Σάββατο, Νοεμβρίου 04, 2006

Do You Believe In God?

Ήρθε λοιπόν η ώρα να σας αποκαλύψω τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις. Ανήκω στη θρησκεία που λατρεύει ως θεό τον Sufjan Stevens. Νομίζω ότι αυτό είναι προφανές..

Τι να πω λοιπόν για τον Sufjan που δεν το ξέρετε ήδη? Τα έχει όλα το πακέτο: νιάτα, ομορφιά, μια υπέροχη ζεστή φωνή, κι ένα σκανδαλωδώς απαράμιλλο συνθετικό ταλέντο.


Το 'Illinois' του 2005 ήταν όχι απλά το καλύτερο άλμπουμ της περσινής χρονιάς, αλλά και όλης της τρέχουσας δεκαετίας για μένα. Κι επειδή κάποιοι αγχώνονται για το αν θα προλάβει να κυκλοφορήσει τα 50 άλμπουμ για τις Αμερικανικές πολιτείες, ανάμεσα στα οποία κυκλοφορεί για πλάκα και 2-3 άλλα άλμπουμ και πενταπλά xmas-box-set, να σας επιβεβαιώσω εδώ ότι θα προλάβει γιατί όπως προείπα είναι Ο ΘΕΟΣ! μπορεί να κάνει ότι θέλει!




Ορίστε το τραγούδι για τις 50 πολιτείες που δεν υπάρχει σε κανένα άλμπουμ
sufjan stevens - the 50 states song

Ορίστε το 'the one i love' των REM
sufjan stevens - the one i love

Ορίστε το 'sister winter' από το επερχόμενο 5πλό box-set με χριστουγεννιάτικα τραγούδια
sufjan stevens - sister winter

Ορίστε το 'the lord god bird' που έγραψε ο sufjan όταν του ζήτησαν από το Brinkley του Arkansas να γράψει κάτι για την επανεμφάνιση ενός σπάνιου τρυποκάρυδου στην περιοχή, κι αυτός βέβαια ξεπέρασε κάθε προσδοκία..
sufjan stevens - the lord god bird

Ορίστε κάτι από το 'Seven Swans'
sufjan stevens - he woke me up again

Ορίστε κάτι από το 'Avalanche'
sufjan stevens - adlai stevenson

Ορίστε κάτι από το 'Michigan'
sufjan stevens - Flint (For the Unemployed and Underpaid)

Ορίστε μια συγκλονιστική ωδή σε έναν serial killer, από το 'Illinois'
sufjan stevens - John Wayne Gacy, Jr

His father was a drinker
And his mother cried in bed
Folding John Wayne's T-shirts
When the swingset hit his head
The neighbors they adored him
For his humor and his conversation
Look underneath the house there
Find the few living things
Rotting fast in their sleep of the dead
Twenty-seven people, even more
They were boys with their cars, summer jobs
Oh my God

Are you one of them?

He dressed up like a clown for them
With his face paint white and red
And on his best behavior
In a dark room on the bed he kissed them all
He'd kill ten thousand people
With a sleight of his hand
Running far, running fast to the dead
He took of all their clothes for them
He put a cloth on their lips
Quiet hands, quiet kiss
On the mouth

And in my best behavior
I am really just like him
Look beneath the floorboards
For the secrets I have hid

α! και.. sufjan, αν διαβάζεις, σ'ευχαριστώ για πέρυσι το καλοκαίρι, μου έσωσες τη ζωή...

13 σχόλια:

CutiesCabs είπε...

if I was crying
in the van, with my friend
it was for freedom
from myself and from the land
I made a lot of mistakes...

WinterAcademy είπε...

δε σου'ρχεται καμιά φορά να αγοράσεις 200 αντίτυπα του illinois και να σταθείς κάπου κ να τα μοιράζεις? LOL

Zpi είπε...

8 καινούρια λινκς για download.
Ο Winteracademy σκοτώνει τη μουσική!
Σα να το βλέπω από τώρα σε bannerάκι στο επόμενο Αρίων...

WinterAcademy είπε...

ωχωχωχωχ
και που να έλεγα 'κοπιάρεις' αντί 'αγοράσεις'

200x18=3600 € έδωσα βρε αθεόφοβε στη μουσική βιομηχανία σε ένα μόνο comment και με κάνεις βούκινο για 5 psorodownloads? (τα 3 είναι free)

έχεις πάντως την ηθική υποχρεώση να μου φέρνεις τσιγάρα στη φυλακή (τα οποία να ξέρεις ότι θα πουλάω, καθώς ως γνωστόν είμαι υστερικός αντικαπνιστής)

mystery falls down είπε...

Περιττό να αναφέρω ότι ο Sufjan Stevens είναι εξαίσιος μουσικός και προσωπική αδυναμία. To Illinois ήταν ο δίσκος της προηγούμενης χρονιάς και για μένα.

Ανέλπιστα πανέμορφες οι χριστουγεννιάτικες διασκευές γιατί συνήθως είναι αφόρητα προβλέψιμες. Όταν όμως τις άκουσα τότε τα έχασα (ειδικά με τις νέες συνθέσεις). "Βρε τον μπαγάσα", είπα, "είχες δεν είχες τα κατάφερες και πάλι". Άρα για ακόμα μία φορά αηδιαστικά υπέροχος!

Τι λέτε; Ετοιμάζουμε ερωτήσεις (για συνέντευξη) και άρθρο για τον Sufjan; Εννοείται ότι θα συνοδευεται και με μίνι σχολιασμό για τη δισκάρα ("Bring me the workhorse") της Shara Worden (My brightest diamond) και για τις άλλες κυκλοφορίες της Asthmatic Kitty. Και μετά τη δημοσιεύουμε όλοι στα blog μας, την εκτυπώνουμε σε χαρτί (ή μαλλον σε βιβλιαράκι cd), ετοιμάζουμε μερικά "νόμιμα" αντίτυπα με μουσικές του και τα μοιράζουμε δωρέαν στον κόσμο.

Συνολικό κόστος; Μόνο σε χρόνο. Τα υπόλοιπα δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ!

Εδώ και πολύ καιρό έχω και μία ιδέα για να στείλουμε την ελληνική μουσική σκηνή να συναντήσει την παγκόσμια αναγνώριση (άρα την επιτυχία και την ευτυχία). Ο τρόπος; Απλώς. Ετοιμάζουμε ένα post σε ένα δημοφιλή blog (p.x. Μ. Ηulot). Στα comment καταγράφουμε τα κομμάτι που έχει ξεχωρίσει ο καθένας μας (δηλ. ο κάθε επισκέπτης) από την (φρέσκια) ελληνική μουσική σκηνή. Στη συνέχεια επιλέγουμε 20 από αυτά (πάντα σε συνεργασία με τα συγκροτήματα) και τα YSI στο message board του ateaseweb (και συγκεκρικένα στο off topic/ music) που το επισκέπτονται χιλιάδες άτομα (ανάμεσα σε αυτά και τα indie αλάνια του Pitchfork και πασίγνωστοι bloggerαδες του εξωτερικού). Πριν από αυτό θα πρέπει όσοι δε διαθέτουν username να βγάλουν και να σχολιάσουν μερικά κείμενα (για να μην μας αντιληφθούν). Από τη στιγμή που θα δημοσιεύσουμε το κείμενο (και τα τραγούδια) θα αρχίσουμε να πλέκουμε το εγκώμιό τους. Με αυτόν τον τρόπο θα τα κατεβάσουν αρκετοί. Το θέμα είναι ο συντονισμός. Αν επιτευχθεί και το post μας μέσα σε μία ώρα φτάσει τα 100 comments θα απογειωθεί! Προτάσεις δεκτές.

Οi Universal σε λίγο καιρό θα προσφέρει δωρέαν ολόκληρο τον κατάλογό της! Πάντως τα links υπάρχουν για να προωθήσουν τη δουλειά των καλλιτεχνών! Αν σου αρέσει κάτι θα το αγοράσεις ακόμα και αν το έχεις κατεβάσει. Εγώ τουλάχιστον αυτό πράττω.

Οι Έλληνες εμπορικοί καλλιτέχνες δε θέλουν την πειρατεία γιατί το περιεχόμενο των δίσκων τους είναι μέτριο (μη γράψω άθλιο). Διαθέτουν ένα πιασάρικο (αυτό δε σημαίνει πάντα και καλό) τραγούδι (στην καλύτερη περίπτωση) και τα υπόλοιπα βρωμάνε επανάληψη και προχειρό'ητα.

YΓ. Ο καταραμένος beta blogger πρέπει να έχει χαμηλή νοημοσύνη. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι για να δημοσιευτεί ένα σχόλιο (εκτός του ότι χρειάζεται αφάνταστη υπομονή) πρέπει να πατήσει το πλήκτρο πέντε φορές τουλάχιστον (με ότι συνεπάγεται αυτό, δηλ. να ξαναγράψεις το όνομα και την λέξη)

mystery falls down είπε...

Τοποθέτησα και εγώ ρολόι. Σε αντιγράφω!

aggelosk είπε...

lolololol, erxontai oi olumpiakoi agones pali?na kriftoume:P efarmose tin idea sou syntoma, enas logos na min kleisei to blog tou o kollitos mou.

Episis o xazoblogger exakolouthei na exei tin aisthisi oti eimai gynaika

WinterAcademy είπε...

wow mfd ευχαριστώ για το χυτήρογλου!
1. τώρα μάλλον για το sufjan δεν το εννοείς αυτό που λες ε? θα μας κλείσουν μέσα! (κ που ακριβώς είναι που δεν ξέρω..)
2. αισχύνομαι αλλά εδώ κ 3weeks μου'χει έρθει το άλμπουμ των mbd κ δεν το'χω ακούσει
3. δεν είμαι familiar με ateaseweb etc αλλά ένα δυνατό comp. cd με ελληνικά δεν είναι κακή ιδέα να υπάρχει, τουλάχιστο να το χαρίζουμε σε φίλους στο εξωτερικό (πιο ρεαλιστική προσέγγιση..)
4. είσαι σίγουρος για το ΔΩΡΕΑΝ σ'αυτό που λες για τη universal? λίγο απίθανο το βλέπω
5. ως γνωστό η πειρατεία σκοτώνει την ΚΑΚΗ μουσική (και μόνο)
6. beta freakin' sucks!!

mystery falls down είπε...

Μάλλον σε τρελοκομείο και όχι σε φυλακή θα μας κλείσουν. Πάντως το εννοώ. Έχω τη διάθεση!

Μη μου πεις ότι διαθέτεις κολλητιλίκια με την Hitch hyke; Εκτός και αν το αγόρασες από έξω. Υπέροχος ο δίσκος της (το βιβλιαράκι που έχει μέσα μοιράζει περίεργα! Τουλάχιστον στο δικό μου αντίτυπο). Μαγικός. Θαυμάσιος!

Το να το χαρίσουμε δε λέει τίποτα. Το να το ανακαλύψουν στο συγκεκριμένο site που αναφέρω είναι το ιδανικό. Εμένα μου φαίνεται εφικτό. Το θέμα είναι ποιο δημοφιλής blog (zpi τι λες;) θα το αναλάβει και αν καταφέρουμε να συντονιστούμε. Βέβαια φαντάζομαι ότι αν το κάθε συγκρότημα στείλει ένα mail στην newsletter λίστα του τότε δε θα υπάρξει πρόβλημα. Απο την άλλη μπορούμε να επιλέξουμε εμείς αυτά που μας αρέσουν. Αυθαίρετα.

(15 αποτυχής προσπάθεια)

mystery falls down είπε...

μυρίζει εννοούσα

Zpi είπε...

Mystery δεν εχώ κατανοήσει πλήρως την ιδέα σου, αλλά μου φαίνεται ότι έχεις κάτι καλό στο μυαλό σου.

-Δωσε μια εξήγηση σχετικά με "...τα YSI στο message board του ateaseweb..." {δεν κατέχω}.

-θα ζητήσουμε άδεια για mp3;

-Δε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να πλέκουμε εγκώμια ντε και καλά σε κάθε αναφορα. Τα μεγάλα λόγια δημιουργούν δυσπιστία στον αναγνώστη/ακροατή τόσο απέναντι στο συγκρότημα όσο και απέναντι στον άνθρωπο που εγκωμιάζει. Από τη στιγμή φυσικά που τα σχόλια θα αφορούν σε αγαπημένα τραγούδια-συγκροτήματα εννοείται ότι κάθε σχόλιο θα είναι θετικό. Απλώς δε χρειάζονται πολλά μεγάλα λόγια...

Τέλος... το δικό μου είναι το σημοφιλές μπλογκ; Ω με τιμάτε κύριε Mouxla αλλά νομίζω ότι υπερβάλλετε. Ευχαρίστως να το διαθέσω για τέτοιου είδους εγχειρήματα, αλλά κακά τα ψέμματα μόνο στου M.Hulot θα μπορούσε να βρει ανταπόκριση από τον κόσμο μια προσπάθεια σαν αυτή.
Κακή συγκυρία..?
Anyway keep in touch

WinterAcademy είπε...

1. κι εγω να πω την αληθεια, δε φημιζομαι για το καταλαβητικό μου..
να μην περιμενουμε μηπως αυτο που ετοιμαζουν οι mhulot+aggelos k. να δουμε πως θα παει?
2.μποχεί καραμποχεί το δικό μου αντίτυπο. το παρήγγειλα απευθείας από asthmatic kitty 10$ = 8e (αντε συν καποια μεταφορικα) οπως ολα πλεον τα παραγγελνω απ'εξω εδω κ 2 χρονια περιπου.ας ειχαν κ εδω τα cd 10e να μυριζε κ το δικο μου :)
3.μήπως να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του καναδά? (newmusiccanada.com)

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....