Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2009

Dare

Οι πιο παλιοί αναγνώστες του blog θα θυμούνται ίσως πόσο μας είχαν ενθουσιάσει τα singles που κυκλοφόρησαν οι Σουηδοί The Mary Onettes πριν από δύο με δυόμιση χρόνια. Το Lost και το Void είναι όντως ύμνοι για την swedish indiepop της δεκαετίας που τελειώνει οσονούπω.. Το πολύ καλό πρώτο τους άλμπουμ στη Labrador τρύπωσε στο top50 της Ακαδημίας του 2007, και ήρθε -κιόλας?- ο καιρός για το επόμενο βήμα. Το πρώτο single είναι το Dare, και καθώς οι καιροί έχουν αλλάξει, προσφέρεται δωρεάν από το site της σπουδαίας Σουηδικής εταιρείας. Έστω και αν δεν φτάνει τα προαναφερθέντα singles σε ποιότητα σύνθεσης, νομίζω πως δε θα κακόπεφτε πχ στους Killers να'χαν ένα τέτοιο τραγούδι στο πρόσφατο άλμπουμ τους. Όσο για το επερχόμενο άλμπουμ, ελπίζουμε να καταφέρει να ξεχωρίσει, σε μια χρονιά όπου ελάχιστα αξιόλογα δείγματα έχει να παρουσιάσει το συγκεκριμένο είδος..


The Mary Onettes are a Swedish Indie Rock band formed in the town of Jönköping, in 2000. Inspired by guitar pop from the 80’s and indie bands from the 90’s, their sound has been likened to Echo & The Bunnymen, The Church, The Smiths, The Cure, and The Jesus and Mary Chain. Dare is the first track from their EP of the same name, out on April 24th on Labrador.


The Mary Onettes - Dare [box]


foxy2.gif lastfm.png hypem.png skreemr.jpg insound.png myspace.gif elbows.png

4 σχόλια:

pagan είπε...

Το άκουσα 2-3 φορές το κομμάτι, δυστυχώς δεν ενθουσιάστηκα...
Αλλά και πόσο λίγη σημασία έχει αυτό...

Οι Mary Onettes προσωπικά για εμένα έχουν αφήσει το στίγμα τους με το απαράμιλλης ομορφιάς φερώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 2007,
(το οποίο το τίμησα δεόντως στη θέση Νο17 στα 20 αγαπημένα μου άλμπουμ εκείνης της χρονιάς...)

Ένας δίσκος που παρεμπιπτόντως περίμενα 4 μήνες μέχρι να μου σταλεί απο τη
συμπαθέστατη κατα τ'άλλα Labrador,
και τον οποίο βάζω στη σιντιέρα πολύ συχνά όχι μόνο για τα εκπληκτικά void και lost
που προανέφερες αλλά για τα προσωπικά λατρεμένα pleasure songs και κυρίως slow
(το οποίο το έχω ταυτίσει εκείνη την εποχή με κάποιο πολύ ιδιαίτερο πρόσωπο για εμένα)

Αν ο καινούργιος δίσκος περιλαμβάνει έστω 1-2 tracks του ίδιου βεληνεκούς με αυτά, τότε πολύ ευχαρίστως θα κάνω άλλους 4 μήνες υπομονή (χωρίς τη παραμικρή διαμαρτυρία, το ορκίζομαι)
μέχρι να λάβω το περιβόητο 2ο άλμπουμ τους...

WinterAcademy είπε...

Εγώ ομολογώ ότι περίμενα τα μέγιστα από το ντεμπούτο τους και απογοητεύτηκα λιγάκι. Αλλά μια που λέμε labrador ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ NEO RADIO DEPT?????

Unknown είπε...

Φέτος είναι χρονιά Radio Dept... αν και ο δίσκος πάει από αναβολή σε αναβολή, πιστεύω ότι γύρω στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει.

mystery falls down είπε...

Ούτε εμένα με ενθουσίασε ο ομώνυμος δίσκος των The Mary Onettes. έστω και αν το "Lost" είχε αφήσει πολλές υποσχέσεις. Αμφιβάλλω αν πρέπει να περιμένουμε εντυπωσιακότερη συνέχεια.

Όσο για τους The Radio dept. σε πρόσφατη συνέντευξη δήλωσαν για το "Clinging to a scheme"
It’s a good, strange, arty pop album, χωρίς και πάλι να αναφέρουν ημερομηνία κυκλοφορίας του.

ΥΓ. Ίσως το καλοκαίρι. Ποιας χρονιάς όμως;