Κυριακή, Ιουνίου 29, 2008

The Weekend Edition : 11 Covers For The Weekend

..και κανένα από αυτά δεν είναι σε τραγούδι της Madonna..

1. Of Montreal - Jimmy [M.I.A.] [box]


Οι Of Montreal αναθέτουν στους εαυτούς τους μια πολύ δύσκολη αποστολή επιλέγοντας να διασκευάσουν το οργιαστικά εξωφρενικό disco anthem της MIA από την περσινή χρονιά. Χαμηλώνουν [λίγο] την ένταση, κατεβαίνουν από την πίστα, κάνουν ότι μπορούν για να δαμάσουν το πνεύμα των Boney M που δέσποζε στην original εκτέλεση, και τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα απ'ότι θα περίμενε κανείς..

2. The Acorn - Good Enough [Cyndi Lauper] [box]


Οι διασκευές 'σοβαρών' καλλιτεχνών σε pop επιτυχίες, όσο καλές και πετυχημένες να είναι, πάντα εμπεριέχουν μία δόση ειρωνείας, που ομολογώ με ενοχλεί λιγάκι. Αν όχι ειρωνεία, τότε το ακόμη χειρότερο, 'κοιτάξτε με, δεν είμαι και τόσο δυσκοίλιος, μπορώ κι εγώ να διασκευάσω Rihanna'.. Τίποτε απ'όλα αυτά δε συμβαίνει στην περίπτωση της εξαιρετικής αυτής διασκευής στο ξεχασμένο και, ας είμαστε αντικειμενικοί, όχι και από τα καλύτερά της, single της Cyndi Lauper από το φιλμ Goonies. Ούτε η ίδια θα το αναγνώριζε στην εκπληκτική αυτή ακουστική εκδοχή των Acorn. Απίστευτη διασκευή!

3. Mobius Band - Digital Love [Daft Punk] [box]


Άλλη μία απροσδόκητη επιλογή τραγουδιού για διασκευή, καθώς οι Daft Punk δεν ηχογραφούν και τόσο αυτό που ονομάζουμε 'τραγούδια'.. Οι Mobius Band έχουν άλλη άποψη βέβαια, και πολύ καλά κάνουν, κι επιλέγουν να συμπεριλάβουν στο φετινό τους Love Will Reign Supreme την Ψηφιακή Αγάπη, χαρακτηριστικό δείγμα μέσα από ένα πολύ αμφιλεγόμενο άλμπουμ των Γάλλων παραγωγών [για τους μισούς αριστούργημα, για τους άλλους μισούς απογοήτευση.. μαντέψτε σε ποιους ανήκουμε εμείς..]. Από σατανική σύμπτωση [?], αυτό ακριβώς το τραγούδι επέλεξαν φέτος να διασκευάσουν και οι πολύ μοδάτοι τελευταία Alphabeat από τη Δανία.

alphabeat - digital love [box]


4. The Supersonicos - Killing An Arab [The Cure] [box]


Κυρίες και κύριοι, το Winter Academy περήφανα σας παρουσιάζει την πρώτη του ηχογράφηση από την Ουρουγουάη. Cure σε surf εκτέλεση με ολίγη από Μισιρλού. Μούρλια!

5. Glasvegas - Be My Baby [The Ronettes] [box]


Είναι λοιπόν οι Σκοτσέζοι Glasvegas οι νέοι U2? Πριν καν κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ? Ο καιρός θα δείξει.. Φέρθηκαν όμως με μεγάλο σεβασμό στο [σπουδαιότερο για μένα pop single e.v.e.r.] Be My Baby του Phil Spector, τον οποίο προφανώς εκτιμούν απεριόριστα, οπότε ενδώσαμε κι εμείς στο hype..

6. Duffy - Ready For The Floor [Hot Chip] [box]


Νιώθω αρκετά άσχημα γι'αυτό που θα γράψω, αλλά νομίζω πως καμία από τις Βρετανίδες τραγουδίστριες του ειδους, που εμφανίστηκαν τα 3-4 χρόνια δε μου αρέσει πραγματικά. Ούτε η Amy, ούτε η Adele, ούτε και η Duffy. Ειδικά η τελευταία είχε όλες τις προϋποθέσεις. "Η νέα Dusty Springfield" έγραψε ο Βρετανικός τύπος, και αυτό ήταν καλό σημάδι, έστω κι αν βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να αληθεύει.. [μάλλον για νέα Lulu μου κάνει εμένα πάντως]. Συμπαθώ επίσης πολύ τον παραγωγό της, τον τέως Suede, κύριο Bernard Butler [είμαι φαντάζομαι από τους λίγους που έχουν αγοράσει τα προσωπικά του άλμπουμ]. Επίσης, ποτέ μου δεν κατάλαβα προς τι ο χαμός με τους Hot Chip [α, πολύ στραβά ξύπνησα σήμερα..]. Ο συνδυασμός λοιπόν των δύο, στο περσινό χιτάκι των τελευταίων [το οποίο προώθησαν πολύ έξυπνα διαδίδοντας ότι επρόκειτο να ηχογραφηθεί από την Kylie για το άλμπουμ της] θα μπορούσε μήπως να μου αλλάξει γνώμη?

7. Calico Horse - Idioteque [Radiohead] [box]


Είναι λοιπόν οι Radiohead το τελευταίο μεγάλο συγκρότημα, ή μήπως η νερόβραστη εμπορική εκδοχή τους [οι οποίοι κυκλοφόρησαν μόλις το νέο τους 'ποιοτικό' άλμπουμ], όπως άκουσα πρόσφατα από κάποιον που εκτιμώ πολύ και κόντεψαν να μου πέσουν και τα λίγα μαλλιά που διαθέτω? Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς ιδιαίτερα υπέρ του προφανούς.. Μετρήστε απλά τις διασκευές [και τα remix] στα τραγούδια τους.. Όπως αυτή η πολύ όμορφη εκτέλεση του Idioteque από τους Καλιφορνέζους Calico Horse..

8. The Watson Twins - Just Like Heaven [The Cure] [box]


Άλλη μια διασκευή σε τραγούδι των Cure στο σημερινό αφιέρωμα, για τους πολυπληθείς θαυμαστές τους στη χώρα μας [οι οποίοι μας διαβάζουν ανελλειπώς μ'όλα αυτά τα ωραία που έχουμε πει κατά καιρούς για το αγαπημένο τους συγκρότημα, δεν τίθεται θέμα..]. Οι Watson Twins είναι και αυτοί από την Καλιφόρνια και αυτοπροσδιορίζονται ως indie folk..

9. John Cale - All My Friends [LCD Soundsystem]


Ένας χρόνος, έξι μήνες και τρεις ημέρες. Όχι, δεν είναι τίτλος Ρουμανικής ταινίας, είναι απλά το χρονικό διάστημα που απομένει ως την ημέρα που θα μπορώ πλέον να απολαύσω συναυλίες σαν κι αυτή του καταπληκτικού John Cale στην αποθήκη του Μύλου πριν από μερικούς μήνες, από την οποία έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Από τον σπουδαίο Bob Mould στο support slot [το είδαμε κι αυτό!], από τον John και το καταπληκτικό συγκρότημα που τον συνόδευε, και φυσικά από πόσο ωραία ένιωθα, έβλεπα, ανέπνεα, λόγω της απαγόρευσης του τσιγάρου που επέβαλε ο καλλιτέχνης, καλή του ώρα! Η διασκευή του στο all my friends είναι λίγο μπαγιάτικη και αρκετά γνωστή, αλλά εγώ μόλις τώρα τη θυμήθηκα, για τις ανάγκες του αφιερώματος. Εξίσου καλή είναι και η διασκευή των Franz Ferdinand.

10. Nick T. - Broken Crow [Reaching Quiet] [box]


Ο Nick T. δεν είναι άλλος από τον Nicholas Thornburn, γνωστότερος σε όλους μας ως Nick Diamonds, ηγέτης των Unicorns παλαιότερα, και νυν των Islands. Λίγο πριν κυκλοφορήσει το φετινό αμφιλεγόμενο άλμπουμ των Islands, και το εξαιρετικό άλμπουμ των Why?, ο Nick διασκευάζει με μοναδικά υπνωτικό τρόπο το Broken Crow των Reaching Quiet, side project του Yoni Wolf, ηγέτη των Why?, εκτέλεση που συμπεριλαμβάνεται στο The Hollows EP των τελευταίων..

11. Prince - Creep [Radiohead]


Για τους λίγους που δεν το πήραν πρέφα, ο Prince έκανε πριν λίγες εβδομάδες μια ιστορική εκτέλεση στον πασίγνωστο ύμνο των Radiohead, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Coachella Festival, προκαλώντας φρενίτιδα στη μπλογκόσφαιρα. Μυστηριωδώς, απαγόρευσε κάθε εμφάνιση σχετικού video στο youtube και σε αντίστοιχα sites, προκαλώντας την απορία, ίσως και την οργή, όχι μόνο των οπαδών του, αλλά και των ίδιων των Radiohead.

Ελπίζουμε τα όσα ανεπανάληπτα συνέβησαν προχτές να συμβάλλουν θετικά στη διοργάνωση μεγάλων συναυλιών και στη χώρα μας, και να μπορέσουμε κάποτε κι εμείς να δούμε ζωντανά ιδιοφυίες σαν τον Prince, π.ρ.ι.ν. βγουν στη σύνταξη! Συγκλονιστική διασκευή..

download all songs from H.E.R.E.

8 σχόλια:

River Phoenix είπε...

α. που είναι το λινκ για να τα κατεβάσουμε όλα μαζί (δεν το βρίσκω και είναι γνωστό ότι είμαι λίγο τεμπέλης :-)

β. Get Well Soon - Born Slippy?

γ. Άντε καλή εβδομάδα απο μένα...κουραστικό να δουλεύεις καλοκαιριάτικα..

One Man Show είπε...

na se rotiso kati asxeto?
paizei na exeis to "yes", single ton McAlmond and Butler??? Den to exo vrei pouthena... iparxei periptosi na to kaneis kapoia stigmi mp3 kai na to steileis?
yooooo!
t.

WinterAcademy είπε...

1.τεσσερις φορες το προσπαθησα, μου κοπηκε το upload στο 90%. αντε, θα προσπαθησω κ μια 5η..

2.right click -> save as

McAlmontAndButler-Yes.mp3

Unknown είπε...

Χαχα! Και γω το ίδιο ήθελα να ρωτήσω εχθές αλλά συγκρατήθηκα. Κατέβασα μόνο την διασκευή του Prince, μιας και ανέφερες ότι είναι συγκλονιστική. Ευκαιρία λοιπόν να τις ακούσουμε όλες! Να σαι καλά!

One Man Show είπε...

1000, 1000 efxaristo... mias kai eipes oti eisai fan tou Butler, fadastika oti tha to exeis sigoura...
giou-xou! kai pali polla efxaristo... evales telos se psaksimo xronon (prin akoma tin mania me ta mp3s)... thaanx! ipoxreos!
t.

One Man Show είπε...

aaaaarrrgghhhhh... gia kapoio logo to arxeio mou katevainei katestrameno kai den anoigei apo pouthena... esena paizei kanonika??? mporeis mipos na to steileis meso mail sto giganto@gigantobooks.gr an sou einai efkolo???

ps. gia na figei H ipoxreosi, pes mou ti thes na sou skitsaro (otidipote, apo prosopo mexri den ksero ti) kai tha to valo stin "to do" lista mou... thaaaaaaaaaaanx...

WinterAcademy είπε...

1.μην ακουω σαχλαμαρες για υποχρεωσεις και σκιτσα ;)

2.οντως ανοησια που το ανεβασα στο boxstr.com, ο λογος που δε μπορεσες να το κατεβασεις ειναι οτι εληξε το ημερησιο οριο downloads που επιβαλλει η υπηρεσια. Λόγω μεγέθους μαλλον δε θα ερθει με email οποτε δοκιμασε στο box.net εδω

http://www.box.net/shared/beeuvtaeco

3.και το αλμπουμ [bring it back] που κυκλοφορησαν πριν 2-3 χρονια ειναι επισης πολυ ωραιο, πες μου αν το θες

Stratos Bacalis είπε...

Thaaaaaaaaaaaaaaanks!!!

έλα ρε με την Ντάφφυ, μια χαρά είναι η κοπέλα (αν και χάλια το όνομα, έλεος! Η επόμενη θα λέγεται Bunny?)