Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2008

Through The Trees / Prisoner Of Desire

Πολλά πολλά χρόνια πριν, τα τραγούδια των καλλιτεχνών κυκλοφορούσαν σε 7ιντσους δίσκους βινυλίου. και μόνο. Πολύ συχνά, εκτός από το κυρίως τραγούδι της πρώτης πλευράς του δίσκου, γινόταν επιτυχία και το τραγούδι της δεύτερης πλευράς, γνωστό και ως flipside. Αυτά βέβαια είναι πολύ γνωστά στους λίγο μεγαλύτερους, αλλά επιστημονική φαντασία για τους τωρινούς πιτσιρικάδες μουσικόφιλους. Μετά ήρθε το cassette single [αίσχος], και το cd single [κι αυτό εντελώς αποτυχημένο concept] και το 7ιντσο σινγκλάκι [μα τι ωραία που ακούγεται!] άρχισε σιγά σιγά να εξασθενεί. Τώρα, στην εποχή του download, το βινύλιο γνωρίζει και πάλι μια, καθόλου απροσδόκητη αν με ρωτήσετε, άνοδο. Ένα τέτοιο σινγκλάκι φιλοξενούμε σήμερα, με δύο ισάξιες πλευρές, όπως παλιά, και ελπίζουμε να μας συγχωρέσουν οι δημιουργοί του που θα το διαθέσουμε στο σύνολό του, αλλά πωλείται μόνο στην περιοδεία τους, και στη χώρα μας δεν τους βλέπω να έρχονται και πολύ σύντομα..

Οι καταπληκτικοί λοιπόν newcomers του 2008, no kids από τον Καναδά, και ο πολυαγαπημένος Phil Elverum [aka Mount Eerie / The Microphones] ενώνουν τις δυνάμεις τους και κυκλοφορούν σε 500 αντίτυπα ένα απίθανο δισκάκι, με δύο τραγούδια που 'σκάρωσαν μαζί' [συμμετέχουν ο ένας στο τραγούδι του άλλου] με αφορμή την καλοκαιρινή τους κοινή περιοδεία.. Και είναι το ένα καλύτερο από το άλλο!


Το υπέροχο, ονειρικό through the trees θα μπορούσε να το λέει η Julee Cruise στο Road House του Twin Peaks, ναι, είναι τ.ό.σ.ο. καλό [μέχρι και το εξώφυλλο παραπέμπει εκεί]. Ο Phil χάνει κάποιες φορές το ποιοτικό του στάνταρντ με όλες αυτές τις αναρίθμητες κυκλοφορίες του, αλλά εδώ υπογράφει ίσως το συγκινητικότερο τραγούδι του..

Το Prisoner Of Desire από την άλλη, πιασάρικο και παιχνιδιάρικο, με τα ακαταμάχητα φωνητικά που τόσο λάτρεψα[με] στο πρώτο εξαιρετικό άλμπουμ του 2008, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια του..

Και τα δυο μαζί.. ένα από τα singles της χρονιάς.


mount eerie - through the trees [box]

no kids - prisoner of desire [box]


Αφού πρώτη φορά βάλαμε δύο τραγούδια σε τίτλο post, ας κάνουμε, για μία και μοναδική φορά και μια αφιέρωση..
στον enteka


Δεν υπάρχουν σχόλια: