Δευτέρα, Ιουνίου 09, 2008

If The Ravens Leave

Οι μυημένοι σίγουρα δεν περίμεναν αυτό το blog για να πληροφορηθούν για τη νέα κυκλοφορία των Occasional Keepers.. Ποιοι είναι οι μυημένοι? Και, κυρίως, ποιοι είναι οι Occasional Keepers? θα ρωτήσετε τώρα όλοι εσείς οι μή μυημένοι.. Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή..

Μια φορά κι έναν καιρό, to 1988, η pop ιδιοφυία που λέγεται Bobby Wratten, έφτιαξε ένα συγκρότημα που άκουγε στο όνομα Field Mice, και με τις κυκλοφορίες του στην περίφημη Sarah Records έβαλε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην pop σκηνή των late 80s - early 90s. Οι Field Mice διαλύθυκαν το 1991 και ο Bobby, μαζί με άλλα δύο μέλη τους σχηματίζει τους ελαφρώς πιο ηλεκτρονικούς Northern Picture Library το 1993. Ένα άλμπουμ και μερικά singles αργότερα και αυτοί αποτελούν παρελθόν. Επόμενο project, οι επίσης περίφημοι Trembling Blue Stars, που ξεκίνησαν σαν προσωπικό σχήμα του ενός άλμπουμ και κατέληξαν με μια δεκαετή και βάλε καριέρα με αρκετά άλμπουμ [πιο πρόσφατο το πολύ καλό περσινό The Last Holy Writer το οποίο ατυχώς παραλείψαμε στα καλύτερα άλμπουμ του 2007].

Και ξαφνικά φέτος, αθόρυβα όπως πάντα, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ ενός ακόμη project του ανήσυχου κύριου Wratten, το True North, δεύτερο άλμπουμ των Occasional Keepers μετά το ντεμπούτο τους του 2005 με τίτλο The Beauty of the Empty Vessel.


Ξέρω ότι ο Bobby έχει μερικούς πολύ φανατικούς οπαδούς στη χώρα μας [οι μυημένοι που λέγαμε..]. Είναι ένας συνθέτης και, κυρίως, μια φωνή που λατρεύω, κι έστω κι αν δεν τον παρακολούθησα όπως θα ήθελα και όπως θα του άξιζε, έχει ηχογραφήσει μερικά τραγούδια που πάντα θα κατέχουν μια θέση στα πιο αγαπημένα του αυτού του blog. Ορίστε λοιπόν μερικά από αυτά, ένα χαρακτηριστικό δείγμα από όλα τα συγκροτήματα του φίλου μας, ένα απειροελάχιστο tribute σ'έναν αφανή ήρωα της pop, για τους ε.ν.τ.ε.λ.ώ.ς αμύητους [ω πάψε πια επιτέλους!!].


the field mice - missing the moon [box]

northern picture library - song for the dead che #1 [box]


trembling blue stars - the sea is so quiet [box]


the occasional keepers - if the ravens leave [box]


[fact : είναι από τις λίγες φορές που 3 από τα 4 τραγούδια του post ανεβαίονυν για δεύτερη φορά, αλλά δε θα μπορούσα να διαλέξω χαρακτηριστικότερα τραγούδια. Είπαμε το post είναι για τους εντελώς αμύητ..]

4 σχόλια:

Nathalie είπε...

Ευχαριστούμε για.. τη μύηση!

Ανώνυμος είπε...

μηπως παιζει κανενα link;;

WinterAcademy είπε...

τι, εννοεις κατι σαν κι αυτο http://tinyurl.com/4mnmsh για να μπεις και να κατεβασεις το αλμπουμ? μα καλα για ποιους μας περασες? δεν εχεις καταλαβει ακομη οτι εδω ανεβαζουμε μονο μεμονωμενα τραγουδια και όχι ολοκληρα αλμπουμ? Μην ξανασυμβει..

Ανώνυμος είπε...

οοο, thank u very much!

μην αισθανεσαι τυψεις, το πιο πιθανο ειναι να το αγορασω. βλεπεις ο φιλος μας ειναι απο τους λιγους που παρακολουθω πλεον και αγοραζω οτι βγαζει. :)