Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

The April Collection

Στο τσακ τον προλάβαμε και τον Απρίλιο. Για να έχετε και μια μουσική επενδυση για αύριο που θα πιάσετε το Μάη, όχι τίποτ'άλλο..


1. Broken Social Scene - All To All [zs]


Οι BSS είναι φυσικά ένα πολύ γνωστό όονμα και η φετινή επιστροφή τους έπειτα από αρκετά χρόνια είχε [έχει] απασχολήσει αρκετά τον μουσικό τύπο σε Ευρώπη και Αμερική. Ο λόγος που επανερχόμαστε στο νέο τους πολύ καλό άλμπουμ Forgiveness Rock Record είναι αυτό το καταπληκτικό, και εντελώς παράταιρο track, που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, όπως ακριβώς ξεχώριζε αυτό το τραγούδι στο ιστορικό τους ντεμπούτο..


2. Gayngs - The Gaudy Side Of Town [zs]


Την προσοχή σου την αποσπούν αρχικά μ'αυτή την έξυπνη προσθήκη ενός 'y' στο όνομα του συγκροτήματος και του άλμπουμ [Relayted], χωρίς αυτό θα ήταν απλώς οι.. Gangs! Μαθαίνεις έπειτα πως πρόκειται για ένα πραγματικό σύγχρονο supergroup, με είκοσι και βάλε μέλη, με εμπνευστή και εγκέφαλο τον Ryan Olson και συμμετοχές από μέλη των Solid Gold, Bon Iver, Rosebuds και άλλων. Διαβάζεις πως κύρια επιρροή στο άλμπουμ έπαιξε το I'm Not In Love των 10cc. Ακούς, τέλος, το υπνωτικό The Gaudy Side Of Town και ανακουφίζεσαι για το ότι δεν είναι οι παραπάνω cool λεπτομέρειες που καθιστούν ενδιαφέροντες τους Gayngs, αλλά η εξαιρετική μουσική τους..


3. The Lodger - The Back Of My Mind [zs]


Η πολύ καλή επιστροφή των Βρετανών Lodger. Ο ήχος, τα φωνητικά, το όνομα.. ακόμη κι αυτή η φωτογραφία, ας μου επιτραπεί η κάπως άκομψη έκφραση, βρωμάνε indie από χιλιόμετρα μακρυά!


4. World Atlas - The Winter Stories [zs]


Belle And Sebastian! Ας το παραδεχτούμε κι εμείς κι αυτοί, η αναφορά του ονόματος του Σκωτσέζικου συγκροτήματος θα συνοδεύει πάντα σαν κατάρα τους Νεοϋορκέζους World Atlas, οπότε ας το δηλώσουμε από την αρχή για να ξεμπερδεύουμε. Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις, για λόγους τακτ, όταν ένα συγκρότημα το παρακάνει μέχρι παρεξηγήσεως στην αντιγρ.. επιρροή του από ένα άλλο, στη Χειμερινή Ακαδημία δεν αναφέρουμε το όνομα του παλιού συγκροτήματος, εδώ όμως ο κόσμος το'χει τούμπανο κι οι World Atlas κρυφό καμάρι! Αρκεί να πω ότι το The Winter Stories λίγο έλειψε να το παρουσιάσουμε την 1η Απριλίου ως πρώτη παγκόσμια αποκλειστική μετάδοση του νέου track των B & S και προκαλώ τον πιο φανατικό τους οπαδό να δηλώσει ότι δε θα ξεγελιόταν. Έλα όμως που είναι απίθανο το άτιμο!


5. The Frontier Brothers - You Should Start A Band [zs]


Ένα ριφάκι αλά-MGMT [στο πρώτο άλμπουμ] από εδώ, μια υποψία Killers [επίσης στο πρώτο άλμπουμ] από εκεί, ένας αβανταδόρικος τίτλος από την άλλη, σε ένα ομολογουμένως catchy noise pop τραγούδι, από τους Τεξανούς Frontier Brothers.


6. Inlets - Bright Orange Air [zs]


Τον κύριο Sebastian Krueger τον είχαμε παρουσιάσει πολύ νωρίς στη Χειμερινή Ακαδημία, με το πρώτο του EP Vestibule κάτω από το όνομα Inlets, το φθινόπωρο του 2006. Φέτος επανέρχεται στο γνωστό του στυλ [φανταστείτε έναν folkier, πιο low-key Rufus Wainwright] με το άλμπουμ Inter Arbiter.


7. Memoryhouse - Sleep Patterns [zs]


Οι Memoryhouse είναι το ντουέτο του Evan Abeele και της Denise Nouvion από το Ontario του Καναδά. Απ'ότι διαβάζω ο Evan είναι ο μουσικός του σχήματος, ενώ η φωτογράφος Denise έχει αναλάβει -με μεγάλη επιτυχία- τα φωνητικά. Με επιρροές από Grizzly Bear μέχρι Max Richter [από τον οποίο πήραν και το όνομά τους] ηχογράφησαν το Years EP και μέσα από αυτό το Sleep Patterns είναι απλά υπέροχο!


8. Ava Luna - Black Diamond 1 [zs]


Μπορεί το Black Diamond 1 να ξεκινά με φωνητικά που θυμίζουν acapella group, σύντομα όμως ξυπνά το πνεύμα του Black Francis [πχ στο 2' 30''] μέσα στον Carlos Hernandez, τραγουδιστή των Νεοϋορκέζων Ava Luna, και το αποτέλεσμα είναι, όπως φαντάζεστε, εξόχως ξεσηκωτικό..


9. Out Of The Afternoon - This Ship Is Going Under [zs]


Όχι, δεν είχαν κατά νου την οικονομική μας κατάσταση οι Λονδρέζοι Out Of The Afternoon όταν συνέθεταν το παραπάνω τραγούδι. Ελπίζω τουλάχιστον.. Δεν είναι καθόλου άσχημο πάντως για ένα ομαδικό sing-along, on our way down..


10. PHANTOGRAM - When I'm Small [zs]


"PHANTOGRAM is a Psych-Rock, Synth Pop, Hip-Hop Influenced duo from Saratoga Springs, NY consisting of Joshua Carter and Sarah Barthel. Their music can be described as a culmination of unique street beat rhythms, and psychedelic melodies, with combined technology and organic textures". Μια χαρά τα λένε εκεί στο last.fm. Εξαιρετική παραγωγή, πολύ ωραίο τραγούδι..


11. The Tiny - Last Weekend [zs]


"Δημιούργησε κιόλας σχολή η Joanna Newsom?" σας ακούω να αναρωτιέστε.. Η εύθραυστη όμως ερμηνεία της Ellekari Larsson στην αρχή του τραγουδιού δίνει τη θέση της σε μια σπαρακτική κραυγή στο ρεφρέν: "I could not stand to lose you", συνοδεία χορωδιακών φωνητικών, φέρνοντας στο νου τη Bjork στα καλύτερά της. Αλλά πάλι, η Bjork υποτίθεται ότι αποτέλεσε μεγάλη επιρροή και για τη Joanna οπότε..


12. The Camerawalls - The Sight Of Love [zs]


Ένα θαυμάσιο, στερεοτυπικό twee τραγούδι, από τους Φιλιππινέζους [!] Camerawalls. Στα φωνητικά η Sarah Gaugler. Εμπρός λοιπόν, wake up to the sight of love!


13. Small Black - Kings Of Animals [zs]


Οι Small Black είναι ακριβώς το στυλ του συγκροτήματος που λατρεύουν τα αμερικανικά ανεξάρτητα μουσικά sites: Το ένα πόδι στο dreamy lo-fi, το άλλο στην garage pop, η απαραίτητη Brooklynέζικη καταγωγή, το cool λογότυπο.. Το γοητευτικό Kings Of Animals δεν είναι όμως ένα τραγούδι με το οποίο μπορείς να ξεμπερδέψεις με μια απλή ακρόαση..


14. We Are The World - Fight Song [zs]


Αυτό κι αν είναι όνομα συγκροτήματος! Οι W.A.T.W. και οι περίεργοι και εντελώς original [λέμε τώρα..] χορευτικοί ρυθμοί τους μας έρχονται από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Και χρησιμοποίησα τη λέξη original καθώς, και αυτό σπανίζει στις μέρες μας, δεν είναι και τόσο εύκολο να τους κατατάξεις κάπου με μια πρώτη ακρόαση, κάτι που σίγουρα αποτελεί προσόν. Οι πρώτες κριτικές μιλούν για τις εξαιρετικές live εμφανίσεις τους και όλα δείχνουν ότι το μέλλον τους ανήκει.


15. Momus - A Complete History Of Sexual Jealousy ( Parts 17 to 24) [zs]


Καλά όλα αυτά, αλλά με αφορμή αυτή την είδηση ας θυμηθούμε ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια της δεκαετίας του '80, έναν electropop ύμνο, το καλύτερο τραγούδι που δ.ε.ν. έγραψαν οι Pet Shop Boys, από έναν πολύ σπουδαίο τύπο. Οι σαρκαστικοί στίχοι του τραγουδιού αγγίζουν την τελειότητα..



I'm jealous of the people, the people I fall in love with
Fall in love with
I'm jealous of the people, the people I try to be more like
Try to be more like
I'm even jealous of the people, the people who hate me
Hate more
A Complete History of Sexual Jealousy Parts 17 to 24

I'm jealous of the man, the man you broke the heart of
Broke the heart of
I'm jealous of the men you knew before
In a life that I can never be a part of
There's more than meets the eye
In the way a stranger meets your eye, I know there's more
A Complete History of Sexual Jealousy Parts 17 to 24

If looks could kill I'd kill the men
Whose looks would kill you if looks could kill
And the men who say "no competition"
Know the competition love instils
I'm jealous of the people who ask you to ask me "Who's keeping score?"
A Complete History of Sexual Jealousy Parts 17 to 24

Hey hey hey, hi hi hi
Do you know this guy?
Hey hey hey, hi hi hi
Am I in your way? Hey
Hey hey hey, hi hi hi
Can't you feel how you're killing my pride?
Hey hey hey, hi hi I die every day

I'm jealous of the dangling men
You know you'll never go to bed with
I've felt the fire that fires them
I've known the unrequited love it's fed with
And I don't believe in Platonic love
But I'm still jealous of Plato
What a bore!
A Complete History of Sexual Jealousy Parts 17 to 24

Come into my arms my lover, let me be your sanctuary
Come into my arms my lover, where you no longer have to look at me
You've been stupid enough to love someone who's hurt you a lot
I'll hurt you more
A Complete History of Sexual Jealousy
A Complete History of Complete Promiscuity
I'm writing the book on Fury and Infidelity Parts 17 to 24

Hey hey hey, hi hi hi
Do you know this guy?
Hey hey hey, hi hi hi
Am I in your way? Hey
Hey hey hey, hi hi hi
Can't you feel how you're killing my pride?
Hey hey hey, hi hi I die every day

If you really love me you must love my insecurity
If you really love me, take lovers
If you really love me you must really love my jealousy
If you really love me, love the others
Love the others
Love the others
Love the others
Love the others
Love the others
Love the others
Love the others
Love the others


You Can Download All Songs From H.E.R.E.

1 σχόλιο:

uptight είπε...

Των Lodger είναι πολύ καλό κομματάκι και όσο για το έπος των The Tiny... Το'λιωσα πέρσι, φανταστικός δίσκος. Πολύ πιο άμεσο και ζεστό από την Joanna και μακάρι το ποστ σου να αποτελέσει αφορμή να τους ανακαλύψει πολύς κόσμος! :-)