Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2008

The Monthly Edition : February Radio

Volume Two

1. Biker Boy - February Song [box]


Το υποσχεθήκαμε, αν κάθε τραγούδι που κυκλοφορεί μέσα στον αντίστοιχο μήνα της φετινής χρονιάς είναι τόσο καλό όσο το πρώτο, θα τα παρουσιάσουμε όλα. Το δεύτερο νομίζω λοιπόν ότι είναι καλύτερο.



Το συγκεκριμένο τραγούδι σαφέστατα και άξιζε κι ένα post από μόνο του, είναι όμως αρκούντως αρχαίο [ανήκει στη χρονιά του 2006] για να μη μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Η μελωδία? υπέροχη. Η indiepop κιθάρα? κεντάει. Τα φωνητικά? θαυμάσια, και catchy as hell. Το συγκρότημα? Πενταμελές από το Brooklyn της Νέας Υόρκης.

3. The Grizzly Owls - What's A Girl to Do? [box]


Πριν από αρκετό καιρό ακούσατε, αρκετά πριν γνωρίσει τη μεγάλη επιτυχία το ομώνυμο τραγούδι των Bat For Lashes. Ακούστε τώρα και το γλυκύτατο τραγούδι του γλυκύτατου ζεύγους Andreotti από την California.

4. The Orange Lights - What's Missing In Your Life [box]


Το συγκεκριμένο τραγούδι των Βρετανών Orange Lights αποτελεί μια κλασική περίπτωση indie ενοχής. Το άκουσα στα τέλη της περσινής χρονιάς, και, ενώ μου άρεσε πολύ, ανακάλυψα ότι το συγκρότημα ανήκει στην απεχθή indie down tempo κατηγορία των coldplay, keane, snow patrol κλπ [αρκεί να σας πω ότι ένα μέλος τους ήταν παλιά στους lighthouse family]. Το συγκεκριμένο τραγούδι όμως είναι πολύ ωραίο, πες το guilty pleasure και ξένοιασες..

5. Apple Orchard - The Way You Brush Your Hair Away From Your Face [box]


Από το όνομα και μόνο το μυαλό πάει από μόνο του στη λέξη: tweepop. Το ενδιαφέρον με το συγκρότημα των δύο αδελφών Ryan και Dale είναι ότι παρά τα εντελώς αμερικανικά ονόματά τους, και το γεγονός ότι έχουν ως βάση την California, η καταγωγή τους είναι από τη Μανίλα των Φιλιππίνων. Οι επιρροές τους έιναι τα γνωστά συγκροτήματα της Sarah Records, το νέο τους άλμπουμ κυκλοφορεί οσονούπω, και τα τραγούδια τους μιλούν για χαμένες αγάπες, καλοκαίρια και ερωτικά γράμματα. Αν θέλετε μια δυο λέξεις ακόμη για να πειστείτε, ορίστε: cloudberry records.

6. Beach House - Gila [box]


Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της χρονιάς 'κυκλοφορεί' ανεπισήμως σε διάφορα blogs αυτό το τραγούδι από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ των Beach House με τίτλο Devotion. Είναι υπέροχο. Μάλλον τους αδίκησα με το προηγούμενό τους άλμπουμ.

7. Dickie Valentine - The Finger Of Suspicion [box]


Ένα random download από το blog του mhulot. Ένα random άκουσμα στο shuffle. Ένα #1 single από τη χρονιά του 1954, τόσο υπέροχο που του αξίζει να γίνει ταινία [blue velvet syle]. Το πιο τραγουδισμένο τραγούδι του μήνα [στο μπάνιο μου].

8. Aster - Attempting To Multiply [box]


Να'το πάλι το Austin του Texas [βλέπε χτεσινό post]. 60's influenced pop, της αμερικάνικης όμως σχολής. Στις επιρροές αναφέρουν grandaddy, shins, beatles και.. travis. Γι'αυτό και βρίσκονται εδώ αντί σ'ένα ολόδικό τους post. Με πιάνουν κι εμένα οι παραξενιές μου που και που, τι να κάνουμε τώρα. Το a.t.m. πάντως είναι θαυμάσιο pop τραγούδι, ότι πρέπει για τις τελευταίες απίθανες ηλιόλουστες μέρες..

9. Rigas - 25 Years [box]


Μια καταπληκτική εισαγωγή που για δέκα δευτερόλεπτα νομίζεις πως πρόκειται για την επιστροφή των radio dept. [έ-έ-έρχεται], ένα super catchy μοτίβο και τα περίεργα φωνητικά του Henrik Rigas von Euler ακολουθούν, πάνω σ'ένα γνώριμο σουηδικό electropop χαλί. Έξοχο track από το περσινό του άλμπουμ the hardest pocket to pick. Στη σελίδα του γενναιόδωρα προσφέρει και πολλά άλλα τραγούδια για κατέβασμα. [aφήστε που μου μοιάζει κιόλας κάπως ο δύστυχος τώρα που τον ξαναβλέπω..]

10. Melpo Mene - Good With The Mothers [box]


Μακάρι να είχα ανακαλύψει αυτό το τετραμελές συγκρότημα από τη Σουηδία στο πρώτο του άλμπουμ. Θαυμάσιες μελωδίες, καταπληκτικοί στίχοι [και τίτλοι], όλα δωρεάν προς απόλαυσιν στην ιστοσελίδα τους. Σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο τους άλμπουμ 'bring the lions out' κι αυτή τη φορά θα'χουμε το νου μας..

11. Neon Neon - Steel your Girl [box]


Οι Super Furry Animals είναι άλλο ένα από τα συγκροτήματα που για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο δε μπήκα ποτέ στον κόπο να τους αφιερώσω λίγο από το χρόνο μου. Δε διαθέτω το παραμικρό τους τραγούδι στο σκληρό μου δίσκο. Πολλές φορές, καθώς είναι και αρκετά δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό, έχει τύχει ν'ακούσω κάποιο τραγούδι τους στο ραδιόφωνο, και να μου αρέσει μεν, να ξεχνάω να το κατεβάσω δε. Η μεγάλη ευκαιρία τους δίνεται τώρα [ή καλύτερα ΜΟΥ δίνεται τώρα] με το αναπάντεχο project του τραγουδιστή τους Gruff Rhys με τον Boom Bip. Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι ένα καταπληκτικό άλμπουμ, το οποίο πραγματικά πρέπει να ακούσει κανείς για να πιστέψει το πόσο πετυχημένα και αρμονικά δένει μεταξύ τους τόσα διαφορετικά είδη της σύγχρονης μουσικής. Κύριε Rhys, έστω και καθυστερημένα, αυτή είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας. Στo steel your girl αξίζει τίποτε λιγότερο από το #1 της Βρετανίας για όλο το καλοκαίρι.

όλο το πακέτο here

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως θα προτιμίσω το let the love back in (orange lights)... έχει λίγο ανοιξιάτικη αύρα ίσως για αυτό...

Ανώνυμος είπε...

μεχρι να βγουν οι radio dept δοκιμασε αυτό αν δεν το ξερεις.
εμενα μια χαρα μου φαινεται..

mrandom είπε...

Xarhka poly pou eida tous teenage stride sth lista..Kai to "ears like golden bats" einai epishs exairetiko...
Hrthe h wra loipon na psakseis tous Baskervilles kai tous The Bartlebees..An sou aresan oi teenage stride..tha sou aresoun kai autoi sigoura..Trust me..

WinterAcademy είπε...

τους mts η αληθεια ειναι οτι τους ηξερα, περιμεναν υπομονετικα την ωρα τους στο folder με τα υποψηφια τραγουδια [οπως κ οι baskervilles].
τους bartlebees δεν τους ξερω αλλα θα τους ψαξω στα σιγουρα.

@ο : μορ ινφο πλιζ

Ανώνυμος είπε...

ειναι οι my wet calvin
. κατα τη γνωμη μου ενα απο τα καλυτερα ελληνικα συγκροτηματα. up to date ήχος και με εξελιξη στη μουσικη τους. απο τα πιο αγαπημενα μου προσωπικα. εδιναν τα ΕΡ που εχουν κυκλοφορησει στο σαιτ τους, αλλα τωρα βλεπω εχει καποιο προβλημα. αν θες, μπορω να τα ανεβασω καπου.

WinterAcademy είπε...

1. εξοχοι!
2. γενικά είναι κρίμα που δεν υπάρχει ένα blog / site που να είναι αφιερωμένο στην ελληνική σκηνή.
Ή τουλάχιστον που να γνωρίζω εγώ..

Ανώνυμος είπε...

το διαβαζουμε και το ξαναδιαβαζουμε, αλλα τελικα μονο αν καθισεις και το ψαξεις καταλαβαινεις ποσο πολλα ειναι τα ελληνικα σχηματα που παρουσιαζουν ενδιαφερον.