Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

Humanitarianism


Θα ξέρετε φαντάζομαι by now ότι συμπαθούμε αρκετά τη Σουηδική indiepop σκηνή σ'αυτό το blog. Επίσης, αντιπαθούμε εξόχως το ποδόσφαιρο, και ειδικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και το εθνικ[ιστικ]ό παραλήρημα με τις τελευταίες 'επιτυχίες' των ελλήνων αθλητών. Υποστηρίζουμε λοιπόν απόψε μια χώρα της οποίας οι κάτοικοι δεν έχουν ανώτερο DNA και δεν έδωσαν τα φώτα τους πουθενά. Της οποίας οι ταπεινοί φρουροί της κουλής βασίλισσάς τους έχουν πολύ ελαφρύ μόριο, οι καημένοι.. Της οποίας ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί αν είχε προκύψει ένα αντίστοιχο σκάνδαλο πχ με την [Σουηδική] Ericsson. Στην οποία, πιθανότατα, ένας άνθρωπος μπορεί να παντρευτεί ακόμη κι ένα πρόβατο, αν το θέλουν πραγματικά κι οι δύο, χωρίς να τραβάει κανείς κάποιο ιδιαίτερο ζόρι.. Στην οποία μπορείς να δολοφονηθείς αξιοπρεπώς, αν είσαι κάπως διάσημος, χωρίς να κανιβαλίσουν το πτώμα σου στα τηλεοπτικά παράθυρα [ποια?].

Για όλα τα παραπάνω, και για τόσα και τόσα άλλα ακόμη, ευχόμαστε στη Σουηδική ομάδα απόψε κάθε επιτυχία, και της αφιερώνουμε το super electro χιτάκι των zeigeist από τη Στοκχόλμη [αυτά παθαίνουν οι knife με το να αργούν να βγάλουν άλμπουμ]. Αμήν! [που να του κάτσει ο βιεννουά στο λαιμό του σκατόπαιδου!!]



zeigeist - humanitarianism [box]

16 σχόλια:

River Phoenix είπε...

εγώ πάλι θα υποστηρίξω Ελλάδα γιατί έχω προσωπικά θέματα με τη Σουηδία (εκτός των άλλων ο -υπο εξαφάνιση- δεύτερος bloggers στο blog μου παίρνει πάντα Σουηδία στο pro οπότε είναι και θέμα αρχής να χάσει)...παρότι αγαπάω τόσο Knife όσο και Lykke Li και ακόμα και Sounds (σταματάω εδώ γιατί η λίστα θα συνεχίσει αρκετά...αν και είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βρείς καμιά 50αρια ονοματα να προσθέσεις)...

Μεγαλοκοπέλα είπε...

Πολύ το χάρηκα. Αφού είδα ότι η Ελλάς δεν πρόκειται να πάει μπροστά μετά από μια επιτυχία όπως του 2004 (αντίθετα, μάλιστα, πάει όλο και πιο πίσω με υπόβαθρο ένα εθνικοσοσιαλιστικό παραλήρημα) καλό είναι να χάνει για να μην μας ζαλίζουν με εθνικιστικές κορώνες οι κάφροι από τα (τηλε)παράθυρα.

ΔΥΟ και να καίνε. (Τους κάφρους πρέπει να τους αντιμετωπίζεις στη γλώσσα τους)!

River Phoenix είπε...

ε καλά, τα παραλές τώρα μεγαλοκοπέλα...σε εκατοντάδες πράγματα (χιλιάδες ίσος) να είμαστε πίσω, να είμαστε κάφροι, να έχουμε άπειρα κατηγορώ για την Ελλάδα σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους αλλά στο θέμα αυτό της υποστήριξης ποδοσφαιρικών ομάδων δεν νομίζω..

Δηλαδή οι γερμανοί και ιταλοί φίλαθλοι που ακόμα πηγαίνουν με ναζιστικά συνθήματα στο γήπεδο είναι καλύεροι; οι άγγλοι που τύφλα διαρκώς σκοτώνονται όποτε παίζει η εθνική τους είναι καλύτεροι; οι γάλλοι που βγήκαν στο δρόμο για μέρες όταν πήραν Mundial/Euro δεν κάνανε τα ίδια με μας; Οι ισπανοί που όλοι μέρα το μόνο που κάνουν είναι να μιλάνε για μπάλα είναι ανώτεροι;

Σε όλες τις χώρες αρέσει να κερδίζουν οι εθνικές τους...αν το εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί μετά αυτό είναι άλλο θέμα...αλλά όχι και εθνικοσοσιαλιστικό παραλήρημα..

elafini είπε...

Η αφίσα τέλεια !!!

Αν και παρακολουθώ ποδόσφαιρο (και συνήθως δεν βρίσκω παρέα), είμαι εκνευριστικά αντικειμενική (μόνιμος λόγος τσακωμού με τους φανατικούς Ελληνάρες)


υ.γ. ο βιεννουά είναι γευστικότατος καφές πάντως...

elafini είπε...

Και κάτι ακόμη...το ότι έχασε η εθνική ή ότι δεν έπαιξε καλά, δεν σημαίνει πως ηττηθήκαμε ως έθνος...έχουμε ένα σωρό άλλους λόγους γιαυτό

Stratos Bacalis είπε...

Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πού το βρήκες θηρίο?

Μεγαλοκοπέλα είπε...

Πολύ σωστά το έθεσες "spooky" river!

Ας πάρουμε τους Γερμανούς φιλάθλους που πηγαίνουν με ναζιστικά συνθήματα. Όχι μόνο είναι μειοψηφία, αλλά καυτηριάζονται έντονα από τις αρχές και τα ΜΜΕ. Τι συνέβη με τους Έλληνες οπαδούς στο Καραϊσκάκη Ελλάς-Τουρκία (ας μη γράψω και το σκορ); Είδες κανέναν στα ΜΜΕ να ασχολείται σοβαρά με τα συνθήματα; Εγώ όχι!

Η Ιταλία και οι Ultra της είναι μια εξίσου θλιβερή ιστορία.

Οι Άγγλοι έλαβαν πολύ σοβαρά μέτρα και έχουν περιορίσει κατά πολύ το πρόβλημα, ειδικά στα γήπεδά τους. Το ότι ορδές κάφρων πάντα θα ξεφεύγουν είναι δυστυχώς αναπόφευκτο.

ΕΠΙΜΕΝΩ: Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζονται αυτοί οι τύποι από τις αρχές. Ρίξε σε παρακλώ μια ματιά στα πρόσωπα Ελλήνων χούλιγκαν που υπάρχουν στο Ίντερνετ και ακόμη... αναζητούνται. Όταν ο Κόκκαλης δίνει άνετα βήμα στους χουλιγκάνους-ιδιωτικούς στρατιώτες του, το κράτος απλά παρακολουθεί.

Στη Γαλλία και στην Ισπανία συμβαίνει αυτό που λες αλλά υπάρχουν και άπειρες εναλλακτικές προτάσεις-λύσεις για όσους ΔΕΝ γουστάρουν τις φιέστες και το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα είσαι απλά περιθώριο. Κι αυτό το λέω ως φίλαθλος, έχοντας φίλες που υποφέρουν.

River Phoenix είπε...

Πρώτα απ'όλα thanks για το spooky!

Όσον αφορά το ζήτημα χούλιγκαν σε επίπεδο συλλόγων είναι τελείως διαφορετικό από ότι σε εθνικό. Γιατί σε εθνικό δεν νομίζω ότι έχουμε και καμιά φήμη ως χούλιγκανς οπαδοί (σε επίπεδο συλλόγων υποκινούνται από τους προέδρους που έχουν πίσω οικονομικά και πολιτικά στηρίγματα οπότε πάει αλλού το θέμα). Ε..και το τι συνθήματα φωνάζουν στο γήπεδο δεν νομίζω ότι είναι δα και πρόβλημα..

Όσον αφορά το τελευταίο, ε δεν νομίζω ότι σε περιόρισαν με κάποιο τρόπο (υποφέρουν οι φίλες σου; τι να πούνε οι βρετανίδες και ισπανίδες τότε κάθε σαββατοκύριακο...και όχι κάθε 4 χρόνια και όποτε περνάμε). Σόρρυ δηλαδή αλλά εδώ βγήκαν σε ομόνοιες για τη Eurovision,το οτί βγήκαν στο Euro σε πείραξε;

@elafini: συμφωνώ απόλυτα ότι έχουμε ηττηθεί εδώ και χρόνια ως έθνος...και όχι με 2-0 αλλά με μια ντουζίνα γκολ (ή μάλλον μούτζες)...

Xilaren είπε...

χεχε, ρησπεκτ, γούιντερ, ωραίο ποστ

(με ενεπνευσες και σε έκανα ποστ, ελπίζω να μη σε πειράζει)

xxx

WinterAcademy είπε...

Τον περίμενα κάπως τον σχετικά μεγάλο [για τα δεδομένα αυτού του blog] αριθμό σχολίων για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και περίμενα να αντιμετωπίσω τη γενική κατακραυγή, ιδιαίτερα μετά και την ήττα της εθνικής.

Ήταν απλά η αφορμή που μου δόθηκε για να εκφράσω την αγανάκτησή μου για ορισμένα πράγματα που με ενοχλούν π.ά.ρ.α. πολύ όπως πχ τα παρακάτω:

-ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε το 2004 επειδή τόλμησε να υποστηρίξει την ομάδα της χώρας που τον φιλοξενεί. Πράγματι, δεν πρόλαβε ποτέ να γίνει έλληνας.. Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως δεν βάζω κανένα τρόπαιο πάνω από μια ανθρώπινη ζωή..

-αρκετές φορές μου έχει τύχει να μην μπορώ να πάω στην οποιαδήποτε δουλειά μου εγκαίρως επειδή αγανακτισμένοι οπαδοί κλείνουν κεντρικούς δρόμους της θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το ότι ο ρέμος δε δίνει τις μετοχές του στο ρουβά, ή κάτι τέτοιο. Κανείς από αυτά τα θλιβερά άτομα δε βγήκε ποτέ νομίζω στους δρόμους για ένα σκοπό της προκοπής..

-πληρώνω κανονικά τους φόρους μου και απαιτώ να μη χαρίζονται τα χρέη καμίας ποδοσφαιρικής ομάδας. Και όχι επειδή χαρίστηκαν στην Α, και έχτισε και γήπεδο με ευνοϊκούς όρους, να πρέπει να εξαντληθεί η κρατική τσάμπα γενναιοδωρία σε όλες τις υπόλοιπες, από το Β έως και το Ω

-όλες οι ευρωπαικές αθλητικές εφημερίδες είναι λιγότερες συνολικά από τις ελληνικές, με τη μηδαμινή κυκλλοφορία. Ποιος τις συντηρεί? Με τι αντάλλαγμα? Ποιοι είναι οι παράγοντες των ομάδων? Ποια, ουσιαστικά πολιτική, ή έστω οικονομική, δύναμη έχουν αποκτήσει, επειδή έχουν από πίσω τους [σαν το κοπάδι] μερικές χιλιάδες οπαδούς - ψηφοφόρους? Τι χρήματα ξεπλένουν με το προεδριλίκι?

-Μήπως κάποιος πρώην αριστερός δημοσιογράφος, ξεκινώντας από την 'αστεία' ψευτο-αυτοκριτική για την ομάδα του, κατά την περίοδο των πέτρινων χρόνων της, έβγαλε δειλά δειλά και μια αθλητική εφημερίδα [αφού είδε πως είχε ψωμί η υπόθεση], μια 'αστεία' [βλ.ξερασματική] εκπομπή στην τηλεόραση [με κάθε μα με κάθε καλεσμένο έπρεπε να συζητάει την κατάντια της ομάδας..], έφτασε πλέον να είναι ο #1 μεγαλοεκδότης της χώρας και να εκβιάζει μέχρι και τον πρωθυπουργό? Σκεφτήκατε ποτέ πως 'δημιουργήθηκε' το φαινόμενο Θέμος?

Και γενικεύοντας λιγάκι και σε άλλα 'ευγενή' αθλήματα:

-η μάριον τζόουνς πήγε στη φυλακή, οι δικοί μας 'υπεραθλητές' είναι κανονικοί δημόσιοι υπάλληλοι [στρατιωτικοί], χωρίς κανείς να τους απαγορεύει να τα παίρνουν χοντρά και από τις διαφημισεις. Όταν κάποιος πιάνεται ντοπέ δε θα'πρεπε και να τον διώχνουν από την 'τιμητική' του θέση? λέω τώρα..

αυτά τα ολίγα, ευχαριστώ για την υπομονή και τα σχόλιά σας

[sandman, τη φωτό την έβγαλα στο ikea αν εννοείς αυτό. αν εννοείς το τραγούδι, σιγά μη σου πω, lol (δε θυμάμαι σημαίνει αυτό)]

River Phoenix είπε...

@winter: Δεν νομίζω ότι αντιμετώπισες καμιά κατακραυγή...αυτό που όμως θα καταγγείλω είναι ότι έψαχνες αφορμή να κάνεις post τα απωθημένα σου για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας περί αθλητισμού και χρησιμοποίησες τα δικά μας σχόλια ως άλλοθι...I feel manipulated!!! Ντροπή, αίσχος και όλα τα συναφή ..Δεν θα με ξαφνιάσει αν σύντομα αλλάξεις σε ThemosAcademy με τις μεθόδους που χρησιμοποιείς...

ΥΓ. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μπλέκεται η μουσική στον αθλητισμό!! Είδες τι έγινε ακόμα και στο blog...φαντάσου τι τραβάει ο Ρέμος..

WinterAcademy είπε...

ωχ ναι εχεις δικιο, αυτο ξεχασα να το γραψω. Περιμενα οτι θα αντιμετωπιζα τη γενικη κατακραυγη "αλλα αυτο [δυστυχως] δεν εγινε" ηθελα να γραψω.

Και φ.υ.σ.ι.κ.α. και εψαχνα την αφορμη, να μην πω κι εγω μια φορα το μακρυ και το κοντο μου, και μαλιστα στο ιδιο μου το blog? lol

Ανώνυμος είπε...

οκ. συμφωνω με τα περισσοτερα απο οσα λετε, αλλα μην ξεχνατε οτι στη μπαλα βλεπουμε πχ και τετοια
http://youtube.com
/watch?v=U1M_s_wg4aI
πραγματα.
και ναι, ειναι τεχνη.

basik-ly είπε...

Υποθέτω πως ο river phoenix είναι ένας ακόμη ελληνόπληκτος (ΟΧΙ, ΔΕΝ εννοώ Ελληνάρας, υπάρχει διαφορά) που δυσκολεύται να κατανοήσει την εξής απλή εικόνα:

Σήμερα, πριν λίγη ώρα, οι Κροάτες πανηγύριζαν τη νίκη τους επί των Γερμανών, κορνάροντας με τ' αυτοκίνητά τους στην καρδιά του Βερολίνου, και οι τροχονόμοι συνέβαλαν έτσι ώστε να μπορέσουν να πανηγυρίσουν με άνεση. Επίσης, στα πεζοδρόμια, υπήρχαν Γερμανοί που τους χειροκροτούσαν.

WinterAcademy είπε...

bingo!
αυτό ακριβώς εννοώ!
είναι τέτοια η καφρίλα μας σε τέτοια θέματα, που, λυπάμαι, θεωρώ ότι είναι χρέος μου να ΜΗΝ υποστήρίζω όλο αυτό το πράγμα, την εθνική, τις ελλ.ομάδες κλπ, γιατί αν το κάνω τότε με τον τρόπο μου το συντηρώ.

Xilaren είπε...

πω πω , αυτό με τον Θέμο δεν το είχα σκεφτεί...

στα άλλα συμφωνούμε