Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2008

The Sky Turns to Black

Ένα από τα ωραιότερα τραγούδια των περασμένων Χριστουγέννων ήταν το xmas song των fireflies. Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά τελευταία, πρόκειται για ένα one man band, συγκεκριμένα αυτό του κυρίου lisle από το Chicago. Όπως ο ίδιος περιγράφει τη μουσική του, δημιουργεί ένα μικροσκοπικό [μεγέθους snow-globe] σύμπαν όπου μπορεί κανείς να κουλουριαστεί και να χαθεί για λίγο. Επηρρεασμένος από indie lo-fi ηχογραφήσεις των 80s - 90s [και αυτή είναι δική του δήλωση, αλλά μπορούσαμε να το διαπιστώσουμε και μόνοι μας..] ηχογραφεί εδώ και μερικά χρόνια και κυκλοφορεί μόνος του τη μουσική του, έως τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο Goodnight Stars, Goodnight Moon στο γνωστό και συμπαθέστατο label music is my girlfriend. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο indiepop / shoegaze pop album όπου εκτός από το xmas song υπάρχουν αρκετά ακόμη υπέροχα τραγούδια, όπως το The Sky Turns To Black.


fireflies - the sky turns to black [box]

lastfm.png hypem.png youtube.png skreemr.jpg myspace.gif elbows.png

ps: επειδή ο κατάλογος με τις τηλεκάρτες που ήταν δίπλα μου δε νομίζω πως πιάνεται, το αμέσως κοντινότερό μου βιβλίο περιέχει στην 6η περίοδο της 123ης σελίδας ακριβώς τις παρακάτω λέξεις:
"..Και στο νοσφεράτου (1979) ο Κλάους Κίνσκι ανασηκώνει τη φούστα της Ιζαμπέλ Ατζανί με τα απίστευτα μακριά (και νεκρά) νύχια του. Μια διαστροφή που σχετίζεται με την επικίνδυνη πλευρά των φαλλικών φετίχ είναι η κτηνοβασία. Εδώ η φαντασίωση είναι το σεξ μ'ένα ζώο, ένα πρωτόγονο κτήνος που θα αφυπνίσει με τη βία επιθυμίες απαγορευμένες και καταπιεσμένες από τον πολιτισμό". Ορίστε λοιπόν, τι κατάλαβες τώρα αγαπητέ?..


5 σχόλια:

Unknown είπε...

Συμπαθέστατος ο κύριος lisle. Λίγο περίεργη (ξεθωριασμένη αν θες) η παραγωγή του μαύρου ουρανού πάρα ταύτα (ίσως αυτός να ήταν και ο σκοπος του καλλιτέχνη) όμορφο track. Οι αράδες όμως πάνω στις οποίες έμελε να σκοντάψεις στην 123η σελίδα με έκαναν να γελάσω.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς που έχεις και τα 2 boxes γιατί το πρώτο έμεινε από bandwidth:)

*έψαξα αλλά δεν είδα να έχεις γράψει κάτι για τους sleeping states. Αν δεν τους έχεις ακούσει να μία καλή ευκαιρία

WinterAcademy είπε...

ναι αγαπητέ κι εγώ νομίζω πως το απόσπασμα ειναι απιθανο. ουτε βαλτός να'ταν ο συγγραφεύς

κωστή όχι μόνο έγραψα αλλά τους θυμήθηκα κιόλας με το που το ειπες. ιδού:

http://tinyurl.com/ynkxon

aggelosk είπε...

tsekare to
http://thelastpopsong.blogspot.com/

WinterAcademy είπε...

very nice, thank you