Σάββατο, Ιανουαρίου 06, 2007

The Sea Is So Quiet

Η εποχή τελικά προσφέρεται για 'χαμένα' τραγούδια, τραγούδια των τελευταίων 2-3 χρόνων ή και παλαιότερα, που δεν πρόλαβα να ανακαλύψω στην ώρα τους (και τι να πρωτοανακαλύψει κανείς με την υπάρχουσα υπερπροσφορά μουσικής?). Πριν λοιπόν ξεκινήσει η χιονοστιβάδα των νέων κυκλοφοριών του 2007, κι ενώ η αντίστοιχη των διαρροών τους στο διαδίκτυο έχει φυσικά ήδη αρχίσει, ας δούμε άλλο ένα τέτοιο τραγούδι, που μου'χει επίσης κολλήσει άσχημα τις τελευταίες μέρες.

Τους trembling blue stars λοιπόν, όπως και τους field mice πριν από αυτούς (μοιράζονται τον ίδιο τραγουδιστή, τον bobby wratten) δεν τους ανακάλυψα στην ώρα τους. Τους δεύτερους τους έμαθα μετά τη διάλυσή τους στις αρχές των 90ς με το missing the moon (ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια ever), και πριν λίγα χρόνια, κάνοντας μια αναζήτηση στο δίκτυο για να μάθω τι απέγιναν, έπεσα πάνω στους TBS, τους οποίους ήξερα απλά και μόνο σαν όνομα. Κατέβασα ένα άλμπουμ τους και μετά.. τους ξανα(ξ)έχασα (typical me). Ήταν όμως -και είναι- τόσο μικρή η προβολή τους από τα μέσα που αυτό δεν ήθελε και πολύ για να συμβεί..

Για την υπέροχα ζεστή φωνή του bobby, τη συγκλονιστική ομορφιά των τραγουδιών του, τη γλυκιά νοσταλγία που αποπνέει η μουσική του, σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο κατάλληλοι από μένα για να μιλήσουν, οπότε σας αφήνω να απολαύσετε, αν ήδη δεν τα γνωρίζετε, δύο καταπληκτικά τραγούδια..


trembling blue stars - the sea is so quiet

the field mice - missing the moon



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φοβερες μπαντες και οι δυο..
επεσα πανω στο debut των heartthrobes στο lost in tyme και συνειδητοποιησα (ακομα μια φορα) γιατι μου αρεσουν τοσο πολυ τα γκρουπ της sarah..
κατεβασε το και πες μου αν συμφωνεις!
;)

vague tourist είπε...

Χμμμ... Άλλος ένας!

http://vaguetourist.blogspot.com/2005/06/music-for-better-living-22.html

WinterAcademy είπε...

από τους heartthrobs έχω (κι έχω ακούσει) μόνο το cleopatra grip που είναι super. νομιζω ήταν στην one little indian, non?

είδες λοιπόν v.t. ? ένα σπουδαίο τραγούδι δε χάνεται ποτέ..

Ανώνυμος είπε...

ναι μαλλον, στην oli ηταν.
εχω και εγω αλλα 2 αλμπουμ, αλλα αυτο το πρωτο τους μου φαινεται καλυτερο.

WinterAcademy είπε...

καλα εκεινο το she's in a trance.. τι ύμνος!

aggelosk είπε...

Occasional keepers - The beauty of the empty vessel...tsekare einai to persino sxima tou bobby wratten kai epanerxontai oi tbs me ne disko fetos

WinterAcademy είπε...

gotcha! κατεβαίνει ήδη. θενξ

Ανώνυμος είπε...

Από field mice υπάρχει και το (διπλό) άλμπουμ με τον φοβερό τίτλο "where did you learn to kiss that way?"... [thanks to oksikemia που μου το πρότεινε]

WinterAcademy είπε...

ναι ναι κι εγώ αυτό έχω, και μάλιστα έχει κι ένα εκπληκτικό βιβλιαράκι με την ιστορία του συγκροτήματος! φοβερή κυκλοφορία!