Σάββατο, Μαρτίου 28, 2009

The Monthly Edition : March Radio

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, επίσημα πια στην Άνοιξη, θερινή ώρα.. εγώ γιατί κρυώνω ακόμη?

1. The Wake - Crasher [box]


Το ωραιότερο ίσως τραγούδι που άκουσα φέτος είναι [δυστυχώς] παραγωγή του 1994. I couldn't wait to get the crasher out of my life.. Η τελευταία κυκλοφορία των The Wake, φυσικά από την Sarah Records.. Και όμως! μέσα στο 2009 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ. Μισό τέτοιο ρεφρέν ας έχει και δε θα πω κουβέντα!

2. Johan The Angel - Great Big Whale [box]


Ένα κι ένα όλα τα τραγούδια των Johan the Angel στη σελίδα τους στο myspace. Το συγκρότημα από το Portland του Oregon, που πρωτοπαρουσιάσαμε απο 'δω το Δεκέμβρη, ετοιμάζει αυτόν τον καιρό το δεύτερό του άλμπουμ, και είμαστε πραγματικά ανυπόμονοι..

3. Boy In Static - Candy Cigarette [box]


Συγγνώμη τώρα, ακούστε το Candy Cigarette των Boy In Static, και πείτε μου ότι ΔΕΝ θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα στο δεύτερο άλμπουμ του Patrick Wolf. Παρεμπιπτόντως τώρα Patrick, αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές [και σίγουρα τις διαβάζεις, δεν τίθεται θέμα..] αν θέλεις να αγοράσουμε τις μετοχές σου, το καλό που σου θέλω το Vulture να μην είναι αντιπροσωπευτικό του νέου άλμπουμ σου! Το πολύ καλό ντουέτο από το San Francisco ακούγεται αρκετά τελευταία, και μην ξεχνάτε ότι το ακούσατε εδώ πριν από δύο χρόνια ακριβώς.

4. Circlesquare - Music For Satellites [box]


Low-fi pop με εισαγωγή Twin Peaks και φωνητικά βαριεστημένου Damon Albarn, το Music for Satellites είναι ένα υπνωτικό track από το τελευταίο άλμπουμ του Jeremy Shaw, Καναδού μουσικού που ζει στο Βερολίνο [και καλά κάνει, αν είναι ν'αφήσεις τον Καναδά που αλλού θα μπορούσες να πας?]. Το άλμπουμ λέγεται Songs About Dancing And Drugs και το M.F.S. δε νομίζω να αναφέρεται στο χορό..

5. Juan MacLean - The Station [box]


Τώρα τι είναι αυτό πάλι? Human League ή Heaven 17? Τίποτε από τα δύο, απλά το καλύτερο track από το νέο, πολύ καλό άλμπουμ των Juan MacLean.

6. Faunts - Feel.Love.Thinking.Of [box]


Μια που είμαστε σ'αυτό το ύφος, οι Faunts από το Edmonton του Καναδά είναι ότι πρέπει για τη συνέχεια. Και μια που σήμερα όλα κάτι μας θυμίζουν, η εισαγωγή του τραγουδιού είναι νομίζω ξεκάθαρη αναφορά [κομψή έκφραση για το "αντιγραφή"] στο The Promise των When in Rome.

7. Music Go Music - Warm In The Shadows [box]


Οι Music Go Music από το Los Angeles έχουν όλα τα συστατικά για να γνωρίσουν την επιτυχία. Μια σημαντική ανεξάρτητη εταιρεία [Secretly Canadian] να τους υποστηρίζει, έναν ήχο [ένα κράμα sleezy electro, disco και ABBA-esque pop] που είναι πολύ της μόδας στην Αμερική, και το -απαραίτητο- σωστό image. Δε θα παραξενευόμουν καθόλου αν το Warm In The Shadows γινόταν μεγάλη επιτυχία, παρά τα δέκα σχεδόν λεπτά της διάρκειάς του.

8. Peter Adams - Ziggurat [box]


Ο Peter Adams και η πενταμελής ομώνυμη μπάντα του ίσως και να είναι το πρώτο συγκρότημα από το Cincinnati του Ohio που παρουσιάζεται σ'αυτό το blog. Το άλμπουμ του Peter έχει τον υπέροχο τίτλο I Woke Up With Planets In My Face [και μάλιστα ο στίχος αυτός είναι ο πρώτος που ακούγεται στο άλμπουμ] και έχει αρκετά ωραία τραγούδια, διάλεξα όμως το Ziggurat, γιατί είναι εξωτικό και θα μπορούσε να γίνει ωραίο ραδιοφωνικό χιτάκι.

9. Magdalena Konefal - Thinking About You [box]


Η Magdalena ζει στη Στοκχόλμη. Η φωνή της μου θύμισε κάπως την Victor Lazlo. Στις επιρροές της αναφέρει τον David Lynch και το Twin Peaks. Το Thinking about you είναι ένα όμορφο pop τραγούδι με χαριτωμένους στίχους, σε σκέφτομαι, αναρωτιέμαι αν θα'θελες να πάμε για καφέ, ξέρω ένα μέρος που τα muffins είναι υπέροχα και παίζουν μόνο soul μουσική.. ξέρετε τώρα εσείς..

10. State Shirt - Time To Go [box]


Hi, I’m State Shirt. I live in Los Angeles, CA and spend as much time as I can writing and recording music. Sometimes it’s real hard to do that while living my alternate, monotonous life in front of a desk doing nerd shit. Έτσι μας συστήνεται ο κύριος State Shirt [τι συστήνεται δηλαδή, ούτε το όνομά του δε μας λέει] και, πράγματι, εκτός από το ότι παίζει ωραία pop μουσική, τι παραπάνω θέλουμε να ξέρουμε?

11. Ribbons - The Last And Least Likely [box]


Ο jherek bischoff, παραγωγός και συνεργάτης αγαπημένων ονομάτων όπως οι xiu xiu, οι parenthetical girls και οι dead science, αποφασίζει -επιτέλους- να ξετρυπώσει λίγο από τα παρασκήνια και να γίνει για λίγο πρωταγωνιστής. Το προσωπικό του σχήμα λέγεται Ribbons και το ντεμπούτο τους λέγεται Royals. Πλούσιος αν και πειραματικός ήχος, σπουδαία ενορχήστρωση [νομίζεις ότι πρόκειται για τρία διαφορετικά τραγούδια].. το the last and least likely είναι ότι ακριβώς θα περιμέναμε από αυτόν τον εξαιρετικό μουσικό.


You can download all songs from H.E.R.E.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω σε λίγο ο δίσκος μου θα βγάλει χέρια και θα με χαστουκίσει, γιατί επιμένω να κατεβάζω το ένα αλμπουμ μετά το άλλο.. Δεν έχω καλύτερο από το να ανακαλύπτω νέες μουσικές, και η χειμερινή ακαδημία, δόξα το Θεό, μου δίνει μπόλικο υλικό!

Θαρρώ ότι θα ψάξω λίγο περαιτέρω τον κ. Peter Adams και οπωσδηποτε τον State Shirt..μου θυμίζει κάτι από Yoav και μ'αρέσει. Όσο για τον κ. Ribbons, να του πεις να ετοιμάζεται να συνθέσει το επόμενo Bond theme.. ο ήχος του ταιριάζει τέλεια, σα να βλέπω τους τίτλους.

WinterAcademy είπε...

Ωραιο το suggestion για τους ribbons. Δεν το συζητω οτι θα του το θεσω το αιτημα οταν τον δω τον jherek, ομως φοβαμαι οτι οι διασυνδεσεις μου δε φτανουν τοσο ψηλα στο Hollywood για να τον επιλεξουν..

Arigo είπε...

Απολαμβάνω κάθε πόστ.. Μπράβο...

WinterAcademy είπε...

efkaristo!