Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2008

Electrical Fever

Το Electrical Fever των 28 Costumes από το Λίβερπουλ δε χαρίζεται καθόλου στον ανυποψίαστο ακροατή. Ξεκινά με ένα ακαταμάχητο ξεσηκωτικό ρεφρέν από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο, συνεχίζει με μια θαυμάσια κιθαριστική μελωδική γραμμή, φωνητικά που κάνουν ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα -ακόμη- νέο βρετανικό συγκρότημα, με όσα καλά και κακά αυτό συνεπάγεται.. Με κάποια ανακούφιση ο ταλαιπωρημένος από το φλύαρο αναμάσημα της μυθολογίας [ποιας?] των Libertines, η οποία διακρίνει όλα μα όλα τα νέα συγκροτήματα του είδους, ακροατής, θα διακρίνει μια κάπως μεγαλύτερη επιρροή από τους Coral, που μπορεί να μην είναι και το αγαπημένο του συγκρότημα, τους χαρακτηρίζει όμως η έμφαση που δίνουν στη μελωδία, και μια δροσιά στον ήχο, αν μη τι άλλο.. Δεν ξέρω αν τα είκοσι οκτώ κοστούμια θα διαβούν τα τριάντα εννέα σκαλοπάτια προς τη δόξα.. Ξέρω όμως πως [συναγερμός φρικτού στερεότυπου] το εν λόγω τραγούδι εξαπλώνεται από τα αυτιά στο μυαλό, κι έπειτα στα πόδια και τα χέρια [ειδικά αν χορεύετε τόσο άθλια όσο εγώ] σαν ηλεκτρικός πυρετός, όπως ακριβώς δηλώνει και ο τίτλος του.


28 costumes - electrical fever [box]

lastfm.png hypem.png youtube.png skreemr.jpg wiki.png myspace.gif elbows.png

2 σχόλια:

mrandom είπε...

Winter...An sou dwsw 3000 eurw tha kaneis ena afierwma kapoia stigmh me ta kalytera erwtika KOMMATIA..??(ante tragoudia)lol..
Anoigw magazi to septembrio sthn xanthi..Psaxnw onoma..Pws sou fainetai san onoma to "ghost lingers"..ephreasmeno apo to fetino hitaki twn spoon..Pes kamia idea..

WinterAcademy είπε...

σοβαρά τώρα, δύσκολο το βλέπω τέτοιο αφιέρωμα. σοβαρότερα τώρα.. 3000 E??? τι τιμή! [κυριολεκτικώς και μεταφορικώς]. Όσο για το όνομα, θα το σκεφτώ.

[μην ξεχνάς κ το πτυχίο ε? - ειπαμε, ακαδημία είμαστε, είμαστε κ λιγο nerds]