Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2007

The (Lazy) Sunday Edition..

Σήμερα αποφάσισα να τη βγάλω στο σπίτι, βαρέθηκα ακόμη και να προσπαθήσω να μάθω αν το κέντρο είναι κλειστό, πόσο μάλλον να το επισκεφθώ.. Είδα κι ένα περίεργο όνειρο χθες [ας όψεται η Καραμπέτη] και μια που (α). σπανίως θυμάμαι τα όνειρα που βλέπω (β). ήταν το μοναδικό όνειρο που θυμάμαι στο οποίο να ακούγεται κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι, αποφάσισα να κάνω ένα σχετικό αφιέρωμα.. αλλά μετά βαρέθηκα να ψάξω για άλλα τραγούδια.. Βρήκα βέβαια μερικά, αλλά αποφάσισα, έτσι για αλλαγή να ζητήσω τη δική σας συμβολή. [ναι, και των τεσσάρων από σας!]. Στείλτε λοιπόν, αν δε βαριέστε κι εσείς that is, ένα αγαπημένο σας boy - girl ντουέτο στο winteracademy at gmail dot com και ότι ήθελε προκύψει [προσοχή, εξαιρούνται τα συγκροτήματα με τραγουδιστή και τραγουδίστρια, όπως επίσης και το interlude του morrissey και της siouxsie, η πρώτη σας σκέψη φαντάζομαι..]. Τι έμεινε λοιπόν για σήμερα? Κάποια τραγούδια που μ'αρέσουν τις τελευταίες μέρες, ότι πρέπει για αυτήν την τεμπέλικη κυριακή..

α! και για το γερμανό μου αναγνώστη: (send us, if you like, your favourite boy - girl duet, at winteracademy at gmail dot com, for next week's Sunday Edition)

1. Devendra Banhart - Freely


Δε θα πρωτοτυπήσω αν πω ότι ποτέ μου δε μου έκανε κλικ ο Devendra. Ναι, ok, εκτιμώ το ταλέντο του, δε με ενοχλεί η εκκεντρικότητά του, όλα μια χαρά, τη μουσική του όμως ήταν που έβρισκα λίγο υπερεκτιμημένη, τα άλμπουμ του μια ακρόαση και με το ζόρι, προς τι όλος ο θόρυβος? [και το hype?]. Ο τύπος όμως βάζει στη θέση του τύπους σαν κι εμένα με το νέο του άλμπουμ [και είμαι π.ο.λ.ύ. καχύποπτος με κριτικές του τύπου 'το καλύτερο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει', που να τη βρει κανείς ξαφνικά την έμπνευση στο τέταρτο και στο πέμπτο άλμπουμ?]

Μετά από μία και μόνο ακρόαση λοιπόν, δεν έχω παρά να παραδεχτώ ότι το νέο άλμπουμ του φίλου μας είναι απλά αριστουργηματικό. Επενδύστε άφοβα!

2. The Most Serene Republic - The Men Who Live Upstairs


Κι αυτοί οι Καναδοί είχαν κάνει αρκετό θόρυβο με το προηγούμενο άλμπουμ τους, το κατέβασα, εντάξει καλό ήταν, είχαν προτεραιότητα όμως άλλοι συγχωριανοί τους.. το νέο τους το κατέβασα σχεδόν από υποχρέωση, και πάλι η έκπληξη ήταν μεγάλη: έμπνευση, μελωδία, η γνώριμη πλούσια ενορχήστρωση των [περισσότερων] Καναδέζικων συγκροτημάτων.. εύγε κύριοι!

3. Bradford - Skin Storm


Το είχα μόνο σε βινύλιο το άλμπουμ των Bradford, και είχα πολλά χρόνια να ακούσω αυτή την εκτέλεση του skin storm, που διασκεύασε ξέρετε όλοι ποιος, και τη θυμήθηκα χάρη σ'αυτό το post.. Dedicated..

Τα δύο επόμενα άλμπουμ δε θα μπορούσαν παρά να είναι πολύ καλά, το πόσο όμως δε θα σας το πω. Χρειάζομαι το χρόνο μου, όπως άλλωστε κι αυτά..

4. Band Of Horses - No One's Gonna Love You



5. Sunset Rubdown - Magic Vs. Midas


Πως γίνεται λοιπόν και καμιά φορά ένας χωρισμός βγαίνει αποκλειστικά και μόνο σε καλό.. στη μουσική εννοώ. Να, πάρτε για παράδειγμα τους Concretes, τους παράτησε η Victoria, και κυκλοφόρησαν χωρίς αυτήν το καλύτερό τους άλμπουμ. Αυτή βέβαια δε θα το άφηνε να περάσει έτσι. Μετά τη συμμετοχή της στο περίφημο πλέον Young Folks των Peter, Bjorn & John, κυκλοφορεί κι αυτή, ως Taken By Trees, ένα άλμπουμ που θα λατρέψουν οι fan των Belle & Sebastian, πολύ καλύτερο και από αυτό του πρώην συγκροτήματός της, και από αυτό των P,B&J [τι έπαθα τώρα ξαφνικά με τις συγκρίσεις?]


6. Taken By Trees - Tell Me


Μια που πιάσαμε τη Σουηδία, ορίστε δύο δείγματα από δύο αναμενόμενα άλμπουμ.. φυσικά από τη Labrador [οπότε ξέρετε και τι να περιμένετε]

7. Irene - Some Kind Of Love


8. Club 8 - Heaven


Πέρυσι μας ξέφυγε ο André Brorsson ακι το συγκρότημά του οι Stars in Coma, ποτέ δεν είναι αργά όμως να ακούσετε ένα πολύ ωραίο τραγούδι, ειδικά με τέτοιο τίτλο..

9. Stars In Coma - People Put Up With A Lot Of Shit


Watch out, don't move your feet
I was only lost in the haze of fears
so you heard this promises over and over again
I must admit, I long for something new
they said it's time, so we better go

but I wish that I could cling to something bigger
something a little more reliable
but I only have myself, so it seems
people put up with a lot of shit
just to be loved

don't dare to question
the foundation of this society
I heard words but it didn't mean anything
this bitterness has affected everyone
there is no other way to go
so we might as well stay indoors

10. Miracle Fortress - Have You Seen In Your Dreams


Αρχικά μέλος των Think About Life, ο Graham Van Pelt έφτιαξε τους Miracle Fortress με τη βοήθεια φίλων από γνωστά Καναδέζικα συγκροτήματα, και πολύ καλά έκανε αν ρωτήσετε εμένα, γιατί και αυτός ξεπέρασε το συγκρότημά του σε επιτυχία και κριτική αποδοχή. [φανταστείτε κάτι ανάλογο με την περίπτωση των panda bear, ως και οι επιρροές από beach boys υπάρχουν..]. Πολύ καλό άλμπουμ!

Αυτά τα ολίγα και για σήμερα, ξέρει κανείς κανένα καλό delivery, γιατί βαριέμαι τώρα βραδυάτικα να μαγειρ...zzzzz



13 σχόλια:

Μαρκησία του Ο. είπε...

but I only have myself, so it seems
people put up with a lot of shit
just to be loved


How true..

καλή εβδομάδα :)

Xilaren είπε...

οκ, (δεν) το σκέφτηκα και θέλω να σου στείλω ένα πολύ βλακεία ντουέτο. έσο έτοιμος

WinterAcademy είπε...

περιμενω, περιμενω

@M : εισαι π.ο.λ.υ. καλή!!
however, η αληθεια ειναι πως..
http://tinyurl.com/yqukt4
lol
το ειχα ξεχασει κιολας
[ασε που δε δεχτηκε το w.a. ως ονομα το ηλιθιο!]

Μαρκησία του Ο. είπε...

:)

Ναι, το υποψιάστηκα κι εγώ..! lol

θα λάβεις κι απο μένα ντουέτα, νομίζω εγώ και η Χίλαρεν είμαστε οι πιο καλές μαθήτριες!!

Xilaren είπε...

εγώ είμαι καλή μαθήτρια, κύριε, αυτή είναι ΦΥΤΟΥΚΛΑΚΙ!

(σίλαρεν τκρτμου!)

mystery falls down είπε...

Βαριέμαι (λίγο) να σχολιάσω (τουλάχιστον αυτήν την στιγμή) όλα όσα γράφεις, οπότε εν συντομία,...

με ολόκληρη την πρώτη παράγραφο που αναφέρετε στον Devendra Banhart συμφωνώ απόλυτα. Η δεύτερη αποκλείεται να είναι δική σου. Τα γράμματα μοιάζουν με εκείνα του M. Hulot.

To 'Population' των The most serene republic δε με συγκίνησε ιδαίτερα, αν και περιέχει μερικά μελωδικά πιασάρικα τραγούδια. Χρειάζονται εκατοντάδες ακόμα ώρες πρόβας για να πλησιάσουν στο ελάχιστο τους έτερους Καναδούς Sunset rubdown. Είναι δυνατόν να μην έμεινες με το στόμα μερικές δεκάδες μέτρα ανοιχτό όταν άκουσες το 'Random spirit lover'. Εκτός και αν ψάχνεις αφορμή για καβγά (θα εκτοξεύσει την επισκεψιμότητα του έξοχου blog σου). Και σαν να μην έφτανε αυτό βρίσκονται στην ίδια πρόταση με τους Band of horses. Ναι μεν μου άρεσε πολύ το My morning jacket-ικο 'Everything all the time' (Φυσικά και το αγόρασα), αλλά ετούτο εδώ έχει μία γεύση στυφή (Τι τα θέλατε τα country στοιχεία; Δεν είδατε τι σκατ... ή κομψότερα τι μετριότητα μας φιλοδώρησε ο Rilo Kiley). Τέλος πάντων. Θα του δώσω πολλές ευκαιρίες.

Διαφωνώ με τις συγκρίσεις. Οι σπουδαιότερες pop συνθέσεις των The Concretes ήταν συγκεντρωμένες στον πρώτο και ομώνυμο δίσκο τους. Απόλυτη λάμψη. Με το "Hey trouble" αποδεικνύουν ότι ξαναβρίσκουν τον σωστό δρόμο (μετά την αποτυχία του 'In colour'). Πολύ καλύτερο το "Οpen field" της Victoria Bergsman. Όχι όμως και από το 'Writer's block' των Peter Bjorn and John.

Club 8 - 'The boy who couldn't stop dreaming'
http://www.megaupload.com/?d=BIVR5Z5O
(από εδώ το κατέβασα)

Αυτήν είναι έκπληξη! Πριν λίγες μέρες ενημερώθηκα για την ύπαρξή τους και την πολυετή δισκογραφική τους δράση.

Ενδιαφέρον έχουν οι Irene, αλλά προτιμώ τους Sambassadeur (που ξέχασες).

Oι Miracle fortress έχουν αξιολογότερες συνθέσεις από τους Think about life, αλλά και πάλι δεν έχουν κατορθώσει να με κερδίσουν (διαφορετικά θα επένδυα στο δίσκο τους)!

Μόνο τον τίτλο από ένα από τα αγαπημένα μας ντουέτα ή και ένα σύντομο (όπως το παραπάνω) κείμενο;

mystery falls down είπε...

Κοίτα να δεις που φέτος η λίστα με τους αγαπημένους μας δίσκους θα διαφέρει (λίγο πολύ)!

Μαρκησία του Ο. είπε...

Σίλαρεν (τζίζους, ποτέ δεν θα το μάθω! ;-Ρ) όχι και φυτουκλάκι, ήμουν πάντα νάτσουραλ τάλεντ !

και μην κάνεις σκηνές μπροστά στον κύριο!
;-)

WinterAcademy είπε...

1.τιμωρία και οι δύο!
[εγω αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα σε παχύ 'σ' όπως xiu xiu που προφερεται shoe shoe, και 'ζ'. βεβαια δεν ετολμησα να ρωτησω ποτέ, lol]

2.ωχ, που να μη βαριόσουνα κιόλας. Και ήμουν και πολύ προσεκτικός για τους s.r. γιατί δεν ήθελα να καταθέσω γραπτώς ακόμη την άποψή μου γι'αυτούς.

η αληθεια ειναι οτι ολα τα ακουσα μονο μια φορα, οποτε κι εγω επιφυλασσομαι.

παντως κ το 1ο concretes κ το PBJ τα περιμενα καλυτερα, μ'αυτα που ειχαν γραφτει. anyway..

εβγαλαν καινουργιο κ οι sambassadeur?

κειμενο-link-photo [τι, ετσι ευκολα θα τη βγαλεις?]

η λιστα θα διαφερει οντως πολυ, αλλα φταιω εγω, οχι εσυ..

m.hulot είπε...

ποιος γράφει με τα δικά μου γράμματα σε ξένο μπλογκ;
κι εγώ ψάχνω για καλό delivery, παρεμπιπτόντως. μεταμεσονύκτιο.

WinterAcademy είπε...

καλά, αν το βρεις, και δεχεται κ παραγγελιες κ απο 504 χλμ μακρυά, let me know, [μόνο κρύα πιάτα]

Rainman είπε...

winter, μάλλον θα προτιμήσω τον Morrissey, αλλά μην με λάβεις και πολύ στα υπόψη γιατί εγώ και ο Morrissey... που να στα λέω...μπορεί να γράφω μέχρι αύριο...
δεν παύει να'ναι απίστευτη σύνθεση, σ' ευχαριστώ πολύ! :-)

WinterAcademy είπε...

εγώ πάντως, αν θέλεις να τα πεις κάπου.. ξέρεις.. τ.ά.φ.ο.ς!! lol