Κυριακή, Σεπτεμβρίου 02, 2007

Pop Love

Ο nils folke valdemar είναι από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και είναι μόλις 22 χρόνων. Παρ'όλα αυτά έχει ήδη προλάβει να δημιουργήσει κι έπειτα να διαλύσει ένα indiepop συγκρότημα, τους Let's Be Honeys, η τελευταία κυκλοφορία των οποίων ήταν ένα μίνι LP πέρυσι με τίτλο popsongs for my poor self. Απο'κει διαλέξαμε όχι απαραίτητα το καλύτερο track [είναι όλα θαυμάσια] αλλά αυτό με τον ωραιότερο τίτλο [pop love] και τον ωραιότερο στίχο [rock'n'roll was a reckless lover].

Let's Be Honeys - Pop Love

Πέρυσι το καλοκαίρι, ίσως και κάποιες από τις ημέρες που ήμουν κι εγώ εκεί, ο φίλος μας ηχογράφησε ένα solo άλμπουμ στο Βερολίνο, και το κυκλοφόρησε σε 50 (!) αντίτυπα, με τίτλο 'songs until you tell me to shut up'. Ιδού ένα χαρακτηριστικό δείγμα..



Εκτός από το να διαλέγει έξυπνους τίτλους ο nils έχει και εξαιρετικό γούστο στη μουσική, γι'αυτό διάλεξε να ηχογραφήσει ένα τραγούδι των Microphones [το έτερο track του 7ιντσου που κυκλοφόρησαν φέτος, το άλλο ήταν το get off the internet] ως μήνυμα για τον αυτόματο τηλεφωνητή του.. Επειδή όμως η ποιότητα είναι λίγο άθλια όπως ίσως φαντάζεστε, ορίστε το real thing.. [ευκαιρία έψαχνα, δίνει και ωραίο μήνυμα]

the microphones - don't smoke

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε έχει ηχογραφήσει αρκετά νέα τραγούδια, ένα από αυτά και το airborne, με το σπιτικό αυτό video..




nils folke valdemar sings "airborne" from slarvfel and Vimeo.


Το σημερινό post αφιερώνεται στους κακόμοιρους εργάτες που επιστρατεύτηκαν κυριακάτικα στα εργοτάξια του μετρό.. και για ποιο λόγο άραγε? Μήπως και τελειώσει στην ώρα του? Μήπως και έρθει ο μπόμπος για την Έκθεση, και πρέπει να του δείξουμε πόσο έχουν προχωρήσει οι εργασίες? Μήπως και τον ψηφίσουμε? Καλή προσπάθεια, σχεδόν άγγιξε εκείνο το αμίμητο του 2004, που δόθηκε η νέα είσοδος της πόλης στην κυκλοφορία μία ημέρα πριν τις εκλογές.. Μα κι εγώ πάλι, τέτοια καμήλα να είμαι όμως!! [και μαζί μου δυστυχώς, μόνο το 15% των συμπολιτών μου..]

2 σχόλια:

Μαρκησία του Ο. είπε...

The taking off of pants...

apo tous pio petiximenous titlous tragoudion pou exo akousei :)

WinterAcademy είπε...

even morrissey would agree