Κυριακή, Ιανουαρίου 21, 2007

Little Miss Sunshine, (2006), USA, Jonathan Dayton & Valerie Faris, * * 1/2

Η αλήθεια είναι πως έχω βαρεθεί λιγάκι τις 'μικρές' 'ανεξάρτητες' ταινίες [αμερικανικές εννοείται] οι οποίες είναι μια χαρά κανονικότατες χολλυγουντιανές παραγωγές, με τους stars τους και τα όλα τους, απλά δεν κόστισαν και 100 εκ. δολλάρια για να γίνουν. Πήγα όμως να τη δω αφενός γιατί διαπίστωσα ότι την είδαν όλοι, και δεύτερον γιατί μου υποσχέθηκαν τραγούδι του Sufjan Stevens [και κάπου εδώ θέλω να καταγγείλω ότι ακούγεται ένα ινστρουμένταλ πέρασμα του Chicago για 15 δευτερόλεπτα. Ολόκληρο road movie, τόση οδήγηση χωρίς σταματημό [κυριολεκτικά!!] και τσιγκουνεύτηκαν ένα [και τι μαγικό θα μπορούσε να είναι..] sequence με την κανονική εκτέλεση του τραγουδιού? Αίσχος!!

Η οικογένεια λοιπόν είναι 'δυσλειτουργική'. [Πρώτο] ωχ! Όλοι οι χαρακτήρες έχουν κι ένα κατιτίς weird something. Ο γιος-Karen-O-lookalike είναι μουγγός [μόνο που δεν είναι], ο παππούς ηρωινομανής, ο θείος gay και αυτοκτονικός κλπ κλπ. Κι ενώ [πιστεύεις ότι] ξέρεις ακριβώς ότι πρόκειται να επακολουθήσει στη συνέχεια [ένα feelgood american movie όπου όλες οι σχέσεις των μελών της οικογένειας θα περάσουν από χίλιες δυο δοκιμασίες και διάφορα ευτράπελα ώσπου να'ρθει το λυτρωτικό τέλος, όπου όλοι μαζί ενωμένοι θα γίνουν και πάλι μια πραγματική οικογένεια γιατί έτσι γίνεται πάντα στις αμερικάνικες ταινίες..], επακολουθεί ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό, χωρίς όμως να σε ενοχλεί, γιατί δεν προσπαθεί να σε ξεγελάσει και να υποκριθεί ότι πρόκειται για κάτι άλλο. Οπότε, μόλις το συνειδητοποιήσεις και χαλαρώσεις, ξεχνάς και την γκρίνια και το σαρκασμό και όλα [άλλωστε οι losers μόνο χρησιμοποιούν το σαρκασμό, για να κατεβάσουν τους winners στο επίπεδό τους], και αφήνεσαι να σε παρασύρει η τρελή κούρσα προς.. το απολαυστικό τέλος.

Εξαιρετική όπως πάντα η Τόνι Κολέτ, αλλά και η μικρούλα miss sunshine.

Δίδαγμα: ουδέν! Χαμόγελο στο τέλος: πλατύ!


Με μπέρδεψες τώρα! Να τη δω ή όχι? Αν προλάβεις καλώς, και στο dvd ότι πρέπει είναι πάντως.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalhspera
loipon duo pragmata den exw kanei mexri twra: den exw arrwsthsei apo th foverh kai tromerh iwsh pou kukloforei kai den exw dei thn tainia auth.
8elw na dwsw ki egw kapou asterakia. dinw ***** sto video clip twn Of Montreal, Heimdalsgate Like A Promethean Curse
http://www.youtube.com/watch?v=5VeIL7juFE0

WinterAcademy είπε...

εγώ πάλι είχα 20 ημέρες να βγω από το σπίτι έχοντας ψιλοαρρωστήσει καναδυό φορές, φοβούμενος μην.. χοντροαρρωστήσω! [όλοι βγαίνουν για ποτό, εγώ βγαίνω πλέον για χαμομήλι..]

άψογο το βίντεο, όπως και το άλμπουμ των ΟΜ

mystery falls down είπε...

Αν προσθέσεις ένα αστεράκι ακόμα στα δικά σου τότε βρήκες με πόσα τη βαθμολογώ εγώ. Το "Chicago" ακούστηκε λίγο γιατί θα έπρεπε να εκτοξεύσει τις ξεκαρδιστικές ατάκες του ο παππούς!

Η ταινία είναι διαδραστική (αυτό μάλλον δεν πρέπει να στο είπαν!). Αν δεν ήθελες να γελάσεις (μη μου πεις ότι δε συνέβη αυτό!), θα μπορούσες να επιλέξεις με το μαγικό τηλεχειριστήριο που σου έδωσαν στην είσοδο να δεις την ταινία με τα μάτια της μικρής, η οποία κατά τη διάρκεια της διαδρομής (όσο οι υπόλοιποι συζητούσαν για... πολιτική!) άκουγε το Illinois μέσω ακουστικών!

ΥΓ. Δεν αφαιρείς το word verification; Μου έχει βγάλει την ψυχή

ΥΓ. (2) Τον βαρέθηκα το δίσκο των Wintekids! Κανένα άλλο φιντανάκι δεν υπάρχει στην ακαδημία σου;

WinterAcademy είπε...

1. μη βαράς μπρε, δεν εννοούσα ότι εσύ μου υποσχέθηκες τον sufjan,το ήξερα κι από πριν, εδώ είχε βουήξει ο τόπος! [λέμε τώρα..]

2.μήπως έφταιγε που κάθησα πίσω? [άφησα στις movie buddies μου να βγάλουν εισητήρια κ καθήσαμε μαζί, ενώ συνήθως αυτές κάθονται τέρμα πίσω κι εγώ εντελώς μπροστά. ωραίοι buddies κατά τα άλλα..]

3.θα πάρει κανένα όσκαρ η μικρή και θα γελάμε!

4.ορίστε, πάει και το verification! αλλά υπόδειξη περί σχολίων από σένα αθεόφοβο κρίτσουρ δεν περίμενα να διαβάσω. lol

5.προφανώς το νέο ποστ είναι dedicated [αλλά τους winterkids ακόμη να τους ακούσω]

mystery falls down είπε...

Κοίτα να δεις σύμπτωση. Και εγώ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό αναγκάστηκα να καθίσω πίσω (και ευτυχώς δεν είχε φασαρία!)

Κάποιες εποχές πάντως είχα ενεργοποιημένα τα σχόλια! Το γιατί τα έβγαλα είναι μεγάλο θέμα.

WinterAcademy είπε...

a mystery indeed..