Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2006

We Made The Team

Με ενθουσιασμό ανακάλυψα ότι επιτέλους το site των Radio Dept. είναι πραγματικότητα, καθώς και το νέο τους mp3 only (!) single το οποίο με αρκετές ενοχές παρουσιάζουμε σήμερα. Βέβαια τα downloads των αναγνωστών του winter.academy είναι τόσα που δε θα πάθουν και την τεράστια οικονομική καταστροφή οι r.d., για να μη θυμηθώ πόσα έχω ακουμπήσει στην xl και στη labrador για τα υπέροχα βινύλιά τους. Anyway, sue me guys! (just choking, just choking..)

Ας πούμε όμως και λίγα για τους μυνητές μου. Το 2004 κυκλοφόρησαν το -γιατί να το κρύψω άλλωστε?- άλμπουμ της χρονιάς, 'Lesser Matters'. Τι κι αν τους λένε αναβιωτές του shoegazing, τι κι αν τους λένε dream pop, το άλμπουμ αυτό αξίζει όσο όλη η δισκογραφία όλων των συγκροτημάτων του είδους. Ναι, μέσα και οι ride! Τι να πρωτοπεί κανείς για το απαράμιλλης ομορφιάς αυτό ντεμπούτο? Απλά τρέξτε στο κοντινότερο Metropolis. (ξεδιάντροπη διαφήμιση, αλλά το'χαν φέρει με <12€, όλο και κάτι θα'χει ξεμείνει από το στοκ..)
Μερικά Eps και singles αργότερα, ήρθε φέτος το Pet Grief -τι τίτλος-, κι αυτό θα'ναι στα καλύτερά μου της χρονιάς, με πιο dream και λιγότερο pop ήχο -σοφή επιλογή- και μ'αυτό το υπέροχο instrumental 'It's Personal' στην εισαγωγή να σε κάνει με το που τελειώνει να κοιτάς τα δάχτυλα των ποδιών σου για να βεβαιωθείς αν ακουμπούν ακόμη στο πάτωμα. Περίμενα περίμενα, κι αφού είδα κι απόειδα το παρήγγειλα από τη labrador αφού κάποια προβληματάκια τα αντιμετώπισαν με τη διανομή του.

Επιτέλους όμως υπέγραψαν με την Track and Field στην Αγγλία και έτσι μόλις κυκλοφόρησε κι εκεί το Pet Grief. Και σα να μην έφτανε αυτό, να που αποφάσισαν, αυτοί οι δεδηλωμένοι λάτρεις του βινυλίου (προσωπικά προσπαθώ, αφού μόνο για την ενίσχυση κάποιων καλλιτεχνών αγοράζω πλέον μουσική, να είναι τουλάχιστο βινύλιο που έχει και κάποια συλλεκτική αξία) να κυκλοφορήσουν ένα ψηφιακό single, ένα ακόμη πανέμορφο τραγούδι, που θα είναι μάλλον και στο νέο τους άλμπουμ του 2007 -ελπίζω-.

Μάθετέ τους τώρα, στην απίθανη περίπτωση που δεν τους ξέρετε, για να μη λιώσετε και γλιστρήσετε από το κάθισμα όπως τα καρτούν, όταν θα τους ακούσετε στη Μαρία Αντουανέττα της Σοφίας Κόπολλα, στην οποία οι R.D. συμμετέχουν με τρία τραγούδια παρακαλώ! όπως αυτό:




the radio dept. - your father

the radio dept. - it's personal

the radio dept. - we made the team



The fire caught us burning with desire to get out in the open
My daddy had a camera and he caught a few moments to show them
The fire took us higher
We were hoping to expire when you came in
With water

We were only kids when we first laid eyes on eachother
Everything was great but you should have warned me about your father
At first he took the crap
But I soon learned not to even bother
With your father

Now that you're away I'm jerking off every day to your memory
You finding someone else was a real blow
Who will defend me?
I'm drinking every day but try to behave the same way I did before
But it's hard
It's oh so hard

8 σχόλια:

CutiesCabs είπε...

Πού ήσουν κρυμμένος ρε, το κέρατό μου; Υπάρχει άλλος εκτός από μένα που αγαπάει τον Billy McKenzie; Ναι τόσο εγωιστής είμαι - όχι πλάκα κάνω).
Επίσης, αυτό το "Interests: το ταλέντο των άλλων" με σκότωσε.
Πήρα τροφή για πριν τον ύπνο, να σκέφτομαι.

aggelosk είπε...

oi radio dept einai apo ta favs

WinterAcademy είπε...

1. θενξ cutiepie. αν και τον ανακάλυψα μετά θάνατον -ντροπή μου, το ξέρω,αλλά πραγματικά θα συμφωνήσεις πως οι associates ακόμη και σήμερα δεν ακούγονται καθόλου στην ελλάδα- είναι για μένα η σπουδαιότερη, η συγκλονιστικότερη φωνή που έχω ακούσει.
2. άγγελε που να σχολιάσω για χτες, εδώ, σε σένα, στου mhulot ή στου πετρίδη?
πάντως, μέχρι και στο περού έπαιξαν πρόσφατα (!) είναι τόσο δύσκολο να φέρει κάποιος εδώ τους radio dept. ????. δεν είναι υπέροχοι????

υγ: ψέματα, υπάρχει μια εκπομπή που μου κάνει τη χάρη μερικές φορές και μεταδίδει τον billy, και είναι η επόμενη από αυτήν που ήταν χτες ο άγγελος..

aggelosk είπε...

opou thes mporeis na afiseis comments:)

CutiesCabs είπε...

H σπουδαιότερη και η συγκλονιστικότερη φωνή που έχω ακούσει, that is.
Lots of luv.

mystery falls down είπε...

"Οι... πολιτισμένοι" με την Ρωξάννη Καμβίση και τον Γιώργο Γιανναράκο. Την ακούς και εσύ την εκπομπή; Πολύ ευχάριστη τη βρίσκω. Από τα λίγα που ακούω στο ραδιόφωνο. Όσο για τους The radio dept. θα συμφωνήσω. Μέχρι στιγμής είμαστε 4. Αν μαζέψουμε άλλους 196 τότε το Ξυλουργείο του Μύλου (στη Θεσσαλονίκη) θα είναι γεμάτο.

Ανώνυμος είπε...

1. εγώ ξέρω κ άλλον ένα σίγουρο για τους radio dept, οπότε είμαστε 5 and rising..

2. για τον Billy, μπορούμε να καλέσουμε το πνεύμα του με ouija board, οπότε είμαστε 3 and rising (ο τρίτος είναι ο moz, it was really nothing..)αν και.. τραγουδάνε τα πνεύματα?

3. άγγελε, τα τραγούδια που παίξατε ήταν ένα κι ένα, μακάρι να υπήρχε κι άλλος χρόνος, πχ για έναν 2l8, χίλια θενξ που παίξατε το αγαπημένο μου careless girls, είχατε ένα μικρό τρακ στην αρχή νομίζω αλλά βοήθησε κι ο πετρίδης κ όλα πήγαν οκ. πολύ ωραία εκπομπή! ελπίζω να πείστηκαν οι περισσότεροι ότι κάτι κινείται επιτέλους στην ελληνική σκηνή. το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι νομίζω στα ηλεκτρονικά. αλήθεια, πως σου φάνηκε ο πετρίδης? πρέπει να'ναι φοβερός τύπος!

4. ναι, Mystery αυτήν εννοώ, είμαι major φαν των πολιτισμένων, χωρίς να'ναι μουσική εκπομπή παίζουν την κοντινότερη στα γούστα μου μουσική στο ελλ.ραδιόφωνο κ είναι κ πολύ συμπαθητικά παιδιά (βέβαια 2 ώρες η ΝΕΤ105.8, μία ώρα ο κομννηνός στον republic , η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χρόνο για περισσότερο ραδιόφωνο, οπότε δεν είμαι και ειδικός επί του θέματος. θα'θελα ν'ακούσω κ ρόδον fm, ποιες εκπομπές αξίζουν, ξέρει κανείς?)

aggelosk είπε...

xexe den eixame track stin arxi, ligo talaiporimenoi giati mexri na ftasoume stin ert fagame tin broxi tis arkoudas, eimastan kai oi 2 kyriolektika moyskema kai pagomenoi..siga siga mpikame sto klima