Παρασκευή, Φεβρουαρίου 02, 2007

Not Nice

Ψάχνοντας χθες για τους The Affair έπεσα όπως ήταν φυσικό πάνω σ'έναν label mate τους στην αγαπημένη AbsolutelyKosher Records με το όνομα Chris Garneau. Ο Chris λοιπόν έχει ως έδρα κι αυτός το Brooklyn και αν θέλαμε να περιγράψουμε τη μουσική του θα λέγαμε πως είναι το πολύ συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια indie folkpop ιδίωμα, με μια φωνή jeff buckley meets sufjan stevens [που συναντιούνται επιτέλους όλοι αυτοί στις περιγραφές / κατατάξεις των νέων ονομάτων, θα μου πει κανείς να περάσω μια βόλτα απο'κει?]. Θα πήγαινα μάλιστα τόσο μακρυά ώστε να πω ότι ο chris μοιάζει στον sufjan ακόμη και φατσικώς.


από τα πέντε τραγούδια του που άκουσα μέχρι τώρα στο myspace και αλλού νομίζω πως το άλμπουμ του με τίτλο Music for tourists [θα] είναι εξαιρετικό.

chris garneau - not nice

και το υ.π.έ.ρ.ο.χ.ο. relief με ένα ακόμη πιο υπέροχο video


2 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Το Music for tourists είναι όντως πολύ όμορφος δίσκος. Όχι μόνο συνθετικά (εναλλακτικά μουσικά) αλλά και εμφανισιακά (είχες δίκιο) θυμίζει Sufjan Stevens. Την πρώτη φορά που άκουσα το Castle-time είπα ότι θα μπορούσε να βρίσκεται σε δισκογραφική δουλειά των Final fantasy (εξαιτίας των εγχόρδων). Λίγο υπερβολικό βέβαια.

WinterAcademy είπε...

τελικά το relief είναι όλα τα λεφτά [γι'αυτό και το επέλεξαν για video]. από τα τραγούδια που άκουσα πιο πολύ φέτος