Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2007

Summer Academy

Έφτασε επιτέλους ο καιρός που η Χειμερινή Ακαδημία, όπως όλες οι ακαδημίες άλλωστε, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, θα μετακομίσει στις θερινές της εγκαταστάσεις [αν και τώρα που το καλοσκέφτομαι, μόνο τα clubs το κάνουν αυτό, όλοι οι προαναφερθέντες μια χαρά ρολά κατεβάζουν..]. Είναι μεν πιο δροσερές, σαφώς όμως λιγότερο σύγχρονες.. Το internet είναι μια μικρή πολυτέλεια, οπότε τα posts θα είναι αναγκαστικά αραιότερα..

Για να γιορτάσουμε το γεγονός με τον πιο χαρούμενο και πολύχρωμο τρόπο που υπάρχει, ορίστε ένα μικρό αφιέρωμα σε τραγούδια που έχουν σαν τίτλο τους ένα και μόνο χρώμα..

1. pete yorn - black
Ε, καλοκαίρι έχουμε, είπαμε να μην ξεκινήσουμε με το υπέροχο μεν κοψοφλεβίτικο δε ομώνυμο του Bonnie 'Prince' Billy.. Να θυμηθούμε λιγάκι και τον Pete, από το πολύ καλό άλμπουμ του musicforthemorningafter από το 2001. Αλήθεια τι απέγινες βρε Pete? Σε χάσαμε..


2. mcalmont and butler - blue
Το μπλε τελικά είναι το πιο πολυτραγουδισμένο χρώμα. Από το εκπληκτικό blue που ακούγεται στη σκηνή του club στο Βασικό Ένστικτο, μέχρι το dreampop άσμα των Ride. Διάλεξα ένα τραγούδι από το άλμπουμ των M&B που άρεσε μόνο σε μένα και σε κανέναν άλλο, αλλά τι να κάνω, μου αρέσουν υπερβολικά οι ωραίες φωνές.. όπως αυτή της καταπληκτικής luicnda williams για παράδειγμα..


lucinda williams - blue

3. maximilian hecker - white
Τίποτε μα τίποτε άσπρο δε θα βρείτε στη ντουλάπα μου, παρ'όλ'αυτά σε τίτλο τραγουδιού το λευκό δε με ενοχλεί και τόσο.. ειδικά αν είναι τόσο θαυμάσιο όσο αυτό του αγαπημένου Maximilian Hecker.. Ο οποίος στο περσινό του άλμπουμ με τον ανεκδιήγητο τίτλο I'll Be A Virgin, I'll Be A Mountain ξεπέταξε όχι μόνο το λευκό αλλά και το γκρι..


maximilian hecker - grey

4. elbow - red
Καλά που υπάρχουν και οι elbow με το χαρακτηριστικό του ύφους τους τραγούδι [και τον καταπληκτικό στίχο you're a tragedy starting to happen] και βγάζουν ασπροπρόσωπο ένα χρώμα που δεν έχει τραγουδηθεί όσο θα περίμενε κανείς..


5. another sunny day - green
Εδώ είμαστε! Sarah Records, 1992, Λονδίνο, tweepop... χρειάζεται να πω τίποτ'άλλο?


6. henry rollins - peach
Ο μποντιμπιλντεράς φιλόσοφος, τραγουδιστής, ηθοποιός, συγγραφέας, tv host και spoken word artist Henry Rollins με το ευγενικό παρουσιαστικό που βλέπετε και στη φωτό, συμμετέχει στο αφιέρωμά μας με την τελευταία του ιδιότητα.. Από το άλμπουμ του Big Ugly Mouth το εναρκτήριο εννιάλεπτο παραλήρημά του για μια κοπέλα με το όνομα Peach που πήρε το όνομά της πιθανότατα από το φρούτο παρά το χρώμα, αλλά δε βαριέσαι.. ξέρετε πολλά τραγούδια με τίτλο 'ροδακινί? Άσε που η Peach έχει και κάτι κοινό με τη Madonna [το τι έχει όμως η Madonna και δ.ε.ν έχει η Peach θα το ακούσετε μόνοι σας..]


7. Airiel - Cinnamon
Όπως έχω ξαναγράψει, αρκεί να φωνάξετε δυνατά μπροστά μου τη λέξη 'κανέλλα' τρεις φορές, και θα βιώσετε ένα μπαράζ φταρνίσματος χωρίς προηγούμενο. Οι Airiel είναι ένα shoegaze κουιντέτο από το Σικάγο, και αν παίζατε ποτέ 'πρόσωπα, ζώα, πράγματα' όταν ήσασταν μικροί και στο χρώμα του 'κ' γράφατε το κανελλί, τότε φαινόταν από νωρίς ότι θα ξεχωρίσετε.. Εγώ πάντως δεν το έγραψα ποτέ..


8. The Go-Betweens - Lavender
Από το τελευταίο άλμπουμ των Αυστραλών, των οποίων η δεύτερη και απρόσμενα καλή καριέρα έληξε άδοξα πέρυσι με το θάνατο του Grant McLennan, ένα τραγούδι με τίτλο.. ποιο χρώμα αλήθεια?


9. Pixies - Silver
Ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών. Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Respect!


10. U2 - lemon (jeep mix)
Τους Pearl Jam δε σας τους έβαλα, τους Coldplay επίσης, ε, κάπως πρέπει να κλείσουμε τη δεκάδα. Τουλάχιστον είναι σε remix. Εμένα πάντως μέχρι κι αυτό το άλμπουμ μου άρεσαν οι U2 [πιο guilty pleasure κι απ'το να σου αρέσει η Έφη Θώδη πλέον..].


Για όσους έχουν αχρωματοψία, και για όσους δε μπορούν να σκεφτούν αρκετά χρώματα για να κάνουν ένα σαχλό αφιέρωμα, αυτό το link ίσως βοηθήσει..


και μη χαθούμε οκ?..

6 σχόλια:

gsus είπε...

Λοιπόν μεσιέλεπροφεσέρ.
Αν υποψιαστώ ότι επαγγέλεστε κάτι το οποίο σας παρέχει δυνατότητα 3μηνιαίων καλοκαιρινών διακοπών από αυτά που μετρούσαμε τα μπάνια και τα παγωτά [και τις σαβούρδες με τα ποδήλατα] θα σε σκιςςςςςςςςςςςςςςς

WinterAcademy είπε...

ναι καλά, i wish! [για το τρίμηνο, όχι για το προφεσέρ]Δε θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που υπαινίσσεσαι, άλλωστε ο ηρώδης είναι το ίνδαλμά μου. απλά το καλοκαίρι μετακομίζω στο πατρικό μου, ώστε να χρειάζομαι 40' τη μέρα για το πήγαιν'έλα στη δουλειά, και όχι 200' που χρειάζομαι τον υπόλοιπο χρόνο..

Μαρκησία του Ο. είπε...

Κι εγώ έτσι όπως το είπες υπέθεσα ότι για τρεις μήνες θα κάνεις μακροβούτια και θα τρως γρανίτες μακριά από τα μηχανήματα του διαβόλου (τους υπολογιστές ντε ;-)

ο χρόνος, όμως, που θα εξοικονομείς από το πήγαινε έλα να θα σε ξεκουράσει, οπότε κι αυτό καλό είναι! :)

μη χαθείς! :)

WinterAcademy είπε...

θενξ. δυστυχως η εξοικονομηση χρονου θα παει σε εξτρα δουλεια, και μαλιστα καθολου ασχετη με τα μηχανηματα του διαβολου που αναφερεις..

Keen On Boys είπε...

Οι elbow είναι απλά απίστευτοι και τους λατρευώωωωω!!!
Eπίσης λατρεύω και τους The Radio Dept. και έχω δει οτι ποστάρεις και γι'αυτους :)

WinterAcademy είπε...

λογικα και το ονομα ειναι απ'τους radio dept, no?