Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2007

The Sunday Edition : 11 Famous Men

Αύριο, όπως διαπίστωσα με την απαράμιλλη αντίληψη που με διακρίνει, αρχίζει μια νέα εβδομάδα, ένας νέος μήνας, και για πολλούς, η νέα σεζόν. Ένας από αυτούς που έχουν πρεμιέρα αύριο είναι και ο μίστερ έντεκα, ένας από τους πιο διάσημους άνδρες της ελληνικής μπλ*γκ*σφ**ρ*ς [πόσο μα πόσο μισώ αυτή τη λέξη btw]. Μια και λοιπόν θέλησε να δημιουργήσει ένα hype γύρω από την επιστροφή του blog του, ας συμβάλλουμε κι εμείς από την ταπεινή μας Ακαδημία, μ'ένα μικρό [εχμμμμ...] αφιερωματάκι σε 11 εκλεκτά, αλλά κυρίως διάσημα μέλη της.. Ιδού λοιπόν έντεκα τραγούδια με τίτλο ένα ανδρικό ονοματεπώνυμο, ισάριθμα tributes σε διάσημους αστέρες..

Έτσι, ενώ στο παρελθόν έχουμε ήδη παρουσιάσει τους κυρίους adlai stevenson, john gacey jr, christian dior και morrissey, σήμερα θα ασχοληθούμε με τους:

1. The Boo Radleys - Rodney King

Ένα εκπληκτικό άλμπουμ, από τα καλύτερα της δεκαετίας του '90. Ένα καταπληκτικό pop τραγούδι. Ένας ήρωας του περασμένου αιώνα..


2. The Russian Futurists - Paul Simon

Πολύ μου αρέσει αυτός ο Καναδός. Περισσότερο και από το ίνδαλμά του ομολογώ..


3. The Frank And Walters - johnny cash

Κάποτε ήταν σχεδόν guilty pleasure το να σ'αρέσει το κάπως χαζοχαρούμενο αυτό pop βρετανικό συγκρότημα των early 90s. Κι όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι, και το tribute αυτό στον μέγα κ. Cash είναι από το περσινό και πολύ καλό τους album A Renewed Interest In Happiness


4. Band Of Horses - Detlef Schrempf

Μετά την αποχώρηση του Larry Bird από την ενεργό δράση, πολλοί προσπάθησαν να πάρουν τη θέση του ως καλύτερου λευκού ψηλού του NBA. Αυτό που δεν κατάφερε ο Γερμανός κ. Schrempf [γείτσες..] κατάφερε μόλις φέτος ο συμπατριώτης του
Dirk Nowitzki. Από τα πιο περίεργα tributes που θα περίμενε κανείς στο φετινό άλμπουμ των band of horses


5. And You Will Know Us By The Trail Of Dead - Mark David Chapman

Τελικά ο έσχατος τρόπος για να γίνεις διάσημος ασχολούμενος με την τέχνη, έστω και ως πηγή έμπνευσης, έστω και αν δεν έχεις και κανενός είδους ταλέντο that is, είναι να γίνεις serial killer, ή έστω δολοφόνος ενός διασήμου. Και αν νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά με την παραπάνω πρόταση, τότε έχετε απόλυτο δίκιο.. Ένα από τα αγαπημένα μου scare the neighbors τραγούδια [το άλλο είναι το angel's delight των fatima mansions], από ένα συγκρότημα που μάλλον θα μίσησαν οι fans της madonna που έτρεξαν να αγοράσουν το άλμπουμ τους πριν λίγα χρόνια και συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν δικό της..


6. Free loan investment - ronan keating

Η γνωστή α-λα Phil Spector εισαγωγή. Ωραία γυναικεία φωνητικά. Όμορφη pop μελωδία. Κι όλα αυτά γιατί? Για τον τραγουδιστή ενός από τα πιο γλυκανάλατα και νερόβραστα boy bands των τελευταίων χρόνων. Υπάρχει πραγματικά κανείς που να θυμάται έστω κι έναν τίτλο τραγουδιού των boyzone? Σας προκαλώ!


7. Brazzaville - Jesse James

Θέλω να πεθάνω σαν τον jesse james, λέει συνεχώς μέσα στο ομώνυμο τραγούδι του ο τραγουδιστής των brazzaville, από το περσινό πολύ καλό άλμπουμ τους East L.A. Breeze. Ένα πράγμα μόνο θα ήθελα να του επισημάνω: έτσι θα'θελε να δείχνει μετά?



8. Momus - Walter Carlos

Μία αντικειμενική δυσκολία την παρουσιάζει η περίπτωση του επόμενου κυρίου, διότι δεν είναι πλέον κύριος, αλλά κυρία, και μάλιστα λέγεται πλέον Wendy Carlos. Και ποιος άλλος αρκετά εκκεντρικός για να του/της αποτίσει τον φόρο τιμής που του/της αξίζει από τον καταπληκτικό momus..



9. david bowie - Andy Warhol

Andy Warhol. David Bowie. Honky Dory. 1971



10. MPTP - Jim Morrison

Αυτός ήταν ένας ποιητής /
τραγουδιστής σ'ένα συγκρότημα που λεγόταν The Doors. Αυτοί πάλι είναι απλά Σουηδοί..


11. The Lovely Feathers - Rod Stewart

Το μόνο καλό που μπορώ να κάνω για τον Rod Stewart είναι να δηλώσω πως είναι ο μόνος rock star μαζί με το morrissey που έχει το ίδιο hairstyle σε όλη του την καριέρα. Ποιο έιναι το καλό? Μα μπήκε στην ίδια πρόταση με το Morrissey, κάτι είναι κι αυτό. Μια χαρά συγκρότημα από το Μοντρεάλ οι Lovely feathers, πολύ ωραίο το περσινό τους hind hind legs, άβυσσος όμως η ψυχή τους ως προς το συγκεκριμένο tribute..


post μέσα στο post

εεεε..., επειδή δεν θα περιμένατε τώρα και κάτι πρωτότυπο από μένα, ορίστε και άλλοι 11 που απλά δε μπορούσα ν'αφήσω απ'έξω.. [είναι νομίζω πλέον προφανές σε όλους ότι δεν πήγα χτες στο reworks οπότε μην μπει κανείς στον κόπο να με ρωτήσει πως ήταν..]


1. Interpol - Leif Erikson

Ομολογώ ότι δεν ήξερα αυτά τα ενδιαφέροντα για τον κύριο Erikson. Δικαίως του αφιέρωσαν οι Interpol αυτό το συγκλονιστικό τραγούδι..



2. Lambchop - Steve McQueen

To
tribute αυτό δεν έχει ίσως τη βαρύτητα αυτού των prefab sprout που του αφιέρωσαν ολόκληρο άλμπουμ, αλλά παραμένει παρ'όλα αυτά ένα πολύ όμορφο τραγούδι..


3. manic street preachers - Kevin Carter

Από την εποχή που έγραφαν καταπληκτικά τραγούδια, κι από το τελευταίο σημαντικό τους άλμπουμ, ένας φόρος τιμής στον αδικοχαμένο φωτογράφο
Kevin Carter


4. Monty Python - Henry Kissinger

Henry Kissinger
, i'm missing ya.. ενενήντα δευτερόλεπτα πάντως του είναι αρκετά..


5. Olvis - Vincent Price

Άντε πάλι ο Ισλανδός! Instrumental μεν το κομμάτι, κατανοητό δε γιατί το αφιέρωσε στον σπουδαίο
Vincent Price


6. Saint Etienne - Jack Lemmon

Μόνο παρά στο τέλος της καριέρας του, και με την εκπληκτική του ερμηνεία στο Glengarry Glen Ross, ομολογώ ότι παραδέχτηκα το μεγάλο ταλέντο του jack lemmon. Ποτέ δεν είναι αργά..


7. Scissor Sisters - Paul McCartney

Να το πω και γι'αυτόν ότι μου τη δίνει φοβερά στα νεύρα? Το λέω! Ο Jake πάντως, όπως λέει και στους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού, είναι ερωτευμένος με τη μουσική του. Ουδέν πρόβλημα.


8. Spank Rock - Rick Rubin

Α, εδώ ακούστε και διαβάστε μόνοι σας, δε θα σας τα λέω όλα εγώ..


9. The Winks - Nolan Ryan

Εντάξει, δεν είναι και το κέντρο του κόσμου η Ελλάδα, τα'χουμε ξαναπει αυτά. Επειδή δεν ξέρει κανείς μας τον κύριο Nolan δε σημαίνει ότι δεν είναι διάσημος παίκτης του baseball. Ο θεός να τον φυλάει πάντως από το biopic, starring Kevin Costner..


10. Underworld - Bruce Lee

έχει πολύ ακόμη μπαρμπαστρουμφ?... όχι πολύ [άλλος ένας έμεινε..].


11. Afuche - Gaspar Noe

Carajo Is Worse Than Hell
λέγεται το άλμπουμ τους, είναι από το Brooklyn, παίζουν progressive / minimalistic / other, και αφιερώνουν 2 λεπτά ωραίου μουρμουρητού στο σκηνοθέτη του irreversible.



άντε, και καλό μήνα.. [to be continued..]

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι οδοστρωτήρας ήταν αυτό πάλι;Εύγε!Ωραία εύρευνα!Καλό Μήνα λοιπόν!

gsus είπε...

μήπως το τραγούδι είναι φόρος τιμής στη σόλο καριέρα του και όχι ως φροντμαν των Boyzone, οι οποίοι μπερδεγουέι μου άρεσαν κιόλας;
αααχ east 17 που χάθηκαν και αυτοί;

WinterAcademy είπε...

ε οχι αγαπητέ! μέχρι take that μπορώ να αντέξω, είχαν κ 2-3 που ακούγονταν. αλλά από boyzone κ μετα, girls aloud, westlife απλά δεν ακούγονται [αλλά μάλλον φταίει το χάσμα των γενεών..]. α ναι, και οι Blue είχαν ένα που μου άρεσε. αυτά.
η αμερική πάλι είναι άλλη συζήτηση, όχι της παρούσης..

αγαπητέ z, η αλήθεια είναι ότι ήταν το πιο επίπονο αφιέρωμα, ένα ένα τα έψαξα, πάνω πό 30.000 τραγούδια, προέκυψαν πάρα πολλά, οπότε θα υπάρξει κ συνέχεια..

anastassios είπε...

Πραγματικά εξαιρετικό! Καλό μήνα επίσης

Μαρκησία του Ο. είπε...

Εξαιρετικός όπως πάντα :)

μου ηρθε στο μυαλό και ο Son of Sam του Elliott Smith.

καλό μήνα και καλή εβδομάδα :)

Μαρκησία του Ο. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Zpi είπε...

Εξαιρετική δουλειά Mr
Καλό μήνα

WinterAcademy είπε...

merci. καλο [ και ζεστό σαν την πρωτη μερα ] μηνα σε ολους.

enteka είπε...

τι υπερπαραγωγή!

[μου ήρθε στο μυαλό το Ralph Wiggam των Bloodhound Gang, το οποίο είναι μεν χάλια αλλά είναι αφιερωμένο σ' έναν απ' τους ήρωές μου]

να υποθέσω ότι διασκέδασες περισσότερο φτιάχνοντας το ποστ απ' το να πας στο reworks ε?

εξαιρετική η δουλειά σου, σ' ευχαριστώ κιόλας!

WinterAcademy είπε...

nah, i m too old for reworks anyway