Σάββατο, Μαΐου 08, 2010

11 Reasons Why Should You Go Out And Buy A Bicycle

Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία, 9 Μαίου 2010, οδός Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη from winteracademy on Vimeo.




Εδώ και μερικούς μήνες, από τότε που έβαλα στη ζωή μου το ποδήλατο, και συνειδητοποιώντας πόσο άλλαξε τη ζωή μου προς το καλύτερο, ήθελα να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα σ'αυτό. Τώρα λοιπόν που προσφέρεται και η εποχή, από κάθε άποψη, για μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, και με αφορμή την αυριανή ποδηλατοπορεία που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε όλες σχεδόν τις Ελληνικές πόλεις, σας παρουσιάζουμε έντεκα πολύ σοβαρούς λόγους [και δυο τραγούδια για τον καθένα από αυτούς] για τους οποίους θα πρέπει να επισκεφθείτε ά.μ.ε.σ.α το κοντινότερο ποδηλατάδικο!


1a. 1954. - Bicycle Love [zs]
1b. All Night Radio - Sky bicycle (you've been ringing) [zs]



Είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ [καθώς πρέπει να είσαι συνέχεια στην τσίτα προσπαθώντας να αποφύγεις ταξί/μηχανάκια/πεζούς/λεωφορεία/αυτοκίνητα/περιστέρια, με αυτή ακριβώς τη σειρά επικινδυνότητας]


2a. Bell Orchestre - Bicycles [zs]
2b. Blur - Bell (A Bicycle Made For Two) [zs]


Ξεκινάς τη μέρα σου με απίστευτη ενέργεια [σχεδόν θέλεις να πιάσεις από τους ώμους τους συναδέλφους σου που κοιμούνται όρθιοι πρωί πρωί και να τους ταρακουνήσεις για να ξυπνήσουν] και αυτό έχει τεράστια επίδραση και στην υγεία σου και στην ψυχολογία σου.


3a. Botany Bay - Bicycle [zs]
3b. Coco Love Alcorn - I Got A Bicycle [zs]



Αν είσαι τυχερός και σε βολεύει το δρομολόγιο προς/από τη δουλειά, απολαμβάνεις μια πρωινή ή/και μεσημεριανή βόλτα διασχίζοντας όλη την πόλη δίπλα στη θάλασσα, αφήνντας τους υπόλοιπους ν'ανησυχούν για το μποτιλιάρισμα.


4a. Helvetia - Old New Bicycle [zs]
4b. Hollywood Gossip - Bicycle [zs]



Δε χρειάζεσαι καμία άλλη άσκηση, αποκτάς γλουτούς από πέτρα [το καλοκαίρι έχει σχεδόν φτάσει άλλωστε!]


5a. John Cale - Bicycle [zs]
5b. Lyka Valιmo - City Bicycle Suicide [zs]



Έχεις τη σπάνια ευκαιρία να πάρεις την εκδίκησή σου από τον απεχθή αυτοκινητιστή/μοτοσικλετιστή που έχει παρκάρει μέσα στον ποδηλατόδρομο ["για δυο λεπτά"] εκτοξεύοντας το δηλητηριώδες σχόλιο: "Γι'αυτό εγώ είμαι έτσι [δείχνοντας τους κοιλιακούς σου] κι εσύ είσαι έτσι [δείχνοντας τη σαπιοκοιλιά του]"


6a. Memory Tapes - Bicycle [zs]
6b. Red Hot Chili Peppers - Bicycle Song [zs]



Ωραία τα social networks, αλλά εδώ σου δίνεται μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείς λίγο πιο ουσιαστικά, καθώς οι ποδηλατοδρομίες, οι τυχαίες συζητήσεις με άλλους ποδηλάτες σε φανάρια, τα εγκωμιαστικά σχόλια από πεζούς και οδηγούς που τρώνε τη σκόνη σου στο μποτιλιάρισμα κλπ, είναι καθημερινό φαινόμενο.


7a. Remington Super 60 - The Bicycle Song [zs]
7b. Teamforest - Leave This Town (On Bicycle) [zs]



Χρειάζεται να πω για την οικονομία που κάνεις σε καύσιμα [ προχθές πχ έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητο μόλις για 3η φορά μέσα στο 2010, και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό πληρώνοντας το διπλάσιο ποσό από τη 2η ] και σε χρόνο, την πολύ γρήγορη απόσβεση του κόστους αγοράς, και φυσικά, το καλό που κάνεις στο κυκλοφοριακό αλλά και στο περιβάλλον?


8a. The Archies - Bicycles, Roller Skates And You [zs]
8b. The Bicycles - B-B-Bicycles [zs]



Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά η χαρά που παίρνεις μόλις πρωτοξεχυθείς στους δρόμους με το καινούργιο σου ποδήλατο ξεπερνά κατά πολύ ακόμη και αυτή που είχες νιώσει ως παιδί βγάζοντας τις βοηθητικές ρόδες από το πρώτο σου ποδήλατο.


9a. The Bird Names - And Bicycles [zs]
9b. The Naive - Fickle Icicles At Pickle Bicycles [zs]



Σκέψου: βγάζεις από το μυαλό σου τη φράση "και τώρα που παρκάρουν?"


10a. Tom Waits - Broken Bicycles [zs]
10b. Tonepoem - The Bicycle Thief [zs]



Βάζεις κι εσύ ένα λιθαράκι, έμπρακτα και όχι μόνο κάνοντας ένα κλικ σ'ένα γκρουπ στο facebook, στο να γίνει η πόλη σου λίγο πιο ανθρώπινη, πιο πολιτισμένη, πιο ευρωπαϊκή.


11a. Up, Bustle and Out - Bicycles, Flutes And You [zs]
11b. Yarn Owl - Bicycle [zs]



Γιατί αυτό είναι ασυγκρίτως πιο cool από αυτό..


See you tomorrow then?

Download all songs from H.E.R.E.


4 σχόλια:

Bustart είπε...

Εχω εδω και ενα μήνα ξανά ποδήλατο μετά από 10 χρόνια, αν και μου το έκαναν δώρο για την επιστροφή μου στην πόλη, είμαι πολύ περήφανος για το όμορφο ποδηλατάκι μου! Για πρώτη φορά χθες έβαλα μόνο για 10ε βενζίνη, έτσι για κάθε περίπτωση!

Sotona Dos είπε...

Ήταν ωραία την Κυριακή και θέλω να πιστεύω πως θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι.

WinterAcademy είπε...

1.ευγε!
2.αμην

Vam33 είπε...

Πολυ καλό ποστ.
Καλημέρες