Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2010

This Time Around

Η απαράμιλλη ομορφιά, ο τόσο οικείος λυρισμός, η απροσδιόριστη αίσθηση νοσταλγίας για κάτι που δεν έχεις ξαναζήσει.. όλα επιστρέφουν έπειτα από τρεισήμισι ολόκληρα χρόνια, μαζί με το νέο αριστούργημα του σπουδαίου αυτού συγκροτήματος από τη Σουηδία. Καλύτεροι από τους ABBA. Πιο χρήσιμοι απο το IKEA. Πιο σημαντικοί από τα βραβεία Νόμπελ. Δεν υπήρχε πιο σίγουρο στοίχημα από το αν θα καταφέρουν τελικά να κάνουν το τρία - στα - τρία. Κυρίες και κύριοι.. οι Υπέροχοι.. Radio.. Department..


This Time Around [zs]

15 σχόλια:

Keen On Boys είπε...

Το άλμπουμ ΓΑΜΗΣΕ απλά είναι πολύ "λίγο" για τέτοια αναμονή (μόλις 35 λεπτά) Ευελπιστώ σύντομα να βγεί κανα ΕΡ ή να κυκλοφορήσει πιο σύντομα το επόμενο και όχι σε άλλα 4 χρόνια.
Αγαπημένο track το "The Video Dept."

Thelma είπε...

Γίνονται από τους πιο αγαπημένους μου τα τελευταία χρόνια... Σούπερ!

Raggedy Man είπε...

Πραγματικά συγκλονιστικό... Αδυνατώ να σταματήσω να το ακούω...

WinterAcademy είπε...

Ε δεν άντεξα άλλο! Ας τους φέρει κάποιος επιτέλους!!

http://www.facebook.com/group.php?gid=334367018035

elafini είπε...

Tις προσκλήσεις μου τις έστειλα πάντως ;)

mystery falls down είπε...

Εκτός από δύο εμφανίσεις τους στην Κίνα δεν έχουν προγραμματίσει ακόμα περιοδεία στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση η μοναδική (αποδεδειγμένα) διοργανώτρια εταιρεία που θα είχε τη διάθεση να τους καλέσει για συναυλία στην Ελλάδα (στο Rodeo!) είναι η Alterground. Επομένως, αν στείλεις ένα mail όταν συγκεντρωθούν περίπου 150 άτομα, υποθέτω ότι θα πραγματοποιηθεί. Μήπως να ξεκινήσω να ανοίγω λογαρισμούς στο facebook?

River Phoenix είπε...

ΙΚΕΑ και πάλι ΙΚΕΑ!!!

WinterAcademy είπε...

River πολύ γέλασα, thanks.. Πάντως ήδη έχουν προστεθεί ημερομηνίες για Σουηδία, Δανία, Αγγλία και Ιταλία.. http://www.labrador.se/tours.php3
οπότε μήπως ήρθε ο καιρός για ένα ταξιδάκι στη γειτονική μας Ρώμη τελικά?

oksikemia είπε...

πόσο πολύ φωνάζει joy division η εισαγωγή? δισκάρα αναμφίβολα, imo ο καλύτερός τους.

WinterAcademy είπε...

συμφωνω για την εισαγωγη αλλα το ντεμπουτο τους ειναι απλα ανυπερβλητο..

oksikemia είπε...

θα ελεγα οτι το ντεμπουτο τους εχει ενα "ειδικο βαρος" (μπορει να ειναι απλα συναισθηματικο το οποιο βαρος), "καλλιτεχνικα" ομως μιλωντας νομιζω οτι το νεο ειναι αρτιοτερο. :)

WinterAcademy είπε...

Α τώρα εδώ ανοίγεις μεγάλη κουβέντα αγαπητέ. Άλλο καλύτερο, άλλο αρτιότερο, άλλο σπουδαιότερο, άλλο σημαντικότερο, άλλο επιδραστικότερο και άλλο το πιο αγαπημένο.

Σε γενικές γραμμές δε θα διαφωνήσεις πιστεύω ότι συνήθως μια μπάντα δύσκολα ξεπερνάει το ντεμπούτο της. Όσο καλό και 'άρτιο' να είναι το επόμενο ή το μεθεπόμενο άλμπουμ, δύσκολα η απόλαυση που σου προσφέρει μπορεί να συγκριθεί με την έκπληξη και τη φρεσκάδα του 'καινούργιου'. Υπάρχουν βέβαια και οι φωτεινές εξαιρέσεις, [radiohead, u2, nirvana etc] αλλά το ποσοστό για μένα είναι μικρότερο του 10%.

Σημαντικό επίσης είναι για κάποιον και το ποιο άλμπουμ μιας μπάντας είναι το πρώτο που θα ακούσει. Σε πολλά συγκροτήματα δεν έχει τύχει να ακούσω πρώτα το 'καλό' τους άλμπουμ κι έτσι συμβαίνει να μου αρέσει περισσότερο αυτό που πρωτάκουσα από αυτούς [πχ xiu xiu, modest mouse etc]

Όλα τα παραπάνω για μένα λοιπόν συνηγορούν υπέρ του ντεμπούτου των R.D. οπότε μπορούμε απλά να συμφωνήσουμε ότι όλα αυτά είναι υποκειμενικά, σε δουλειά να βρισκόμαστε κλπ κλπ [και ότι έχω δίκιο επίσης, lol]

elafini είπε...

Σε γενικές γραμμές δε θα διαφωνήσεις πιστεύω ότι συνήθως μια μπάντα δύσκολα ξεπερνάει το ντεμπούτο της. Όσο καλό και 'άρτιο' να είναι το επόμενο ή το μεθεπόμενο άλμπουμ, δύσκολα η απόλαυση που σου προσφέρει μπορεί να συγκριθεί με την έκπληξη και τη φρεσκάδα του 'καινούργιου'.

Η αλήθεια για μένα είναι κάπου στη μέση...δύσκολα ξεπερνάς την αρχική έκπληξη, αν και με τη πάροδο ελάχιστου χρόνου οι πιο ώριμες συνήθως δουλειές επισκιάζουν το ντεμπούτο. Κι αν το δει κάποιος κι απο την πλευρά των συγκροτημάτων, το ντεμπούτο, όσο ενθουσιασμό κι αν κρύβει, ενέχει και μια αβεβαιότητα στο τι θέλουμε να κάνουμε. Κάτι που εδραιώνεται με τους επόμενους δίσκους.
Αυτό ακριβώς έπαθα με τους Get Well Soon και τους Wild Beasts...όσο κι αν με ταρακούνησαν οι πρώτοι δίσκοι τους, οι δεύτεροι είναι σαφώς ανώτεροι.

(αμπελοφιλοσοφίες...κι ότι τίποτα άλλο...έχεις και δίκιο και που να βρούμε το δικό μας :P)

mystery falls down είπε...

"...αλλά το 'Lesser matters' είναι απλά ανυπέρβλητο.."
"Kαλύτερο, αρτιότερο, σπουδαιότερο, σημαντικότερο, επιδραστικότερο και πιο αγαπημένο." Γεγονός!

oksikemia είπε...

σύμφωνοι. όλα αυτά είναι υποκειμενικά, σε δουλειά να βρισκόμαστε κλπ κλπ.

Μόνο που εγώ έχω δίκιο! :)[