Σάββατο, Ιουνίου 21, 2008

The Monthly Edition : June Radio

Ο καυτός [πλέον] Ιούνιος είναι ένας μεταβατικός μήνας για τη Χειμερινή Ακαδημία. Τα posts αραιώνουν λιγάκι, η προσδοκία του καλοκαιριού φτάνει στο τέλος της.. και τώρα τι? Για την ώρα, ας ακούσουμε έντεκα ωραία τραγούδια και βλέπουμε..

1. The Ruling Class - Sleeping Beauty [box]


Το συγκρότημα αυτό από το Λονδίνο είναι ήδη μία από τις αποκαλύψεις της χρονιάς. Δε σας το λέμε συχνά αυτό, αλλά να θυμάστε που τους πρωτακούσατε.. Για να πειστώ ότι ο κιθαρίστας τους δεν είναι το love child του John Squire από κάποια τουρνέ των Roses πριν από 18 χρόνια, θα χρειαστεί τουλάχιστον DNA test..

2. Βang Gang - One More Trip [box]


Χωρίς πολλά λόγια, ένα θαυμάσιο τραγούδι από την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Ισλανδών Bang Gang. Περιμένουμε τα καλύτερα από το άλμπουμ τους, και ίσως και μια εμφάνιση στη χώρα μας, καθώς το προηγούμενο άλμπουμ τους γνώρισε και κάποια [σχετική] εμπορική επιτυχία.

3. Biker Boy - June Song [box]


Και η σειρά των εξαιρετικών τραγουδιών συνεχίζεται και αυτό το μήνα.. Αν και Ιούνιος, το τραγούδι που επηρεάζει περισσότερο τον ποδηλάτη από τη Στοκχόλμη είναι Χριστουγεννιάτικο

4. The Holiday Show - SnookerStar [box]


Από το 2006 πρωτακούστηκε το τραγούδι αυτό των Δανών the Holiday Show. Μη έχοντας κυκλοφορήσει ακόμη το ντεμπούτο τους άλμπουμ, πολύ σωστά κάνουν και δεν εγκαταλείπουν τις ελπίδες τους για κάποια αναγνώριση μέσω του Snookerstar, καθώς διαθέτει ένα πραγματικά ακαταμάχητο synth riff.

5. The First Division - Downriver [box]


Από το εργοστάσιο παραγωγής θαυμάσιας pop μουσικής που λέγεται Cloudberry Records

6. A Classic Education - Badlands & Owls [box]


Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έχασαν τη συμμετοχή τους στην alt.Eurovision κυριολεκτικά στο παρά πέντε με το νέο τους demo. Όπως και πέρυσι όμως,έτσι και φέτος δεν τους προσπερνάμε..

7. Days - The Simple Thing [box]


Μια που θυμηθήκαμε φέτος τους Stone Roses με το πρώτο συγκρότημα αυτού του mix, θυμήθηκα κι εγώ τους Days από το Γκέτεμποργκ, που κυκλοφορούν κι αυτοί τη μουσική τους στη Shelflife Records. Πέρυσι είχαμε παρουσιάσει το Downhill, φέτος σειρά έχει το [λίγο παλιότερο αλλά εξίσου υπέροχο] The Simple Thing. Κάτι μου λέει πως ξέρω ποιο είναι το αγαπημένο συγκρότημα του ιδιοκτήτη αυτού του label..

8. Βoulevard - Disco Lite [box]


Νεοϋορκέζικο electro που θα σας γυρίσει με μαθηματική ακρίβεια στο 1985 και στους πειρατικούς σταθμούς με φτηνή καρεκλοpop που ακούγατε τότε.. [εσείς, γιατί εγώ με Πετρίδη μεγάλωσα, δεν ξέρω καθόλου από τέτοια..]

9. Magpie - Milk [box]


Και οι Magpie είναι Ιταλοί, αλλά σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες συμπατριώτες τους που ειδικεύονται στην chirpy indiepop, αυτοί ευωδιάζουν shoegaze από χιλιόμετρα..

10. Aaron Thomas - Any More [box]


O Aaron Thomas κατοικεί μεν στη Μαδρίτη, και πολύ καλά κάνει βέβαια, είναι όμως Αυστραλός. 'Acoustic', είναι απλά ο χαρακτηρισμός που δίνει στη μουσική του στο Myspace, και έχει μάλλον δίκιο, έστω κι αν αυτό συνήθως παραπέμπει ηπιότερου ύφους ηχογραφήσεις από το Any More, ένα τραγούδι από το περσινό του άλμπουμ, στο οποίο μου θυμίζει πάρα πολύ τον Matt Βelamy

11. Champagne Riot - Scandinavian Warfare [box]


Champagne Riot is driven by a passion for perfect, timeless pop songs.
The music is inspired by the disillusion and bewilderedness caused by the over-geared culture of modern cosmopolitan life.
The songs are about restlessness, greed and acceleration on one hand - combined with a longing for purpose, substance and commitment on the other.
Champagne Riot could be described as pop music's answer to a “Generation X" of our time - or as "Abba for a generation of frequent flyers".
Champagne Riot is the work of one person – however a band constellation is planned to be playing live in 2008.

Πολύ χαίρομαι όταν δε χρειάζεται να προσθέσω ή να αφαιρέσω τίποτε στα λόγια των ίδιων των συγκροτημάτων που παρουσιάζω.. Α! να πω μόνο πως κ.α.ι. αυτοί ηχογραφούν στη Shelflife Records, η οποία επισήμως πλέον ανακηρύσσεται ως label του μήνα, και όχι μόνο..

Καλό καλοκαίρι!

You Can Also Download All The Songs From H.E.R.E.

5 σχόλια:

elafini είπε...

Εξαιρετικό mix

Καλό καλοκαίρι δε λέω ακόμη (εκτός αν ετοιμάζεσαι να φύγεις, γεγονός που θα με κάνει να ζηλέψω αρκετά, αλλά θα το ξεπεράσω ;))

pagan είπε...

Εύχομαι μέχρι το βράδυ να σταματήσει να παίζει στο repeat το scandinavian warfare για να μπορέσω να ξανακούσω 1 φορά ακόμη και τα υπόλοιπα...

Τι σπουδαίο κομμάτι!
Ένα πραγματικά φιλόδοξο ποπ διαμάντι...
Τι και αν η εισαγωγή μου θυμίζει την εισαγωγή του Nobody's Diary, τι και αν ξαναζωντανεύει στο μυαλό μου το φάντασμα του Ian Broudie, εντούτοις νιώθω κάθε φορά που το ακούω να γίνομαι όλο και ΠΙΟ "χώμα" ....

Το άλμπουμ των Bang Gang είναι χωρίς πολλά-πολλά λόγια σκέτο αριστούργημα...Και 1 ακόμη άλμπουμ μέσα στα καλύτερα της χρονιάς για εμένα, θα προσπαθήσω να ανεβάσω 3-4 κομμάτια μέχρι το βράδυ στο μπλόγκ μου...

Μια που άκουγες το 1985 μόνο Πετρίδη...:p πιστεύω να αποκλείονται απο τη λίστα της φτηνής καρεκλοπόπ toy 85' κομμάτια ας πούμε (γκούχου-γκούχου) σαν το Bonny των Prefab Sprout...:p

Καλό καλοκαίρι...;)

WinterAcademy είπε...

@elafini αν και δε φευγω για διακοπες, το καλοκαιρι φευγω οντως απο τη θεσσαλονικη για πιο παραθαλασσιους προορισμους, [πραγμα που σημαινει το πολυ εβδομαδιαια ποστ]. Πως και πως το περιμενω γιατι ειμαι πραγματικα ρακος, απο καθε αποψη..Εγω παντως μια χαρα μπορω να σου ευχηθω απο τωρα!

@bigmusic πραγματι, ενω στο bikerboy την εγραψα την κακιουλα μου, οτι δηλ. μοιαζει αρκετα στο last xmas, στο τελευταιο ξεχασα να γραψω ποσο πολυ μοιαζει στην πολυ μεγαλη επιτυχια [στην ελλαδα, ραδιοφωνικα παντα] του κυριου που αναφερεις. Υποθετω γι'αυτο σου αρεσε τοσο πολυ. Παντως το 85 ημουν τοσο μα τοσο μικρος που μεχρι aha michael jackson και madonna εφτανα

River Phoenix είπε...

Μην μιλάτε για διακοπές γιατί παίζει να αλλάξω δουλειά και να αποχαιρετήσω τις 30 μέρες άδειες που είχα μαζέψει (και στην νέα με βλέπω για 2-3 μόνο)..αστα να πάνε..(αν και προσωπική επιλογή αν γίνει τελικά..)

anyway..ευτυχώς που ανεβάζεις και τα playlist να μας κρατάνε παρέα εδώ στην αθήνα..

WinterAcademy είπε...

κι εγω το ιδιο ευελπιστω, αλλα αν συμβει τη χαλαλιζω ολη την αδεια ευχαριστως! καλη τυχη σου ευχομαι..