Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2009

Winter's Bazaar : End Of Season Sale!

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Χειμώνα, της Αποκριάς, των εκπτώσεων [αν και όλα, φυσικά, θα κρατήσουν αρκετά περισσότερο..] και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα μικρό ξεκαθάρισμα στα σκονισμένα music folders της Aκαδημίας..

Εκπτώσεις, όπως πάντα, μόνο στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα..



1. Boo and Boo Too - No Tempo



POST-APOCALYPTIC-SHOEBLAUZE-WAVE [!] από το Κάνσας. Φοβερό track.

2. Εagleowl - Motherfucker



Σκωτσέζικη indie folk. Can I call you motherfucker?

3. Electric Needle Room - Here's What I Have To Say About Tomatoes



Άλλο ένα απίθανο track από τους E.N.R. "I don't like tomatoes.. I'd rather eat potatoes"

4. Fol Chen - No Wedding Cake



Chirpy, noisy, melodic Californian pop.

5. Hajen - Sharks



Νεαρή τραγουδοποιός από το Γέκτεμποργκ. Προσέξτε την!

6. Hooray For Earth - Take Care



Electro - rock, κατευθείαν από το Cambridge [των ΗΠΑ]



7. Anthony Rochester - Lipscombe Larder



Απίθανο ποπάκι από την Αυστραλία

8. Little Pictures - This House Can Fit Us All



Όμορφη pop δωματίου από τη Νέα Ζηλανδία. Θυμίζει λίγο Franz Ferdinand..

9. Lowfish - Frozen & Broken



Άλλος ένας robot-disco δυναμίτης από τον Καναδά..

10. Meaghan Smith - A Little Love



Όμορφο feelgood τραγουδάκι επίσης από τον Καναδά.

11. Momus - Widow Twanky



Εξαιρετικό τραγούδι από το τελευταίο άλμπουμ του Momus, ο οποίος δε βλέπει πλέον από το ένα μάτι λόγω κερατίτιδας "from a contact lens case washed with Greek tap water" :(

12. My Little Pony - A Song for You (On Your 40th Birthday)




Αξίζει να το έχετε στο αρχείο σας για ένα τέτοιο special occasion. Εγώ ευτυχώς δε θα το χρειαστώ ακόμη για πολλά πολλά χρόνια..




13. No Bra - Doherfuckher



Doleful pornographic poetry

14. Passenger - Do What You Like



Indie folk από το Brighton. Η εισαγωγή θυμίζει λίγο gobbledigook ή είναι ιδέα μου?

15. Pulp - What Do You Say



Από τις πρώτες τους ηχογραφήσεις. Εντελώς διαφορετικό αλλά εξίσου υπέροχο

16. Sandstream - Teenage Love



Swedish sweet electropop song with boy / girl vocals.

17. Sarandon - Mike's Dollar



Το άλμπουμ τους λέγεται Kill Twee Pop

18. Sharesprings - Unclouded




Τελικά η Ν.Α. Ασία έχει σημαντική παράδοση στην shoegaze pop. Οι Sharesprings εδρεύουν στη Τζακάρτα.



19. Leeson - Some Girls



Γι'αυτούς όμως με τίποτε δεν πάει το μυαλό σου στη Σιγκαπούρη. Ωραίο τραγούδι, ωραίοι στίχοι..

20. The Bilinda Butchers - Gigi



Πήραν το όνομά τους από τον κιθαρίστα των My Bloody Valentine οπότε ξέρετε τι να περιμένετε..

21. The Ocean Blue - Ticket to Wyoming



Η κομψή όμορφη pop των Ocean Blue μετρά πάνω από 20 χρόνια! Ίσως σας θυμίσουν το Richard Hawley..

22. The Orion Experience - Obsessed With You



A stalker's anthem.. "i wanna have sex with you, 'cause i'm obsessed with you"

23. The Rural Alberta Advantage - In The Summertime




Ωραία indie rock / pop από το Toronto..

24. The Tartans - Cats of Camerford



Aπό το Los Angeles αλλά με το βλέμμα στη Σκωτία των Belle and Sebastian..


Forgotten Song

Ο δίσκος των It Hugs Back από το Kent της Βρετανίας ήταν ένας από τους πρώτους που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο στις αρχές της χρονιάς, τέσσερις μήνες πριν την κανονική κυκλοφορία του! Τον άκουσα χθες χωρίς να θυμάμαι από που και γιατί τον κατέβασα, όπως συχνά μ'αρέσει να κάνω, για ν'ακούω ένα άλμπουμ ανεπηρέαστος. Ομολογώ πως δεν πήγε το μυαλό μου στη Μ.Βρετανία, κάποια τραγούδια τους μου θύμισαν Wilco ή National, κάποια άλλα κάπως πιο dreamy, πιο shoegazey, μπα.. ιδεα μου θα'ναι. Track #4, το ξεχασμένο τραγούδι, θαυμάσια μελωδική κιθάρα, ζεστά και οικεία φωνητικά.. υπέροχο!

Όπως βέβαια αποδείχθηκε αργότερα οι It Hugs Back δεν είναι τίποτε τυχαίοι, το άλμπουμ τους Inside Your Guitar, πρώτο τους κανονικό μετά απο αρκετά singles, κυκλοφορεί από την 4AD.


Matthew, Paul, Dimitri & Jack began making thier soft-centered dream pop back in early 2006. Switching between joyous pop-punk delight and delicate melancholia in a heartbeat, It Hugs Back melt layers of fuzzy vocals and guitars into their reassuring blend of endearing shoegaze and heart-on-sleeves vulnerability.

It Hugs Back - Forgotten Songs [box]



foxy2.gif lastfm.png hypem.png skreemr.jpg insound.png myspace.gif elbows.png

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2009

Oh My God

Αν υπήρχε κάποια -αξιόπιστη, γιατί αναξιόπιστες υπάρχουν πολλές..- μηχανή αναζήτησης όπου δίνοντάς της ως input τους αγαπημένους σου μουσικούς σου πρότεινε νέα ονόματα προς εξερεύνηση, νομίζω πως ο κύριος Reg Vermue θα ήταν ο πρώτος στη λίστα. "Vermue was also a member of The Hidden Cameras for several years and has performed with Broken Social Scene, sung backup for Sufjan Stevens, and often guests with Final Fantasy" γράφει η σελίδα του στη Wikipedia, και όσοι παρακολουθούν αυτό το blog ξέρουν ήδη πως για μας εδώ αυτό είναι ένα ονειρεμένο βιογραφικό. Τον ίδιο βέβαια δεν τον οδήγησε κάπου ιδιαίτερα, καθώς παρά την εμφάνισή του στο Shortbus, τη δισκογραφική του παρουσία και τις ζωντανές εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια, για να βγάλει τα προς το ζειν εργάζεται ως σερβιτόρος στο Toronto!

Βέβαια, όπως επίσης ξέρουν όσοι παρακολουθούν το blog, δεν περιμένουμε από καμία μηχανή αναζήτησης να μας προτείνει τον [τους] Gentleman Reg, καθώς είναι γνώριμός μας από παλιά.. Το νέο του άλμπουμ κυκλοφορεί αύριο Τρίτη από την Arts & Crafts, λέγεται Jet Black και περιέχει το καταπληκτικό we're in a thunderstorm που παρουσιάσαμε το Σεπτέμβρη, το ήδη γνωστό you can't get it back, αλλά και πολλά ακόμη αξιόλογα τραγούδια, όπως το υπέροχο oh my god. Ελπίζω, έστω και αν το επάγγελμα του σερβιτόρου έχει και τα τυχερά του, η επιτυχία του άλμπουμ να'ναι τέτοια ώστε ο Reg να το αφήσει πίσω του οριστικά..



Jet Black, Gentleman Reg's Arts & Crafts debut, will be available on February 24th. The fourth overall full-length from Reg is the first since 2005’s acclaimed Darby & Joan and marks the first official release outside of Canada. You may remember him from his appearance in John Cameron Mitchell's Shortbus movie.

gentleman reg - oh my god [box]


foxy2.gif lastfm.png hypem.png skreemr.jpg insound.png wiki.png myspace.gif elbows.png

Σάββατο, Φεβρουαρίου 21, 2009

Tindersticks / David Kitt, Principal Club Theater, Thessaloniki, 20.02.2009

Η αναμονή τεράστια, το κρύο τσουχτερό, το Principal να θυμίζει στιγμές του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος [Morrissey], και όχι του πολύ πρόσφατου [Animal Collective], κατάμεστο μέχρι και το δεύτερο εξώστη, το merchandise όπως πάντα ενδιαφέρον, με το tour only cd και το 7ιντσο single [και το, κλασικά, κατά 5€ ακριβότερο από αλλού, t-shirt], η θέση μπροστά στο μικρόφωνο σχετικά εύκολα εξασφαλισμένη και.. ξεκινάμε!

Η επεκτατική εξωτερική ιρλανδική πολιτική επικράτησε τελικά στο 90' και ο David Kitt έφαγε τους δικούς μας Prefabricated Quartet στη γωνία. Συμπαθής, αν και [ή ίσως και επειδή] ήταν αρκετά αγχωμένος, ξεκίνησε, με την κιθάρα και το laptop του, και με τα όμορφα μελωδικά τραγούδια του κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Του ίδιου του άρεσαν περισσότερο τα πιο loud κομμάτια όπως είπε λίγο πριν επιδοθεί σ'ένα ξέφρενο [λέμε τώρα] guitar solo, προσωπικά μου άρεσαν κυρίως τα τραγούδια στα οποία το laptop απουσίαζε. Είμαι πάντως περίεργος για το πόσοι έσπευσαν να προμηθευτούν το προσωπικό του cd στο τέλος της συναυλίας..


Οι φίλοι μας έκαναν εντυπωσιακή είσοδο στη σκηνή, με το υπέροχο εισαγωγικό instrumental του τελευταίου τους άλμπουμ, μπαίνοντας ένας ένας στη σκηνή και στο κομμάτι αντίστοιχα. Επταμελές το σχήμα πλέον, με εξαιρετικά νέα μέλη, όπως ο ντράμερ - Μίστερ Μπιν - ήρωας της τελευταίας στιγμής [ανέλαβε μόλις πριν λίγες εβδομάδες], όλοι, φυσικά, κοστουμαρισμένοι, σα να μην πέρασε μια μέρα.. Στο yesterdays tomorrows κάνει τη δική του προσωπική είσοδο ο αστέρας της βραδιάς, Stuart Staples. Με κοντό, γκρίζο πλέον, μαλλί, την κλασική φαβορίτα, λίγα κιλάκια παραπάνω, εντελώς έτοιμος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο biopic του Christopher Lee, γοητευτικός όπως πάντα..


Ο ήχος, ευτυχώς εξαιρετικός, και η συγκλονιστική, σπηλαιώδης φωνή του γεμίζει αστραπιαία την αίθουσα, σηκώνοντας κάθε τρίχα, σταματώντας κάθε ανάσα, δονώντας κάθε τσάκρα.. Σε απίστευτη φόρμα, η παθιασμένη, σπαρακτική του ερμηνεία φτάνει στ'αυτιά μας σα να φορούσαμε ακουστικά. Χαμένος, με τα μάτια κλειστά, στο συναρπαστικό κόσμο των τραγουδιών του, έσκασε καναδυό χαμόγελα προς το τέλος, μέχρι που μας απηύθυνε κιόλας το λόγο, για να απολογηθεί για το τόσο μεγάλο διάστημα που πέρασε από την τελευταία τους εμφάνιση στα μέρη μας [όπου και συνέλαβε το άσμα dying slowly όπως εκμηστηρεύτηκε], μας έκανε κομμάτια, ειδικά με τα παλιά τραγούδια στα δύο encore. Her, My sister [το απόλυτο μεγαλειώδες highlight], My Oblivion, Buried Bones, μας αποζημίωσαν για την παράλειψη και του city sickness και του tiny tears [τα οποία εύχομαι να μην πει απόψε στην Αθήνα γιατί θα εκνευριστώ εντόνως, sorry κιόλας guys αλλά απλά ΔΕΝ είναι δίκαιο..]. Με διαφορά, η πιο σπουδαία αντρική φωνή που έχω ακούσει ζωντανά.. Επίσης, προσωπικά δε με ενόχλησε ούτε και η εκτέλεση ολόκληρου του τελευταίου άλμπουμ, καθώς όπως ίσως θυμάστε, το είχα βρει εξαιρετικό. Και αυτό το Boobar..




Η φίλη μου, που δεν τους είχε ξαναδεί, συνόψισε χαρακτηριστικά: "Έπαθα ζημιά!". Προσυπογράφω!

david kitt - learning how to say goodbye [box]

tindersticks - dying slowly [live glascow 05.10.2008] [box]

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

Killed By The Boom

Η επιστροφή των Veils. Δυνατά ντραμς, κιθάρα - αμερικανιά, και η φωνή του Finn Andrews κυριολεκτικά αγνώριστη! Αν μου έλεγαν ότι είναι το νέο single των White Stripes θα το πίστευα ευκολότερα. "Ω! τι τραγωδία" σας ακούω ν'αναφωνείτε, αλλά μη στεναχωριέστε, το κάνει ο Finn στο αναπάντεχα κολλητικό ρεφρέν του τραγουδιού. Μόνο η ακρόαση ολόκληρου του νέου τους άλμπουμ Sun Gangs θα δώσει ασφαλή συμπεράσματα για το πόσο αυτή η διαφαινόμενη αλλαγή ήχου και κατεύθυνσης θα αποδειχθεί πετυχημένη. Όσο για το αν ήταν αναγκαία.. εμάς δε μας πέφτει λόγος βέβαια, οι επανειλημμένες ακροάσεις όμως του killed by the boom νομίζω πως μας ωθούν στο να απαντήσουμε καταφατικά..


the veils - killed by the boom [box]

Bold new direction for New Zealand's noir poppers. From the forthcoming album Sun Gangs.


foxy2.gif lastfm.png hypem.png skreemr.jpg insound.png wiki.png myspace.gif elbows.png

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

Animals

Αν και οι Κetch Harbour Wolves είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα της Καναδέζικης σκηνής, με εξαιρετικές κριτικές για το περσινό τους μίνι άλμπουμ Dead Calm Horizon, ομολογώ ότι αυτό που με τράβηξε αρχικά στο έτσι κι αλλιώς θαυμάσιο Animals ήταν η ομοιότητα της φωνής του τραγουδιστή τους μ'αυτή του Joel Gibb των Hidden Cameras. Η μουσική των δύο συγκροτημάτων δεν έχει βέβαια ιδιαίτερα κοινά στοιχεία [η λέξη uplifting έρχεται όμως αβίαστα στη στόμα], αλλά οι H.C. είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου ονόματα αυτής της δεκαετίας, και παραδόξως, δε μου έχει δοθεί ακόμη η ευκαιρία στους 30 μήνες αυτού του blog να ασχοληθώ μαζί τους όπως θα ήθελα. Αλλά ας επιστρέψουμε στους καλεσμένους μας για λίγο. Έχουν ως έδρα το Οντάριο, μετρούν ήδη τρία - τέσσερα χρόνια ως συγκρότημα, αποτελούνται από πέντε μέλη και το dead calm horizon είναι μόλις το δεύτερο EP τους. Αρκετά όμως με την αριθμητική, ακούστε το animals και κατευθυνθείτε στη σελίδα του συγκροτήματος για περισσότερα..


Ketch Harbour Wolves' music ranges from episodes of sprawling emotional energy to moments of cathartic stillness. Imagine the rich baritone of The National carried by Arcade Fire arrangements through a Leonard Cohen wilderness. They hail from Ontario, Canada.

Ketch Harbour Wolves - Animals [box]


lastfm.png hypem.png skreemr.jpg myspace.gif elbows.png

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2009

The Wrestler, [USA], Darren Aronofsky, [2008], ***

Τέταρτη σκηνοθετική απόπειρα για τον ταλαντούχο κύριο Aronofksy, πολύ γρήγορα μετά το φιάσκο του The Fountain, και προς τιμήν του πηγαίνει κόντρα στις προσταγές των στούντιο δίνοντας τον πρώτο ρόλο στον Μίκυ Ρουρκ. Τον συγκεκριμένο κύριο ποτέ δεν τον συμπάθησα, ούτε το ταλέντο του είχα σε κάποια ιδιαίτερη εκτίμηση. Ακούγοντας για τη 'συγκλονιστική' του ερμηνεία ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός [μετά και την αντίστοιχη ερμηνεία του Sean Penn..] αποφάσισα όμως να δω τον Παλαιστή γιατί εμπιστεύομαι [ακόμη] το σκηνοθέτη. Και φυσικά, όλα αυτά ανατράπηκαν..


Η ερμηνεία του Ρουρκ είναι πραγματικά πέρα από κάθε προσδοκία. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις εξαιρετικών ερμηνειών ξεχνάς ότι βλέπεις τον ηθοποιό και βλέπεις μόνο το χαρακτήρα [βλ. Daniel Day Lewis] εδώ δεν ξέρεις πραγματικά τι βλέπεις: Το χαρακτήρα? Τον ηθοποιό να παίζει τον εαυτό του? Αισθάνεσαι σαν τη χαζή νοικοκυρά που βλέπει τη σαπουνόπερα και νομίζει ότι οι ηθοποιοί δεν υποκρίνονται, αλλά είναι έτσι και στην πραγματική τους ζωή, που θα τους φωνάξει με το όνομα του χαρακτήρα τους αν τους πετύχει στο δρόμο.. Υποκλίνομαι!

Η Tomei στο ρόλο της stripper απλά καταπληκτική [και απίστευτα σέξυ θα ήθελα να προσθέσω..]. Όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερη γίνεται, και ειδικά η πρώτη της σκηνή εκτός strip club, είναι νομίζω η καλύτερη της καριέρας της. Αντίθετα, η Evan Rachel Wood στο ρόλο της κόρης, αφήνει μάλλον ανεκμετάλλευτη την τεράστια ευκαιρία που της δόθηκε, και είναι επιεικώς μέτρια στο ρόλο της, που και αβανταδόρικος είναι, και δυνατές στιγμές έχει.


Όσο για το σκηνοθέτη.. παραδίδει ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, όπου όντως η σκηνοθεσία του θυμίζει τους αδελφούς Dardennes, οπότε αυτό δεν γράφτηκε ως υποχρεωτικό κομπλιμέντο προς τους προσκεκλημένους του τελευταίου Φεστιβάλ στην πρεμιέρα του οποίου προβλήθηκε η ταινία. [Εκτός και αν η κάμερα μας δείχνει την πλάτη του πρωταγωνιστή στις πρώτες σκηνές, απλά για να μας προετοιμάσει για το σοκ που αναπόφευκτα μας περιμένει αντικρίζοντας για πρώτη φορά το πρόσωπό του]. Όλα κυλούν περίφημα ώσπου, και όσο πλησιάζουμε στο τέλος, ο Aronofsky υποκύπτει σε μερικά [πολύ ενοχλητικά είναι η αλήθεια] κλισέ - παύλα - αμερικανιές που σχεδόν αμαυρώνουν την καλή μέχρι τότε εντύπωση [όπως η ανεκδιήγητη σκηνή όπου ο πρωταγωνιστής απευθύνεται στο κοινό από το ρινγκ, λέγοντας με λόγια όλα όσα είχε πει ως τότε η ταινία, ουσιαστικά ακυρώνοντάς την]. Δυο τρεις σκηνές σαν κι αυτήν είναι που δεν επιτρέπουν δυστυχώς στην ταινία να θεωρηθεί πραγματικά σπουδαία. Ίσως πάλι να περιμέναμε πολύ περισσότερα από το σκηνοθέτη αριστουργημάτων όπως το pi και το requiem for a dream, του οποίου η επόμενη ταινία λέγεται.. Robocop.



Να το δω?: Ναι, γιατί στη ζυγαριά υπερτερούν σαφώς τα θετικά.

Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2009

The Valentine Edition : I Love You

Δεν ξέρω πως έγινε και καθιερώθηκε, αλλά η σημερινή 'επέτειος' γιορτάζεται με δόξα και τιμή στην Ακαδημία μας. Το κάναμε το 2007, το κάναμε το 2008, το κάνουμε και φέτος. Αυτή τη φορά για το αφιέρωμα απαιτήθηκε μικρότερη έρευνα και τέθηκε ένας και μόνο περιορισμός: Η παρουσίαση όλων των τραγουδιών που υπάρχουν στα αρχεία της Ακαδημίας και περιέχουν τη φράση "I Love You". Ερωτικά, αστεία, ειρωνικά, [μελο]δραματικά.. απ'όλα έχει ο μπαξές. Κάπου βέβαια έπρεπε να τεθούν και κάποια όρια, οπότε άσματα όπως "Σ'αγαπώ γιατί είσαι ωραία" ή "S.A.G.A.P.O" δυστυχώς απουσιάζουν.. Η τελική καταμέτρηση ανέδειξε 24 τραγούδια, ένα για κάθε ώρα της σημερινής μέρας [λέμε τώρα..]. Μια καλή ευκαιρία λοιπόν να εμπολουτίσετε τη συλλογή σας. Έχουμε και λέμε:

1. The Boyfriends - I Love You [box]


Ένα καταπληκτικό ντεμπούτο single από τους Βρετανούς Boyfriends που έχουμε βέβαια ξαναπαρουσιάσει, σε ένα από τα πρώτα post αυτού του blog. Κυκλοφόρησε τέτοια μέρα πριν δύο ακριβώς χρόνια. Ένα καλό άλμπουμ και κάποιες support εμφανίσεις στον Morrissey αργότερα, και οι φίλοι μας βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, καθώς ούτε καν την επίσημη ιστοσελίδα τους δε μπορεί πια να βρει κανείς. Κρίμα..

2. The Pipettes - I Love You [box]


Οι indie Sugababes μας είχαν ενθουσιάσει πριν από 2-3 χρόνια με το θαυμάσιο πρώτο τους άλμπουμ. Από τότε έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, όπως π.χ. μερικά μέλη του συγκροτήματος, οπότε με μεγάλη περιέργεια περιμένουμε το νέο τους άλμπουμ. Το I Love You είναι ένα μόνο από τα πολλά καταπληκτικά τραγούδια που υπήρχαν άφθονα στο άλμπουμ We Are The Pipettes..

3. The Bees - I Love You [box]


Με το άλμπουμ Free The Bees οι Μέλισσες είχαν ακουστεί αρκετά το 2004, όταν ο ήχος των 60s γνώριζε μια ακόμη μίνι αναβίωση με συγκροτήματα όπως οι Zutons κ.α. Πέντε χρόνια μετά, το δικό τους Σ'αγαπώ ακούγεται ακόμη πιο υπέροχο!

4. Magnetic Fields - I'm Sorry I Love You [box]


Από τον μετρ του είδους και από το γνωστό άλμπουμ, είναι το μοναδικό από τα 69 τραγούδια που περιέχουν στον τίτλο τη φράση I Love You, έστω και μ'αυτόν τον λυπητερό τρόπο..

5. Morrissey - Whatever Happens, I Love You [box]


Δίπλα δίπλα οι πρωταγωνιστές των δύο προηγούμενων αφιερωμάτων, με τα μοναδικά τραγούδια από την τεράστια, σε όγκο και αξία, δισκογραφία τους, με το Σ'αγαπώ στον τίτλο. Εκτός από την εξωφρενική σύμπτωση της πανομοιότυπης διάρκειας, το B side του EP Boxers, περιέχει στα 186 δευτερόλεπτά του μερικά πολύ ωραία yes, yes, yes και, αναμενόμενα, πολύ ωραίους στίχους.

6. Pelle Carlberg - I Just Called To Say I Love You [box]


Άλλο ένα τραγούδι που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν, σ'ένα πολύ διαφορετικό αφιέρωμα βέβαια. Μην περιμένετε ν'ακούσετε εδώ το γνωστό ομότιτλο τραγούδι, περιμένετε όμως για ν'ακούσετε άλλο ένα τραγούδι του Σουηδού τραγουδοποιού..

7. Pelle Carlberg - I Love You You Imbecile [box]


..καθώς είναι ο μοναδικός που εμφανίζεται δύο φορές στη σημερινή λίστα τραγουδιών. Ο ηγέτης των Edson ακούστηκε νομίζω αρκετά το 2007 με το συγκεκριμένο τραγούδι, και δικαίως..

8. Nina Simone - I Love You Porgy [box]


Πιθανότατα το καλύτερο απ'όλα τα σημερινά τραγούδια. Τα σχόλια περιττεύουν..

9. Lcd Sound System - New York, I Love You But You're Bringing Me Down [box]


Γνωστό και πολύ καλό track από το πρόσφατο άλμπουμ του σούπερ προβεβλημένου κυρίου Murphy. Απευθύνεται βέβαια στην πόλη του, και τώρα που το ξανακούω, αλλάζοντας το όνομα προσυπογράφω πλήρως..


10. Kaiser Chiefs - Everyday I Love You Less And Less [box]

Πόσο μακρινή φαίνεται η britpop αναβίωση του 2004 που άρχισε με τους Franz Ferdinand.. Οι Kaiser Chiefs, με τις γεμάτες ενέργεια ζωντανές τους εμφανίσεις, είναι αναμφισβήτητα οι πιο επιτυχημένοι [εμπορικά] της εν λόγω σκηνής..

11. Dogs Die In Hot Cars - I Love You 'Cause I Have To [box]


..σε αντίθεση με τους φίλους μας εδώ που με το συγκεκριμένο, τουλάχιστον ισάξιο σε catchiness τραγουδάκι, δε γνώρισαν και καμιά ιδιαίτερη επιτυχία. Ακόμη και σήμερα ακούγεται πολύ ευχάριστα όμως!

12. The Pigeon Detectives - You Know I Love You [box]


Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? Οι Killers είναι υπεύθυνοι για τον συγκεκριμένο ήχο ή οι φίλοι μας από το Leeds? Βαριέμαι και να ψάξω..

13. Lanterns On The Lake - I Love You Sleepyhead [box]


Από τα πολύ πρόσφατα τραγούδια του αφιερώματος, και από το περσινό τους EP με τίτλο The Starlight. Cinematic post-pop γράφει το last.fm, αρκετά πετυχημένα θα έλεγα..

14. Oh No! Oh My! - I Love You All The Time [box]


Οι τεξανοί Oh No! Oh My! ακούστηκαν κι αυτοί αρκετά το 2006 με το ομώνυμο άλμπουμ τους και το συγκεκριμένο τραγούδι είναι εντελώς χαρακτηριστικό του ήχου τους.

15. The Billionaires - I Love You Mother Nature [box]


Πλούσιοι όχι μόνο σε χρήματα αλλά και σε αισθήματα οι δισεκατομμυριούχοι από το Silverlake αφιερώνουν αυτό το τραγούδι αγάπης στη Μητέρα Φύση.. αχ αυτοί οι χίπις..

16. Guts - I Love You "It's So Hard To Say" [box]


Από τα άλμπουμ που ομολογώ δε θυμάμαι ούτε καν ότι τα κατέβασα, πόσο μάλλον αν το άκουσα. Ζήλεψα όμως τον κύριο Guts καθώς η μητέρα του λέει του έδινε ένα δίσκο βινυλίου την εβδομάδα από πολύ μικρό, υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν φρόνιμο και υπάκουο παιδάκι. Φρόνιμος και υπάκουος δεν ξέρω αν κατέληξε, DJ όμως μια χαρά έγινε..

17. Cat Power & Karen Elson - I Love You (Je T'aime) [box]


Είπαμε, αυτή και η Τori όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν. Αυτό θα της ξέφευγε? Πολύ δύσκολη βέβαια η αποστολή, και μάλλον επιτυχημένη, ο ύμνος του Serge θα μπορούσε να αποδοθεί και πολύ χειρότερα, και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι, πιστέψτε με..

18. An Pierle - I Love You [box]


Βελγίδα είναι η An και πολύ όμορφο είναι το τραγούδι της. Αν θέλετε ένα 'sounds like' για να κατατοπιστείτε, το όνομα Martha Wainwright νομίζω ότι αρκεί..

19.The Carps - Thomas I Love You So... [box]


Κι αυτό περσινό, κι αυτούς τους έχουμε παρουσιάσει. Δεν ξέρω ποιος είναι ο Thomas, αλλά το τραγούδι που του αφιερώνουν δεν έχει στίχους, μην τα θέλει κι όλα δικά του..

20. The Wave Pictures - I Love You Like A Madman [box]


Σ'αγαπώ σαν τρελός που λένε.. Να που έκαναν σκηνή τελικά οι Arctic Monkeys.

21. Weights and Measures - RSVP My RRSP (P.S. I Love You) [box]


Το άλμπουμ των Καναδών math rockers [τι tag κι αυτό..] από το 2004 λέγεται invest in the death of weights and measures. Κι αυτό instrumental.

22. Pop Will Eat Itself - Oh Grebo I Think I Love You [box]


Αγαπητέ Clint, σ'αγαπώ, σ'εκτιμώ, το συγκρότημά σου ήταν μπροστά από την εποχή του, η δουλειά σου σαν συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής έχει ήδη μείνει στην ιστορία, έχεις γράψει όμως και καλύτερα τραγούδια από αυτό..

23. The Microphones - 'I Love You So Much!' [box]


Από το album Live In Japan του 2003. Απλό και όμορφο. Πολύ θα ήθελα να δω ζωντανά αυτόν τον τύπο..

24. Josephine Foster - I Love You And The Springtime Blues [box]


Όταν σε μια περίπτωση όπως η Josephine Foster από το Colorado δεν ξέρεις τι να γράψεις για να περιγράψεις τον ήχο της, πετάς ένα New Weird America και ξεμπερδεύεις.. Πολύ γοητευτική φωνή..


what's your favourite I Love You song?

χάπυ βάλενταϊν.. [μν ξρσ]

You can download all 24 songs from H.E.R.E.