Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2009

Burning Pages

Πολύ όμορφο το άλμπουμ των Seeland [Tomorrow Today], ακούγεται ευχάριστα από την αρχή ως το τέλος.. μη σας πω ότι μπορείς να το ξανακούσεις κιόλας [ύψιστο κοπλιμέντο για το 2009]. Το εναρκτήριο Burning Pages είναι παράξενα οικείο. Spacepop διάβασα κάπου και όντως του ταιριάζει απόλυτα. Θυμίζει αρκετά τους Lali Puna [τι απέγιναν άραγε αυτοί? μέχρι και οι Notwist βγήκαν από τη χειμερία νάρκη..], ίσως και λίγο τους περσινούς Neon Neon. Μια μικρή έρευνα δικαιώνει κάπως το deza vu: το ένα τρίτο των Seeland είναι ο Tim Felton των Broadcast. Κοντά πέσαμε..

Seeland was formed by Tim Felton (ex Broadcast) and Billy Bainbridge (ex Plone) in the winter of 2004/05 amid the fallout from Birmingham’s ‘Retro Futurist Electronic scene’ – a group of musicians and artists inspired by space age pop, the BBC Radiophonic Workshop, Joe Meek and eccentric 60’s library music.

Seeland - Burning Pages [box]



foxy2.gif lastfm.png hypem.png insound.png myspace.gif elbows.png

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως πολύ όμορφο κομμάτι..Μετά τους Ratatat που ανακάλυψα πρόσφατα, μου φαίνεται είναι από το είδος μουσικής που απλά θέλεις να παίζει σαν χαλί, την ακούς ευχάριστα. Αν και ο υπόλοιπος δίσκος είναι εξίσου όμορφος, τότε μπαίνει στην λίστα των to get.
Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Ελάχιστες είναι οι φορές που η Χειμερινή Ακαδημία σου παρουσίασε τραγούδι που δεν κατάφερε να γοητεύσει τα αυτιά μας. Ούτε αυτή τη φορά μας απογοητεύει. Ενδιαφέρον (και κάτι παραπάνω) το δείγμα. Πιο pop από τους Broadcast (και με ανδρικά φωνητικά). Ωστόσο, το ζητούμενο δεν είναι να ακούγεται ένας δίσκος απλώς ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά να διαθέτει τέτοιες συνθέσεις που σαν τις Σειρήνες να σε παρασύρουν να τον αποκτήσεις.

Patrick Wolf - Vulture

WinterAcademy είπε...

@writersblokc
καταρχην thanks για το σχολιο, το καταλαβαινω οτι με το ρυθμο πλεον που κατεβαζουμε τραγουδια ποιος θυμαται πλεον απο που κατεβασε τι, ποσο μαλλον ν'αφησει και σχολιο για το αν του αρεσε ή όχι.
[εστω και αν η φραση "χαλί" εγω τη χρησιμοποιω εντελως μα εντελως αποξιωτικα, lol]
επισης, μολις ειδα το nick σου θυμηθηκα αυτο
http://tinyurl.com/dkgayq

@mouxla
τα παραπανω ισχυουν και για σας αγαπητε. Το θέμα που έθεσες με προβληματισε αρκετα. Προσωπικα αγοραζω πλεον 10 καλλιτεχνες περιπου [οτι βγαζουν] και απο'κει και περα πολυ επιλεκτικα απο καποιο καινουργιο ονομα αν μου αρεσει παρα πολυ [και προσπαθω μονο βινυλιο]
Το vulture ομολογω οτι δε μου αρεσε με τις 2 φορες που το ακουσα, ελπιζω να μη με απογοητευσει το αλμπουμ..
take care [και να ποσταρεις πιο συχνα οκ?]

Ανώνυμος είπε...

...please where can I buy a unicorn?