο έκτο post. Όπως όλα τα παραπάνω καταμαρτυρούν, τα παρενθετικά κορίτσια μας αρέσουν πολύ..



8. Parker Lewis - Disappear Here [box]

A Swedish man in New York. Αν το όνομά του σας θυμίζει μια σειρά που δεν βλέπατε μικροί, αν σας λείπει ο Jens Lekman, αν σας γοητεύει η ιδέα του one [genius] kid project, αν ένα ωραίο pop τραγούδι αρκεί για να σας φτιάξει τη μέρα.. τότε ένα πράγμα έχω να σας πω: you're welcome! [και θα τα ξαναπούμε σύντομα όταν βγει το άλμπουμ]



9. Women - Black Rice [box]

Άλλο ένα πολύ καλό [πρώτο] άλμπουμ από τον Καναδά, και συγκεκριμένα από την Alberta. Οι Women ηχογραφούν στην Flemish Eye, γεγονός που εξηγεί το ότι ηχογράφησαν το άλμπουμ με τον Chad VanGaalen. Το άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους κυκλοφορεί την Τρίτη 7 Οκτωβρίου. Στο Μαύρο Ρύζι που παρουσιάζουμε ακούγονται ε.ν.τ.ε.λ.ώ.ς. Panda Bear..


10. Fonda 500 - Music Should Always Be Played By The Hands Of Animals [box]

Εξαιρετικός τίτλος. Πανέμορφο όσο και περίεργο τραγούδι. Ίσως σας θυμήσει το Fitter Happier από το OK Computer. Το πολύ καλό άλμπουμ των Βρετανών Fonda 500 λέγεται Je M'appelle Stereo.



11. Northern Portrait - The Operation Worked But The Patient Died [box]

Αν το περιεχόμενο των δύο πρώτων τους EP αποτελούσε το ντεμπούτο τους άλμπουμ ως έχει, τότε θα μιλούσαμε για ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς. Απέριττη, κλασική κιθαριστική pop. Το τραγούδι με το οποίο τελειώνουμε δεν ανήκει σε κανένα από τα δύο EP, οπότε είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ. Η εγχείρηση πέτυχε. Ο ασθενής χαίρει άκρας υγείας..



you can download all the songs from H.E.R.E.

oh! and as a little gift.. just click on the following picture..

[UPDATE : it points to a download of a recording of Madonna's Athens show]

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o Benni Hemm Hemm ta spaei :-)
ki einai yperoxo pou antilamvanetai etsi tin ''orchestral pop'' pou thelei kata vasi na kanei.

WinterAcademy είπε...

πολυ ωραιο το instrumental του που μου εστειλες

Ανώνυμος είπε...

entaxei, tha sou steilw kai ''Ske'' twra. xo.

enteka είπε...

το lego, πραγματικά, ήταν αποκάλυψη. δεν είχα ακούσει ούτε τα μισά...