Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2007

Pilot

Μάλλον μου λείπουν αρκετά οι notwist γιατί μόλις έπεσα πάνω στο σημερινό τραγούδι των PostPrior από το Michigan των ΗΠΑ, θυμήθηκα το δικό τους υπέροχο τραγούδι με τον πιλότο στον τίτλο, και το κατέβασα αμέσως. Βέβαια, αν και δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τους notwist, το τραγούδι των PostPrior με εξέπληξε ευχάριστα. Πραγματικά είναι δύσκολο να περιγράψεις ακριβώς τον ήχο τους, ή να πεις ακριβώς τι σου θυμίζουν. Παρ'όλα αυτά, τα ονόματα που μου ήρθαν στο μυαλό ακούγοντάς το ήταν διάφορα synthpop γκρουπ των 80s όπως Breakfast Club και Scritti Politti, αλλά και οι Junior Boys από τα 00s. Πραγματικά χωρίς να σου γεμίζει το μάτι από την αρχή, αυτό το τραγούδι έχει ένα περίεργο quality που το κάνει ακαταμάχητο.

Οι πληροφορίες λιγοστές. Ντουέτο των Ben Mullins και Michael Kuzmanovski, συνδυάζουν τη μελαγχολία των 80s με την κοφτερή παραγωγή των 00s, δημιουργώντας πιασάρικη και επική pop που δεν προδίδει όμως και τους κολλημένους με τη λεπτομέρεια και τους εραστές του χορού.. or something


PostPrior - [Touch the] Pilot

2 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Στις πόσες ακροάσεις γίνεται ακαταμάχητο; 11 επαναλαμβανόμενες φορές και μου ακούγεται μία μπουρδούλα ®,© (έκφραση Σημαντήρα) με έναν επαναλαμβανόμενο ρυθμό στη drum machine. Τελικά δεν μπορώ να διαπιστώσω τι από όλα με ενοχλεί περισσότερο! Ίσως τα ξεθαμμένα πλήκτρα από τη δεκαετία του 80!

WinterAcademy είπε...

lol

δεν ξέρω, έχει ένα je ne sais quoi που λένε, που δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί μου άρεσε τόσο.
Εντάξει, δεν είναι και το αριστούργημα πια!
Πάντως προσπαθώ [γιατί δεν είναι δυνατό να μου αρέσουν το ίδιο όλα τα τραγούδια που ανεβάζω] να μη δημιουργώ υπερβολικές προσδοκίες γι'αυτά..

[οπότε καταλαβαίνεις τι έχεις ν'ακούσεις αν δεν είναι καλοί οι καναδοί σου.

lol

εγώ πάντως τους προσπέρασα ως download, κάτι το εξώφυλλο, κάτι το όνομα.. αλλά τους κατέβασα μετά το post σου]

έχω κι εγώ όμως κάτι ιδιοτροπίες βρε παιδάκι μου. Αν δε μου αρέσει για κάποιο λόγο το όνομα του συγκροτήματος ή του τραγουδιστή, πρέπει να μιλάνε όλοι τουλάστιχον για αριστούργημα για να ασχοληθώ. το ξέρω, είναι τελείως παρανοϊκό αυτό που λέω, αλλά ισχύει [άλλωστε έχω πει και τη θρυλική ατάκα "μα είναι δυνατόν να σας αρέσει ένα φαγητό που λέγεται παστίτσιο??"]