Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2006

3 From 1 : Collectives

Η αλήθεια είναι ότι γίνομαι λίγο καχύποπτος κι επιφυλακτικός όταν ακούω τη λέξη 'κολλεκτίβα'. Με αφορμή όμως το άρθρο του Μάκη Μηλάτου σε πρόσφατη Athens Voice είπα να κάνω ένα μίνι αφιέρωμα σε τρεις από αυτές:

1. Broken Social Scene. Καναδοί. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Μια κατηγορία από μόνοι τους. Από το ιστορικό τους ντεμπούτο 'You Forgot It In People' ένα τραγούδι με τίτλο 'Το σάλιο των εραστών'. Τι άλλο να πω?


2. The Polyphonic Spree. Πριν τρία τέσσερα χρόνια είχε γίνει αρκετός ντόρος μ'αυτούς, με τις άσπρες ρόμπες που φορούσαν όλοι -αλήθεια πόσοι είναι? 20? 30?- και τη νεοχίπικη αισθητική τους. Ένα πολύ ωραίο τραγούδι με τίτλο 'light and day / reach for the sun'. Καταλαβαίνετε τώρα..


3. Lansing-Dreiden. Αν και το όνομα παραπέμπει σε κάτι Γερμανικό είναι αμερικανοί. Το άλμπουμ τους The Dividing Island θα είναι κι αυτό μέρος του κολλάζ μου του 2006, καθώς είναι εξαιρετικό. Επειδή είναι μια κολλεκτίβα που'χει να κάνει και με άλλες τέχνες, που περιβάλλεται από αρκετή μυστικοπάθεια, μπείτε στο υπέροχο site τους, κι ότι καταλάβετε πείτε μου κι εμένα, καθώς το καταλαβητικό μου όπως έχω ξαναπεί δεν είναι δα κι απ'τα καλύτερα.



broken social scene - lover's spit

lansing-dreiden - two extremes

the polyphonic spree - section 9 (light and day / reach for the sun)

All these people drinking lover's spit
They sit around and clean their face with it
And they listen to teeth to learn how to quit
tied to a night they never met

You know it's time
that we grow old and do some shit
I like it all that way

All these people drinking lover's spit
Swallowing words while giving head
They listen to teeth to learn how to quit
tied to a night they never met

You know it's time
that we grow old and do some shit
I like it all that way








Δεν υπάρχουν σχόλια: